24 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ασαντ κατακρεουργεί τους αντικαθεστωτικούς μαζί με άμαχους πολίτες!!!

Βομβαρδίζεται κάθε γωνιά της πόλης Χομς

Με τις επικοινωνίες να είναι τελείως κομμένες, οι τραυματίες να μην απολαμβάνουν οποιασδήποτε ιατρικής περίθαλψης και τα τρόφιμα να είναι ανύπαρκτα, η Συρία και κυρίως η πόλη Χομς, βιώνουν τραγικές στιγμές παγιδευμένοι στα ερείπια των επιθέσεων

Οι συνοικίες της Χομς δέχονται σφοδρό βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η συνοικία Μπάμπα Αμρ συγκλονίστηκε από τρομακτικές εκρήξεις χθες το πρωί, σύμφωνα με ακτιβιστές που απηύθυναν μία ύστατη κραυγή απελπισίας. «Απευθύνουμε ύστατη κραυγή απελπισίας. Οι άνθρωποι, αν δεν σκοτωθούν από τους βομβαρδισμούς, θα πεθάνουν από πείνα και δίψα», δήλωσε από τη Χομς ο Ομάρ Σάκερ.

«Οι εκρήξεις συγκλονίζουν ολόκληρη τη Χομς. Ο Θεός να μας λυπηθεί», δήλωσε από την πόλη ο Αμπντάλα αλ-Χάντι. «Η Μπάμπα Αμρ, καθώς και τμήμα της Ινσάατ βομβαρδίζονται από τις 7 το πρωί και βλήματα όλμου έπεσαν στη Χαλντιγέ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ραμί Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ακούμε φοβερές εκρήξεις, τρομακτικές», δήλωσε ο Αμπντάλα αλ Χάντι, ακτιβιστής της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης.

«Όσο αυξάνεται η διεθνής καταδίκη, τόσο ενισχύονται οι βομβαρδισμοί... Σήμερα δεν κατορθώνουμε να έλθουμε σε επαφή με ακτιβιστές, ούτε μέσω Skype, ούτε μέσω Thuraya», διευκρίνισε ο Σύρος ακτιβιστής. «Σήμερα συγκεντρώνουμε πληροφορίες εκτός των συνοικιών που βομβαρδίζονται, οι επικοινωνίες είναι τελείως κομμένες στο εσωτερικό», δήλωσε ο Ραμί Αμπντελραχμάν.

Οπαδοί του προέδρου Ασαντ

Είχαν στόχο το Κέντρο Τύπου
Η χθεσινή ήταν η 20ή ημέρα βομβαρδισμών της Χομς. Την Τετάρτη δύο δυτικοί δημοσιογράφοι, η Μαρί Κόλβιν ανταποκρίτρια των Sunday Times και ο Ρεμί Οσλίκ, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου IP3 Press σκοτώθηκαν στη Χομς κατά τον βομβαρδισμό του κτιρίου όπου διέμεναν και είχε μετατραπεί σε κέντρο Τύπου. «Είμαστε βέβαιοι ότι το Κέντρο Τύπου ήταν ο στόχος του βομβαρδισμού, διότι έπεσαν 11 οβίδες επάνω και γύρω από το κτίριο.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος πρέπει να έπιασαν κάποιο σήμα μετάδοσης», σύμφωνα με τον Χάντι Αμπντάλα, ο οποίος δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «αναγνωριστικά αεροπλάνα πετούν συνέχεια επάνω από τη Χομς και πιθανότατα έπιασαν σήματα δορυφορικής μετάδοσης», πριν βομβαρδιστεί το κτίριο.

Κανείς από τους Σύρους ακτιβιστές με τους οποίους έγινε χθες δυνατή η επαφή δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι σοροί των δύο δημοσιογράφων. Επιπλέον ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι, η Γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ και ο φωτορεπόρτερ Ουίλιαμ Ντάνιελς τραυματίστηκαν κατά τον ίδιο βομβαρδισμό.

Εκπρόσωπος της εφημερίδας Le Figaro δήλωσε ότι η δημοσιογράφος έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα προσπαθεί συνεχώς να αποκαταστήσουν επαφή με τη Χομς.

