23 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτιστικό έγκλημα κατά της Ελλάδας. Οριστικά Τούρκος ο Καραγκιόζης λόγω ελληνικής αδιαφορίας!!!!

Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με την εθνικότητα του γνωστού σε όλους μας «Καραγκιόζη». Κάποιοι άλλοι καραγκιόζηδες όμως (υποτιμητική έκφραση) αποφάσισαν να μην αγωνιστούν για την Ελληνική ταυτότητα του λαϊκού ήρωα του θεάτρου των σκιών.

Άφεριμ αφεντάδες μου, που ξέρετε να τρέχετε στα γλέντια, στις δεξιώσεις και στις προμήθειες… Άφεριμ ξεφτιλισμένοι απόγονοι, οικτρά ανθρωπάκια, που ζείτε με την ιδέα που είστε σπουδαίοι…
Η υποεπιτροπή της UNESCO ενέκρινε το αρχείο του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας στο οποίο αναφέρεται πως ο «Καραγκιόζης» ανήκει στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά. Αυτομάτως, βέβαια, στην τουρκική πολιτιστική κληρονομιά εντάσσονται και όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι του Ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού (καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών), οι οποίοι αμαχητί παρέδωσαν τον Έλληνα Καραγκιόζη στον τουρκικό πολιτισμό!!! Βέβαια, εδώ γεννιέται και ένα βασικό ερώτημα: Έχει η Τουρκία πολιτισμό; Η απάντηση είναι γνωστή, αλλά δεν την δίνουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δουλοπρεπείς και ανάξιοι των ευθυνών τους Έλληνες πολιτικοί (και οι υπάλληλοί τους).
Έπειτα από τη φάση αυτή (της προέγκρισης) άρθηκαν όλα τα εμπόδια που συναντούσε το Τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να θεωρηθεί πως ο Καραγκιόζης αποτελεί μέρος της τουρκικής κληρονομιάς, αφού η Ελλάδα δεν έκανε αίτηση στο Ανώτατο Συμβούλιο και δεν παραβρέθηκε στην συζήτηση που έγινε στην αρμόδια υποεπιτροπή της Unesco.
Το συμβούλιο απαρτιζόμενο από εκπρόσωπους έξι χωρών θα συγκληθεί τον Οκτώβριο για να κάνει ανακοίνωση. Μετά από την τελική έγκριση θα έχει κατοχυρωθεί πως ο Καραγκιόζης ανήκει στους Τούρκους…!
Έτσι, προφανώς οι Έλληνες χάνουν το δικαίωμα του δικού τους (Έλληνα) Καραγκιόζη και βλέπουν τους γνωστούς πολιτικούς καραγκιόζηδες να περιφέρονται εκλιπαρώντας την ψήφο των Ελλήνων, ενώ την ίδια στιγμή, δεν κατέθεσαν ούτε αίτηση οι άθλιοι κομπλεξικοί υπαλληλίσκοι τους για την Ελληνικότητα του Καραγκιόζη, η οποία παραδόθηκε πλέον στην Τουρκική πολιτική κληρονομιά!!! Το ζήσαμε κι αυτό...

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Δηλαδή, εάν κάποιος λέει τους πολιτικούς καραγκιόζηδες, αυτόματα θα τους αποκαλεί και Τούρκους;

από το Ας μιλήσουμε επιτέλους

ΣΧΟΛΙΟ
Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του μεγάλου Ευγένιου Σπαθάρη και τιμήθηκε η μνήμη του δεόντως από την Ελληνική Πολιτεία. Η εν λόγω πολιτιστική απώλεια χρεώνεται φυσικά στον κ. Σαμαρά ο οποίος φαίνεται ότι έμεινε στα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης......



Share

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O καραγκιοζης σε πειραξε ,φυσικα και ειναι τουρκικος .Η φουστανελα που φορανε οι τσολιαδες και φυλανε τον αγνωστο στρατιωτη ειναι αλβανικη ενδυμασια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραγκιόζης είναι τούρκικος κι η φουστανέλα είναι αλβανική!!!!
Και σιγα μην είσαι εσυ Ελληνας.......

Και που είσαι, την επόμενη φορά που θα πας στην πατρίδα σου την Αλβανία, πετάξου μεχρι τα Τίρανα εκει στο μνημείο του αγνωστου στρατιωτη ή τελοσπάντων ότι αντιστοιχο έχετε και βγάλε φωτογραφία τους αλβανούς τσολιάδες που το φυλανε....

ellin.leon είπε...

