Τελευταίες αναρτήσεις

21 Οκτωβρίου 2008

Ελληνικός Στρατός και δημογραφικό

Στον σύγχρονο ελληνικο στρατό, οι νοοτροπίες είναι ακόμα τριτοκοσμικές.
Εχουμε την ατυχία να βρισκόμαστε όμως δίπλα σε έναν γείτονα πολύ επικίνδυνο (αποδεδειγμένα) και πολεμοχαρή. Ατυχώς στην Τουρκία όσο κυβερνα ο στρατός τα πραγματα θα είναι πάντα στην κόψη του ξυραφιού. Και μην νομίζετε ότι η Ευρωπη θα σταματήσει την Τουρκία απο τις επιδιώξεις της. Εδω δεν μπορεί η Αμερική καλα καλα να την εμποδίσει (οταν θέλει).
Ετσι η πατρίδα μας βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να πρέπει παντα να διαθέτει εναν αξιομαχο και καλα εκπαιδευμένο στρατό.
Το κράτος τωρα θέλει να θεσπίσει την στράτευση στα 18. Με ποιά κύρια δικαιολογία. Το δημογραφικό πρόβλημα. Υπάρχουν βέβαια και αλλες μικρότερες αιτίες, όπως οι αναβολές, οι ανυπότακτοι κ.α. Αλλά το κύριο πρόβλημα ειναι το δημογραφικό. Και αντί το "ανθελληνικό" κράτος να λύσει το πρόβλημα αυτό, προσπαθεί με ημίμετρα να σωσει ότι δεν σωζεται.
Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι το ελβετικό μοντέλο στράτευσης σε συνδυασμό με ισχυρό επαγγελματικό στρατό. Αυτό φυσικά πρωτίστως απαιτεί άμεση αλλαγή νοοτροπίας.
Ενας ισχυρός επαγγελματικός στρατός (όχι βέβαια μεγαλος σε πλήθος γιατι είμαστε και μικρή χωρα) μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια ξαφνική πολεμική σύρραξη για λιγες μέρες, μεχρι να επιστρατευτεί η μεγάλη μαζα του ελληνικού στρατού, οι επιστρατοι κληρωτοί δηλαδή όλοι εμείς.
Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα 80 εκατομμυρίων και μεχρι το 2020 θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια. Εχει τον 2ο πολυπληθέστερο στρατό του ΝΑΤΟ μετα τις ΗΠΑ. 1.000.000 στρατιώτες. Μπορεί να συγκεντρώσει με επιστράτευση 10.000.000 στρατιωτες εύκολα!!!!!!!!!. Καταλαβαίνετε ότι ένας επαγγελματικός στρατός 50.000 ή και 100.000 στρατιωτών μόνο λίγες μέρες μπορεί να κρατήσει αμυνόμενος, μεχρι να συγκεντρωθεί το 1 ή 1,5 εκατομμύριο που μπορεί, το ανώτερο, να συγκεντρώσει η χωρα μας.
Στην Ελβετία όλοι οι άντρες πηγαίνουν φαντάροι για 3 μήνες και ασχολούνται μόνο με εντατική εκπαίδευση, ασκήσεις κλπ, κι οχι με ασκοπες αγγαρείες, καψόνια κ.α. ασχετα με την εννοια του στρατιώτη. Κατόπιν κάθε χρόνο καλούνται πάλι "υπο τα όπλα" για περίπου 10-20 μέρες για να διατηρούν την επαφή με τα συγχρονα όπλα και την στρατιωτική ζωή.
Πιστεύω κατι ανάλογο θα πρέπει να γίνει κι εδώ (εστω και στα 18), κι ετσι ο στρατός δεν θα αποτελεί ενα εμπόδιο και αναγκαίο κακό στην ζωή και την σταδιοδρομία κάθε νέου.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.