Σελίδες

22 Σεπτεμβρίου 2024

Το Κουβέιτ θα παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων που αντιστέκονται στη λήψη βιομετρικών δακτυλικών αποτυπωμάτων

***Η Δυστοπία που Επιβάλλουν στην Ανθρωπότητα οι διεστραμμένες ελίτ προχωρά με γοργό ρυθμό. Το ερώτημα είναι: ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
18 Σεπτεμβρίου 2024 | Rhoda Wilson | The Exposé | Διαβάστε το εδώ
 
Το Κουβέιτ επιβάλλει μια διαδικασία βιομετρικής καταγραφής για τους πολίτες και τους ομογενείς. Όσοι δεν καταγράψουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα εντός των καθορισμένων προθεσμιών θα αντιμετωπίσουν συνέπειες όπως η αναστολή των κρατικών υπηρεσιών και το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών. 
 
Υποστηρίζεται ότι οι λόγοι για την επιβολή της καταχώρησης ψηφιακών βιομετρικών στοιχείων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η αντιμετώπιση ζητημάτων διπλής ιθαγένειας. Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με τις παγκόσμιες τάσεις στη βιομετρία και την κοινή χρήση των δεδομένων μας με επιλεγμένες υπηρεσίες.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή, τα Ηνωμένα Έθνη πιέζουν για την υιοθέτηση ενός Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου από 193 χώρες, ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης, του Διαδικτύου, των ψηφιακών δημόσιων αγαθών και των ψηφιακών υποδομών.
 
Το Κουβέιτ ετοιμάζεται να αναστείλει τις κυβερνητικές υπηρεσίες για όσους δεν καταγράψουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα μέχρι τις καθορισμένες προθεσμίες, 30 Σεπτεμβρίου 2024, για τους Κουβεϊτιανούς και 30 Δεκεμβρίου 2024, για τους ομογενείς
 
Υπάρχουν περίπου 175.000 πολίτες και 800.000 ομογενείς που πρέπει ακόμη να ολοκληρώσουν τη διαδικασία βιομετρικής καταγραφής. Η Κεντρική Τράπεζα του Κουβέιτ έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να εφαρμόσουν μέτρα όπως η αναστολή των ηλεκτρονικών καναλιών, το μπλοκάρισμα των τραπεζικών καρτών και τελικά η δέσμευση λογαριασμών για όσους δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις εγγραφής. Αυτό θα επηρεάσει επίσης χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές, κεφάλαια και επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
 
Εάν οι άνθρωποι δεν τηρήσουν την προθεσμία για την αποτύπωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, τα ηλεκτρονικά τραπεζικά τους κανάλια θα απενεργοποιηθούν, οι τραπεζικές κάρτες θα μπλοκαριστούν και οι λογαριασμοί τους θα παγώσουν. Ωστόσο, οι κρατήσεις για δάνεια και υποθήκες θα συνεχιστούν. Ενώ τα ταξιδιωτικά δικαιώματα δεν θα επηρεαστούν, οι παράνομοι κάτοικοι που διασχίζουν τα σύνορα θα πρέπει να υποβάλουν εγγραφές δακτυλικών αποτυπωμάτων.
 
(Τα παραπάνω αποτελούν συμπυκνωμένη έκδοση του άρθρου «Kuwait prepares to stop services for unregistered fingerprint biometrics» (Το Κουβέιτ ετοιμάζεται να σταματήσει τις υπηρεσίες για μη καταχωρημένα βιομετρικά δακτυλικά αποτυπώματα) που δημοσιεύθηκε από το Biometric Update στις 9 Σεπτεμβρίου 2024. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ).
 
Τον Μάρτιο του 2024, αποκαλύφθηκε ότι η χώρα σκοπεύει επίσης να μοιραστεί βιομετρικά δεδομένα στο πλαίσιο ενός περιφερειακού δικτύου ασφαλείας.
 
Υποστηρίζεται ότι στόχος της πρωτοβουλίας για την καταγραφή βιομετρικών δακτυλικών αποτυπωμάτων τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ομογενείς είναι η αντιμετώπιση των ζητημάτων διπλής υπηκοότητας και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας με τον εντοπισμό ατόμων που χρησιμοποιούν πλαστά διαβατήρια.
 
Το Κουβέιτ σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Ιντερπόλ και τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου ασφαλείας. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν οι διπλοί υπήκοοι που χρησιμοποιούν πολλαπλές ταυτότητες ενώ ταξιδεύουν μεταξύ χωρών.
 
Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς το Κουβέιτ φιλοξενεί μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, πολλοί από τους οποίους έχουν διπλή υπηκοότητα ή προσωρινή βίζα εργασίας. Η βιομετρική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, η επίσημη μέθοδος ταυτοποίησης στο Κουβέιτ, αναμένεται να βελτιώσει τη διαδικασία εισόδου για τους επισκέπτες και τους κατοίκους.
 
