Σελίδες

7 Ιουλίου 2024

Βουλγαρία: Μεγάλο άγαλμα ανακαλύφθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη Ηράκλεια Σιντική. Παντού Ελλάδα....

Η ομάδα του καθηγητή αρχαιολογίας Λουντμίλ Βαγκαλίνσκι ανακάλυψε ένα μεγάλο μαρμάρινο άγαλμα (μεγαλύτερου του ανθρώπινου μεγέθους) κατά τη διάρκεια των σωστικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Ηράκλειας Σιντικής, όπως δημοσίευσε σήμερα το πρωί το βουλγαρικό ιδιωτικό πρακτορείο Fokus.
 
Ο δήμος Πέτριτς ανέφερε ότι το μαρμάρινο άγαλμα, βρέθηκε σε στοά της αρχαίας μακεδονικής πόλης.
 
Φωτό: Μαρμάρινα αγάλματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Ηράκλεια Σιντική (bnt)
 
Οι εργασίες για την πλήρη αποκάλυψή του θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, γιατί πρέπει να είναι εξαιρετικά ακριβείς για να μην καταστραφεί.
 
Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι ξεκάθαρο αν το γλυπτό διατηρείται πλήρως, αλλά σύμφωνα με τους αρχαιολόγους όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αρχαία θεότητα.
 
Επιγραφή Ηράκλειας Σιντικής
 
Τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί η ασφάλεια στην αρχαία πόλη λόγω του σημαντικού ευρήματος.
 
Όπως σημειώνεται αυτό έγινε μετά από επιμονή του επικεφαλής των μελετών καθ. Λουντμίλ Βαγκαλίνσκι, που συζήτησε με τον δήμαρχο Ντίμιταρ Μπρούτσκοφ.
 
Η επιγραφή ‘Αλεξάνδρου’ από την αρχαία μακεδονική πόλη Ηράκλεια Σιντική
 
Η αρχαιολογική έρευνα ξεκίνησε την πρώτη Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Ο Δήμος Πέτριτς θα συνεχίσει την υποστήριξή του για την ανάπτυξη αυτής της σημαντικής τοποθεσίας.
 
Νόμισμα που βρέθηκε στην αρχαία Ηράκλεια Σιντική
 
Στην αρχαία μακεδονική πόλη Ηράκλεια Σιντική, έχουν βρεθεί σημαντικές αρχαιότητες που δείχνουν το μέγεθος της πόλης και τον πολιτισμό της. Ενδεικτικές είναι και οι ελληνικές επιγραφές που εμπλουτίζουν σημαντικά την ιστορία της.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Παντού η μακεδονική γη κραυγάζει ελληνισμό....
Οπου κι αν ψάχνουν οι ξένοι αρχαιολόγοι σε Μακεδονία, Θράκη και Μικρά Ασία βρίσκουν συνεχώς τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι αληθινοί κληρονόμοι αυτής της γης... οι Ελληνες.

Κύριοι Βούλγαροι μην προσπαθείτε να διαβάσετε (απλή ανάγνωση) τις επιγραφές..
Εγώ όμως μπορώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.