Τελευταίες αναρτήσεις

7 Φεβρουαρίου 2010

Πτυχίο σε στρατευομένους.

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πτυχίο θα έχουν εφεξής πολλές κατηγορίες οπλιτών στο στρατό ξηράς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου για πιστοποίηση των στρατιωτικών ειδικοτήτων, το ΓΕΣ έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο ίδρυσης Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) στα κέντρα εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News24 οι ειδικότητες που πρόκειται να πιστοποιηθούν άμεσα είναι οι παρακάτω:

-Διασώστες Νοσοκόμοι-Πυροσβέστες

-Νοσοκόμοι-Τραυματιοφορείς

-Χειριστές Ασυρμάτων Μέσων

-Χειριστές Ψηφιακών Τερματικών Συστημάτων

-Τεχνίτες Οπτικών Οργάνων

-Τεχνίτες-Ηλεκτρολόγοι Μηχανημάτων Έργου

-Χειριστές Μηχανημάτων Έργου

-Μηχανοσυνθέτες- Συντηρητές Ελικοπτέρων-Αεροσκαφών

-Τροχονόμοι Δικυκλιστές

Σημειώνεται ότι ήδη αναγνωρίζονται με πτυχίο οι εξής ειδικότητες:

-Οδηγοί Οχημάτων

-Αρτοποιοί

-Μάγειρες

Σε ποια κέντρα εκπαίδευσης θα δίνονται τα πτυχία

Αναλογα με το Κέντρο Εκπαίδευσης που κατατάσσεται ο νεοσύλλεκτος γίνεται η εκπαίδευση και η απονομή των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Αναλυτικά:

Στη Σπάρτη (ΚΕΕΜ) οδηγοί αυτοκινήτων, αρτοποιοί και μάγειρες

Στον Πύργο (ΣΕΤΤΗΛ) τεχνίτες τηλεπικοινωνιών και συστημάτων πληροφορική

Στη Θήβα (ΚΕΠΒ) οδηγοί αυτοκινήτων

Στο Λουτράκι (ΣΧΜ) χειριστές μηχανημάτων έργων

Στην Πάτρα (ΚΕΤΧ) τεχνίτες-ηλεκτρολόγοι τροχοφόρων οχημάτων, τεχνίτες οπτικών οργάνων και τεχνίτες-ηλεκτρολόγοι μηχανημάτων έργων

Στον Αυλώνα (ΚΕΤΘ) οδηγοί οχημάτων

Στο Ναύπλιο (ΚΕΜΧ) διασώστες νοσοκόμοι-πυροσβέστες

Στην Καλαμάτα (ΚΕΔΒ) χειριστές ασυρμάτων μέσων και ψηφιακών τερματικών συστημάτων

Στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας (307 ΤΣΥΑΥ) μηχανοσυνθέτες ελικοπτέρων και αεροσκαφών

Στη Λαμία (ΚΕΥΠ) οδηγοί οχημάτων

Στην Άρτα (ΚΕΥΓ) νοσοκόμοι τραυματιοφορείς

Στην Καρδίτσα (ΚΕΣΝ) τροχονόμοι δικυκλιστές

Αναγνώριση και προϋπηρεσίας

Εκτός όμως από το πτυχίο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προωθεί και την αναγνώριση της υπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις -ακόμη και για αμιγώς στρατιωτικές ειδικότητες- ως προϋπηρεσία είτε για απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος είτε γενικότερα για την αγορά εργασίας.

Για παράδειγμα οι στρατονόμοι θα μπορούν να αναγνωρίσουν προυπηρεσία για πρόσληψη σε εταιρεία φύλαξης. Αντίστοιχη αναγνώριση θα έχουν και ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, τεχνίτες σκαφών και διάφορες άλλες τεχνικές ειδικότητες.

Σχόλιο: Να και ένα καλό νέο για τον στρατό μας. Θετική πρωτοβουλία απο το υπουργείο που θα βοηθήσει αισθητά τους νέους στην απόκτηση πτυχίου σε μια ειδικότητα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Στα σύν οτι δίνει και κίνητρο για δημιουργική απασχόληση κατα την διάρκεια της θητείας τους πέρα απο την στρατιωτική τους εκπαίδευση.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.