18 Οκτωβρίου 2019

ΣΗΜΕΙΟΝ ΣΤΑΥΡΟΥ πάνω από την Ιερά Μονή Γρηγορίου. Σαν να μας υπενθυμίζει ο ΟΥΡΑΝΟΣ την Σταύρωση της Ανθρωπότητας.

Ο αγαπητός φίλος δάσκαλος- Θεολόγος Μιχάλης πριν λίγες ώρες μας απέστειλε αυτό το ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΣΗΜΕΙΟ.

ΚΑΙ είναι όντως συγκλονιστικό διατρέχοντας τις σημερινές κρίσιμες συγκυρίες στα Εθνικά και Εκκλησιαστικά μας θέματα. Τον ευχαριστούμε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στο παραπάνω μήνυμα με την φωτογραφία που λάβαμε φαίνεται ότι προσκυνητές αποτύπωσαν στιγμιαία τον σχηματισμό ΦΩΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥ να ίσταται επικρεμάμμενος επί της Ιεράς Μονής Γρηγορίου.

Το παράδοξο αυτό αποτυπώθηκε και συγκλονίζει.
Στο καθένα μπορεί να κτυπήσει από ένα καμπανάκι ή μια μεγάλη καμπάνα ανάλογα του προβληματισμού που έχει για τα σημερινά δρώμενα. 

Όμως ο ΣΤΑΥΡΟΣ είναι Νίκη της ΖΩΗΣ επί του αιωνίου Θανάτου. 
Είναι ΝΙΚΗ της Εκκλησίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού επί του διαφαινόμενου ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ που δαιμονικές δυνάμεις οδηγούν τις εξελίξεις εκεί για να χαίρεται ο πονηρός και τα όργανα του.

Είναι ΝΙΚΗ επί των δυνάμεων του φανατικού Ισλάμ και της αιρετικής Δύσης που αυτές τις στιγμές μας βάλλουν πανταχόθεν από όλες τις πλευρές.

Ο ΦΩΤΟΦΟΡΟΣ αυτός ΣΤΑΥΡΟΣ δείχνει και την ΝΕΑ ΝΙΚΗ που θα καταγάγει πάλι ο Μέγας Κωνσταντίνος.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ πρέπει να μας ενώσει και όχι να μας χωρίσει.

Πρέπει με όλα αυτά τα Θεοσημεία να εισέλθουμε στο ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΣΤΑΥΡΟΥ που είναι η Άφατος Αγάπη του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΘΕΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.
Μέχρι εδώ γιατί η συγκίνηση δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω. Ότι μου ερχόταν από μέσα έστω και ασύντακτα το αφήνω σε εσάς να το αξιολογήσετε.

Αρκούμε σε κάποια στοιχεία για την παλαίφατη αυτή Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. 
«Η Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου του Άθω, ανάμεσα στις Μονές Σίμωνος Πέτρας και Διονυσίου. Χτισμένη πάνω σε βράχο, βρίσκεται σε υψόμετρο 30 μέτρων από τη θάλασσα και μόλις 15 λεπτά από το λιμάνι της Δάφνης με πλοίο. Είναι μια από τις 20 Ιερές Κοινοβιακές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 6 Μονές των βράχων που ανοικοδομήθηκαν ή ανακαινίσθηκαν τον 14ο αιώνα πάνω σε βράχο, ώστε να προστατεύονται από τις πειρατικές επιθέσεις.

Ο Όσιος Γρηγόριος ο νέος, επονομαζόμενος ησυχαστής και σιωπώντας, έχτισε την ομώνυμη Μονή ανάμεσα στο 1310-1314, η οποία και αφιερώθηκε στον Άγιο Νικόλαο, Αρχιεπίσκοπο Μύρων. Ο Όσιος Γρηγόριος ήταν μαθητευόμενος του Αγίου Γρηγορίου του Σινά και έζησε τα πρώτα χρόνια στην σκήτη του Μαγουλά και μετέπειτα στο σπήλαιο πάνω από τη Μονή, το οποίο διασώζεται μέχρι σήμερα. Όταν στην πορεία αυξήθηκαν τα πνευματικά παιδιά του, αποφάσισε να κατέβει χαμηλότερα και να χτίσει την Μονή Οσίου Γρηγορίου στην σημερινή της θέση.

Ωστόσο, τα μετέπειτα χρόνια, λόγω των έντονων επιθέσεων από πειρατές κατέφυγε με τους υπόλοιπους μοναχούς του στην Σερβία όπου και έχτισε την Ιερά Μονή Γκόρνιακ, την οποία και πάλι αφιέρωσε στον Άγιο Νικόλαο. Η Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου εορτάζει στις 6 Δεκεμβρίου, στην μνήμη του Αγίου Νικολάου η οποία επιτελείται στις 7 Δεκεμβρίου.

Στη Μονή διασώζονται μοναδικές εικόνες, με εξέχουσα θέση να κατέχουν αυτές του Αγίου Νικολάου, της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης και της Παναγίας της Παλαιολογίνας. Η τελευταία σώθηκε εκ θαύματος από την καταστροφική πυρκαγιά του 1761. Παράλληλα στην βιβλιοθήκη της Μονής διασώζεται και φυλάσσεται ανεκτίμητος πνευματικός θησαυρός. Υπάρχουν 300 κωδικοί και 20.000 έντυπα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το μοναδικό χειρόγραφο του Ερμά, “Ο Ποιμήν”, που συγκαταλέγεται στα “απόκρυφα” βιβλία του Ευαγγελίου.

Στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου υπάρχουν μοναδικά κειμήλια. Ευαγγέλια, σταυροί, εγκόλπια, χρυσόβουλα, ιερά άμφια και πολλά άλλα. Σημαντικότατο κειμήλιο αποτελεί ο χρυσοκέντητος επιτάφιος του 16ου αιώνα. Ανάμεσα στο ιερά λείψανα υπάρχουν τα λείψανα των τριών προστατών της Μονής, τμήμα του Τιμίου Σταυρού καθώς και οι λειψανοθήκες των δυο θαυματουργών Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, αλλά και εκείνες που φυλάσσουν το δεξί χέρι του Γρηγορίου του Θεολόγου καθώς και άκρα της Αγίας και Μάρτυρος Αναστασίας.»  

https://monastery.gr/mones-agiou-orous/monh-grigoriou/ 

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ 
Αδελφοί ΠΡΟΣΟΧΗ η αμαρτία, η διαστροφή η αίρεση και «Θεός φυλάξει» το ΣΧΙΣΜΑ θα φέρει αναγκαστικά βαρύ χειρουργείο μετάνοιας σε ολάκερη την ανθρωπότητα.  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
Το γεγονός καταγράφηκε τις μέρες που ετοιμαζόταν να να εισέλθουν οι τούρκοι στην Συρία.
https://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/10/blog-post_560.html




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.