1 Σεπτεμβρίου 2009

Στον βωμό των κομματικών συμφερόντων "χάθηκε" η εθνική κυριαρχία.

(Αναδημοσίευση από το Defencenet.gr)
Άφωνη η χώρα παρακολουθεί ένα πολιτικό θέατρο παραλόγου, αναφορικά με την προκήρυξη ή όχι, άμεσα πρόωρων εθνικών εκλογών την στιγμή που υφίσταται κορυφαίο και πιεστικό πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και διαμορφώνονται συνθήκες ακρωτηριασμού και απώλειας κεκτημένων. Ενώ όλοι ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επιχειρήσει πολιτικό αυτοχειριασμό και πέραν πάσης πολιτικής και εθνικής λογικής οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές, χθες η Τουρκία για πρώτη φορά μετά το 1974 έστειλε μισή Μοίρα (!) μαχητικών αεροσκαφών της σε αποστολή εικονικής προσβολής των Φούρνων!

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που είχαμε μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας και το www.defencenet.gr ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που επισήμανε αυτή την ιδιαιτερότητα.

Κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε τα δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης – τηλεοπτικά δίκτυα, ραδιόφωνα, portals κλπ – δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το γεγονός ότι το γειτονικό κράτος που πάγια επιδιώκει την αναθεώρηση των συνθηκών και αναδιάταξη των συνόρων με την Ελλάδα ή στην καλύτερη (για εμάς) περίπτωση, την απόκτηση του ελέγχου του μισού Αιγαίου, χθες «έφτυσε στα μούτρα» ολόκληρη της Ελλάδα και «άλλαξε επίπεδο» προκλήσεων.

Ούτε μία ελάχιστη δημόσια δήλωση αποδοκιμασίας των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Ε.Μεϊμαράκη και Ν.Μπακογιάννη (ίσως ήταν πολύ απασχολημένοι καθώς είναι οι δύο από τους τρεις σε ένα ολόκληρο κόμμα που επιζητούν να πάει η χώρα σε εκλογές) για τον χθεσινό εξευτελισμό. Αλλά και από την αντιπολίτευση, ο καθένας ασχολείται με τα δικά του «μικρά και ασήμαντα» (σε εθνικό επίπεδο, γιατί σε προσωπικό…) και ξεχάσανε – για άλλη μιά φορά – την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δεν αντιλήφθηκε τι έγινε χθες στο Αιγαίο; Και αν δεν το αντιλαμβάνεται τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, τι θα συμβεί αύριο που θα θα έχει την εξουσία και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να “αμβλύνει” ως κυβέρνηση τις θέσεις του, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην ελληνική πολιτική εξελικτική διαδικασία;

Όσο για τους “τηλεαστέρες” δημοσιογράφους, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων και της τουρκικής απειλής που γιγαντώνεται ημέρα με την ημέρα θυμίζει στην συμπεριφορά του συμπαθούς δίποδου πτηνού που αρέσκεται να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο.

Ενώ αναδεικνύεται η κάθε ασήμαντη δήλωση του κάθε ασήμαντου περαστικού από την εγχώρια πολιτική ζωή, τα κορυφαία εθνικά θέματα κατ’ αυτούς δεν έχουν πολιτικό ενδιαφέρον.

Ρώτησε κανείς από τους προαναφερθέντες πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι; Οι κάτοικοι των Φούρνων; Του Φαρμακονησίου; Της Χίου όπου πέταξε το UAV (όπου UAV σημαίνει «στοχοποίηση»); Του Καστελλόριζου που η κορβέτα και τα αποβατικά έφτασαν τα 500-1500 μέτρα από τις ακτές;

Γιατί δεν πάει κάποιος εκεί εκ των πολιτικών μας ηγετών, αλλά και των τηλεαστέρων δημοσιογράφων να νιώσουν τι σημαίνει να χαμηλώνει το τουρκικό μαχητικό 100 μέτρα πάνω απ’ το κεφάλι τους ή την στέγη του σπιτιού τους ή να ζυγώνουν τα τουρκικά σκάφη στο λιμάνι τους;

Να δούμε πόσο ασφαλείς θα αισθανθούν και αν θα εξακολουθήσουν να πιστεύουν ότι «δεν μας φτύνουν, απλά ψιχαλίζει»…

Και βέβαια δεν είναι μόνο θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Είναι καθαρά πρακτικό: Η ελληνική πολιτική αποτροπής έχει χρεωκοπήσει. Σε κανένα, μα σε κανένα κράτος του πλανήτη δεν αφήνεται το γειτονικό κράτος να «βιάζει» τα σύνορα του σχεδόν επι καθημερινής βάσης.

Δυστυχώς έχουμε περάσει πλέον σε μία εποχή de facto μειωμένης εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Την κατάσταση αυτή μπορεί να ανατρέψει μόνο ένας εμπνευσμένος και με όραμα, πολιτικός. Που θα οδηγήσει, όχι μέσω «θερμής» σύγκρουσης, αλλά με την εφαρμογή κατάλληλης τακτική αποτροπής, στην εξουδετέρωση των αναθεωρητικών σχεδίων της Άγκυρας. Υπάρχει τέτοιος;

Τμήμα αναλύσεων www.defencenet.gr
από το Greek National PrideShare

2 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Καλό το ερώτημα κι ακόμα καλύτερη η ανάρτηση.

Θεωρώ ότι προφανώς υπάρχει, αλλά το ερώτημα είναι αν θα τύχει της δέουσας προβολής και προσοχής ή θα αντιμετωπιστεί ως άλλος ένας διάττων πολιτικός τηλεαστέρας που θα βολοδέρνει στα παράθυρα επιδιώκοντας λίγη παραπάνω δημοσιότητα, όπως κάποιοι...

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσω ότι η αθηναϊκή κυβέρνηση είναι μακράν αποκομμένη από την ελληνική πραγματικότητα, ιδιαίτερα στην επαρχία. Κι αυτό, όχι τόσο λόγω ανίκανων στελεχών επί προκειμένου (Ντόρα, Μειμαράκης κλπ), αλλά νοοτροπίας. Γιατί σωστά υποστηρίζει ο συντάκτης της ανάρτησης ότι δεν αφουγκράζονται οι εν Αθήναις όσα συμβαίνουν στην επαρχία και -δη- στην παραμεθόριο.

Αυτά τα λίγα με την ευχή να μη χρειαστεί να αποδείξουν στην...πράξη πόσο ανίκανοι είναι.

Ευχαριστώ και καλό μεσημέρι...

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Η Δ(ντ)ωρίτσα έχει δώσει γη και ύδωρ και δεν είναι η πρώτη φορά. Ο γκαντεμής εγγονός και βαπτιστήρι του Μπενζελόν είχε δεχθεί να δώσει τρία νησία.

Οι Προδότες θέλουν κρέμασμα

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΜΟΝΟ Η ΠΑΤΡΙΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.