Σελίδες

31 Ιανουαρίου 2011

Ο Ελληνικός Στρατός δημιουργεί την Ταξιαρχία "Πόντος".

Να ενημερώσουμε όλους τους φίλους Ποντιακής καταγωγής ότι ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε προσφάτως μια "ποντιακή ταξιαρχία"...

Με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου Στρατού του ΓΕΣ η 71η Αερομετάφερομενη Ταξιαρχία με έδρα την Νέα Σάντα Κιλκίς (ειρήσθω εν παρόδω η Σάντα η οποία καταστράφηκε απο τους κεμαλικούς φασίστες το 1921 θεωρείται και το "Σούλι" του Πόντου), μια μονάδα ειδικής σύνθεσης του Β' Σώματος Στρατού, μετονομάστηκε σε 71η Α/Μ ΤΞ "Πόντος"...
προς αναγνώριση των αγώνων του Ποντιακού Ελληνισμού και της μαρτυρικής ιστορίας του. Το μόνο που μπορούμε να πούμε για την απόφαση του ΑΣΣ είναι, Εύγε!


"Βαρύ" το όνομα, βαρύ και το χρέος των αξιωματικών και οπλιτών της ταξιαρχίας, είμαστε σίγουροι ότι οι "αετοί" της Νέας Σάντας θα το κουβαλήσουν με περηφάνεια. Το έμβλημα της 71ης μέχρι σήμερα (άγνωστο αν θα επέλθει αλλαγή και εκεί) το οποίο είναι ένας αετός "επί πτερύγων ανέμων" φέρνει στον νού ένα απο τα γνωστότερα παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου. Ο τίτλος; Αητέν'ς επαραπέτανεν (Αετός Υψιπετούσε) , ένας ύμνος στον ακρίτα, τον άγνωστο στρατιώτη, τον υπερήφανο Τραντέλλενα.

πηγή Πελλα news
από το Kranosgr

ΙΜΙΑ. Δεκαπέντε χρόνια μετά.

Του καθηγητή Χρίστου Γούδη

Θα καταθέσω σήμερα μερικές αράδες που έγραψα τότε, την σκοτεινή εκείνη νύχτα των Ιμίων, του Ιανουαρίου του 1996, τότε που κάποιοι από τον χώρο του Αθηναϊκού Τύπου τις έκριναν πολύ αιχμηρές για να τις δημοσιεύσουν. Φοβούμαι πως σήμερα ηχούν πολύ ευγενικές...

«Σε κάποια από τις πολυτάραχες στιγμές της ισπανικής ιστορίας ένας Ισπανός ναύαρχος, αν και βρέθηκε σε εμφανώς μειονεκτική θέση μπροστά στη μεγαλύτερη ναυτική ισχύ του αντιπάλου του, προτίμησε να μην αποφύγει την ναυμαχία λέγοντας: “Η Ισπανία μπορεί να ζήσει χωρίς πλοία, δεν μπορεί όμως να ζήσει χωρίς τιμή”. Σε αντίθεση με τον Ισπανό ομόλογό τους οι Έλληνες “ναύαρχοι” φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ελλάς μπορεί να ζήσει χωρίς τιμή.

Αυτό απέδειξε η πρόσφατη κρίση με την Τουρκία στα Ίμια, που είχε σαν αποτέλεσμα την αποκάλυψη του μεγέθους της κατάπτωσης και της παρακμής της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα. Μετά από το σοκ της πολύπλευρης ήττας φάνηκε καθαρά, τόσο η ανικανότητα μια μικροπολιτικής ηγεσίας να αποκρύψει ακόμη και την ανικανότητά της, όσο και η ανικανότητα μιας δονκιχωτικής στρατιωτικής ηγεσίας να νιώσει την ταπείνωση στην οποία οδήγησε τις ένοπλες δυνάμεις και τον ελληνικό λαό στο σύνολό του. Και πάνω απ’ όλα μετέτρεψε μιαν ασήμαντη μέχρι χθες βραχονησίδα σε παγόβουνο έτοιμο να βυθίσει το ακυβέρνητο πλοίο που πλανάται στην ταραχώδη θάλασσα του Αιγαίου. Γιατί τα Ίμια είναι παγόβουνο ή ακριβέστερα η κορυφή του παγόβουνου. Η εμφανής άκρη μιας κατάπτωσης βαθύτερης, ευρύτερης και συγκλονιστικότερης. Και του Αιγαίου τα νερά, ένας καθρέφτης για να δει επιτέλους η σύγχρονη Ελλάδα το πρόσωπό της χωρίς αυταπάτες, χωρίς ψιμύθια. Να δει πού την οδήγησε ο μακρόχρονος λαϊκισμός μιας αμοραλιστικής πολιτικής ηγεσίας που τους τελευταίους έκανε πρώτους και τους πρώτους έσχατους. Όχι μέσα από μια χριστιανική ηθική ανθρώπινης μικρότητας μπροστά στο ιερό, αλλά μέσα από μία συμπλεγματική συμπεριφορά ισοπέδωσης θεσμών, αξιών, και ιεραρχιών. Και όταν ήρθε η ώρα της κρίσεως, οι έσχατοι που είχαν βρεθεί πρώτοι έδειξαν το πραγματικό τους μέγεθος και ξαναέγιναν έσχατοι. Και μαζί τους στο δικό τους βυθό συμπαρέσυραν την ψευδαίσθηση της ελληνικής υπερηφάνειας.

Και τώρα ποιός θα διαχειρισθεί την κρίση; Τί πρέπει να γίνει; Γιατί αυτό το σύστημα που μέσα στα τελευταία χρόνια δομήθηκε, αναδομήθηκε, ετεροχρονίσθηκε, δωροδοκήθηκε, διασωληνώθηκε και γαλουχήθηκε με αερολογίες, ταχυδακτυλουργίες και βυθιότητες, καλείται να αντιμετωπίσει μιαν ανελέητη εξωτερική πίεση. Οι βάρβαροι κτυπούν ή μάλλον κλωτσούν την πόρτα μας. Και όταν ανυποψίαστοι οι “ταγοί” βγαίνουν στο “παράθυρο” δέχονται ηχηρά ραπίσματα που επί του παρόντος τουλάχιστον, μας τα εμφανίζουν σαν μέρος του αθώου – αν και αγροίκου – αγελαίου παιχνιδιού του “μπιζ”. Και μας προτείνουν και λύσεις. Ήδη διπλωματικοί κονδυλοφόροι, αντάξιοι απόγονοι της φαναριώτικης ψυχοσύνθεσης, άρχισαν να αρθρογραφούν. Και ψύχραιμοι “καθώς πρέπει” πολιτικοί μάς νουθετούν. Και τί μας λένε πίσω από τα φραστικά κορδελάκια τους; Να αναχθεί ο ραγιαδισμός σε επίσημη πολιτική γραμμή της χώρας και να παραχωρηθούν ανταλλάγματα για να εξευμενιστούν οι Τούρκοι. Μην τρομάζετε συνέλληνες. Συγκυριαρχία στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Θράκη θα φέρει την ειρήνη, τον τουρισμό, την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του πετρελαίου, την ευημερία σε μας και στους γείτονες. Μην ακούτε τις σειρήνες των πολεμοκάπηλων, των πατριδοκάπηλων και των θερμοκέφαλων. Πόλεμος σημαίνει αίμα, χρήμα, θυσίες, αξίες, ηθικό, ψυχή. Σημαίνει ανάταξη δυνάμεων, ανάληψη της εξουσίας από τους ικανούς, τους πρώτους, κράτος δικαίου, ιεραρχίες, αξιοκρατική παιδεία, ανθηρή οικονομία, προσπάθεια, κόπους, ιδρώτα. Για τέτοια είμαστε τώρα; Για μερικούς βράχους θέλετε να δείτε τα παιδιά σας τυλιγμένα σε πανιά, αυτά τα μπλε και άσπρα, σημαίες ή δεν ξέρω τι άλλο; Τί είναι οι βραχονησίδες; Έρμα είναι, πετάξτε τα για ν’ ανέβει ψηλά το αερόστατο που λέγεται Ελλάς.

Έχουν δίκαιο; Εκφράζουν άραγε την πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων; Θα πορευτούμε λοιπόν στο μέλλον “χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ” και “χωρίς τιμή”. Ίσως, για να μην πω “φοβούμαι πως ναι”. Θα πρέπει όμως να μετρηθούμε. Έτσι μας λένε πως είναι οι Δημοκρατίες. Θα πρέπει να ψηφίσουμε και η μειοψηφία να υπακούσει στις επιταγές της πλειοψηφίας. Αν είμαστε μειοψηφία θα το κάνουμε. Ας μας δώσουν λοιπόν την πολυτέλεια ενός Δημοψηφίσματος μέσα στις τόσες και τόσες εκλογές που τόσο άφθονα έχουν σφραγίσει τη ζωή μας σε καθημερινή σχεδόν βάση. Ψηφίζουμε συνέχεια και για όλα. Ας ψηφίσουμε και γι’ αυτό το έστω “ασήμαντο” θέμα. Γιατί υπάρχει και η άλλη λύση: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, στα τρωκτικά, στις μαϊμούδες, στους σαλίγκαρους και σε όλους τους τραβεστί-τιτουλάριους που έχουν μετατρέψει τους νόμους σε διαπλεκόμενους υπονόμους, και αυτό που κάποτε λέγαμε Ελλάδα σε κήπο αναρριχητικών φυτών. Φωτιά και τσεκούρι στον Τούρκο και σε κάθε Τούρκο που μιλά ελληνικά και δηλώνει Έλληνας. Και ό,τι γίνει, και όπως έρθει, και ό,τι μείνει. Ό,τι κι αν γίνει, κι ό,τι κι αν μείνει θα’ χει τουλάχιστον τιμή και θα πορεύεται με το κεφάλι ψηλά. Κι όταν το κεφάλι μείνει ψηλά, θα μείνουν πολλά και θα γίνουν πολλά. Και δεν θα ντρέπεται κανείς που γεννιέται Έλληνας».

