Σελίδες

5 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΥΣΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Η εφημερίδα “Καθημερινή”, όλοι γνωρίζετε ότι ανήκει στο δημοσιογραφικό οργανισμό του μεγάλο-επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου! Στον οποίο ανήκει – μεταξύ άλλων – και ο τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΪ! Όπως και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Κλπ. κλπ.
 
Η εν λόγω εφημερίδα λοιπόν λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων μεταπολίτευσης στην χώρα μας, δηλαδή όταν οι “Δημοκράτες” έφεραν την μεταπολιτευτική Δημοκρατία – κατ΄ όνομα - στην Πατρίδα, σκέφτηκε να διοργανώσει τριήμερο συνέδριο με θέμα “Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά” στην αίθουσα της Εθνικής Πινακοθήκης, από 29 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024! 
 
Βέβαια και επειδή δεν λείπει ποτέ ο “Μάρτης από την Σαρακοστή”, μεταξύ των συνδιοργανωτών ήταν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics! 
 
Ενορχηστρωτής, αυτής της φαντασμαγορικής πολιτικής πανδαισίας, ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι, εκτός από τον Διευθυντή της “Καθημερινής” δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά! Τον μοναδικό Έλληνα δημοσιογράφο που μετείχε σε συνεδρίαση του κλειστού κλαμπ της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, μαζί με όλη την παγκόσμια αφρόκρεμα πολιτικών, διπλωματών, επιχειρηματιών κλπ. και οι οποίοι καθορίζουν το μέλλον του Πλανήτη εν κρυπτώ, αφού δεν δημοσιοποιούνται ΠΟΤΕ να πεπραγμένα αποφάσεων της εν λόγω Λέσχης! 
 
Έτσι σε αυτό το 3ήμερο έβγαλαν τα εσώψυχα – ενοχές τους πρώην Πρωθυπουργοί, πρώην ΥΠΕΞ και λοιποί που συνέβαλαν στην χρεοκοπία της Ελλάδος και στην απεμπόληση κυριαρχικών της δικαιωμάτων!
 
Υπέρ Νίκου Κοτζιά η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά, κατά του Κώστα Καραμανλή… 
 
Με αυτήν την αφορμή διαβάζουμε ένα απόσπασμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”:
 
«Πολλές ειδήσεις έβγαλε το συνέδριο της “Καθημερινής”. Δεν ήταν μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, που αποφάσισε την αυτοαποκαθήλωσή του, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, εκτός από την προσπάθειά της να μας πείσει ότι πρέπει να κάνουμε βήματα πίσω για να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Τουρκία, φρόντισε να αποκηρύξει τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων. Η Ντόρα Μπακογιάννη όχι μόνο εκθείασε τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Νίκου Κοτζιά, του αρχιτέκτονα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά είπε ότι ήταν λάθος το βέτο που είχε βάλει το 2008 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. “Εκατό τοις εκατό ήταν λάθος” είπε η κυρία Μπακογιάννη και συνέχισε να μιλά για εκείνη την περίοδο ουσιαστικά ασκώντας σκληρή κριτική στις δικές της πράξεις, αλλά και σε αυτές του Κώστα Καραμανλή όσον αφορά το βέτο: “Δεν έπρεπε να είχε λεχθεί και δεν το λέγαμε ποτέ στο υπ. Εξωτερικών. Απειλούσαμε με βέτο… Περάσαμε πολύ δύσκολα εκείνο το εξάμηνο. Εγώ διαπραγματευόμουν διαρκώς το ζήτημα της ονομασίας. Ο Γκρουέφσκι όμως “κοιτούσε τα παπούτσια του”, δεν ήθελε να κάνει το βήμα. Ήμασταν αποφασισμένοι, αν υπήρχε λύση, να προχωρήσουμε”…»!
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη από το 2009 αποδεχόταν το “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ως ονομασία για τα Σκόπια...
 
