7 Νοεμβρίου 2014

"Κεραυνοί" Ε.Θεοχάρους κατά ΕΕ: "Επιβάλατε κυρώσεις στη Ρωσία αλλά κάνετε το κορόϊδο με την Τουρκία που εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ"

Μαθήματα εθνικής συνείδησης και προάσπισης των Κυπριακών συμφερόντων, αλλά και του Ελληνισμού, εξακολουθεί να δίνει η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους σε κάτι τύπους σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που αποδέχθηκε έγγραφο με «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία που του κόμισαν οι Τούρκοι και ακύρωσε την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Κυπριακή ΑΟΖ για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση και να πάει ο ίδιος στην Άγκυρα. 

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. εάν η Τουρκία δεν σεβαστεί απόλυτα και δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε η κ. Θεοχάρους ενώπιον της προπαρασκευαστικής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας και Ε.Ε. 

«Έχουμε πόλεμο στα νερά της Κύπρου», επισήμανε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ απαντώντας τόσο στον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σελίμ Γενέλ όσο και στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κριστόφ Φιλορί που τόλμησε να υπερασπιστεί την τελωνειακή ένωση Τουρκίας-Ε.Ε. και να μιλήσει για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η Ελένη Θεοχάρους έβαλε στη θέση του τον κ. Φιλορί που ανοίγει διάλογο με την Τουρκία την ώρα που πολεμικά πλοία της Άγκυρας έχουν εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ και παραβιάζουν μαζί με το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. 

«Ξεχάστε ότι μπορεί να υπάρξει τελωνειακή ένωση όταν στα νερά της Κύπρου υπάρχει πόλεμος λόγω της δράσης του τουρκικού στόλου, ενόσω υπάρχει κατοχή και συνεχείς παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ», τόνισε η Κύπρια Ευρωβουλευτής βάζοντας στη θέση του τον Τούρκο πρέσβη που ισχυρίστηκε ότι η έκδοση ψηφίσματος από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν βοηθά την κατάσταση. 

Όταν μάλιστα ο… Ευρωπαίος εκπρόσωπος προσπάθησε να αντιδράσει για να υπερασπιστεί την Τουρκία η κ. Θεοχάρους τον αποστόμωσε λέγοντας «και η Ρωσία είναι εξίσου σημαντική χώρα για την ΕΕ, περισσότερο σημαντική από την Τουρκία και στο εμπόριο και στην ενέργεια, αλλά της επιβλήθηκαν κυρώσεις». Πρόσθεσε πώς «πόσω μάλλον που ανάλογα μέτρα θα έπρεπε να επιβληθούν στην Τουρκία, η οποία κατέχει κράτος μέλος της ΕΕ». 

Η Ελένη Θεοχάρους επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας - ΕΕ, όταν η Άγκυρα επιβάλλει εμπάργκο σε πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και σε εμπορικές συναλλαγές και δεν εφαρμόζει το πρόσθετο πρωτόκολλο, όπως και το πρωτόκολλο 10, για την ένταξη και την  αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν είναι δυνατό», τόνισε, «να θέλει η Άγκυρα την απελευθέρωση της βίζας από τη μια και από την άλλη, να αποκαλεί τους Κύπριους πολίτες, ως μέλη κάποιας φυλής που δεν αναγνωρίζει, υποχρεώνοντάς τους, εάν θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία να αποποιηθούν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας  και στην ουσία του Ευρωπαίου πολίτη». 

Για ακόμη μία φορά η κ. Θεοχάρους έβαλε στη θέση τους τους Ευρωπαίους που υπερασπίζονται την Τουρκία ενώ αυτή ασκεί επιθετική πολιτική σε βάρος κράτους-μέλους και κατέχει παράνομα εδάφη της Κύπρου. 

Το ερώτημα όμως είναι αρκεί ένας… κούκος όταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων της Ε.Ε. Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχθηκε πριν μερικούς μήνες έγγραφο της Τουρκίας που αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα»;

Μπορεί να μην αρκεί αλλά δίνει ελπίδες υπεράσπισης του Ελληνισμού, όπως η κοινή άσκηση των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς στα Κυπριακά εδάφη. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.