Αυτά έγραφα τότε τις μέρες της κρίσης των Ιμίων, κάτω από την φόρτιση των γεγονότων. Δεκαπέντε χρόνια μετά η Ελλάδα παραμένει ένα φρούριο πολιορκημένο που μέσα του αλωνίζει ελεύθερος ο εχθρός. Τα ερωτήματα, οι απορίες, η απογοήτευση για τον ρόλο που συνεχίζουν να διαδραματίζουν (ή μήπως να διακωμωδούν;) οι ταγοί μας συνεχίζουν να πλανώνται. Ποιός ή ποιοί σχεδιάζουν, τί και γιατί και πότε; Ποιός ή ποιοί στοχεύουν στον επηρεασμό του τρόπου με τον οποίο προσλαμβάνουμε την πατρίδα μας, και πώς και με ποιούς μεθοδεύουν τον εθνομηδενισμό μας; Σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση ενός υφέρποντος αφελληνισμού ποιοί είναι οι πράκτορες και ποιοί οι κρετίνοι; Ποιοί είναι αυτοί που διαμορφώνουν καταστάσεις τέτοιες, ώστε την ώρα της κρίσεως να μας αναγκάζουν να ψελλίζουμε ότι «η Κύπρος είναι μακριά» αντί να βλέπουμε ότι «η Κωνσταντινούπολη είναι κοντά»;

Το πόσο κοντά είναι η Κωνσταντινούπολη, μας το υπενθυμίζει κατά ένα περίεργο τρόπο, η κατάληξη της κρίσεως των Ιμίων. Τρεις Έλληνες αξιωματικοί, πιστοί στο καθήκον τους, έσωσαν την τιμή των όπλων χάνοντας τη ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου τους, κατά την διάρκεια της αναγνωριστικής πτήσεως αυτοκτονίας πάνω από την νησίδα στην οποία είχαν αποβιβασθεί δεκατρείς Τούρκοι κομάντος (η λεγόμενη «Ομάδα Καρντάκ»). Τι συνέβη όμως στη συνέχεια με αυτούς, που τόλμησαν να πατήσουν, έστω και πρόσκαιρα, το ελληνικό έδαφος; Δέκα από αυτούς σκοτώθηκαν, όταν μετά από λίγες μέρες ανατινάχθηκε εν πτήσει το ελικόπτερό τους κατά την διάρκεια άσκησης στον κόλπο της Μαρμαρίδας, ενώ λίγο αργότερα δύο εκ των επιζώντων έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Τέλος, ο τελευταίος επιζών, ο αρχηγός τους, ένας ικανός Τούρκος αξιωματικός των Καταδρομών, που αποσπάσθηκε στην Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ, αμέσως μετά την επιστροφή του στην Τουρκία το 2003, δολοφονήθηκε από τρείς άγνωστους νεαρούς που του επετέθησαν με μαχαίρια στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης…

Ο Θεός της Ελλάδος με την θεοδικία του ή η εφαρμογή της παρότρυνσης των αρχαίων προγονικών θεών μας, «συν Αθηνά και χείρα κίνει»; Εσείς να δώσετε την απάντηση. Και να μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά πως σε ένα πόλεμο μαζί μας, ριψοκινδυνεύουν να χάσουν την Κωνσταντινούπολη. Το γνωρίζουν και το φοβούνται. Και ορθώς φοβούνται. Η διάβαση του Έβρου (και η ανάκτηση της Ανατολικής Θράκης) θα πρέπει να είναι ο κύριος στρατηγικός στόχος της εθνικής μας προσπάθειας, αν και όταν η ρήξη με την Τουρκία καταστεί αναπόφευκτη. Και σ΄ όποιον πει: «ου διαβατός» η απάντηση είναι μία και μοναδική, την έδωσε ο Αλέξανδρος στον Γρανικό: «διαβατέος». Από την Κωνσταντινούπολη περνά η ελευθερία της Κύπρου και η ελληνικότητα του Αιγαίου.

Ας μην αυταπατώμεθα. Η ρευστότητα ένθεν κακείθεν των συνόρων μας είναι τέτοιας έκτασης και το θράσος των βαρβάρων τόσο μεγάλο, που μια πολεμική εμπλοκή της χώρας μας στο ορατό μέλλον δεν θα πρέπει να αποκλείεται. Οι επαιτείες και οι παρακλήσεις στην Εσπερία και την αμερικανική (άγρια) Δύση δεν διασφαλίζουν την εθνική μας ακεραιότητα.

Οι Έλληνες έχουν σήμερα ανάγκη να νιώσουν περήφανοι. Στοιχειώδες χρέος των ηγετών τους είναι να αισθανθούν τον παλμό του έθνους και αντί να προσπαθούν να τον κατασβέσουν, να σκεφτούν πως υπάρχουν στιγμές στην Ιστορία που τα έθνη οφείλουν να είναι προετοιμασμένα – ηθικά, ψυχολογικά και υλικά – για να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα.

Χρίστος Γούδης

Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών

«Ίων Δραγούμης»

30 Ιανουαρίου 2011

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 31-01-1996 ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΒΑΛΤΕ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ.

Το ιστολόγιό μας από σήμερα Κυριακή 30-01-2011 και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 31-01-2011 τιμώντας τους ηρωικούς Ελληνες του μοιραίου ελικοπτέρου που καταρίφθηκε από τους Τούρκους τα ξημερώματα της 31 Ιανουαρίου 1996, γράφοντας τον τραγικότερο επίλογο σε αυτην την ιστορία προδοσίας και αίσχους από πολιτικούς που μέχρι και σήμερα βρίσκονται αναμεσά μας και μερικοί εξ' αυτών και σε δημόσια αξιώματα, θα βάλει στην επικεφαλίδα του το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μια εικόνα που βάζουμε πάντα για 3 ημέρες όταν κάποιο από τα παλικάρια μας χάνεται εν ώρα καθήκοντος.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ των ΗΡΩΩΝ μας.

Προσκλητήριο γενναίων Ελλήνων.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ

ΕΚΤΩΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ

Ίμια: Από το θρίαμβο στη προδοσία.

Του Νίκου Χειλαδάκη

Το βράδυ της 29 προς την 30 Ιανουαρίου του 1996 παίχτηκε ένα μεγάλο δράμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένας εθνικός θρίαμβος που προέρχονταν από την σύγχυση και αδυναμία των Τούρκων, όπως θα δούμε παρακάτω, θάφτηκε κάτω από την ελληνική προδοσία. Και η προδοσία αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν γνωρίσει κανείς το τι διαδραματίζονταν εκείνο το βραδύ στην Άγκυρα και το πώς μια μεγάλη αγωνία είχε κυριεύσει τους Τούρκους που έβλεπαν την επερχομένη καταστροφή τους. Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ειπωθεί για εκείνη την ατέλειωτη νύχτα και το τραγικό ξημέρωμα.

Όμως μέχρι σήμερα υπάρχει ένα κενό στην όλη υπόθεση. Το κενό αυτό είναι το τι ακριβώς έγινε εκείνο το κρίσιμο βραδύ στο έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας που είχε αρχίσει από νωρίς το απόγευμα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης κρίνοντας καθοριστικά την έκβαση της όλης κρίσης. Αυτή την συνεδρίαση την διέκρινε ένα φορτισμένο άγχος και μια μεγάλη ηττοπάθεια της τουρκικής ηγεσίας, (στοιχείο άγνωστο για πολλούς εδώ στην Ελλάδα). Αυτό οφείλονταν στον απλό λόγω ότι οι Έλληνες κομάντος ήταν ήδη πάνω στην βραχονησίδα Ίμια ενώ οι Τούρκοι μόλις είχαν συγκεντρωθεί στο επίμαχο σημείο της κρίσης.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης έντασης που υπήρχε εκείνο το βράδυ στην Άγκυρα είναι πως την επόμενη η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έγραφε ότι η τότε πρωθυπουργός Ταντσού Τσιλέρ είχε χάσει πέντε κιλά από τον ιδρώτα, εξ αιτίας του φόβου της για αναμενόμενη μεγάλη ήττα της Τουρκίας.

Τι έγινε όμως όλες αυτές τις ώρες σε μια συνεδρίαση κεκλισμένων των θυρών που έκριναν και την τελική έκβαση της κρίσεως, η οποία θεωρήθηκε εκ των υστέρων από τους Τούρκους σαν η μεγαλύτερη επιτυχία τούς στην διαμάχη στο Αιγαίο και σαν καθοριστική στην αλλαγή όλων των μέχρι τότε δεδομένων για το στάτους κβο της περιοχής;

Τι έγινε λοιπόν εκείνη την ατέλειωτη νύχτα, αλλά και τι προηγήθηκε θα προσπαθήσουμε να το ερευνήσουμε επικαλούμενοι τις αποκλειστικές μαρτυρίες του τότε υφυπουργού Εξωτερικών και μετέχοντα στο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας, (αυτόπτη μάρτυρα όλων όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την βραδιά), Ινάν Μπατού, όπως τις αποκάλυψε σε μια αποκαλυπτική τηλεοπτική εκπομπή στις 1 Φεβρουάριου του 2005, στο τουρκικό κανάλι CNNTürk.

Στις 26 Δεκεμβρίου του 1995, ένα τουρκικό ψαράδικο με πλοίαρχο τον Τούρκο, Φιγκέν Αγκά, προσάραξε στην νήσο της Ίμια και στη συνέχεια αρνήθηκε επίμονα την βοήθεια, πού τελικά την δέχτηκε, των ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής. Το επεισόδιο ανησύχησε την Αθήνα, καθώς οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ορισμένες πληροφορίες για επικείμενη μεγάλη ένταση στην περιοχή.

