Σελίδες

22 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Ο Χ. Κίσιντζερ είχε πει ότι οι Έλληνες είναι λαός δύσκολο διοίκητος και μάλλον αληθεύει. Επομένως, κατά το μάλλον και ήττον όλες οι Κυβερνήσεις αποτυγχάνουν. Όταν μάλιστα αυτή ασκεί διακυβέρνηση για δεύτερη 4ετία είναι επόμενο να έχει δυσαρεστήσει πολλούς. Στο σημερινό κράτος του Κυρ.Μητσοτάκη:
 
1/ Ανθεί η βία, το έγκλημα, διαρπαγή, ληστεία και το πλιάτσικο της κρατικής περιουσίας και το κράτος αδυνατεί να πιάσει τους κλέφτες. Αλλά και να τους πιάσει έρχεται η Δικαιοσύνη και τους αφήνει ελευθέρους και στο τέλος τους «ξεπλένει» και τους αθωώνει από κάθε κατηγορία.
 
2/ Μπαίνει ελεύθερα και με το νόμο ο λαθρομετανάστης ακόμη και από τον λεγόμενο φράκτη του Έβρου, αλλά απαγορεύεται αυστηρώς να εξέλθει από τη χώρα βάσει των υφισταμένων συνθηκών που υπέγραψε και η Ελλάδα.
 
3/ Μια μειοψηφία πολιτών της φυλής των «Ρομά», έχουν πάρει παράνομα προνόμια που η πολιτεία τους τα έχει σιωπηρά αναγνωρίσει. Δηλαδή να ζουν παρασιτικά, να κλέβουν, να ληστεύουν, να πυροβολούν τους περαστικούς και γείτονες, να θέτουν σε μέγιστο κίνδυνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και την κυκλοφορία, να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο κ.α . Τούτο σημαίνει ότι έγιναν σιωπηρά «κράτος εν κράτει» 
 
4/ Ο πολίτης ΔΕΝ βρίσκει εύκολη πρόσβαση στην Υγεία, τα φάρμακα ακριβαίνουν και συχνά είναι δυσεύρετα για τους ασθενείς διότι διαρπάζονται από τους απατεώνες, τα νησιά δεν έχουν επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το προσωπικό ανεπαρκές κ.α 
 
5/ Η ακρίβεια έγινε μόνιμο πρόβλημα και ο πληθωρισμός κατατρώγει τα εισοδήματα των πολιτών. Ιδιαίτερα τούτο απασχολεί τη διαβίωση του κόσμου διότι οι ημεδαπές και πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων φουσκώνουν αυθαίρετα τις τιμές.
 
6/ Η στέγη λόγω του υπερτουρισμού βασανίζει τους πολίτες που δε διαθέτουν στέγη (φοιτητές, στρατιωτικούς, υπαλλήλους κ.α) 
 
7/ Άμυνα: Ενώ ορθώς κάνει τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς- αφήνει τα στελέχη των Ε.Δ σε κατάσταση φτώχειας. Τούτο πλήττει το ηθικό των στελεχών που είναι αναγκασμένα να κρατούν δύο σπίτια, καθώς και τους αποστράτους. Η ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας που μόλις τώρα ξεκίνησε και η σύνδεση της με τη νέα τεχνολογία και καινοτομία άργησαν να έρθουν . Δεκαετίες χάθηκαν χωρίς να πράξει κάτι η χώρα μας , ενώ η Τουρκία πολύ πίσω από μας καλπάζει στον βιομηχανικό τομέα και στην παραγωγή οπλικών συστημάτων. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. 
 