-΄΄Μπραβο΄΄ στην αλβανια μεχρι και σημερα απο αρχαιοτατων,ειχαν και εχουν την φουστανελα φορεσια τους
δεν εχουν ομως οτι κρεμεταιαπο μεσα
[βασικο]και περιμενουν παντα να τους σωση ο ΕΛΛΗΝΑΣ και η ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηλιας Πετροπουλος τα γραφει για την φουστανελα, ο πιο εγκυρος λαογραφος κατα την γνωμη μου .Μην εκνευριζεσθε.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Άλλο ένα δωράκι της ΔΩΡΙΤΣΑΣ-ΝΤΟΡΙΤΣΑΣ.

Τώρα για την φουστανέλα τι να σχολιάσω. Κάποιοι κρύβονται πίσω έστω από τελείως χαζή ανωνυμία. Έστω και με ένα απλό profile ας δηλώνουν τι είναι. Σίγουρα πάντως έχει μια προέλευση η Φουστανέλα.

Πάντως οι αλβανοί ήλθαν στην περιοχή γύρω στον 10ο αιώνα μ.(ν.)χ. από τον Καύκασο ρακένδυτοι...

Δηλαδή τι πολιτισμό να είχαν πλατσικολόγοι ήσαν και είναι

Ανώνυμος είπε...

Η φουστανέλλα,ανόητε είναι τό ίδιο κοντό πολεμικό ένδυμα τών αρχαίων προγόνων(όχι τών δικών σου),μόνο πού έχει περισσότερες πιέτες(ας τό πώ έτσι)διότι προσθέταμε μία κάθε έτος μετρώντας τά έτη τής σκλαβιάς.
Τό ίδιο κοντό φορούσαν καί οί μαχητές τής Τροίας,καί ό Κωνσταντίνος ό Παλαιολόγος.Αλλά εσύ 09:03 τί νά καταλάβης από φυλετική συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ

Ειδα οτι στο ψηφοδελτο της ΝΔ την κορη του ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ .Τι σημαινει μπιθι-κωτση στα αρβανιτικα.

Οποιος ξερει ας μας πει.

Η Ελλαδα ειναι γεματοι μπιθικωτσηδες
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνα με την παραδοση η φουστανελα εχει 400 διπλες(πιετες)οσες και τα χρονια της σκλαβιας.Εδω μου γενναται μια απορια.Αν η φουστανελα ειχε 400 διπλες λογω των400 χρονων σκλαβιας ,ποσες ειχε τον πρωτο χρονο.Τι φορουσαν Παρεο!

αυτα τα γραφει ο πιτσιρικος γνωστο blog.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 24 Σεπτέμβριος, 2009 09:03
Η φουστανέλα είναι καθαρά αρχαιοελληνική ενδυμασία.
Εκτός αν οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Αλβανοί, μάλλον δεν υπήρχαν Αλβανοί εκείνη την εποχή κάτι για Ιλλύριους κατσικοκλέφτες έχω ακουστά.
Τώρα αν μας πήραν και την φουστανέλα, τι να κάνουμε ολόκληρος αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός κι' αυτή την φουστανέλα βρήκαν να μας πάρουν.

Όσο για τον Καραγκιόζη, είμαι από τους Έλληνες που έχουν την δυστυχία να συνορεύουν με την τουρκία και ποτέ δεν έχει τύχη να δω κάποιο θέατρο σκιών στην τηλεόραση τους τα τελευταία 35 χρόνια.