Ας παρακολουθήσουμε όμως τις μαρτυρίες του τότε υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ινάν Μπατού. Σύμφωνα με τον Μπατού, οι δυο χώρες μετά το επεισόδιο αυτό αντάλλαξαν νότες διαμαρτυρίας στις οποίες η κάθε μια στήριζε την άποψη της ότι η βραχονησίδα της ανήκει. Το θέμα παρέμεινε στις νότες και οι Τούρκοι πίστεψαν πως θα εκτονώνονταν εκεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπατού, θα έμεινε σαν άλλο ένα άλυτο πρόβλημα μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο. Είναι γνωστό, είπε ο Μπατού, πως υπάρχουν πάρα πολλά άλυτα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο, άλλο ένα δεν θα πείραζε την όλη κατάσταση. Μάλιστα η Τουρκία, ισχυρίστηκε ο Μπατού, είχε δυνατά επιχειρήματα για να στηρίξει την άποψη ότι οι βραχονησίδες, αν δεν της ανήκουν, τουλάχιστον δεν είναι ελληνικές. Και αυτό το στήριξε στο ότι, όπως ανέφερε ο Μπατού, το 1948 είχε και τότε δημιουργηθεί θέμα κυριαρχίας των βραχονησίδων μετά την αποχώρηση της Ιταλίας από τα Δωδεκάνησα και η Ελλάδα είχε καλέσει τότε την Τουρκία να διαπραγματευτούν για την κυριαρχία της περιοχής, κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ.

Αφού λοιπόν, σύμφωνα με τον Μπατού, η Ελλάδα είχε ζητήσει τότε να γίνει συζήτηση και διαπραγμάτευση για το καθεστώς των βραχονησίδων πως τώρα έρχονται και υποστήριζε πως οι βραχονησίδες της ανήκουν, (παραλείπει βέβαια να μας πει ότι η Τουρκία τότε είχε ήδη παραιτηθεί κάθε δικαιοδοσίας για τις βραχονησίδες).

Ενώ λοιπόν το θέμα έπεφτε σε ένταση και κόντευε να ξεχαστεί από την τουρκική επικαιρότητα, στις 26 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα μήνα σχεδόν μετά, ο δήμαρχος της Καλύμνου πηρέ τον παπά του νησιού, μερικούς μαθητές του σχολείου και αποβιβαστήκαν στην Ίμια υψώνοντας την ελληνική σημαία. Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τον Μπατού, ήταν τελείως αψυχολόγητη, προβοκατόρικη και ήταν η θρυαλλίδα που άναψε το φυτίλι της μεγάλης κρίσης που έφερε στη συνέχεια τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου. Για την κίνηση αυτή του δημάρχου της Καλύμνου πολλά έχουν ειπωθεί και στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Αξίζει να δούμε τι δήλωσε ένας διακεκριμένος Τούρκος διπλωμάτης, που δείχνει και την τουρκική αντίληψη για την κίνηση να υψωθεί η ελληνική σημαία στην περιοχή.

Ό τότε πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, διακεκριμένος διπλωμάτης και στη συνέχεια διευθυντής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ουμίτ Παμίρ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Χουριέτ», (28/11/1998), αναφερόμενος στην κρίση των Ίμια είπε τα εξής : «Τα Ίμια ήταν μια επικίνδυνη ελληνική προβοκάτσια πού προκλήθηκε από τον τότε Έλληνα υπουργό Άμυνας, Γεράσιμο Αρσένη». Την περίοδο εκείνη στην Τουρκία ήταν ή εποχή της έκρηξης της ιδιωτικής τηλεόρασης και τα μεγάλα τουρκικά κανάλια έψαχναν για θέματα-θεάματα που θα τάραζαν τα νερά και θα ανέβαζαν στα ύψη την θεαματικότητα. Έτσι το θέμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι έκαναν σκηνοθετημένη απόβαση με το ελικόπτερο της εφημερίδας «Χουριέτ» και σε συνεργασία με το γνωστό τουρκικό κανάλι D, του γνωστού Τούρκου μεγιστάνα και ύποπτου για μαφιόζικες διασυνδέσεις, Αχμέτ Ντογάν, ( εφημερίδες Χουριέτ, Ραντικάλ), κατέβασαν την ελληνική σημαία και έκαναν θεαματική έπαρση της τουρκικής σημαίας».

Αλλά ας δούμε με την σειρά τα γεγονότα. Το επεισόδιο της έπαρσης της ελληνικής σημαίας του δημάρχου της Καλύμνου μεταδόθηκε με διθυράμβους από ελληνικό κανάλι προκαλώντας τις πρώτες έντονες αντιδράσεις από τουρκικής πλευράς. Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, κυκλοφόρησε στις 27/1/96 με τον τίτλο: «Ege ısınıyor», δηλαδή το «Αιγαίο φλέγετε».

Την επόμενη, στις 28 του μηνός και τελείως απροσδόκητα αποβιβάζεται στα Ίμια ένα τουρκικό ελικόπτερο μεταφέροντας το δημοσιογραφικό συνεργείο του γραφείου της Χουριέτ Σμύρνης, που κατέβασε, δίνοντας παράσταση σόου, την ελληνική σημαία και ανέβασε την τουρκική. Οι σκηνές κινηματογραφήθηκαν και προβλήθηκαν στα τουρκικά κανάλια με διθυραμβικό τρόπο. Τώρα ο «πόλεμος των ΜΜΕ» θα μετατρέπονταν σε σοβαρή κρίση. Αμέσως σχεδόν μετά αποβιβάζονταν στην Ίμια Έλληνες κομάντος, και αφού κατεβάζουν με την σειρά τους την τουρκική σημαία παραμένουν εκεί για να φυλάξουν την ελληνική κυριαρχία στο νησί. Η κρίση είχε ήδη αρχίσει και οι φλόγες απειλούσαν με ολοκληρωτική ανάφλεξη τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Η Άγκυρα κάλεσε αμέσως τον Έλληνα πρέσβη, κ Νεζερίτη και του επέδωσε νότα ζητώντας να αποχωρήσουν αμέσως οι Έλληνες κομάντος. Ο Έλληνας πρέσβης με χαρακτηριστικό χαμόγελο απέρριψε την νότα και αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να ικανοποιήσει κανένα τουρκικό αίτημα. Στις 29 Ιανουαρίου το πρωί όλες οι τουρκικές εφημερίδες κυκλοφορούσαν με εκρηκτικά πρωτοσέλιδα αναφέροντας για αισχρή ελληνική πρόκληση.

Η ατμόσφαιρα στην Άγκυρα είχε ανάψει για τα καλά. Οι άνεμοι του πολέμου φυσούσαν πλέον έντονα πάνω από το Αιγαίο. Η τότε υπηρεσιακή Τουρκάλα πρωθυπουργός, Ταντσού Τσιλέρ, αγνοούσε τελείως το ζήτημα, όπως ομολόγησε χαρακτηριστικά ο Μπατού. Είδε στην κρίση, (με τον χαρακτηριστικό οπορτουνισμό που την διέκρινε), μια χρυσή ευκαιρία για να καταξιωθεί πολιτικά και να γίνει ήρωας στα μάτια του τουρκικού λαού. Αυτό ήταν και το πιο επικίνδυνο σημείο της όλης υπόθεσης. Οι στρατιωτικοί αντιμετώπιζαν με καχυποψία την πρωθυπουργό, καθώς δεν εμπιστεύονταν την Τσιλέρ στις φιλοπόλεμες κραυγές της γιατί είχαν διαβλέψει τις προσωπικές της φιλοδοξίες. Από την άλλη δεν είχαν εμπιστοσύνη στον τουρκικό στόλο ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον ελληνικό. Αυτό δείχνει το πνεύμα ηττοπάθειας των Τούρκων και ότι υπήρχε εξ αρχής μια διάσταση απόψεων στο τουρκικό στρατόπεδο.

Και φτάνουμε στο απόγευμα της 29 Ιανουαρίου 1996. Στην Άγκυρα και εν μέσω της μεγάλης αναστάτωσης που είχαν προκαλέσει τα τουρκικά ΜΜΕ, συγκαλείτε έκτακτο το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεχή συνεδρίαση για να εξεταστεί η κατάσταση ενώ δημιουργείται Γραφείο Κρίσης. Για τους Τούρκους υπήρχε ήδη το σοβαρό αρνητικό δεδομένο ότι στην βραχονησίδα υπήρχαν οι Έλληνες κομάντος. Το γεγονός αυτό είχε αγχώσει τους Τούρκους, καθώς ξεκινούσαν με ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ενώ δηλαδή οι Έλληνες είχαν κάνει μια κίνηση, θα έπρεπε τώρα αυτοί να απαντήσουν και εδώ υπήρχε το μεγάλο αδιέξοδο στην τουρκική πλευρά, (δυστυχώς την ίδια ώρα στην Αθήνα επικρατούσε πολιτικό χάος και κανείς δεν είχε αντιληφθεί την αγχωμένη κατάσταση της τουρκικής ηγεσίας). Και μόνο γι’ αυτόν τον λόγω το μέγεθος της ελληνικής προδοσίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Στην ιστορική αυτή συνεδρίαση της Άγκυρας εκτός από την Τσιλέρ πήραν μέρος ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντενίζ Μπαικάλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, προσκείμενος στον Μπαικάλ, Ινάν Μπατού, (τις μαρτυρίες του οποίου επικαλούμαστε) ο πρέσβης, Ονούρ Οϊμέν, προσκείμενος στην Τσιλέρ και οι υπεύθυνοι των ελληνικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Από στρατιωτικής πλευράς, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Τσεβίκ Μπιρ, που είχε υποσκελίσει για λίγο τον Ισμαήλ Καρανταγί, τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, ο αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού, Γκουβέν Έρκαγια, ( από την αρχή οργισμένος με την Τσιλέρ), οι αρχηγός Στρατού, στρατηγός Χικμέτ Κιοκσάλ, ο αρχηγός Αεροπορίας, Αχμέτ Τσορεκτσί και ο αρχηγός της ΜΙΤ, στρατηγός Τεομάν Κομάν. Την ίδια ώρα στην Αθήνα υπήρχε εικόνα γενικής διάλυσης ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ Πάγκαλος προτίμησε να πάει στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA και να δώσει συνέντευξη λες και η κρίση ήταν κάτι το συνηθισμένο.