Αποκαλυπτικότατα τα όσα αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, αλλά πριν προχωρήσω να σας θυμίσω, πως, η Ντόρα Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή δυναμίτισε με την αγαστή συμμετοχή του τότε αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Προέδρου του ΠΑΣΟΚ) Γιώργου Παπανδρέου, τις δυο τεράστιας αξίας για την ελληνική οικονομία συμφωνίες με τη Ρωσία, του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη (αγωγός πετρελαίου) και του South Stream (αγωγός φυσικού αερίου)! 
 
Βλέπετε ήταν ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία και όχι με τη Δύση, αφού ως γνωστόν η Οικογένεια Μητσοτάκη ήταν πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Άσχετα αν αυτές οι συμφωνίες εξυπηρετούσαν τα μάλα το εθνικό μας συμφέρον!
 
Αλλά ας μη ξεχάσουμε βέβαια, πως, επί Ντόρας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ το 2009 στην Κέρκυρα συνήλθε το Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών ( μια συνάντηση που είχε ως στόχο την εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο μερών και την επεξεργασία συναινετικών λύσεων)! Ως εδώ όμως τίποτε το μεμπτό!
 
Τι ζητούσε όμως στην Κέρκυρα το αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι; Πώς επετράπη η είσοδός του στην χώρα μας; 
 
Ο ενδοτικός Κώστας Σημίτης…
 
Συνεχίζοντας να σας ενημερώσω τι ακριβώς έγραφα σε άρθρο μου τον Απρίλιο του 2021:
 
Σε διάστημα λίγων ημερών είχαμε δυο γεγονότα που ιστορικά συντάραξαν το εσωτερικό γίγνεσθαι της χώρας μας!
 
Τα δυο αυτά συνταρακτικά γεγονότα είναι απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και λαμβάνουν κάθε ημέρα που περνάει, ιστορική αξία.
 
Προηγήθηκε η συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα “Τα Νέα”, όπου μεταξύ άλλων σκαιότατα κατηγόρησε τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή – που τον διαδέχτηκε το 2004 – πως δεν υποστήριξε την Συνθήκη της Μαδρίτης του 1997 και την Συμφωνία του Ελσίνκι του 1999! Απεναντίας τον κατηγορεί ότι τις πολέμησε και ουσιαστικά τις ακύρωσε απεμπολώντας έτσι το διπλωματικό κεκτημένο της Ελλάδας (;;;) που απόρρεε από τις παραπάνω αναφερόμενες δυο Συμφωνίες!
 
Σε αυτό το σημείο φρονώ, πως είναι χρήσιμο να θυμίσουμε εν τάχει, τι ακριβώς ήταν αυτές οι δυο συμφωνίες της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη!
 
Την Συμφωνία της Μαδρίτης συνυπέγραψε ο Κώστας Σημίτης με τον Τούρκο Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στις 8 Ιουλίου 1997, όπου με απόλυτη ενθάρρυνση των ΗΠΑ νομιμοποιήθηκαν οι τουρκικές απαιτήσεις και οι ισχυρισμοί τους περί “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο Πέλαγος!
 
Στις 10-11 Δεκεμβρίου 2019 αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ που συνήλθε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας να πιεσθεί η Ελλάδα, ώστε να επιλυθούν οι εκκρεμείς συνοριακές διαφορές με την Τουρκία με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στα 2004 θα επανεξεταζόταν η πορεία ολοκλήρωσης του ζητήματος!
 
Τις παραπάνω ενδοτικές Συμφωνίες θυμήθηκε ξαφνικά στο 2021 ο Κώστας Σημίτης προσπαθώντας να επαναφέρει στην επικαιρότητα και μέσω βιβλίου του με τίτλο: “Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά”!
 
Αποκάλυψε τον ενδοτισμό Σημίτη, ο Καραμανλής…
 
Ωστόσο, ενδεχομένως ο Κώστας Σημίτης να πίστευε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα απαντούσε, όπως συνέβη κατά το παρελθόν, όταν πάλι εξαπέλυσε αιχμές και οι οποίες έμειναν αναπάντητες!
 
