17 Μαΐου 2012

Ισραηλινό μαχητικό F-15 ενεπλάκη σε αερομαχία με τουρκικά F-16 επάνω από τα Κατεχόμενα!

Ισραηλινό μαχητικό F-15

Τουρκικά μαχητικά F-16 ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ένα ισραηλινό F-15 το οποίο πέρασε την "Πράσινη Γραμμή" στην Κύπρο και πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος του Ισραήλ, απέναντι στην Τουρκία.

Το σημαντικότερο είναι ότι η τουρκική Αεροπορία εμφανίστηκε εντελώς απροετοίμαστη για το επεισόδιο, καθώς όπως γράφει και στην ιστοσελίδα του το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το ισραηλινό μαχητικό μπαινόβγαινε επί μία ώρα από την ελεύθερη ζώνη προς τα Κατεχόμενα, εισερχόμενo πέντε φορές στον εναέριο χώρο τους εντελώς ανενόχλητο από την τουρκική Αεροπορία. Συνολικά πέταξε οκτώ λεπτά επάνω από την Βόρεια Κύπρο.

Το επεισόδιο συνέβη στις 14 Μαΐου και φαίνεται ότι πλέον το Ισραήλ εφαρμόζει άκρως επιθετική τακτική έναντι της Τουρκίας, με προβολή αεροπορικής ισχύος στο "μαλακό υπογάστριο" της Άγκυρας, εκεί που δεν έχει καμία διεθνή νομιμοποίηση.

Το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει ότι «δόθηκε σήμα συναγερμού (scramble)» σε δύο τουρκικά F-16 που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, τα οποία απογειώθηκαν για να κάνουν για πρώτη φορά από το 1974 αναχαίτιση σε εχθρικό ίχνος επάνω από τα Κατεχόμενα. Και η ανακοίνωση αναφέρει ότι «εμπόδισαν το ισραηλινό αεροσκάφος να συνεχίζει να παραβιάζει το συγκεκριμένο εναέριο χώρο».

Τουρκικό μαχητικό F-16

Παρά το γεγονός ότι πλησίασαν τα τουρκικά μαχητικά εν τούτοις το ισραηλινό δεν απομακρύνθηκε και παρέμεινε στην περιοχή, προκαλώντας τα με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή σε αερομαχία με στοχοποίηση εκατέρωθεν. 

Ο Ισραηλινός πιλότος μάλιστα, απάντησε ότι "δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαιτούν να αποχωρήσει γιατί πετούσε μέσα στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε λάβει άδεια από την Κύπρο, ενώ αντίθετα αυτοί ήταν παράνομοι και έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα".

Που σημαίνει ότι για πρώτη φορά άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή οι συνθήκες μεταξύ των δύο χωρών και μάλιστα με τον τρόπο που ξέρει το Ισραήλ να εφαρμόζει τέτοιες συνθήκες...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θεωρείται καλό ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος επετρέπετο να ίπταται του κυπριακού (αύριο του ελληνικού χώρου) γιά λόγους προστασίας του έθνους;
Πρίν αποδημήσει εις κύριον ο Νεοκλής Σαρής είπε ότι όπως φαίνεται η Ελλάδα έχει να κάμη δύο επιλογές πλέον την "σιωνιστικήν" ή την "οθωμανικήν"...οφείλουμε να καταναλώσουμε πολύ φαιά ουσία...
ΥΓ
Ότι δεν έπαθαν, από πλευρά αφελληνισμού, τα Δωδεκάνησα επί 300 χρόνια εκινδύνευσαν να το υποστούν στα 25 επι Μουσολίνι.
Δέν γνωρίζουμε ποιοί είναι και τι ΑΚΡΙΒΩΣ θέλουν, πέραν των οικονομικών συνεργασιών...και δεν εκπροσωπούν το έθνος, αυτήν την ώρα, άξιοι διαπραγματευτές.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Οχι αγαπητε μου φιλε ανωνυμε
Δεν το θεωρω καλό και σίγουρα έπρεπε να έχει τον ρολο αυτο ή η ίδια η Κυπρος ή τουλαχιστον η μητερα Ελλαδα.
Ετσι θα ευπηρετουντο απολυτα τα εθνικα μας συμφεροντα...
Ομως η Κυπρος είναι ενα μικρο κρατος της Μεσογειου και εφόσον καταφερει να ταυτισει τα εθνικα της συμφεροντα με τα συμφεροντα ενος ισχυρου κρατους οπως το Ισραηλ τοτε αυτο θα ειναι μια διπλωματικη επιτυχια...