Η Τσιλέρ αμέσως μόλις κάθισαν στο τραπέζι απευθύνθηκε στον Οϊμέν και τον ρώτησε με έμφαση αν έχει μελετήσει τον φάκελο των βραχονησίδων και αν η Τουρκία έχει δυνατά επιχειρήματα για να υποστηρίξει τις απόψεις της. Ο Οϊμέν απάντησε απερίφραστα πως ναι, η Τουρκία είχε ατράνταχτα επιχειρήματα, (ενώ αργότερα παραδέχτηκε πως είπε ψέματα). Τότε η Τσιλέρ με όλη την έπαρση αλλά και την άγνοια της για τα στρατιωτικά θέματα, στράφηκε προς την πλευρά των στρατιωτικών και τους είπε πως θα πρέπει να κατεβάσουν αμέσως τους Έλληνες κομάντος από την βραχονησίδα και να υποστείλουν την ελληνική σημαία. Το ύφος της εκνεύρισε τους στρατιωτικούς και ιδιαιτέρα τον Έρκαγια, που έπνεε μένεα για την Τσιλέρ διαπιστώνοντας πως αγνοούσε την μειονεκτική θέση των Τούρκων και τους στοιχειώδεις στρατιωτικούς κανόνες εμπλοκής και απεμπλοκής από μια στρατιωτική κρίση.

Τότε μίλησε ο Μπατού και είπε πως, «Εντάξει, αν πάμε εμείς να τους κατεβάσουμε τότε οι δυνάμεις των Ελλήνων τα πλοία και τα αεροπλάνα που βρίσκονται εκεί θα μείνουν απαθείς ; αυτό είναι αδύνατον», και τότε πρόσθεσε το χαρακτηριστικό, «μια σπίθα, (kıvılcım), φτάνει με την τεράστια συγκέντρωση των αεροναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών για να ανάψει μεγάλη φωτιά που δύσκολα θα σβήσει. Αν γίνει αυτό που ζητάει η Τσιλέρ θα ξεσπάσει αμέσως πόλεμος». Η κατάσταση φαίνονταν για τους Τούρκους αδιέξοδη, καθώς, όπως αναφέραμε παραπάνω, υπήρχε το δεδομένο ότι οι Έλληνες είχαν στρατηγικό πλεονέκτημα γιατί ήδη είχαν στρατιωτικό άγημα στην Ίμια. Οι στρατιωτικοί ήταν οργισμένοι με τις δημόσιες δηλώσεις της Τσιλέρ να φύγουν οι Έλληνες στρατιώτες να κατεβεί η ελληνική σημαία, καθώς διαπίστωναν πως είχαν οδηγηθεί σε μια άνευ προηγουμένου κρίση χωρίς να έχουν την πρωτοβουλία και χωρίς να υπάρχει από πριν κάποιος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της. Εντωμεταξύ συνεχώς έρχονταν αναφορές για τη εξέλιξη της κατάστασης. Όλες οι αναφορές επεσήμαναν την τεράστια συγκέντρωση ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ είχε αρχίσει ένα κυνηγητό μεταξύ των πλοίων των δυο χωρών γύρω από την βραχονησίδα που βρίσκονταν οι Έλληνες κομάντος.

Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη καθώς ο φόβος μιας αποτυχίας είχε αγχώσει την στρατιωτική ηγεσία που ήταν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη εξ αιτίας της Τσιλέρ. Ήταν κάτι το προφανές για τους Τούρκους στρατηγούς γιατί μια ήττα θα χρεώνονταν επάνω τους με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Τότε έγινε ένα διάλλειμα για να συζητήσουν κατά μέρος την κατάσταση. Ο Μπαικάλ αποσύρθηκε με τους συμβούλους του σε μια γωνιά και τους είπε : «είμαστε μπροστά σε μεγάλη απόφαση και θα έπρεπε όλοι να πούνε την γνώμη τους», και συνέχισε, «Είμαστε σε πόλεμο αν οι στρατιωτικοί εκτελέσουν τις εντολές της Τσιλέρ. Πρέπει να συνεχίσουμε την διπλωματική προσπάθεια αλλά έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα δεν υπάρχει περιθώριο» Τότε αναφέρει ο Μπατού μου ήρθε η ιδέα (;;;), ότι δίπλα στην βραχονησίδα υπάρχει και μια δεύτερη βραχονησίδα. Αποφάσισα να προτείνω να κάνουμε απόβαση στην άλλη βραχονησίδα αφού ήταν αφύλακτη από τους Έλληνες και έτσι η κατάσταση θα ισοφαρίζονταν με τους Έλληνες, (εδώ πράγματι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για αυτή την «τουρκική ιδέα» μετέπειτα διεκδίκησε από τον Μπατού ο ναύαρχος Γκουβέν Έρκαγια, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν δική του η ιδέα να αποβιβαστούν στην δεύτερη βραχονησίδα). Στη συνέχεια υποστήριξε ο Μπατού, «μετά θα περιμένουμε την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ για να εκτονωθεί η κατάσταση», δηλαδή είχε προεξοφλήσει τις εξελίξεις. Οι στρατιωτικοί αφού άκουσαν αυτή την άποψη είπαν να το συζητήσουμε και τελικά αποφασίστηκε να γίνει η απόβαση στην δεύτερη βραχονησίδα μέσα στη νύχτα και με κάποιο καμουφλάζ από τουρκική φρεγάτα.

Τουρκος καταδρομέας.

«Αποσυρθήκαμε όλοι στις θέσεις μας», συνεχίζει ο Μπατού και ενώ συνεχίστηκε η ροή των πληροφοριών περιμέναμε με αγωνία το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης. Εδώ υπήρχε για την τουρκική πλευρά ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως τονίζει ο Μπατού, «Τρέμαμε μήπως φανεί πως είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα προκαλούσαμε σύρραξη, γιατί τότε η Τουρκία θα έπαιρνε όλο το κόστος της σύγκρουσης. Δεν θέλαμε με κανένα τρόπο να φανεί πως εμείς αρχίζαμε πρώτοι τις εχθροπραξίες». Τότε, γύρω στις 2,30 την νύχτα ήρθε η ευχάριστη είδηση. Οι Τούρκοι είχαν πετύχει τον στόχο τους. Στη μια νησίδα ήταν Έλληνες στην άλλη Τούρκοι κομάντος.

Τώρα, λέει ο Μπατού, «περιμέναμε τώρα την διεθνή επέμβαση. Η Ε.Ε. ούτε ακούστηκε, ούτε φάνηκε πουθενά σαν να μην υπήρχε, μόνο οι ΗΠΑ αμέσως επενέβησαν και άρχισε νέος γύρος τηλεφωνημάτων», (και εδώ είναι σκοτεινό το σημείο το τι ακριβώς ειπώθηκε με τους Αμερικανούς). Ο Μπατού εδώ κάνει εύφημο μνεία για τις ΗΠΑ που έβγαλαν τις δυο χώρες από μια δύσκολη κατάσταση και υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ είχαν την πρωτοβουλία και στην Βοσνία και στο Ιράκ και αλλού, ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα απόντες. Στη συνέχεια και εδώ είναι το ενδιαφέρων ο Μπατού κάνει και μια σημαντική αποκάλυψη λέγοντας πως οι ΗΠΑ, «Zanediyorum o gece bize güvence verdi», δηλαδή, «οι ΗΠΑ εκείνη την βραδιά μας έδωσαν εγγύηση» προφανώς αφού είχαν επικοινωνήσει με την Αθήνα ότι θα εκτονώνονταν η κατάσταση και θα αποχωρούσαν και οι δυο χώρες από τις βραχονησίδες, για να επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς της ηρεμίας και της γκρίζας για τους Τούρκους κυριαρχίας. Στην Ελλάδα, μιλάει πάντα ο Μπατού, «έγινε σεισμός παραιτήθηκαν στρατηγοί και είχαν και πτώση ελικοπτέρου», (δεν κάνει όμως αναφορά για τον τραγικό θάνατο των τριών Ελλήνων πιλότων).

Νωρίς το πρωί η Τσιλέρ θριαμβευτικά ανήγγειλε στα τουρκικά κανάλια ότι ο σκοπός επιτεύχθηκε και ότι οι Έλληνες είχαν φύγει ενώ η ελληνική σημαία είχε κατέβει, «Bu asker gitti bu baırak indi». Τις επόμενες μέρες συνεχίζει ο Μπατού είχαμε κάποια ένταση καθώς κάποια ελληνικά ψαροκάικα προσπάθησαν να δώσουν νερό και τρόφιμα στις κατσίκες που υπήρχαν στην Ίμια. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στους Αμερικανούς και το επεισόδιο έληξε και αυτό χωρίς συνέχεια. Η Τουρκία, κατέληξε ο Μπατού, «με επιμονή, ειρηνική διάθεση είχε πετύχει τον σκοπό της». Στην Αθήνα οι προδότες των Ιμίων που έσωσαν τους Τούρκους από μια πολύ δύσκολη κατάσταση ευχαριστούσαν από το βήμα της ελληνικής Βουλής τους Αμερικανούς γιατί… τους γλύτωσαν από την καταστροφή.

πηγή Strategy Report

Ο Γέροντας Νεκτάριος μας καλεί στις επάλξεις του αγώνος.

