Τελευταίες αναρτήσεις

10 Απριλίου 2010

Οι Αλβανοί στραγγαλίζουν την Ελλάδα αρχίζοντας από την Ηπειρο.....Ο Χρυσοχοϊδης κάνει ότι μπορεί για να τους διευκολύνει.

Αυξάνεται ανησυχητικά η εγκληματικότητα, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και αντί να ενταθούν τα μέτρα στα σύνορα, γίνονται πιο χαλαρά.

Κοινωνική έκρηξη κινδυνεύει να προκαλέσει στην περιοχή μας η πληθώρα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, που θυμίζει «κάθοδο μυρίων»!
Αντί το φαινόμενο να περιορίζεται - γιʼ αυτό άλλωστε μετέβη στα Τίρανα ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης - όλο και αυξάνεται. Ταυτόχρονα μεγαλώνουν και η ανησυχία και η αγωνία των Ηπειρωτών για τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης, που δεν είναι καθόλου ανώδυνες για την Ελληνική γενικά και την Ηπειρωτική ειδικά κοινωνία.

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Μια από τις βασικές συνέπειες είναι η εγκληματικότητα, που εκδηλώνεται είτε με τις κλοπές, είτε με τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και όπλων. Φοβούνται οι πολίτες ακόμη και τον… ίσκιο τους, και νιώθουν απροστάτευτοι.
Άλλη συνέπεια, εξίσου σημαντική, είναι και η επιβάρυνση της Ελληνικής οικονομίας, που πνέει τα λοίσθια, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης.

ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ…
Το κύμα των λαθρομεταναστών από την Αλβανία προς την Ελλάδα αυξήθηκε κατακόρυφα μετά τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη στα Τίρανα ότι σχεδιάζεται η κατάργηση της βίζας προς Ελλάδα.
Στην πράξη ο αρμόδιος υπουργός το αντίθετο έπρεπε να υποστηρίξει. Δηλαδή να ζητήσει την εντατικοποίηση των ελέγχων.
Η Αλβανική πλευρά λαμβάνει εντελώς τυπικά και επιφανειακά μέτρα για την παρεμπόδιση της προώθησης ναρκωτικών και όπλων στην Ελλάδα, αλλά και της διείσδυσης λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Στήνονται «μπλόκα», μάλλον για το θεαθήναι, στο δρόμο Κακαβιά-Αργυρόκαστρο, ενώ έχουν χαλαρώσει και τα μέτρα ελέγχου στο Τελωνείο Κακαβιάς.
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα, προφανώς με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, έχει ατονήσει και από Ελληνικής πλευράς η περιφρούρηση των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μόλις χθες έγραφε ο «Π.Λ» πως επαναπροωθήθηκαν κοντά στους 400 (383 για την ακρίβεια) λαθρομετανάστες.
Αυτοί, βέβαια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Όμως είναι πολύ περισσότεροι (σχεδόν πενταπλάσιος ο αριθμός) όσων κατορθώνουν τελικά να διαφύγουν.
Όλοι αυτοί αναζητούν εδώ ένα καλύτερο αύριο, αλλά, πια, δύσκολα το βρίσκουν.
Και για να φθάσουν μερικοί λαθρομετανάστες στην περιοχή μας, πληρώνουν αδρά διάφορα κυκλώματα, που τους υπόσχονται και επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα.
Πρόσφατα πιάστηκε στα «πράσα» ακόμη και αστυνομικός στην Ηγουμενίτσα, που μετέφερε με το αυτοκίνητό του λαθρομετανάστες. Και δεν θα ήταν, σίγουρα, η πρώτη φορά που θα το έκανε.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ…
Η λαθρομετανάστευση είναι ένα σύνθετο φαινόμενο ως προς τις επιπτώσεις της.
Και δυστυχώς, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, δεν τους… αντέχει πλέον η Ελληνική οικονομία.
Οι περισσότεροι παραμένουν άνεργοι και για να επιζήσουν επιδίδονται σε διάφορες μορφές παρανομίας.
Υπάρχει και μια άλλη διάσταση. Περιφερόμενοι νηστικοί και άστεγοι, εκ των πραγμάτων, οδηγούνται στην διαμόρφωση εχθρικών αισθημάτων προς την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Η Αλβανία αναγνωρίζει το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών από την χώρα, και κυρίως από τους Λαζαράτες και άλλες περιοχές, προς την Ελλάδα. Αυτό διαπιστώθηκε στη σύσκεψη με θέμα τα ναρκωτικά που έγινε πρόσφατα στο Αργυρόκαστρο (την είχε καλύψει δημοσιογραφικά ο «Π.Λ.»), παρουσία τεσσάρων υπουργών της Αλβανικής κυβέρνησης.
Μένει όμως στην αναγνώριση του προβλήματος και δεν προχωρά στην επίλυσή του.
Όπως αναφέρεται στο blog “Deropoli” «Ένας Αλβανός υπουργός της κυβέρνησης Μπερίσα, σημειώνει η «Γκαζέτα Σκιπτάρε», δέχεται ότι η κατάσταση στον Αλβανικό νότο ως προς την καλλιέργεια του χασίς έχει φτάσει στο απροχώρητο και εμποδίζει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δήλωση έγινε πριν από πέντε μέρες από τον υπουργό Εργασίας Σπύρο Ξέρα, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Λουλζίμ Μπάσια».

Πρωινός λόγος
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι ο πλέον επικίνδυνος από τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Η προδοσία κατά της Ελλάδας στάζει σε κάθε του απόφαση, σε κάθε του λόγο. Το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ μπορεί να συγκριθεί σε προδοτικές πρακτικές μόνο με το Υπουργείο Πολυπολιτισμικής παιδείας κλπ......Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.