Πιστευω πως ειναι τρομακτικος πονοκεφαλος για τους Τουρκους η κατασταση που δημιουργειται πλεον στην Κυπρο.

Νομιζω οτι ολοι καταλαβαινουμε οτι το ρητο που λεει "ο εχθρος του εχθρού σου ειναι φιλος σου" εχει εφαρμογή στην διεθνη εξωτερικη πολιτικη...

Στο χερι της Κυπρου ειναι αν υπαρξει αλλαγη στασης του Ισραηλ να διακοψει σχεσεις...
Στο μεταξυ ας εκμεταλλυετει στο επακρο την κατασταση που διαμορφώνεται....

Ολοι μας σαν Ελληνες βλέπουμε με κακο ματι και την σιωνιστικη και την οθωμανικη επικυριαρχια...
Οταν ομως αυτες οι δυο συγκρούονται αυτο που πρέπει να κανουμε ειναι να δουμε τι μας συμφερει στην προκειμενη περιπτωση και τι οχι...

Σου θυμιζω ενα ιστορικο παραδειγμα...
Την πολεμικη συγκρουση του Αλη Πασα των Ιωαννινων με τον Σουλτάνο.
Δες τι σταση τηρησαν οι Σουλιωτες.... παρόλο που ηταν θανασιμοι εχθροι και των δυο...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ιστολόγε φρονώ πως στην παρούσα φάση πρέπει να εμβαθύνουμε στην "τοξικότητα" των φαρμάκων που καλούμεθα να λάβουμε..δεν είναι ο χώρος εδώ για περισσότερα.
Εάν το μείζον είναι η ιδιοπροσωπία μας το φάρμακο είναι χ, εάν η "ευμάρειά" μας ψ.
Ο Αλή (τρομερή προσωπικότητα και γιά εκσυχρονισμό αλλά και για όλεθρο) παρ' ολίγο να αποτελέσει τον βασιλέα του,προταθέντος σε αυτόν, ελληνοαλβανικού κράτους..με μόνη υποχρέωση την βάπτισή του...δέν το ετόλμησε και ο ρους της ιστορίας είναι γνωστός..ότι χειρότερο από όλα τα σενάρια βάσαλο κράτος η Ελλάς γιά πάντα.
ΥΓ
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω πως είναι στο χέρι της μικρής κύπρου να αλλάξει επίπεδο σχέσεων με το Ισραήλ χωρίς τρομακτικές συνέπειες (οι άνθρωποι από εκείνη την πλευρά είναι σοβαροί και ότι λένε το εννοούν)..δεν υπάρχει σήμερα ΕΣΣΔ και ο Πούτιν είναι ένας άνθρωπος δεν είναι αιώνιο σύστημα.
Ευχαριστώ γιά την απάντησή σας.

ΤΑΣΟΣ είπε...

θανο μαλλον καλα τα λες

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Κι εγω σε ευχαριστω για τον σχολιασμο σου φιλε μου ανωνυμε.
Η αποψη σου ειναι σωστη κι ας εφερα εναν μικρο αντιλογο...
Σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου...
Παντως θεωρω οτι οσο μικρο κρατος κι αν ειναι η Κυπρος μπορει να εχει εξυπνη εξωτερικη πολιτικη.

Σε ευχαριστω και παλι.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.