Αγαπητοί μου αδελφοί ως Ορθόδοξος Κληρικός και πνευματικός χιλιάδων ψυχών, σας προσκαλώ όλους να έλθετε στις Λαοσυνάξεις διαμαρτυρίας κατά της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η Νέα Εποχή θέλει να επιβάλλει στην Ελλάδα μας. Πρέπει να δώσουμε στο κράτος και στην πολιτεία, ν' αντιληφθεί ότι εμείς οι χριστιανοί δεν διαμαρτυρόμαστε μόνο για επίγεια υλικά, αλλά και για ότι εμποδίζει την σωτηρία της ψυχής μας και σε ότι την οδηγεί βήμα-βήμα προς την απώλεια.
Πρέπει να δώσουμε στην πολιτεία να αντιληφθεί ότι προτιμούμε την φυλακή, την εξορία, την πείνα, την διακοπή συντάξεων ή μισθών, παρά να δεχτούμε να υποκύψουμε ή να εισέλθουμε με την δική μας θέληση στο «Κράτος του Αντιχρίστου» που οι σύγχρονες κυβερνήσεις την Νέας Εποχής κτίζουν και ετοιμάζουν.

Εμείς ανήκουμε μόνο στον Χριστό μας και στην Βασιλεία Του και σε κανέναν άλλον.
Στην Αγγλία 20.000 λαού ανέτρεψαν τα σχέδιά της κυβέρνησής τους, ομοίως στην Γερμανία και την Ρουμανία, οι οποίες απέσυραν τελικά την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη. Εμείς στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας πώς θα την δεχτούμε;
Γι' αυτό η παρουσία όλων μας είναι αναγκαία και στις δυο Πανελλαδικές Συγκεντρώσεις για την ανατροπή των σχεδίων της Νέας Εποχής.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:00 μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, θα δώσουμε για μια φορά ακόμα την μαρτυρία μας κατά των σχεδίων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της κάρτας του πολίτη.
Την συγκέντρωση αυτή διοργανώνει η «Συντονιστική Επιτροπή κατά της κάρτας του πολίτη».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 27 Μαρτίου 2011 και ώρα 3:00 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως και ακολουθεί μεγαλειώδης πορεία κλήρου - μοναχών και λαού προς την Βουλή των Ελλήνων, όπου και θα δωθεί ψήφισμα.
Την συγκέντρωση αυτή διοργανώνει η «Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή Αγώνος κατά της κάρτας του πολίτη».

Οι αγώνες όλων μας με την χάρη και την ευλογία του Θεού από το 1983 έως και σήμερα ανέτρεπαν τα σχέδια της εκάστοτε ελληνικής κυβερνήσεως, που προσπαθούσε με διαφόρους μεθόδους να επιβάλλει στο λαό την ηλεκτρονική ταυτότητα.
Στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας νικούν οι Άγιοί μας που πρεσβεύουν στον Κύριο της Δόξης υπέρ του Γένους μας.

Στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας νικά η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία μας, ανατρέποντας τα σχέδια των εχθρών του Υιού της.

Στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας νικά η Εκκλησία μας και ο αρχηγός της πίστεώς μας Ιησούς Χριστός, που εξήλθε νικών και ίνα νικήσει.

Στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας μιλά και νικά ο Ουρανός όταν ο λαός μας μετανοεί και ζητά το έλεος του Τρισυποστάτου Θεού μας. Διότι σε Αυτόν και μόνον σε Αυτόν και σε κανέναν άλλον, ανήκει η Δόξα, η Τιμή, η Δύναμη, το Κράτος και η Προσκύνηση. Αυτόν τον Κύριον, Έλληνες, υμνείτε και υπερυψούτε εις πάντας τους αιώνας. Αμήν.

Σας αναμένω όλους σας στις Πανελλαδικές Συγκεντρώσεις κρατώντας στα χέρια σας ελληνικές Σημαίες που έχουν επάνω τους τον Τίμιο Σταυρό, σύμβολο θυσίας και νίκης.

Μετά πατρικών ευχών
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
Τρίκορφο Φωκίδος 7/1/2011

πηγή Πενταπόσταγμα

Νεκροί και τραυματίες στην Αίγυπτο.

Τουλάχιστον 100 νεκροί και 2.000 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της εξέγερσης του λαού της Αιγύπτου κατά της κυβέρνησης Μουμπάρακ και της βίαιης καταστολής της από την αστυνομία.
Ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι δήλωσε χθες έτοιμος να αναλάβει την εξουσία μετά από «ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές» ή αν ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποχωρήσει.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανώφελη» την κίνηση του προέδρου να διορίσει για πρώτη φορά αντιπρόεδρο και ζήτησε να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές το συντομότερο. Ακόμη, έκανε λόγο για κατάρτιση νέου Συντάγματος στην Αίγυπτο.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου μέχρι αυτή την ώρα και ζητούν την αποχώρηση του Μουμπάρακ, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις προειδοποιήσεις του στρατού. «Μουμπάρακ, Μουμπάρακ, το αεροπλάνο περιμένει» και «Χόσνι Μουμπάρακ, Ομάρ Σουλεϊμάν, κι οι δυο σας είστε πράκτορες των Αμερικανών», φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στο διορισμό του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Σουλεϊμάν στη θέση του αντιπροέδρου της χώρας.

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και των πρώτων βοηθειών, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ωστόσο, καθώς δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός, ο αριθμός ενδέχεται να είναι αρκετά υψηλότερος, δεδομένης της σύγχυσης που επικρατεί στη χώρα.

Στο Μπένι Σουέιφ, νότια του Καΐρου, αστυνομικοί σκότωσαν χθες 17 ανθρώπους που επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικά τμήματα. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην διάρκεια διαδηλώσεων και άλλοι οκτώ στην διάρκεια απόπειρας κρατουμένων να αποδράσουν από τη φυλακή Αμπου Ζααμπάλ στο Κάιρο.

Άλλοι 68 θάνατοι αναφέρθηκαν σε Κάιρο, Σουέζ και Αλεξάνδρεια. Από την Τρίτη έως την Παρασκευή, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ τους ένας αστυνομικός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία κάλεσαν τον Μουμπάρακ να αποφύγει την βία και να προβεί άμεσα σε μεταρρυθμίσεις.
Η πρεσβεία των Η.Π.Α. στο Κάιρο καλεί τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο.

από το Σύνδεσμος 71

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΝΟΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ. Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ (Αποκλειστικό του υπογράφων)

ΗΡΘΕ Η ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΧΘΕΣ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΤEΛ ΑΒΙΒ, ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΠΕΡΣΕΒΑ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΟΑΒ ΓΚΑΛΑΝΤ.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ/ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΗ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΝΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ. ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΑΖΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ, Η ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ, Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΚΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ,ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ, Η ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΒΙΑΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ-ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ…


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ BLOGGERS ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΤΟ 2010(ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ) ΟΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ-ΑΙΓΥΠΤΟ-ΛΙΒΑΝΟ-ΥΕΜΕΝΗ-ΜΑΓΚΡΕΜΠ-ΣΟΥΔΑΝ.ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011-2012. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-ΙΡΑΝ-ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΗ ΘΕΣΗ. ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…ΓΙΑ ΜΙΑΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΕΜΠΤΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΟΒΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΑ ΑΛΛΑ…

Πηγή Geopolitics & Daily News

Μετά τη Τυνησία, την Αλβανία και την Αίγυπτο ποια χώρα έχει σειρά;

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για τα Αραβικά κράτη. Ξεκίνησε η Τυνησία, ακολουθεί η Αίγυπτος και κανείς δεν θα πέσει από τα σύννεφα αν στη λίστα των εξεγερμένων προστεθεί και άλλη χώρα. Παράλληλα αντίστοιχες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τα γνωστά αποτελέσματα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αλβανία.

Καζάνει που βράζει ο πλανήτης. Στημένο από κάποιους το όλο σκηνικό ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο; ή κάποιοι απλώς εγείρονται μιας και δεν πάει άλλο; Κοντή γιορτή που λέει και ο λαός, την ώρα που ο φόβος γενικότερων αναταραχών στις χώρες που βρέχει η θάλασσα της Μεσογείου είναι υπαρκτός.

Το ερώτημα που πιθανόν που πλανάται, για το πόσο έτοιμη είναι η χώρα μας να αντιμετωπίσει κακόβουλες εξεγέρσεις, όχι απαραίτητα ελληνικές στο εσωτερικό της χώρας, δεν μπορεί να πλανηθεί και για πολύ μιας και ο τρόπος αντιμετώπισης του πρόσφατου παραδείγματος με τη κατάληψη της Νομικής, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Για κάποιους τα γεγονότα ίσως πάρουν μορφή καταιγίδας που θα είναι δύσκολο ακόμη και να τα καταγράψει κανείς. Εύχομαι να μην έχουν δίκιο.

Geopolitics & Daily News

Στα γρήγορα και …πιπεράτα -10 - Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Δεν γνωρίζω εάν υπήρξε πρόθεση ή ήταν «τυχαίο» το γεγονός ότι η κυκλοφορία του πρώτου “αισθησιακού» (αλλού θα έλεγαν…πορνό) DVD της κ Τζούλιας Αλεξανδράτου συνέπεσε με τις πρώτες «οδυνηρές» παρεμβάσεις της τρόικα μεταξύ των οποίων τις αποφάσεις με τις οποίες, μεταξύ άλλων, μειώθηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων!

