28 Μαρτίου 2014

Η Συνοδοιπόρος στα ¨ναρκοπέδια¨ και η ¨Μπουρλοτιέρισσα¨ του Αρχιπελάγους.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ταμπέλες καθοδήγησης έχουν από πολλού μαρκάρει τις ζωές μας.

Προς οικονομικό ναρκοπέδιο, Προς πνευματο- κοινωνικό ναρκοπέδιο, Προς οικογενειακό-επαγγελματικό ναρκοπέδιο, Προς πολιτικό ναρκοπέδιο, Προς γεωπολιτικό- γεωστρατηγικό ναρκοπέδιο.

Ενας πλανήτης σκέτο ναρκοπέδιο!!
Όλα τα μονοπάτια  ναρκοθετήθηκαν και από εμάς τους ίδιους , όχι για να εμποδίσουμε τον κοινό εχθρό αλλά συνεργούντος και αυτού να τον φέρουμε κατ ευθεία μέσα στις αυλές  των σπιτιών μας.

Τελικά ¨ναρκοθετήθηκε¨ και το ίδιο το μυαλό μας και δεν μπορεί να αξιολογήσει ακόμη και τα καθημερινά δρώμενα. 

“Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει…”

Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα; αγνοώντας (ηθελημένα) πως όταν θα μας “πιάσουν”, θα είναι πολύ αργά… ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ: “ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ…”http://www.agioritikovima.gr/ 

30 Ιανουαρίου 1823 με την ανεύρεση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Τήνου της Ευαγγελίστριας  ξεκινάει η συνοδοιπορία των νεώτερων χρόνων της πονεμένης  Ρωμιοσύνης με το Θείο Πεπρωμένο της στα δύσκολα  γεωπολιτικά δρώμενα της ιστορίας.

Οι ξυπόλητοι Αγωνιστές του 21 βλ. Μακρυγιάννης κ.α ΤΗΝ επισκεπτόταν με τις Υδραίικες σκούνες στα πολεμικά διαλείμματα για να τους ευλογήσει τα άρματα και να τους ψιθυρίσει στο αυτί ¨το Ποθούμενο της Λευτεριάς ξεκίνησε¨ ¨πάρτε φαλάγγι τους εχθρούς του ΥΙΟΥ μου¨.

Και αυτό  το κάνανε μέχρι την στιγμή που κάποιοι από αυτούς με πράξεις και παραλείψεις  ¨ναρκοθέτησαν¨ την ιστορική πορεία  του Γένους βλ. δολοφονία Ιωάννη Καποδίστρια, εμφύλιες διαμάχες κ.α

Και όμως μέσα στα ναρκοπέδια της ιστορίας και στις συγκυρίες των γεγονότων  είχαμε την ίδια την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ- Συνοδοιπόρο  να αποναρκοθετεί τις διαδρομές  του Έθνους   στις φοβερές δοκιμασίες –τραγωδίες του.

Μπορεί να μην το αξίζαμε αλλά πάντα ΤΗΝ είχαμε ¨ ναρκοσυλλέκτη¨ δίπλα μας

Για να το πούμε πιο απλά…

¨αν δεν  είχαμε την ΜΑΝΑ του ΘΕΟΥ Συνοδοιπόρο  δεν την βγάζαμε καθαρή¨

Και πώς να την ¨βγάλουμε καθαρή ¨ αν δεν ΤΗΝ είχαμε Προστάτη και Βοηθό στον ακήρυκτο πόλεμο που διεξαγάγει η Ρωμιοσύνη με τους αντίχριστους όλων των εποχών.

Επειδή το μένος τους είναι τέτοιο εναντίων μας φρόντισαν να ¨τορπιλίσουν¨ και την ίδια την Συνοδοιπόρο μας το 40 ανήμερα της Εορτής ΤΗΣ μέσα στην ¨αυλή¨ του σπιτιού της στην Τήνο.