Το καθεστώς της Συρίας απέρριψε κάθε ευθύνη για τον θάνατο των δύο δημοσιογράφων κατά τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς, ανακοινώνοντας ότι εισήλθαν με δική τους ευθύνη στο συριακό αυτό έδαφος. «Αρνούμαστε τις καταγγελίες που επιρρίπτουν στη Συρία την ευθύνη για τον θάνατο δημοσιογράφων, οι οποίοι παρεισέφρησαν στο έδαφός της με δική τους ευθύνη», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού Υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Αντικαθεστωτικοί

Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια
Η διεθνής κοινότητα επιζητά τρόπους για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός ώστε να μεταφερθεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς την πόλη, και κυρίως προς τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, όπου βρίσκονται παγιδευμένοι χιλιάδες άνθρωποι.

«Μεταφέρουμε τους τραυματίες σε σπίτια, διότι βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο εκστρατείας και το να προσπαθήσει κανείς να φύγει από την Μπάμπα Αμρ ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Φοβόμαστε μία γενοκτονία, και δεν είναι μία λέξη που λέμε στην τύχη», είπε ο Αμπντάλα αλ Χάντι. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιείται, γιατί μένει απαθής. Για να μείνει ένας άνθρωπος, ολόκληρος λαός σφαγιάζεται».

Μπροστά στην κλιμάκωση, το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ζήτησε την Τετάρτη τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη Συρία και ο εκπρόσωπός του Μπάσμα Κοντμάνι δήλωσε ότι μία στρατιωτική επέμβαση είναι πιθανόν να είναι η μόνη επιλογή πλέον.

Όχι σε επέμβαση, λέει ο Χέιγκ
Κάνοντας τη διαπίστωση ότι το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει να σκοτώνει ατιμώρητο χιλιάδες πολίτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ επανέλαβε χθες ότι είναι αντίθετος με μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ότι έχει την πρόθεση να συζητήσει το θέμα της ενίσχυσης των οικονομικών και διπλωματικών πιέσεων επί του συριακού καθεστώτος κατά την αυριανή διεθνή διάσκεψη για τη Συρία στην Τύνιδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων δυτικών και αραβικών χωρών και με την ηχηρή απουσία της Ρωσίας.

Στη Γενεύη, η διεθνής επιτροπή έρευνας για τη Συρία διαπιστώνει στην 72σέλιδη έκθεσή της που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι στοιχειοθετείται η διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Συρία, ζητεί την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των ενόχων και γνωστοποιεί ότι έχει καταρτίσει μυστικό κατάλογο με ονόματα αξιωματούχων του συριακού καθεστώτος που βαρύνονται με αυτές τις κατηγορίες.

Κατηγορηματική η έκθεση του ΟΗΕ

Οι συριακές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν άοπλες γυναίκες και παιδιά, βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές και υπέβαλαν σε βασανιστήρια τραυματισμένους διαδηλωτές που νοσηλεύονταν υπό τις διαταγές κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων στα υψηλότερα κλιμάκια, ανακοίνωσαν χθες τα Ηνωμένα Έθνη.

«Η επιτροπή έλαβε αξιόπιστες αποδείξεις στις οποίες αναφέρονται υψηλόβαθμοι και μεσαίας βαθμίδας αξιωματικοί του στρατού οι οποίοι διέταζαν τους κατώτερούς τους να πυροβολούν εναντίον άοπλων διαδηλωτών, να σκοτώνουν στρατιώτες που αρνούνταν να υπακούσουν στις διαταγές τους, να συλλαμβάνουν πολίτες αναίτια, να κακομεταχειρίζονται ανθρώπους που βρίσκονταν υπό κράτηση και να επιτίθενται σε γειτονιές αδιακρίτως με άρματα μάχης και πολυβόλα», αναφέρει η έκθεση που υπέβαλαν οι εμπειρογνώμονες στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

πηγή Η Σημερινή

Ποσειδώνας
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.