Τώρα που κυκλοφορεί το 2ο DVD της ίδιας «πρωταγωνίστριας» και ήδη ακούγεται διαφημιστικά ότι είναι πολύ πιο «βίαιο και αισθησιακό από το πρώτο με έγχρωμους συμπρωταγωνιστές» να υποθέσουμε εντελώς συμπτωματικά ότι μας έρχονται πιο…»βίαια» μέτρα της τρόικα και πιθανόν μεταξύ τους, το ΕΝΙΑΙΟ μισθολόγιο, απολύσεις όσων δεν αποδέχονται μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ, μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και καθιέρωση του 67ου έτους για συνταξιοδότηση;

Ίσως, μάλιστα, κάποια σενάρια που τώρα κυκλοφορούν ως «ψίθυροι» να ανακοινωθούν με τυμπανοκρουσίες ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ των Κυβερνητικών προσπαθειών για «ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της αποπληρωμής και του δανείου και του χρέους…»

Πιθανοί συνειρμοί που για κάποιους ευφάνταστους θα μπορούσαν να συνδέσουν την συγκεκριμένη χρονική ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ με τις γνωστές από τα σόκιν ανέκδοτα ανατομικές ιδιομορφίες των έγχρωμων συμπρωταγωνιστών της κ Αλεξανδράτου προσωπικά αισθάνομαι και είμαι υποχρεωμένος να υποθέσω ότι είναι απολύτως…τυχαίοι!…

Καλημέρα, από αύριο καλή εβδομάδα και μεθαύριο Καλό μήνα!...

Ναί, είμασταν ΟΛΟΙ εκεί!!! Στο κέντρο της Αθήνας για να τιμήσουμε τα 3 παληκάρια μας που οι προδότες τα έστειλαν πρόωρα στον τάφο.

Αναδημοσίευση από το φιλικό μας Blog των Ελλήνων Δημοκρατών Κρήτης.

Ναί, είμασταν ΟΛΟΙ εκεί!!! Στο κέντρο της Αθήνας για να τιμήσουμε τα 3 παληκάρια μας που οι προδότες τα έστειλαν πρόωρα στον τάφο. Μαζι με άλλους 15.000 Ελληνες ταρακουνήσαμε γή και ουρανό!

Ηρθαν όλοι οι συνεργάτες μας, απ’ όλες τις γωνιές της χώρας και το εξωτερικό με πρώτους τους “πιστολέρος” μας απο τις γειτονικές χώρες … Ηταν μια ειρηνική διαδήλωση με χιλιάδες σημαίες και άλλες τόσες αναμμένες δάδες!!! Ανταμώσαμε και γνωριστήκαμε απο κοντά με δεκάδες πατριώτες Bloggers που έφτασαν απο διάφορα μέρη της πατρίδας και τα νησιά!!! Με τις ομιλίες των επικεφαλής και τα συνθήματα των χιλιάδων λαού, στείλαμε τα μηνύματα που έπρεπε να πάρουν οι προδότες που μας κυβερνούν, οι συνοδοιπόροι τους δημοσιοκάφροι και τα εκατομμύρια των λάθρων-μογγόλων που μας κουβάλησαν για να μας αντικαταστήσουν!!! Και βέβαια περνώντας έξω απ το άθλιο σε υλικό ελληνικό κοινοβούλιο, ακούστηκε με μια φωνή η τεράστια οργή των χιλιάδων λαού, το: ” να καεί – να καεί το μπουρδέλο η βουλή” !!!!! και δεκάδες άλλα πατριωτικά συνθήματα!!!


Αλλά το σπουδαιότερο ήταν, πως δεν υπήρξε το παραμικρό ευτράπελο απο την αρχή μέχρι διάλυσης –αργά το βραδυ– της πορείας. Η Αθήνα φαινόταν πεντακάθαρη κι ελληνικότατη. Κυκλοφορούσαν μόνον έλληνες και τίποτα άλλο. Μάλιστα όταν φτάσαμε στην πλατεία Ομονοίας και σταματήσαμε για 15 λεπτά εκεί, αρκετοί περαστικοί με δάκρυα χαράς μας έλεγαν: “πότε επι τέλους θα ξαναγίνει αυτή η πλατεία ελληνική? έτσι όπως είναι απόψε!!!” κι έκλαιγαν απο συγκίνηση …


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΛΕΡΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΜΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ . ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !!!

ΣΧΟΛΙΟ
Αλήθεια υπάρχει καμιά πιθανότητα να δούμε έστω και ελάχιστες σκηνές από την πορεία στα προδοτικά ΜΜΕ;
Μπά...τι λέω τώρα;

ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : "ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ".

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΙΚΙΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΟΓΩΝ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
"ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Το έργο αφορά στη διαγραφή της μνήμης του Ελληνικού λαού.
Η διαγραφή θα γίνει κυρίως μέσω των παρακάτω αξόνων, αλλά και με όσους πιθανώς να ζητηθούν αργότερα και δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα σύμβαση. Για αυτούς, θα συμφωνηθεί ιδιωτικά πρόσθετο εργολαβικό αντάλλαγμα. Οι άξονες αυτοί είναι:
Αλλοίωση των βιβλίων που διδάσκονται στα σχολεία, προβολή κουλτούρας ξένης προς τον Ελληνικό λαό. Αλλαγή των βιβλίων ιστορίας με νέα βιβλία, που θα αναφέρουν ιστορικά γεγονότα λίγο διαφορετικά από ότι σήμερα. Τελικός σκοπός είναι η αλλαγή της ιστορίας της Ελλάδας ώστε οι μελλοντικοί "Ελληνες" να μην ξέρουν τι να πιστέψουν, να μην πιστεύουν τίποτα και να αφανιστούν ολοκληρωτικά, μέσω αφομοίωσης, ομογενοποίησης και διαίρεσης σε ομάδες άλλες από την Εθνική. (Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι ποδοσφαιρικές, οι κοματικές, κ.λ.π.)
Το έργο θα υποστηριχθεί από αλλαγή του συστήματος παιδείας. Η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα σύμβαση. Η προβολή ανηθικότητας, λαγνείας, φόβου, αίσχους και εν γένει ρηχότητας συμπεριλαμβάνονται στο εργολαβικό αντικείμενο της παρούσας.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
Δεκτοί γίνονται όλοι οι οργανισμοί τηλεπροβολής, πολυμέσων, εκδοτικοί οίκοι καταχωριμένοι στο αρχείο πιστών στη νέα τάξη που τηρείται κεντρικά. Δεν γίνονται δεκτοί επιστήμονες που διαχειρίζονται χρήματα από δικά μας ευρωπαϊκά ταμεία.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον πληρούν τα τυπικά προσόντα, θα προσφέρουν:
1. Ενα κατ΄αποκοπή τίμημα για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και την ταλαιπωρία που υφίστανται για να φέρουν εις πέρας όλα αυτά.
2. Μηνιαίες πληρωμές μέσω άλλων συμβάσεων τηλεοπτικής προβολής από τα τραπεζικά ιδρύματα και τις υπόλοιπες εταιρίες των ομίλων.
3. Συμφωνία "μπόνους" για επι μέρους στόχους.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ
ΑΓΝΩΣΤΟΣ (Αλλα δεν είναι πρόβλημα, δείτε αμέσως παρακάτω).

ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Φορολόγιση των Ελληνων αποίκων.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Προκαταβολή: 90%
Εκδοση νέων βιβλίων για όλες τις τάξεις του δημοτικού: 10%
ΙΣΧΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Ο ανάδοχος θα πρέπει να αλλάζει τα βιβλία ιστορίας συνεχώς, και να βομβαρδίζει με όλα τα μέσα (ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι εταιρίες ραδιοφωνίας, περιοδικός τύπος κ.λ.π.) με ανθελληνικά μηνύματα με συνεχώς αύξουσα ένταση τον Ελληνικό λαό, μέχρι να ξεχάσει ο Ελληνικός λαός ποιος είναι.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Η επέκταση της σύμβασης μέχρι να ξεχάσει ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος τον Ελληνικό λαό, θα αποτελέσει αντικείμενο νέας σύμβασης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Εμπνευσμένο από το βιβλίο του γέλιου και της λήθης του Μίλαν Κούντερα

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Το διαγωνισμό θα κερδίσει ο ΣΚΑΙ. Οι υπόλοιποι μην απογοητεύεστε, έχει για όλους.

Ο επικεφαλής των Ελλήνων βατραχανθρώπων στα Ίμια αφηγείται: Όλοι κλαίγαμε με τη σημαία. Οι διαταγές ήταν να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν, από την αποφράδα εκείνη νύχτα του Ιανουαρίου του 1996. Τη νύχτα, που τρεις γενναίοι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν τις ζωές τους, για την πατρίδα που σερνόταν στην κρίση των Ιμίων. Την κρίση, που έδωσε αφορμή στην Τουρκία, να θέσει το ζήτημα των «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, μαθαίνουμε ότι, αν και ο κ. Σημίτης ευχαριστούσε (γιατί;)...
τους Αμερικάνους αν και ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να πουν, ότι τη σημαία την πήρε ο… αέρας στα Ίμια, υπήρχαν πάνω στις βραχονησίδες πραγματικοί Έλληνες και πραγματικοί άνδρες που ήταν έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους.
Δεν ήταν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν με σκυμμένο το κεφάλι σαν τους ραγιάδες, ούτε να πουν ψέμματα σε όλο το λαό για «τα ξερονήσια με τα κατσίκια», όπως τα έλεγε τότε ο Κλίντον.

Πριν περάσουμε στη συγκλονιστική περιγραφή της κρίσης των Ιμίων από τα χείλη του υποπλοιάρχου των ΟΥΚ Θεόδωρου Μούση, αισθανόμαστε κι εμείς ότι πρέπει να επαναλάβουμε τα ονόματα των τριών Ελλήνων, που έπεφταν νεκροί όταν έπεφτε το ελικόπτερο τους, την ίδια ώρα που ανέβαιναν στα Ίμια δέκα Τούρκοι κομάντος: Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός. Παρόντες…


Ξέραμε πως θα πεθάνουμε.