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης στις παγκόσμιες εξελίξεις της βιομετρίας, με άλλες χώρες να υιοθετούν παρόμοια μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας και τον εξορθολογισμό των ταξιδιωτικών διαδικασιών.
 
(Τα παραπάνω αποτελούν συμπυκνωμένη έκδοση του κειμένου 'Kuwait to share biometrics with Interpol, Gulf countries for regional security network' που δημοσιεύθηκε από το Biometric Update στις 25 Μαρτίου 2024. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο ΕΔΩ).
 
Όπως αναφέραμε σε άρθρο μας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση («ΕΕ») εισάγει ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής στα σύνορα για την καταγραφή ταξιδιωτών από χώρες εκτός της ΕΕ. Και ενώ η ΕΕ και οι χώρες της ΕΕ αναπτύσσουν βιομετρικές ψηφιακές ταυτότητες και αναγνώριση προσώπου σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του συνοριακού ελέγχου, οι αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για πρόσβαση στις βιομετρικές βάσεις δεδομένων των κρατών μελών της ΕΕ.
 
Συγκεντρώνουν τα δεδομένα μας και την πρόσβαση σε αυτά για παγκόσμιο κεντρικό έλεγχο.
 
Στις 22-23 Σεπτεμβρίου, τα Ηνωμένα Έθνη («ΟΗΕ») διοργανώνουν τη «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος». Τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής θα είναι ότι 193 έθνη θα υιοθετήσουν το «Σύμφωνο για το μέλλον» με τα παραρτήματά του «Διακήρυξη για τις μελλοντικές γενιές» και «Παγκόσμιο ψηφιακό σύμφωνο» (‘Global Digital Compact’). Το Σύμφωνο και τα παραρτήματά του απορρέουν από την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres: «Η Κοινή μας Ατζέντα» (‘Our Common Agenda”).
 
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής, ο Γκουτέρες εξέδωσε 11 ενημερωτικά δελτία πολιτικής «που πρόκειται να αναδιαμορφώσουν τον κόσμο μας», ανέφερε το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών.
 
Our Common Agenda Decoded: Making Policy Make Sense (Η κοινή μας ατζέντα αποκωδικοποιημένη: Κάνοντας την πολιτική να βγάζει νόημα) , Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών, 11 Αυγούστου 2023
 
Σε ένα άρθρο που εξηγεί τις προετοιμασίες που γίνονται για τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένης μιας επισκόπησης των 11 ενημερωτικών δελτίων πολιτικής, ο Jacob Nordangård δήλωσε:
 
“ Τα έντεκα ενημερωτικά δελτία πολιτικής περιέχουν το σχέδιο για ένα ψηφιακό σύστημα (Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο), το οποίο θα λειτουργεί με τη βοήθεια «αξιόπιστης» τεχνητής νοημοσύνης. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το «αξιόπιστο» σημαίνει ότι δεν θα ασκεί κριτική στις πολιτικές του ΟΗΕ (όπως οι SDGs και η Συμφωνία του Παρισιού). Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι σε αρμονία με τον «ρυθμό του Al Gore».
 
Κάλεσμα του Συμφώνου για το Μέλλον, Jacob Nordangård, 3 Φεβρουαρίου 2024
 
Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου, ο ΟΗΕ πιέζει ώστε να διαδραματίσει σημαντικό και κυβερνητικό ρόλο στην τεχνητή νοημοσύνη («AI») σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως σημειώνει το Brownstone Institute, «[ο ΟΗΕ] καταφέρνει με κάποιο τρόπο να συνδέσει την εφαρμογή των SDGs (Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης - ΣΒΑ) με την ικανότητά του να ελέγχει και να εφαρμόζει την τεχνητή νοημοσύνη και να ασκεί διακυβέρνηση στο διαδίκτυο, τα ψηφιακά δημόσια αγαθά και τις υποδομές, καθώς και την τεχνητή νοημοσύνη επίσης».
 
Ο Guterres δήλωσε τον στόχο του ΟΗΕ να επιβληθεί ως ο παγκόσμιος «αρωγός και επιταχυντής» της Τεχνητής Νοημοσύνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του 2023. «Η Ατζέντα 2030 - το παγκόσμιο σχέδιό μας για την ειρήνη και την ευημερία σε έναν υγιή πλανήτη - βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει να το ανατρέψει αυτό. Θα μπορούσε να υπερφορτίσει τη δράση για το κλίμα και τις προσπάθειες για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης [«SDGs»] μέχρι το 2030», δήλωσε ο Guterres.
 
Δικτυογραφία:
Kuwait To Freeze Bank Accounts Of Residents Who Resist Biometric Fingerprinting – Truth Unmuted

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.