Τελευταίες αναρτήσεις

10 Μαΐου 2009

Τιμήθηκε η θυσία του Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου.


«Δεν αρκεί μόνο απλά να αναφερόμαστε στα γεγονότα, αλλά επιβάλλεται να παίρνουμε τα σωστά μηνύματα του αγώνα και της θυσίας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο σύντομο χαιρετισμό του, στη διάρκεια των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αθανασίου Διάκου που οργανώθηκαν στη Λαμία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέδεσε τη θυσία του Αθανασίου Διάκου με την θυσία «...όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια», όπως είπε, ενώ συγχρόνως απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις κατευθύνσεις «?να καταλήγουμε στα ουσιώδη και αναγκαία για τους δικούς μας αγώνες συμπεράσματα?».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στη διαχρονική ιστορική διαδρομή της Φθιώτιδας, υπογραμμίζοντας ότι «εδώ γεννήθηκαν οι Αμφικτιονίες, εδώ προέβαλαν ηρωική αντίσταση ο Λεωνίδας και οι 300, εδώ βρήκε μαρτυρικό θάνατο ο Αθανάσιος Διάκος, εδώ γράφτηκε μία από τις ενδοξότερες σελίδες του έπους της Εθνικής Αντίστασης, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου».

Εξάλλου μιλώντας για τη θυσία του Αθανασίου Διάκου σημείωσε ότι είναι «βαθιά χαραγμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο ως φωτεινό σημάδι του αγώνα του 21» για να συμπληρώσει ότι «αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές στιγμές στην Ανθρωπότητα αμφισβήτησης της ξένης τυραννίας και καταπίεσης. Βήμα εθνικής ανάτασης του Ελληνισμού προς την ελευθερία και την υπεράσπιση της ανθρώπινης τιμής και αξιοπρέπειας"

Ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική μνήμη, υπογραμμίζοντας με έμφαση την υποχρέωση για την ανάδειξη των Θερμοπυλών. Ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη συμπαράσταση του στην οργάνωση των εκδηλώσεων για να τιμηθούν οι Θερμοπύλες και η θυσία του Λεωνίδα που για πρώτη φορά οργανώνονται φέτος ενώ συγχρόνως υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να συνεχιστούν τα μηνύματα της πρώτης Αμφικτιονίας που έγινε στην περιοχή κοντά στις Θερμοπύλες με την ανάπτυξη ενός «πλανητικού χωριού» όπου εκεί θα φιλοξενούνται όλες οι χώρες του ΟΗΕ.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έφθασε στη Λαμία λίγο μετά τις 10 το πρωί και παρέστη στο αρχιερατικό μνημόσυνο για τον ήρωα της Αλαμάνας στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης. Στη συνέχεια με πομπή πήγε στο σημείο ταφής του ήρωα της Αλαμάνας στο κέντρο της πόλης ενώ λίγο αργότερα κατέθεσε στεφάνι στο χώρο που βρίσκεται ο ανδριάντας του Αθανάσιου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, στο κέντρο της Λαμία .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.