«Στις επτά και μισή, πήραμε διαταγή να μαζέψουμε τα πράγματα και να πάρουμε το σύμβολο μαζί μας», περιγράφει ο Θεόδωρος Μούσης, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής των ανδρών, των βατραχανθρώπων που βρίσκονταν επάνω στο πετρώδες, ξερό έδαφος της βραχονησίδας ακάλυπτοι, σαν πρόβατα επί σφαγήν. «Πήγαμε εκεί ξέροντας ότι θα πεθαίναμε στην περίπτωση εμπλοκής. Αυτές ήταν οι διαταγές. Στόχος μας; Να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε κερδίζοντας χρόνο. Γι’ αυτό και ο εξοπλισμός μας ήταν υπερσύγχρονος», προσθέτει ο επικεφαλής των Ελλήνων βατραχανθρώπων.

Η ΟΥΚ είχε εντολή να εγκατασταθεί εκεί ώστε να ελέγχει τις κινήσεις των Τούρκων βατραχανθρώπων, που αποβιβάστηκαν στη βραχονησίδα, ενώ παρακολουθούσε τη τουρκική φρεγάτα τύπου «Μέκο», η οποία προσέγγιζε τη δυτική ‘Ιμια.


«Να μην κατεβάσουμε τη σημαία, είπαν κάποια από τα παιδιά. Όλοι κλαίγαμε. Ο ένας κράταγε τον άλλον. Με βαριά καρδιά, λίγο πριν αποχωρήσουμε έδωσα παράγγελμα: “Προσοχή”. Είπαμε τον εθνικό ύμνο και στις 8.30 πήραμε τη σημαία και φύγαμε».


Τα λόγια του Θ. Μούση είναι απόδειξη ότι όλοι ήιαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα, να ρισκάρουν, να σκοτώσουν, αλλά και να θυσιαστούν για την πατρίδα, όπως τα τρία μέλη του πληρώμαιος του ελικόπτερου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που πέταγε εκείνη την ώρα πάνω από τα Ίμια.


Αυτή, είναι η μια πλευρά. Η άλλη καταγράφεται γλαφυρά μέσα από το βιβλίο, που έγραφαν οι δημοσιογράφοι ΑΘ. ‘Ελλις και Μ. Ιγνατίου, για την κρίση των Ιμίων. «Να φύγουμε από τα Ίμια και να τερματιστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στα Ίμια», είπε ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως αποκαλύπτεται από το βιβλίο τους με τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών, πρότεινε:


«Να πούμε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας και να κλείσουμε την υπόθεση». Αυτό είναι ανδρεία…

Και δεκαπέντε χρόνια μετά, ας το ξεκαθαρίσουμε. Ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου, ο οποίος σήκωσε την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα, κατηγορήθηκε από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, ότι «έριξε λάδι στη φωτιά» και ότι μπορεί να μην είχε συμβεί τίποτα αν δεν το έκανε. Ομως, ποτέ δεν μετάνιωσε για την πράξη του, να τοποθετήσει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά και καλά έκανε.

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης, φοβόταν και με­ρικές ημέρες μετά, θα επαληθευτεί, ότι οι γείτονες αμφισβητούν την ελληνικότητα των Ιμίων και συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού ύψωσε την ελληνική σημαία. Μια μέρα αργότερα, το ελληνικό σύμβολο αντικαταστάθηκε με το τουρκικό.


Ο Τούρκος δημοσιογράφος, πράκτορας της MIT, όπως αποδείχθηκε αργότερα, Σερτ Τσεσούρ, και ο συνάδελφος του κατέφθασαν στα Ίμια πήραν την ελληνική σημαία την οποία παρέδωσαν στην εφημερίδα «Χουριέτ» στη Σμύρνη, και πλέον ανέμιζε η δική τους.


Εφημερίδα: PRESS TIME – ΣΕΛ.23
από το
Kranosgr

29 Ιανουαρίου 2011

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο μας αφορούν άμεσα.

Η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Αίγυπτο με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή, όχι μόνο για λόγους ανθρωπιστικούς, αφού η εξέγερση βάφεται με αίμα. Ούτε μόνο επειδή στην Αίγυπτο ζει μία από τις πιο σημαντικές ελληνικές κοινότητες του πλανήτη.

Το ενδεχόμενο πτώσης του καθεστώτος Μουμπάρακ, βάζει φρένο στις συνομιλίες που είχε ξεκινήσει η Αίγυπτος με την Τουρκία για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, "σβήνοντας" από το χάρτη το Καστελλόριζο!


Γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να παρουσιάζουν "κοινά θαλάσσια σύνορα". Το πως και το γιατί μπορείτε να το κατανοήσετε στο κείμενο του κ. Θεόδωρου Καρυώτη, καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στις ΗΠΑ, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο antibaro.

Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Η Τουρκία είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στην Μεσόγειο όπως έκανε και στην Μαύρη Θάλασσα αγνοώντας την Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα προηγούμενο και να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να δημοσιεύσουν, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, έναν εντελώς απαράδεκτο χάρτη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Δίκαιο της Θάλασσας. Όπως φαίνεται από τον παρακάτω χάρτη, δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη «νότιος» Κύπρος έχει μια περιορισμένη ΑΟΖ. Επιπλέον αρνούνται να δώσουν δικαιώματα ΑΟΖ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και με αυτή την οριοθέτηση παριστάνουν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο!

Η τραγωδία έγκειται στο γεγονός ότι έχουν πλησιάσει τους Αιγυπτίους που φαίνεται ότι αποδέχονται μια τέτοια οριοθέτηση που δεν δίνει δικαιώματα ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά Καστελόριζο και Στρογγύλη και έτσι παριστάνουν ότι η ΑΟΖ της Αιγύπτου συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας και το λόγο που δεν επιθυμεί καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος. Από τον ίδιο χάρτη διαπιστώνουμε επίσης τη μεγάλη ζημιά που κάνει το Καστελόριζο στην Τουρκία, αγκάθι πραγματικό για τα πονηρά της σχέδια στην Μεσόγειο. Τέλος, ο χάρτης δείχνει την ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.

Για να καταλάβουμε καλύτερα το πρόβλημα της Τουρκίας πρέπει να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του Δίκαιου της Θάλασσας. Η Τουρκία και η Βενεζουέλα είναι δύο κράτη που δεν υπέγραψαν την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 και αρνούνται μέχρι σήμερα να προσχωρήσουν σ’ αυτήν. Το πρόβλημά τους είναι παρόμοιο γιατί και τα δύο κράτη έχουν μπροστά στις ακτές τους νησιά που δεν τους ανήκουν. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα της Βενεζουέλας γιατί η ύπαρξη νησιών απέναντι από τις ακτές της, της δίνει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ.

Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα της Τουρκίας γατί έχει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος μια και απέναντι από τις ακτές της υπάρχουν ελληνικά νησιά που διαθέτουν δικοί τους ΑΟΖ όπως ορίζει το άρθρο 121 της Συνθήκης του Δίκαιου της Θάλασσας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα τραγικό λάθος όταν αποφάσισε να αρχίσει συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών των δυο κρατών. Το τραγικό λάθος έγκειται στο γεγονός ότι η Ελλάδα άρχισε τις συνομιλίες της με την Αίγυπτο χωρίς να πάρει κάποια ρητή και σαφή διαβεβαίωση από αυτήν ότι θα δοθούν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο. Τώρα που οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να δώσουν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη ελληνική πλευρά.

Τα πράγματα βέβαια έγιναν χειρότερα όταν οι Αιγύπτιοι ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με τη Τουρκία τη στιγμή που η Αίγυπτος δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία! Η Αίγυπτος θα μπορούσε να διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία μόνο αν δεν αναγνωρισθούν τα δικαιώματα του Καστελόριζου. Ο νοών νοήτω.

Η Αίγυπτος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι θα είχε συνομιλίες μαζί της στο Κάιρο στις 20 Ιουνίου του 2009 και αμέσως μετά στις 22 Ιουνίου 2009 με τη τουρκική πλευρά! Η Ελλάδα αντί να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία για αυτή την αιγυπτιακή θέση, που παραβιάζει ξεκάθαρα το Δίκαιο της Θάλασσας, πήγε στη συνάντηση στις 20 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι δυο μέρες αργότερα Αιγύπτιοι και Τούρκοι θα καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι. Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα και δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία ζητώντας δυο απλά πράγματα από του Αιγύπτιους. Πρώτον, να μη κάνουν κάποια συμφωνία με την Τουρκία και δεύτερον, να κάνουν οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας που και αυτοί έχουν υπογράψει.

Πριν μερικά χρόνια η κυπριακή πλευρά προσέγγισε την ελληνική κυβέρνηση και της ζήτησε να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο κρατών, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν άδραξε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία που θα δημιουργούσε και ένα προηγούμενο όχι μόνο για το Καστελόριζο αλλά και θα δημιουργούσε μόνιμα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο!


Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να οριοθετήσει την δική της ΑΟΖ με αυτή της Κύπρου δεν αποτελεί μόνο πράξη δειλίας αλλά και μεγάλης απερισκεψίας. Εύχεται κανείς η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διορθώσει σύντομα αυτό το λάθος και ταυτόχρονα να ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για αυτή την οριοθέτηση δυο κρατών-μελών της. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να προστατέψει τα συμφέροντά της στην περιοχή, γιατί μια οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τουρκία μειώνει το μέγεθος της ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μεσόγειο. Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πραγματοποιήσει άμεσα οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να προκαταλάβει την παράνομη Τουρκική ΑΟΖ στην Μεσόγειο, τότε η Ελλάδα θα υποστεί μια μεγάλη ήττα.


