Τελευταίες αναρτήσεις

19 Απριλίου 2013

Κύριοι Υπουργοί, Οι Ανασχηματισμοί ΔΕΝ ανακοινώνονται!.. Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Υπήρξαν, και ας ακούγεται σαν παραμύθι, άλλες εποχές στις οποίες οι ΡΕΠΟΡΤΕΡ των εφημερίδων εντόπιζαν ένα θέμα, έψαχναν τις ιδιαιτερότητές του, ανακάλυπταν πτυχές κρυμμένες επιτήδεια και αποκάλυπταν σε εντυπωσιακά ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ τους πρωταγωνιστές, λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή και γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για σχολιασμούς και ανάπτυξη επιχειρηματολογίας υπέρ και κατά!…

Μετά ακολούθησαν οι εποχές που η τεχνολογία άρχισε να καλπάζει και να βοηθάει να γίνει ο «γύρος του κόσμου» με ασύλληπτες  ταχύτητες μετουσιώνοντας το γνωστό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν που απαιτούσε…ογδόντα μέρες να φαντάζει σαν γλυκό, αφελές παραμύθι για παιδιά. 

Αλλά ο κόσμος άλλαξε αλλάξανε  οι καιροί είναι όλα ψέματα  κι ας φαίνονται για… αλήθεια!...
      Παράγωγο  της Εποχής της Πληροφορικής (που  μας αφήνει, φοβάμαι, εσκεμμένα  απληροφόρητους) είναι και η τηλεόραση που με ψηφιακή τεχνολογία και σε «πραγματικό χρόνο» φέρνει τα γεγονότα στα μάτια μας… άμεσα!

Στον Κόσμο όλο, και στην Ελλάδα, η Τηλεόραση πρώτη μας δίνει ανάγλυφα τα οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, ψυχοκοινωνικά, αστυνομικά και άλλα δεδομένα που συνθέτουν το καθημερινό μας πλαίσιο αναφοράς.

 Στον κόσμο όλο υπάρχει πάντοτε η υπόνοια ότι ‘καθώς η εικόνα αξίζει όσος χίλιες λέξεις’ κάποια πράγματα παρουσιάζονται στο φιλοθεάμον τηλεοπτικό κοινό από οπτικές γωνίες που με το πρόσχημα της ενημέρωσης ουσιαστικά εξυπηρετούν άλλους στόχους με τη βοήθεια της σύγχρονης στρατηγικής (και των τεχνικών μέσων) της προπαγάνδας.

Είναι γνωστές οι θέσεις του Νόαμ Τσόμσκυ  πάνω στο θέμα αυτό…

Αυτή η ‘υπόνοια’ στην Πατρίδα μας έχει αναχθεί  σε επίσημη παράνοια και, για πολλούς από εμάς…δικαιολογημένα καθώς η ΤιΒι και κάποια αστέρια της δεν μπαίνουν καν στον κόπο να… «καλυφτούν…»

Άλλαξαν πολλά και με έντονα δραματικό τρόπο στην Ελλάδα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα από τον Μάη του 2010 μέχρι σήμερα αλλά στα «πρωινάδικα», στις προ-και-μετά-μεσημβρινές life style εκπομπές και στα βραδινά ‘μαγκαζίνα’ ΔΕΝ άλλαξε σχεδόν τίποτε. 

Σε ότι αφορά τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ μας ή σύγχρονη ΤιΒι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ως πασαρέλα, αποτελεί το παλκοσένικο του πόθου όπου αναδεικνύονται μελλοντικοί Εθνοπατέρες και Εθνομητέρες και, φυσικά, πρωταγωνιστούν αδιαλείπτως τα ίδια επί σειρά ετών πρόσωπα που έτσι κατάφεραν και πέτυχαν μακροχρόνιες παρουσίες στο Κοινοβούλιο… 

Τέλειωσαν οι φετινές φοιτητικές εκλογές, ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΝΤΑΣ, τη γενικότερη στάση των Ελλήνων απέναντι στους ‘εραστές της Εξουσίας’ με θεαματική ΑΠΟΧΗ αλλά πρώτη η ΔΑΠ, μετά η ΠΑΣΠ και ΟΛΟΙ οι άλλοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν τις… πρωτιές τους!

Τι έχεις  Γιάννη; Τι είχα πάντα; 

Πλησιάζει το Πάσχα και θα είναι πολλά τα 24ωρα με Υπηρεσίες σε αργία και κλειστές Τράπεζες, και βιώνει η κοινή γνώμη μια διάχυτη ανησυχία που αφορά, κυρίαρχα, στα ‘πονηρά’ τριήμερα και τετραήμερα ‘αργίας’. 

Ακόμη πιο έντονη, επιδέξια κρυμμένη για  λόγους πολιτικής ευπρέπειας και καλών δημοσίων σχέσεων, η αγωνία κατόχων θώκων Υπουργικής Εξουσίας στον 3-Κομματικό Κυβερνητικό σχηματισμό. 

Επίσης έντονη (αλλά και πιο κρυφή) η αγωνία επίδοξων Υπουργών που θέλουν να συμμετάσχουν στην Κυβέρνηση της… «Εθνικής μας Σωτηρίας!» 

ΣΦΙΓΓΑ ο πρώτος στην τάξη Πρωθυπουργός κ Σαμαράς αλλά και ο δεύτερος Πρωθυπουργός μας κ Βενιζέλος και ο τρίτος Πρωθυπουργός μας κ Κουβέλης!

Λέτε να ληφθεί και να υλοποιηθεί η ‘Μεγάλη Απόφαση’ (μεγάλη όχι σε ότι αφορά το Κυβερνητικό έργο αλλά σε ότι αφορά την πιθανή διατάραξη πολύ ευαίσθητων ισορροπιών) και να βιώσουμε ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ μέσα στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα; 

Πάντως, όπως μου λένε φίλοι που ‘γνωρίζουν’  κάτοχοι Υπουργικών θώκων αλλά  και στελέχη εντός και εκτός Κοινοβουλίου που ορέγονται τις Υπουργικές καρέκλες και λιμουζίνες «ψήνονται» σαν πασχαλινά αρνιά…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.