Αυτήν την φορά όμως ο Κώστας Καραμανλής ήταν καταπέλτης και αποκάλυψε στον ελληνικό λαό πως ο Κώστας Σημίτης είναι εθνικός μειοδότης!
 
Το παρακάτω απόσπασμα από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είναι πλέον ένα ιστορικό κείμενο που θα συμπεριληφθεί στην νεότερη ελληνική ιστορία!
 
Ένα κείμενο, που δεν θυμάμαι όμοιό του να υπήρξε τα τελευταία χρόνια:
 
«Συνεχίζει ο κ. Σημίτης να γράφει για τη λεγόμενη “επιτυχία” του Ελσίνκι. Έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και, μάλιστα, σε μια δύσκολη φάση τους που είναι τώρα σε εξέλιξη. Όμως, η εμμονή και η συνεχής επανάληψη επιβάλλουν να ειπωθούν τελικά κάποια πράγματα, για λόγους ιστορικής ακρίβειας. Και αφού παραβλέψω την αναφορά σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ με αυτήν τη σύνθεση και με αυτό το περιεχόμενο.
 
Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η δήθεν “επιτυχημένη” στρατηγική του Ελσίνκι οδηγούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ελληνική κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης! Από τα Ίμια μέχρι το Ελσίνκι, η κυβέρνηση Σημίτη ζητούσε ουσιαστικά από ΗΠΑ και Ευρωπαίους εταίρους να ωθήσουν την Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη εναντίον μας για τα Ίμια και τις λεγόμενες “γκρίζες ζώνες”. Φρόντιζε να συμπεριληφθούν αντίστοιχες προβλέψεις στα επίσημα Ευρωπαϊκά κείμενα. Δεν έχει ξανασυμβεί κράτος, και μάλιστα Ευρωπαϊκό, να ζητά από όλον τον κόσμο να θέσει τρίτο κράτος σε δικαστική αμφισβήτηση την εδαφική του ακεραιότητα! Με τη συμφωνία της Μαδρίτης τον Ιούλιο 1997, έγινε και ένα ακόμα σοβαρό ολίσθημα. Αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική της κυριαρχία και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει μονομερώς κανένα δικαίωμά της! Προφανώς ούτε το μονομερές δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όπως ρητά προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο για όλες τις χώρες.»!
 
Η εθνική προδοσία της “Συμφωνίας της Μαδρίτης” έχει πολλούς “συγγραφείς”…
 
Η παραπάνω δημόσια σκληρή αντιπαράθεση δυο πρώην Πρωθυπουργών, έφεραν στην μνήμη μου – για μια ακόμη φορά – το βιβλίο του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά: “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”! Ένα βιβλίο που όπως προλογίζεται από τον εκδότη:
 
Είναι βασισμένο στις μυστικές προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρούσε, επί μία δεκαετία, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ίσως τη συγκλονιστικότερη πολιτική μαρτυρία που έχει εκδοθεί τις τελευταίες δεκαετίες!
 
Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν, στην σελίδα 208 ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς αναφέρεται σε συναντήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Μεσούτ Γιλμάζ και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, που έγιναν στις αρχές Ιουνίου 1997 (σ.σ. δηλαδή ενάμιση χρόνο μετά την αποφράδα ημέρα των Ιμίων) όταν ο Μητσοτάκης πήγε στην Τουρκία για να παραλάβει το βραβείο “Αμπντί Ιπεκτσί” για την ελληνοτουρκική φιλία, έχοντας στις αποσκευές του μια πρότασή του για την υπογραφή Συμφωνίας Φιλίας και Μη Επιθέσεως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ο Γιλμάζ, παλιός γνώριμος του Μητσοτάκη, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τη δεκαετία του ΄80 και πρόεδρος του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, έγινε τρεις φορές Πρωθυπουργός της Τουρκίας…
 
Τον Μάιο του 1996 σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, των Παπαχελά – Πρετεντέρη και άλλων διανοούμενων δημοσιογράφων που έβλεπαν ως “φίλη χώρα” την Τουρκία, είχε ισχυριστεί ότι το Αιγαίο Πέλαγος δεν είναι ελληνική θάλασσα (παραγνωρίζοντας το Διεθνές Δίκαιο, όπως σήμερα ο Ρ.Τ. Ερντογάν) και πως καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να αυξήσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα από τα 6 ν.μ. στα 12 που όρισε η Συμφωνία των θαλασσών του Montego Bay το 1982 (έτσι επιβεβαιώνεται μέχρι σήμερα αφού αυτήν την αύξηση δεν τολμάει να κάνει και ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεχόμενος το τουρκικό Casus Belli)!
 