8/ Η χώρα μας προ τελευταία στην Ε.Ε παρότι είναι από τις πιο παλιές στην Ε.Ε και μέλος της Ευρωζώνης. Όταν οι χώρες του τ. Ανατολικού Συνασπισμού και της Ιβηρικής χερσονήσου που μπήκαν μετά από μας στην Ε.Ε έχουν κάνει άλματα, εμείς είμαστε δεύτεροι από το τέλος σε βιοτικό επίπεδο. Πώς δικαιολογείται αυτή η ανικανότητα όλων των μεταπολιτευτικών Κυβερνήσεων; 
 
9/ Οι νέοι στη χώρα μας αντί να γίνουν πρωτοπόροι και οραματιστές, νέων ιδεών και προοπτικών έχουν πέσει στη στείρα κομματοκρατία, τρομοκρατία, αναρχία, διαπληκτισμούς, τραμπουκισμούς, τραυματισμούς μεταξύ τους, ενώ οι αριστούχοι φεύγουν στο εξωτερικό. Φταίει η Παιδεία και η οικογένεια; 
 
10/ Κάθε χρόνο τα δάση μας καίγονται και κανένα αποτελεσματικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για να σταματήσει το κακό. Όλα τα ρίχνει η Κυβέρνηση στην Κλιματική Αλλαγή, αλλά η ίδια δεν αλλάζει τακτική και δράση. 
 
11/ Σκουπίδια παντού και αντιαισθητικές σκουπιδαριές που προκαλούν πυρκαγιές και ακόμη δεν έλυσε το πρόβλημα της επεξεργασίας των σκουπιδιών παρά τις συνεχείς εξαγγελίες και τα θα….και θα.... 
 
12/ Εξωτερική Πολιτική. Ναι, ανήκουμε στη Δύση, αλλά καμιά κυβέρνηση δε ζήτησε από ΗΠΑ και Ε.Ε αυτά που πρέπει για να παίζει η χώρα μας το ρόλο της σαν προπύργιο στην πιο ευαίσθητη περιοχή (όπως κάνει το Ισραήλ και παίρνει από τις ΗΠΑ 25 δισ δολάρια και άνω για εξοπλισμούς ετησίως). Είναι όμως δικαίωμα μας σαν χώρα που έχουμε δώσει το πνεύμα σε όλο τον κόσμο να διατηρούμε με όλους τους λαούς πολιτιστικές σχέσεις, ανεξαρτήτως καθεστώτος και ιδεολογίας γιατί η Ελλάς πρέπει πάντα να εκπέμπει πολιτιστικά και ανθρωπιστικά μηνύματα. 
 
13/ Νέοι χωρίς όραμα και Κυβέρνηση χωρίς μακρόπνοο σχέδιο και προσανατολισμό (για την ανάπτυξη της χώρας και για τον ρόλο που θα παίξει στη διεθνή σκηνή). Δεν αξιοποίησε τις εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Πέραν του τουρισμού που έχει επικίνδυνα διογκωθεί και αρχίζει να γίνεται προβληματικός κανένας άλλος τομέας της εθνικής οικονομίας δεν έχει αναπτυχθεί με αποτέλεσμα το παθητικό εμπορικό ισοζύγιο και ισοζύγιο πληρωμών. 
 
14/ Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας έξυπνος και πεπειραμένος πολιτικός και ασφαλώς βλέπει τη διάλυση της κομματοκρατίας της Μεταπολίτευσης, ακόμη και της Ν.Δ. Το δηλώνει ο λαός με την αποχή στην κάλπη και την αδιαφορία του για τα παρακμιακά κόμματα. Σήμερα είναι ουσιαστικά "μονάρχης" χωρίς άξια λόγου αντιπολίτευση και πρέπει να εκμεταλλευθεί την συγκυρία και να γίνει χρήσιμος στη χώρα φέρνοντας εκσυγχρονισμό, πρόοδο και σταθερότητα: 
 
α. Με τη θέσπιση νέου Συντάγματος Άμεσης Δημοκρατίας 
β. Ανεξαρτητοποίηση της Δικαστικής και η Νομοθετικής Εξουσίας 
γ. Τη θέση της κομματοκρατίας να καταλάβει η Νομοκρατία και η σύγχρονη Τεχνολογία και Καινοτομία 
 
(21/9/24) 
 
* Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδη
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.