11 Νοεμβρίου 2016

ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ... ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Οπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.

Ωστόσο, από προχτές το πρωί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του κ. Ομπάμα - καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουνε με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

Στον λόφο του Φιλοπάππου θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα, ενόψει της ανοικτής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου στην Πνύκα. Η περιοχή θα έχει ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή από πυροτεχνουργούς και θα περιφρουρείται συνεχώς από το τέλος της εβδομάδας.

Ταυτόχρονα, «πυρετός» επικρατεί στην ΕΥΠ και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, για την συλλογή πληροφοριών, εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στα μέτρα για την άφιξη Ομπάμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Σκάι.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η επίσκεψη Ομπάμα συμπίπτει με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου - αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πάνε όλα καλά.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ που αφορούσε στα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία θα συνδυαστούν με τα μέτρα για την επίσκεψη Ομπάμα.

Ο κ. Τόσκας, σε ερώτηση αν καλεί τον κόσμο να μην κατεβαίνει τις μέρες αυτές στο κέντρο της Αθήνας, απάντησε κατηγορηματικά πως δεν ζητάει κάτι τέτοιο από τους πολίτες και τόνισε:

«Καλώ τους πολίτες και όλους όσους θα σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν, μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει η Δημοκρατία μας, που επιτρέπουν οι νόμοι μας, να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αλλά σεβόμενοι τη ζωή των υπολοίπων πολιτών: Σεβόμενοι τους νόμους, σεβόμενοι τους κανόνες που υπάρχουν και πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν ωριμάσει, όχι απόλυτα, ως ένα ορισμένο σημείο, έτσι ώστε να σεβαστούν κάποιοι τη ζωή και των υπολοίπων πολιτών.

Πιθανόν να γίνουν διαμαρτυρίες, έχουν οργανωθεί εκδηλώσεις και πορείες από κάποια πολιτικά κόμματα και κάποιους φορείς. Αυτά είναι στα πλαίσια της δημοκρατίας μας και θα πρέπει να συνυπάρξουν με την κανονική ζωή των πολιτών».

iefimerida
πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.