Όμως ο Μεσούτ Γιλμάζ δεν είχε περιοριστεί στα παραπάνω, αλλά υπερθεματίζοντας ισχυρίστηκε ότι υπάρχει στο Αιγαίο, καθεστώς βραχονησίδων, που στην Συνθήκη της Λωζάνης παραμένει αδιευκρίνιστο (ισχυρισμός όλων των Τούρκων Πρωθυπουργών)!
 
Αλλά και τον Αύγουστο του 1997 ο Μεσούτ Γιλμάζ, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα “Ουάσιγκτον Ποστ” ισχυριζόταν ότι το Αιγαίο Πέλαγος είναι θαλάσσιος χώρος “ειδικών συνθηκών” και δεν μπορεί να εφαρμοστεί εκεί το Διεθνές Δίκαιο!
 
Βέβαια, οι παραπάνω τοποθετήσεις του Μεσούτ Γιλμάζ δεν μας προξενούν κατάπληξη, αφού η τουρκική πολιτική και διπλωματία ήταν πάντα διαχρονικά συμπαγής και εξόχως σταθερή στα ζητήματα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων! Αντίθετα από την ελληνική πλευρά, που η κάθε κυβέρνηση εφάρμοζε τη δική της πολιτική και διπλωματία επί των ίδιων ζητημάτων!
 
Συνεχίζοντας ο Αλέξης Παπαχελάς στο βιβλίο του αναφέρει πως, έναν μήνα μετά τις επαφές Μητσοτάκη στην Άγκυρα, η κυβέρνηση Σημίτη με ΥΠΕΞ τον Θεόδωρο Πάγκαλο υπογράφει τη Συμφωνία της Μαδρίτης στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 Ιουλίου 1997. Οι επικριτές της κυβέρνησης Σημίτη υπογραμμίζουν ότι τότε έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά η ύπαρξη διαφορών με την Τουρκία πέρα από την διαφορά για την υφαλοκρηπίδα (σ.σ. τότε έγινε μια ακόμη προδοσία γι΄ αυτό δεν πρέπει να πάει η Ελλάς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που επιθυμεί περιέργως πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη). Οι υποστηριχτές (;;;) της κυβέρνησης Σημίτη αντιτείνουν ότι η Ελλάδα, με την απόφασή της στη Μαδρίτη να αποδεχτεί πλήρως τη διεθνή νομιμότητα, κάτι που επιτρέπει στα κράτη να συζητούν κάθε λογής “διαφορές”, πάντοτε επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου (σ.σ. γιατί τότε η κυβέρνηση Σημίτη δεν αύξησε τα ναυτικά μίλια από τα 6 στα 12;), προετοίμασε το έδαφος για τη συμφωνία του Ελσίνκι το 1999!
 
