23 Οκτωβρίου 2019

Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς

«Πραγματικά θα ήταν αχαριστία και μεγάλη ιστορική και ηθική παράλειψη, αν δεν αναφερόταν τιμής ένεκεν, ότι ο απλός Ελληνικός λαός, καθολικά πάντα συμπαραστάθηκε, σε όλους τους εθνικούς αγώνες για ελευθερία της Ελληνικής Κύπρου και ποτέ δεν εγκατέλειψε τον αδελφό Κυπριακό λαό. 

Π.χ. Μετά την καταστροφική εισβολή του 74, περί τους 45.000 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, περί τους 800 σοβαρά τραυματίες φιλοξενήθηκαν σε Ελληνικά νοσοκομεία, δεκάδες τόνοι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μαζί με έλληνες εθελοντές ιατρούς εστάλησαν στην Κύπρο. Σκηνές για τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, είδη πρώτης ανάγκης, οικονομική βοήθεια για την σίτιση τους, ρουχισμός και παιγνίδια, για τα προσφυγόπουλα και άλλα πολλά».

ΤΥΧΑΙΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ… Όλος ο Κυπριακός τύπος δημοσίευε ειδήσεις που αφορούσαν την ανθρωπιστική βοήθεια που πρόσφερε η Ελλάδα, με σχόλια και εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου προς τον Ελληνικό αδελφό λαό.

«Ευγνωμοσύνη και ένα αξέχαστο μεγάλο ευχαριστώ, από όλους τους Έλληνες Κυπρίους στον Ελληνικό αδελφό λαό. Αν μέχρι σήμερα ο Κυπριακός λαός εκφράζει τις πικρίες του, για την εγκατάλειψη, σίγουρα αυτές δεν αφορούν τους απλούς Έλληνες αδελφούς, αλλά αυτονόητα κάποιους ολίγους… ριψάσπιδες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει και η δική μου οικογένεια, στους αδελφούς Έλληνες, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, όταν μας φιλοξένησαν για 40 χρόνια στην Ελλάδα.

«Ποτέ δεν θα πάψουμε οι Κύπριοι να αισθανόμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ, έστω απόκληροι, προδομένοι και εθνικά απογοητευμένοι. Το έθνος και ο Ελληνισμός δεν φταίνε, για μειοδοτικές πράξεις των ολίγων. Οι Έλληνες αδελφοί, ο απλός λαός, σύσσωμα συμπαραστεκόταν, συγκινητικά πάντα στην αδελφή Κύπρο.»

1955-1959. Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός συμπαραστέκεται στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου. 
Η φωτογραφία είναι από μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας, στις 10 Μαϊου 1956, όταν σε λίγο θα οδηγούντο στο ικρίωμα, οι πρώτοι καταδικασθέντες εις θάνατο δια απαγχονισμού, ήρωες και εθνομάρτυρες Μιχαλάκης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου.

Οι διαδηλωτές ήταν δεκάδες χιλιάδες και όταν τελείωσε η μαχητική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δωρόθεου, με άγριες διαθέσεις κατευθύνθηκαν προς την Αγγλική Πρεσβεία. Κατά την επίθεση τους, αυτή 4 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, 164 τραυματίσθηκαν και δεκάδες συνελήφθησαν. Μετά από τα γεγονότα αυτά αποδοκιμάσθηκε άγρια η τότε Κυβέρνηση Καραμανλή και η φιλοβρεττανική ενδοτική πολιτική του Υπουργού Εξωτερικών Σπυρίδωνα Θεοτόκη…

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΩΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.
www.ledrastory.comShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.