Σελίδες

7 Ιουλίου 2024

Η Bρεταννική Κυβέρνηση;

Μετάφραση: Απολλόδωρος
5 Ιουλ 2024 | IAIN DAVIS | Διαβάστε το εδώ 
 
Λοιπόν, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε έναν νέο Τριλατεριστή (Trilaterist). ...ε, συγγνώμη, εννοούσα Εργατική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον χαρισματικό Keir Starmer. Παρομοιάζεται με πανί πιάτων, και όχι άδικα, ο Keir Starmer διοικεί τώρα την κυβέρνηση με μια επιβλητική πλειοψηφία 170+ εδρών, αφού σχεδόν το 80% του βρετανικού εκλογικού σώματος δεν ψήφισε ούτε αυτόν ούτε το Εργατικό Κόμμα.
 
Όλα αυτά έχουν νόημα επειδή οι άνθρωποι φαντάζονται ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει σχέση με τη δημοκρατία, κάτι που δεν έχει. Παρόλα αυτά, ποιος νοιάζεται! Η κυβέρνηση είναι ούτως ή άλλως μια σκατένια ιδέα, οπότε αν πρόκειται να μας κυβερνήσει κάποιος, γιατί όχι ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να μην διωχθεί ο χειρότερος παιδόφιλος, νεκρόφιλος νταβατζής της Βρετανίας και εξακολουθούσε να καταγράφεται ως "πρώην" μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) το 2022 με τη μικρή επεξηγηματική τους σημείωση: "πρώην μέλη σε δημόσια υπηρεσία".
 
Δεν είναι ενεργό μέλος της Τριμερούς Επιτροπής. Ειλικρινά, δεν είναι!
 
Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει, θα ρωτήσετε; Λοιπόν, η Τριμερής Επιτροπή την οποία υπηρετεί ο Keir, .... συγγνώμη, πάλι τα ίδια, "υπηρετεί", είναι απλώς μια παγκοσμιοποιημένη δεξαμενή σκέψης που ανήκει στους Rockefeller - λάθος μου - και η οποία προωθεί ιδέες όπως η "επιδίωξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης" και συγκεντρώνει μια παγκόσμια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από πολιτικούς, επιχειρηματίες, μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης και επιλεγμένους ακαδημαϊκούς που έχουν αναλάβει να αποφασίσουν ποιες είναι οι "λύσεις σε μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα του κόσμου".
 
Σίγουρα, ψηφίσατε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, αλλά τώρα επιλέξατε να επανέλθετε σε αυτήν. Εντάξει, ούτε και εσείς ψηφίσατε για να σας επιβάλλουν πολιτικές αποφάσεις κάποιοι απομακρυσμένοι ολιγάρχες από δεξαμενές σκέψης, αλλά αυτό είναι πολύ κακό. Αν ψηφίσατε στις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό ψηφίσατε, οπότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διαμαρτυρηθείτε.
 
Φυσικά, η μεγαλύτερη μεμονωμένη ομάδα ψηφοφόρων δεν εξέλεξε καθόλου κυβέρνηση. Με 60% συμμετοχή στις γενικές εκλογές, το ισχνό 34% των ψήφων των Εργατικών κατατροπώθηκε ηχηρά από το 40% του εκλογικού σώματος που δεν μπήκε στον κόπο να ψηφίσει κανέναν.
 
Ποιος ξέρει αν φταίει η απάθεια, ο βροχερός και παγωμένος Ιούλιος - η υπερθέρμανση του πλανήτη, ε; - ή απλώς η θανάσιμα καταθλιπτική προοπτική να συμμετάσχουν στην πενταετή τελετή χρίσματος του κράτους. Και ειλικρινά, ποιος δίνει δεκάρα;
 
Η κυβέρνηση μας απειλούσε με βία αν δεν κάναμε ό,τι μας έλεγαν χθες -μια απειλή που παρεμπιπτόντως μπορεί σίγουρα να υποστηρίξει- και η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας απειλεί με το ίδιο σήμερα. Χθες η κυβέρνηση ήταν μπλε, σήμερα είναι κόκκινη, ποια είναι η διαφορά εκτός από την αλλαγή ταπετσαρίας; Εξακολουθεί να είναι η ίδια κυβέρνηση.
 
Οι δεξαμενές σκέψης των παγκοσμιοποιητών, όπως η Τριμερής Επιτροπή, έλεγχαν την κυβερνητική πολιτική χθες και εξακολουθούν να την ελέγχουν και σήμερα. Η "ψήφος" σας δεν σήμαινε απολύτως τίποτα.
 
Παρόλα αυτά, είναι ωραίο να φαντάζεσαι ότι έχεις κάποιου είδους δημοκρατική εποπτεία, υποθέτω. Αν ο έλεγχος των άλλων ανθρώπων έχει σημασία για σένα.
 
Η μία μαριονέτα του WEF αντικαθίσταται απο μια άλλη μαριονέτα του WEF 
 
Τι έχουμε λοιπόν στο τέλος της ημέρας;
 
Περίπου το 20,4% του εκλογικού σώματος ψήφισε την αγαπημένη του συμμορία για να είναι αυτή που θα επιβάλει τις όποιες πολιτικές θέλουν να επιβάλουν οι ολιγάρχες σε όλους. Το υπόλοιπο 79,6% των ψηφοφόρων ήθελε είτε μια διαφορετική συμμορία για να κυματίζει τις σημαίες της είτε καμία συμμορία.
 
Μια μικρή μειοψηφία, που σίγουρα δεν ψήφισε, πιστεύει ότι η ιδέα του να εξαναγκάζεις κάποιον άλλο να κάνει αυτό που θέλεις βάζοντας έναν σταυρό σε ένα κουτάκι μια φορά κάθε πέντε χρόνια δεν είναι μόνο -κυριολεκτικά- μια άσκηση για να τσεκάρεις ένα κουτάκι, αλλά και ένα απολύτως απαίσιο και ηθικά χρεοκοπημένο πράγμα.
 
Με το 34% των ψήφων οι Εργατικοί παίρνουν το 64% των κοινοβουλευτικών εδρών για διάφορους λόγους. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ακούσει κανέναν απολύτως για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αν και σίγουρα θα ακούει ένα μάτσο παρασιτικούς ολιγάρχες, γιατί αυτούς υπηρετούν στην πραγματικότητα οι κυβερνήσεις και πάντα τους ακούνε.
 
Η λεγόμενη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία στην πραγματικότητα είναι απλώς ένας σχετικά ασήμαντος "εξουσιοδοτικός" εταίρος στην παγκόσμια Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), δεν έχει απολύτως καμία νόμιμη δημοκρατική εντολή.
 
Το οποίο είναι ένας ακόμη, σε έναν πολύ μακρύ κατάλογο εξαιρετικών λόγων, για να την αγνοήσουμε εντελώς.
 
Δικτυογραφία:
The British Government? - Iain Davis Substack
https://iaindavis.substack.com/p/the-british-government

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.