Μήπως και σήμερα δεν THN ¨τορπιλίζουν¨ με έξωθεν οδηγίες, αποφάσεις, κ.α;
Μήπως νομίζουν ότι η Συνοδοιπόρος μας δεν θα τους απαντήσει πάλι όπως τους απάντησε καταλλήλως στα βουνά της ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ;

Μήπως εν έτη 2014 η απάντηση της  Μεγαλόχαρης σε αυτούς  θα είναι πλέον ολοκληρωμένη και τελειωτική;

Τι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια δίχως να μπορούμε να αντιδράσουμε εξ αιτίας της ακηδίας των ¨ευρω- πακέτων¨;

Κάποιους να ποντίζουν νάρκες στις ζωές μας βλ. μνημόνια και ταυτόχρονα να ποντίζουν νάρκες σε όλο το Αιγαίο. Να στήνουν ένα σκηνικό με υφαλοκρηπίδες, ΑΟΖ, γκρίζες ζώνες, ενεργειακούς διαδρόμους κ.α  με επιδίωξη … άλλοι ¨να ζεστάνουν¨ τις τσέπες τους, άλλοι να μας εκμηδενίσουν Εθνικά και οι εξ ανατολών να ξαναζήσουν¨ το ξεφτισμένο όνειρο της οθωμανικής υπεροχής.

Τον σκοπό τους τον ξέρουν καλά και τώρα  ¨σήμανε¨  η ώρα να δουν και το αποτέλεσμα των πράξεων τους.

Όμως δεν ξέρουν τον ΣΚΟΠΟ που μας φυλάει και ειδικότερα στο Αιγαίο που  είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ της ΤΗΝΟΥ.

Μπουρλοτιέρηδες προς το παρόν δεν έχουμε…

Η Παναγιά αφού περισυλλέξει όλες τις νοητές νάρκες  από την ζωή του Έθνους  και από το Αιγαίο, θα φέρει τους δικούς ΤΗΣ ¨μπουρλοτιέρηδες¨ και αργότερα θα αναδείξει και από εμάς τέτοιους για να κάνει το Αιγαίο ¨κόλαση¨ για τους εχθρούς του ΥΙΟΥ της και ΘΕΟΥ μας που ήδη έχουν τα ¨κόλλυβα στο ζωνάρι¨  για το μνημόσυνο  που τους επιφυλάσσει η ιστορία  μόλις τολμήσουν να φτάσουν στα έξη μίλια της υφαλοκρηπίδας.( Γέρων Παίσιος)

Η  απάντηση ΤΗΣ αυτή την φορά θα είναι συμμετρική των κακουργηματικών επιδιώξεων τους.

Με όλους αυτούς η ΠΑΝΑΓΙΑ  έχει παλιούς λογαριασμούς και πρέπει να ξεχρεώσουν!!

Για τους άπιστους εξ ημών που είμαστε μάλιστα και πολλοί αλλά και για τους ρεαλιστές ιδεοληψίες που δεν βλέπουν λύση στα προβλήματα που μας έσφιξαν θα μπορούσε να πει  καλοσυνάτα… 

- Ποια Μάνα αφήνει τα παιδιά της στα χέρια των εχθρών ΤΗΣ; 
- Ποια Μάνα δεν συγκινείται όταν βλέπει την Τιμή ¨των πασών γενεών της Ρωμιοσύνης¨ να κατακλύζει το σπιτικό της με ύμνους και  ωδές πνευματικές  στο Αιγαιοπελαγίτικο Θρονί ΤΗΣ; 
- Ποτέ δεν σας άφησα μόνους έστω και αν δεν το βλέπατε. 
- Το έπος του 21 δεν τελείωσε ακόμη για αυτό και το άλγος και οι ωδίνες του Έθνους συνεχίζονται… 

Η ζωντανή  ΠΑΡΟΥΣΙΑ μου στο αλβανικό έπος του 40 ήταν η ¨προαναγγελία¨ των δεινών που θα υποστούν οι εχθροί μου μεσ του Αιγαίου τα νερά!!! 

Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.