Αλλά στο σημείο αυτό (ενότητα: Μαθήματα εξωτερικής πολιτικής – σελίδα 210) γίνεται η συγκλονιστική αποκάλυψη:
«Και επήγαν στην Ισπανία τότε, στην Μαδρίτη. Και υπέγραψαν μια Συμφωνία στη Μαδρίτη η οποία είχε μεν αυτά τα στοιχεία, στα οποία παγίως συμφωνούσαμε (;;;), αλλά είχε και σκουλαρίκια συμπληρωματικά τα οποία δεν χρειαζόντουσαν. Εγώ ήθελα ένα λιτό κείμενο με τρεις φράσεις. Αυτοί προσέθεσαν ότι έχουν θεμιτά συμφέροντα οι Τούρκοι στο Αιγαίο (σ.σ. να γιατί τσαμπουκαλεύεται σήμερα στο Αιγαίο ο Ερντογάν), ένα πράγμα το οποίο είναι μεν αληθές (σ.σ. τι μας λέγει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Ότι είναι αληθές το ότι οι Τούρκοι έχουν θεμιτά συμφέροντα στο Αιγαίο;), αλλά προστιθέμενο εκείνη την ώρα δημιουργεί τη δυνατότητα παρερμηνειών, πολλών παρερμηνειών. Και μάλιστα ρώτησα εγώ εκ των υστέρων: “Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τα βάζετε αυτά μέσα;”. Μου απάντησαν: “Τα ζήτησαν αυτά οι Αμερικανοί”. Λέω, άμα οι Αμερικανοί σας κάνουν τα κείμενα, καλά να πάθετε. Αλλά πάλι, λέω, καλύτερα οι Αμερικανοί, παρά να σας τα κάνουν οι Τούρκοι. Διότι θυμήθηκα τότε αυτό που είχε πει ο Γιλμάζ, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέγραψε αυτό το φιάσκο στο Νταβός. Το διηγείται ο ίδιος ο υφυπουργός του ο Καψής, ο Γιάννης ο Καψής στο βιβλίο του. Είπε (ο Ανδρέας): “Αυτό το επαίσχυντο κείμενο ποιος το έγραψε;”!
 
Εγώ ρώτησα τον Γιλμάζ. Ποιος έγραψε αυτό το κείμενο; Και μου είπε:
 
“Εγώ το ΄γραψα. Αλλά αφού αυτοί το δέχτηκαν, τι θες να κάνω εγώ; Να μην το δεχτώ; Αφού τους το ΄δωσα και το δεχτήκανε”!
 
Και έτσι είπα εγώ μετά τη Μαδρίτη: Καλύτερα τουλάχιστον να στα γράφουν οι Αμερικανοί τα κείμενα παρά να στα γράφει ο Γιλμάζ. Αλλά το καλύτερο θα ήταν να μη στα γράφει κανένας. Να τα γράφεις ο ίδιος. Πάντως έτσι έγινε η Συμφωνία της Μαδρίτης η οποία κράτησε τα πράγματα. Και κρατήσαμε πάντοτε αυτή τη βάση. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι θα κάναμε προσπάθεια για την ειρήνη (σ.σ. Γι΄ αυτό σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιγράφοντας τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Σημίτη παραχωρεί στην Τουρκία για χάρη της ειρήνης κυριαρχικά ελληνικά δικαιώματα;)!
 
Πότε θα “απολογηθούν” Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη;
 
Κλείνοντας προς το παρόν – γιατί θα επανέλθω – να σας θυμίσω τι ακριβώς αναφέρεται στο εν λόγω βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά, στο κεφάλαιο “μαθήματα εξωτερικής πολιτικής”, σελίδα 211, εξ ονόματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:
 
«…να πετύχουμε τα μέτρα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα την άμεσο επικοινωνία των ηγετών των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτικών ηγετών των δυο χωρών! Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής (σ.σ. Πρωθυπουργός την εποχή εκείνη), δεν του πάει, δεν είναι στο στυλ του. Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της…»!
 
Βλέπετε, εκείνη την εποχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήλπιζε να δει Πρωθυπουργό την Ντόρα, αλλά ας όψεται ο Αντώνης Σαμαράς!
Στο σημείο αυτό θα εκφράσω και ένα εύλογο ερώτημα!
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή η Ντόρα Μπακογιάννη αντέκρουσαν τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Αλέξης Παπαχελάς;
 
Ισχυρίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ότι αυτές οι αναφορές δεν λέχθηκαν από τον πατέρα τους;
Κάλεσαν σε διάλογο τον Αλέξη Παπαχελά;
Κάποιο κόμμα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δε δημοσιοποίησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, αυτό το αντεθνικό παραλήρημα; 
Γιατί; Γιατί;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.