1 Απριλίου 2010

Η φορολόγηση της Εκκλησίας. Αντιπερισπασμός των ενόχων....

Κυρίαρχο θέμα στις μέρες μας είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας αλλά και τα φορολογικά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει.

Δυστυχώς ο ελληνικός λαός καλείται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος των φορολογικών μέτρων. Αυτό βέβαια ελάχιστα φαίνεται να ενδιαφέρει τους κυβερνώντες αφού αντί να κοιτούν την ουσία, το μόνο που τους απασχολεί είναι το πώς θα μαζέψουν χρήματα.

Δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο έγκυρο άρθρο το οποίο αναλύει τους φορολογικούς συντελεστές των τραπεζών. Εκεί διαβάζουμε ότι έναντι του 25% ή και 32% του ονομαστικού φορολογικού συντελεστή που υπάρχει, τελικά μεγάλες τράπεζες καταλήγουν να φορολογούνται από 10% (ναι καλά διαβάζετε) έως και 25% επί των κερδών τους.

Παρόλα αυτά κανείς δεν διαμαρτύρεται, δεν αγανακτεί, αλλά κοιτά με συμπάθεια τις «πτωχές» Τράπεζες που αγωνίζονται να τα φέρουν βόλτα στην δύσκολη κατάσταση. Από την άλλη όμως, βγαίνουν και ανακοινώνουν ότι η Εκκλησία θα φορολογηθεί με 20% των εσόδων της από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της. Βέβαια η φιλανθρωπική δραστηριότητα των Τραπεζών είναι μεγάλη και αναμφισβήτητη! Διότι όταν ο πολίτης δεν έχει σπίτι σπεύδει να τον βοηθήσει να αποκτήσει. Δεν έχει σημασία ότι θα το αποπληρώσει στο διπλάσιο της αξίας του, και αν δεν μπορέσει να πληρώσει κάποιες δόσεις θα το κατάσχει. Επίσης, αν θέλει να αναπτύξει την επιχείρηση του είναι στο πλευρό του να τον δανείσει, αλλά με τέτοιους όρους ώστε γίνεται δια βίου συνέταιρος. Βλέποντας λοιπόν η Ελληνική πολιτεία το «φιλανθρωπικό τους» έργο αναλαμβάνει να τις «τιμήσει», δίνοντας τους επιχορήγηση δις ευρώ σε ομόλογα και ελαφρύνσεις στην φορολογία .

Το φιλανθρωπικό όμως έργο της Εκκλησίας δεν το βλέπουν;. Τα δωρεάν συσσίτια, τις στέγες γερόντων, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ορφανοτροφεία, τα ιδρύματα, τους ξενώνες , τις κατασκηνώσεις, τα θεραπευτήρια, όλα αυτά που γίνονται χωρίς η Πολιτεία να δίνει δεκάρα, δεν είναι φιλανθρωπικό έργο; Η Εκκλησία επωμίζεται όλο το κόστος λειτουργίας τους από τα δικά της έσοδα χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Κανονικά η Πολιτεία θα έπρεπε να αναλάβει αυτό το κόστος διότι υποτίθεται ότι έχουμε κράτος κοινωνικής πρόνοιας. Σε ένα τέτοιο κράτος δεν θα χρειαζότανε η Εκκλησία να επιτελεί φιλανθρωπικό έργο εφόσον το ίδιο θα είχε ήδη επιληφθεί. Αλλά δυστυχώς, σ΄ αυτήν την κοινωνία, μόνο οι Τράπεζες επιτελούν φιλανθρωπικό έργο, όλοι οι άλλοι πρέπει να φορολογηθούν με μεγάλους φόρους.

Αλλά τι θέλουν να πετύχουν τελικά; Να συρρικνωθεί το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας; Να στραφούν εναντίον του πτωχού και άπορου συνανθρώπου μας, ο οποίος ωφελείται από αυτό το έργο; Ή μήπως θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από το πραγματικό πρόβλημα και να στρέψουν τα φώτα αλλού; Γιατί, αν ο κόσμος φανατίζεται εναντίον της Εκκλησίας, δεν βάζει στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους, οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι το …έργο τους, δηλ. την πλήρη εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου του μέσου πολίτη.

από το ΚΟΙΝΩΝΙΑ




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.