Τελευταίες αναρτήσεις

6 Μαΐου 2009

Οι Τούρκοι συνεχίζουν την εριστική, επιθετική πολιτική που σκοπό έχει την δημιουργία και αιτιολόγηση τετελεσμένων στο Αιγαίο.


Ενδεικτικό των προθέσεων των Τούρκων στρατηγών είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», στο οποίο ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα μεταφέρει τις απόψεις του τουρκικού κατεστημένου, σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο το Αγαθονήσι είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας, αλλά κατοικείται από κατσίκες, κότες και πρόβατα, λαθρομετανάστες και Έλληνες από την ενδοχώρα, τους οποίους το ελληνικό κράτος έχει σκοπίμως- και λαθραία - εγκαταστήσει εκεί!

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελληνικό κράτος προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες για να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αγαθονήσι.
Σχολιάζοντας χθες το επίμαχο δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «προκλητικό» και «άσχετο με την πραγματικότητα» δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε «μνημείο σκόπιμης παραπληροφόρησης».

Σημειώνεται ότι τόσο το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι όσο και οι Φούρνοι αποτελούν στόχο των τουρκικών αεροσκαφών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με συνεχώς αυξανόμενες υπερπτήσεις και μάλιστα σε χαμηλό ύψος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2009 έχουν γίνει 22 υπερπτήσεις των νησιών αυτών. Στο Αγαθονήσι- σύμφωνα με την τελευταία απογραφή κατοικούν περίπου 150 πολίτες, οι οποίοι ασχολούνται με το ψάρεμα, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, ενώ υπάρχει και σχολείο.

Η γνώμη μου είναι ότι οι ενέργειες αυτές των Τούρκων μπορούν να έχουν μόνο ένα σκοπό. Την αιτιολόγηση τετελεσμένων επιθετικών ενεργειών. Πιστεύω πάντως ότι οι ενέργειες αυτές είναι στα πλαίσια των συνηθισμένων τουρκικών λεονταρισμών και οι Τούρκοι ποτέ δεν πρόκειται να δοκιμάσουν ότιδήποτε στο Αιγαίο, αν δεν είναι σίγουροι ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι εκτός μάχης. Πράγμα κομματάκι δύσκολο.
Ετσι το μόνο που μένει είναι να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους σαν αντίβαρο (και καλά) των δικών τους πάμπολλων εποικισμών, Ιμβρος, Τένεδος, Κύπρος, Κωνσταντινούπολη, Μ. Ασία αλλά και διεκδικήσεων στο Αιγαίο.
Απομένει στην Ελληνική πλευρά η αντίδραση και η δυναμική απάντηση.
Η Πολεμική μας Αεροπορία βρίσκεται πάντα εκεί που η ανάγκες της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας το απαιτούν. Η πολιτική ηγεσία είναι που χωλαίνει και αδιαφορεί επικίνδυνα και αντεθνικά μερικές φορές στις προκλήσεις και την επιθετικότητα της Τουρκίας.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.