Το θέατρο σκιών είναι Ινδικής προέλευσης και ο Καραγκιόζης είναι καθαρά Ελληνικός.
Ο καραγκιόζης γεννήθηκε από τους σκλαβωμένους Έλληνες για να διακωμωδούν την σκλαβιά τους την πείνα τους και τα δεινά τους.
Ο Καραγκιόζης είναι η προσωποποίηση του φουκαρά σκλάβου Έλληνα.
Αλλά από ολόκληρο τον πολιτισμό μας, σαν καραγκιόζηδες που είναι οι τούρκοι, αυτό βρήκαν να μας πάρουν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά αστέιο ΕΝΑ προς ΕΝΑ τα σχόλια σας και ακόμη πιο πολύ η koukfamily που εκνευρισμένη θεωρεί ότι ο Καραγκιόζ είναι Έλληνας και ότι πλέον δεν έχει μούτρα να πουλάει μαγκιά στους Τούρκους. Τη δυνατότητα να πουλάει μαγκιά ο Έλληνας στους Τούρκους την έχασε εδώ και 10-20 χρόνια. Το γιατί δεν θα το πω, κοιτάξτε γύρω σας. Πολίτης είμαι και όταν ήρθα στην Ελλάδα περίμενα ότι θα ήταν όπως και η Ελληνική Πρεσβεία στην Πόλη. Γεμάτη νεοκλασσικά, πολιτισμό, αρχές και αξίες. Όμως ανακάλυψα, όπως και πολλοί άλλοι Ρωμιοί πριν από μένα, ότι "η Ελλάδα ήταν ωραία όταν την σκεφτόμασταν στην Πόλη. Πιο ωραία από αυτό που βρήκαμε εδώ." Καλές Εκλογές και στο επόμενο Ντιμπέιτ (γιατί βαριέστε να το πείτε λόγο-αντίλογο ή αντιλογία) ρωτήστε τους 5-6 σας ποιος θα κάνει πόλεμο για τον Μπακλαβά και τον Καραγκιόζ. Είμαι Έλληνας. Τώρα μένει να βρω που στον κόρακα είναι η Ελλάδα.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Βλέπω ότι το θέμα άναψε τα αίματα.
Θα επιλέξω όμως να απάντήσω μόνο στον τελευταίο ανώνυμο φίλο 00:57.

Δεν πολυ καταλαβα φίλε την "εκνευρισμένη koukfamily" αλλά τέλοσπαντων.
Λες ότι είσαι Πολίτης κι εμενα η καταγωγή μου είναι από την Θράκη και την Μικρά Ασία (Κατιρλί και Πέργαμος).
Εχουμε λοιπόν μερικά κοινά αλλά από ότι φαίνεται μονο γεωγραφικά.

Βλέπω ψάχνεις την Ελλάδα. Ναι πράγματι είναι δύσκολο να την βρείς εκεί έξω.
Ξέρεις που είναι; Μέσα στα στήθια μας και στο μυαλό μας.
Και αν περιηγηθείς με λίγο έξυπνο τρόπο μεσα στο διαδίκτυο θα βρείς τα ιχνη της μέσα στις σκέψεις (που δειλά-δειλά αλλά με όλο και πιο δυνατό τροπο) εκδηλώνονται μέσα από ιστολόγια.
Οταν ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το ιντερνετ ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρεθώ μέσα σε έναν κόσμο που μοιράζετε μαζί μας την αγωνία του για την Ελλάδα. Που είναι ετοιμος να μπεί μαζί μας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πατρίδα.

Ανεβηκα μόνος και συλλογισμένος στις επάλξεις του κάστρου που λέγεται Ελλάδα και ξαφνικά διαπίστωσα ότι επάνω με περίμεναν κι άλλα αδερφια. Δεν ήμουν μόνος.

Αν θες κι εσυ μπορείς να την βρείς την Ελλάδα που ψάχνεις. Ψάξε στο σωστό μερος.

Και που είσαι εκει επάνω (στις επάλξεις) δεν παριστάνουμε τους ραγιάδες. Οι ραγιαδες ειναι στα υπόγεια και οσονούπω θα πεταχθούν και έξω από το κάστρο. Πάνω στις επάλξεις υπάρχει αγνή ελληνική ψυχη που δεν σκυβει το κεφάλι ούτε σε τούρκο, ουτε σε αμερικάνο, ούτε σε κανεναν παγκοσμιοποιημενο κερατά.

Ελα κι εσυ....

Michalis είπε...

Ο Καραγκιόζης ο τούρκικος δεν εχει καμια σχεση με τον Ελληνικό. Θα σας θυμήσω οτι ο Λορδος Μπαιρον, σε περιήγησή του στα τουρκοχώρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, μιλούσε για ένα εξευτελιστικό θέαμα ενός καραγκιόζη, ο οποίος είχε ένα μεγάλο πέος και το εκανε ξερετε τι... Και αναφέρει οτι απο κατω οι τουρκοι χωριάτες φώναζαν χυδαία συνθήματα...

Όσο για τις παραδοσιακές ενδυμασίες των Αλβανών, μάλλον αυτοί που συγκρίνουν τις φουστανέλες τους με των Ελλήνων είναι τυφλοί... Υπάρχει διαφορά και στο μήκος, αλλά και στη βασική υπόλοιπη ενδυμασία. Λογικό είναι να επηρεάζονται βέβαια οι δυο λαοί, κοντά ήταν - ιδιέταιρα αρβανίτες - με τους έλληνες.

Όσο για το από πού προέρχεται η φουστανέλα, δείτε ζωγραφιές βυζαντινών....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.