Τελευταίες αναρτήσεις

6 Ιουλίου 2010

Οι Τούρκοι έστησαν «ατύχημα» στο Αιγαίο και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να καταγράφουμε τις πράξεις τους!

Επιχείρηση Ερευνας και Διάσωσης στη νήσο Καλόγεροι, βορείως της Ανδρου, στο Κεντρικό Αιγαίο, σκηνοθέτησε χθες η Τουρκία, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις περιπλανήσεις του ωκεανογραφικού «Τσεσμέ» στο Θρακικό Πέλαγος.
Η χθεσινή τουρκική πρόκληση ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν οκτώ τουρκικά μαχητικά (4 F-16 και 4 F-4) μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.

Εκείνη την ώρα ένας εκ των χειριστών των τουρκικών μαχητικών εξέπεμψε SOS, μεταδίδοντας μέσω ασυρμάτου στον τουρκικό επίγειο σταθμό ότι δήθεν βλέπει ένα πλωτό μέσο να βυθίζεται 2 ν.μ. βορείως της νήσου Καλόγεροι!

Εστησαν «ατύχημα» στο Αιγαίο.

Ωστόσο, τα ελληνικά Μιράζ 2000 που είχαν σπεύσει να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά ανέφεραν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Λάρισας ότι δεν είδαν κανένα σκάφος να κινείται στην περιοχή των Καλόγερων.

Παρ’ όλα αυτά η ελληνική πλευρά θεώρησε σκόπιμο να στείλει στην περιοχή δύο αεροσκάφη Α-7, ένα ελικόπτερο SAR του Λιμενικού Σώματος και μία φρεγάτα!!

Στο μεταξύ, ελάχιστη ώρα από την εκπομπή του SOS από το τουρκικό F-16 εμφανίστηκαν στο FIR Αθηνών δύο τουρκικά ελικόπτερα SAR και ένα αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας με κατεύθυνση τους Καλόγερους!

Μάλιστα ένα εκ των τουρκικών ελικοπτέρων πέταξε μόλις 900 πόδια πάνω από το νησί. Επειτα από σχεδόν μία ώρα άσκοπων περιπλανήσεων στην καρδιά του Αιγαίου, τα τουρκικά εναέρια μέσα έρευνας και διάσωσης αποχώρησαν από την περιοχή. Εν συνεχεία αποχώρησε η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ»...

Στρατηγικής σημασίας
Η νήσος Καλόγεροι και ο Αϊ-Στράτης είναι τα δύο ελληνικά νησιά που έχουν στρατηγική σημασία για την Τουρκία λόγω της τοποθεσίας τους.

Βρίσκονται ακριβώς στο μέσον του Αιγαίου, πάνω στον 25ο Μεσημβρινό, όπου η Τουρκία διεκδικεί τον επιχειρησιακό έλεγχο, άρα και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ειδικότερα τους Καλόγερους τους «εγκλώβισε» η Τουρκία μετά την κρίση των Ιμίων, αφού τους συμπεριέλαβε στις «γκρίζες ζώνες».

Τα νησιά δηλαδή του Αιγαίου των οποίων αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία, καθότι δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες με τις οποίες παραχωρήθηκαν τα υπόλοιπα νησιά στην Ελλάδα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
από το Σύνδεσμος 71Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.