Θεόδωρος Κ. Καρυώτης

Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

πηγή ON ALERT
από το Kranosgr

Γαστρο-οισοφαγική και Λαρυγγο-φαρυγγική Παλινδρόμηση: μία ασθένεια του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Γαστρο-οισοφαγική και Λαρυγγο-φαρυγγική Παλινδρόμηση

Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ) είναι η μεταφορά γαστρικού περιεχομένου από το στομάχι στον οισοφάγο διαμέσου του κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα, αντίθετα από την φυσιολογική κατεύθυνση της τροφής κατά την κατάποση (από τον οισοφάγο στο στομάχι). Επειδή τα υγρά του στομάχου είναι όξινα προκαλείται ερεθισμός του ευαίσθητου βλεννογόνου του οισοφάγου όπου μπορεί να προκληθούν φλεγμονές ή και εξελκώσεις. Σε περιπτώσεις που το γαστρικό υγρό περνά τον άνω οισοφαγικό σφιγκτήρα και εισέρχεται στον φάρυγγα η διαταραχή ονομάζεται λαρυγγο-φαρυγγική παλινδρόμηση (ΛΦΠ). Οι δύο καταστάσεις δεν είναι απαραίτητα παθολογικές, ενώ διαγιγνώσκονται ως ασθένειες ανάλογα με τη συχνότητα, τη διάρκεια και τον όγκο του υγρού που παλινδρομεί.

Βασική αιτία της παλινδρόμησης είναι η χαλάρωση του κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα, που βρίσκεται στο κατώτερο τμήμα του οισοφάγου και, φυσιολογικά, αφού επιτρέψει τη μεταφορά της τροφής στο στομάχι, κλείνει τον οισοφάγο μην επιτρέποντας την αναγωγή γαστρικού περιεχομένου. Επιπρόσθετα, ως ανατομικά αίτια αναφέρονται και η μειωμένη κινητικότητα του οισοφάγου και η καθυστέρηση εκκένωσης του στομάχου.

Ωστόσο για την παλινδρόμηση ευθύνεται κυρίως ο τρόπος ζωής και η διατροφή: τροφές με πολλά λιπαρά, το αλκοόλ, η καφεϊνη, το κάπνισμα μετά από γεύμα, τα μεγάλα γεύματα, η παχυσαρκία, η κατάκλιση αμέσως μετά το γεύμα είναι σημαντικοί παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση παλινδρομήσεων. Οι τραγουδιστές κυρίως αλλά και άλλοι επαγγελματίες φωνής είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην ΛΦΠ.

Μελέτες έχουν δείξει πως η παλινδρόμηση γαστρικών υγρών ευθύνεται ή σχετίζεται με χρόνιο βήχα άγνωστης αιτιολογίας, αίσθηση κόμβου στο λαιμό και βραχνάδα χωρίς ιστορικό κατάχρησης φωνής. Παρ' όλο που και οι δύο παλινδρομήσεις επιδρούν στο λάρυγγα και στη φωνή, εντοπίζονται ουσιώδεις διαφορές στη συμπτωματολογία τους. Το κυρίαρχο σύμπτωμα της ΓΟΠ είναι η καούρα και η δυσπεψία. Από την άλλη, οι ασθενείς με ΛΦΠ σπανίως αναφέρουν την καούρα ως σύμπτωμα (λιγότεροι από το 50%) και παραθέτουν μια σειρά από συμπτώματα αναλογικά με τη βαρύτητα της κατάστασης: βραχνάδα (συνήθως χειρότερη το πρωί), αίσθηση ξένου σώματος ή κόμπου στο λαιμό, χρόνιο βήχα, έντονη ανάγκη για καθαρισμό του λαιμού, άφθονα φλέματα/ βλέννα, δυσκολία κατάποσης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι σε προχωρημένη ή χρόνια ΛΦΠ μπορεί να εντοπιστούν έλκη εξ' επαφής, κοκκιώμα, λευκοπλακία στις φωνητικές χορδές, ίχνη χρόνιας φλεγμονής, οίδημα, κρίσεις άσθματος, λαρυγγόσπασμος, καρκίνος του λάρυγγα. Αντίστοιχα η χρόνια ΓΟΠ που δεν έχει αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει οπισθοστερνικό άλγος, δυσφαγία, αιμορραγία, οισοφάγο Barrett και καρκίνο του οισοφάγου.

Γιατροί, κυρίως γαστρεντερολόγοι και ωτο-ρινο-λαρυγγολόγοι διαγνώσκουν και αντιμετωπίζουν την παλινδρόμηση. Η θεραπεία της εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης. Συνήθως μία απλή τροποποίηση των συνηθειών και της διατροφής του ασθενή είναι αρκετά για να περιοριστούν τα συμπτώματα: απώλεια βάρους, αποφυγή τροφών που ευνοούν την παλινδρόμηση, αποφυγή καπνίσματος, αλκοόλ, καφεϊνης, αποφυγή κατάκλισης 2-4 ωρών μετά το φαγητό, ανύψωση της κεφαλής κατά την κατάκλιση, ένδυση με πιο φαρδιά ρούχα, αποφυγή κινήσεων όπως το σήκωμα βάρους ή το σκύψιμο. Ανά περίπτωση εφαρμόζεται φαρμακοθεραπεία ενώ προτείνεται και χειρουργική θεραπεία όπου/εάν η συντηρητική θεραπεία αποτύχει. Θεραπεία φωνής συστήνεται για την αντιμετώπιση της δυσφωνίας και για τον περιορισμό των κακώσεων που προκαλεί στις φωνητικές χορδές ο ξηρός βήχας (περισσότερο λόγω συνήθειας αντίθετα με τον παραγωγικό) και ο χρόνιος καθαρισμός του λαιμού.

Ευαγγελία Δ. Σούπη
Λογοθεραπεύτρια

Βιβλιογραφία
1. Boone D., McFarlane S., Von Berg Sh., (2005). The voice and voice therapy. USA: Pearson Education, Inc
2. Grendel J., McQuaid K., Fiedman S., (2003). Current diagnosis & treatment in gastroenterology. USA: Lange Medical Books/McGraw-Hill
3. Johnson A., Jacobson B. ,(2007). Medical speech-language pathology. A practitioner's guide. 2nd ed. USA: Thieme

πηγη Πενταπόσταγμα

Γεμάτη λεμόνια η Ελλάδα και έφεραν τοξικά από την Τουρκία!!!

Η ουσία μορφολίνη ανακαλύφθηκε στον έλεγχο που έγινε για επικίνδυνες ουσίες σε λεμόνια Τουρκίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το φορτίο των 30 τόνων λεμονιών εκ Τουρκίας δεσμεύτηκε και θα καταστραφεί. Η παρτίδα αυτή ανήκει στην εταιρία "Κατσιαμάκας ΑΒΕΕ" που εδρεύει στην Νάουσα.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι λεμόνια Τουρκίας και γλυκολέμονα Μεξικού που κυκλοφορούν στην αγορά αφορούν νέες εισαγωγές οι οποίες είναι ασφαλείς γιατί γίνεται έλεγχος σε όλες τις ποσότητες κατά 100%.

πηγή NewPost

Το είδαμε στο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διατροφική βόμβα στο τραπέζι μας. Προσοχή στα προϊόντα από την Θήβα και τα Οινόφυτα.

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχεται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό “μυστικό” για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και χρόνια. Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται ραγδαία από χρόνο σε χρόνο και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει επίσης και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίλης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές και συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:

Τα καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg.
Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι και το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.

Τα κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Οι πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρυμένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο.

Tα επίπεδα νικελίου και χρωμίου που βρέθηκαν στα τρόφιμα είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.

πηγή Τρελό Κουνέλι

Το είδαμε στο ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ολοκληρωμένη ενημέρωση για την ανθελληνική διαφήμιση της Vodafone. (βίντεο)

Τι εξυπηρετεί η Vodafone;
Η εταιρεία που "απαλλάχθηκε" για την παρακολούθηση τον κινητών τηλεφώνων 500 ατόμων μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός, σχεδόν το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και πάρα πολλά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης αφού πρώτα "αυτοκτόνησε" ένας τεχνικός της ....

Ας δούμε τώρα τον ύποπτο ρόλο της μέσα από μια διαφήμιση που κανένας δεν καταλάβε γιατί έγινε.....

Χρησιμοποιήθηκε στην επίμαχη διαφήμιση η σημαία της ανεξάρτητης Κρητικής Πολιτείας δηλαδή μιας μεταβατικής περιόδου της Κρήτης μετά την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους και πριν ενωθεί με την μητέρα Ελλάδα...

Το περίεργο είναι ότι μέλος του Δ.Σ. της Vodafone είναι κι ο Αμερικανοθρεμμένος Κρητικός Νίκος Μαστοράκης!!!! (καμιά σχέση με τον γνωστό δημοσιογράφο)...
και πρόεδρος ένας Κύπριος ο Νικόλαος Σοφοκλέους!!!!!

Και μην μας διαφύγει το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Vodafone είναι στην κυριολεξία υπό τον έλεγχο του Δ.Σ. της HellasOn Line (γνωστής ως HOL) του κ. Σωκράτη Κόκκαλη (για όσους γνωρίζουν το παρελθόν του..... )

Το θέμα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το φιλικό μας ιστολόγιο ΑντιΝέα Τάξη Πραγμάτων....

Εδώ η πρώτη αναφορά για το θέμα

Ανακοίνωση μας και τι έγινε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες

Η ανακοίνωση της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης κατά της VODAFONE.

Ερώτηση του Βουλευτή Κυριάκου βελόπουλου προς υπουργείο Υποδομών
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/vodafone_27.html

Αναφορά του θέματος στην Ελ. Ώρα

http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2827-----vodafone


Δείτε εδώ το εξώφυλλο της Ελ. Ώρας

http://www.elora.gr/portal/images/stories/pdfs/daily/2011/01/1194.pdf

Η απάντηση του art director του διαφημιστικού της Vodafone με την επίμαχη σημαία της “ ανεξάρτητης” Κρήτης και η απάντηση του ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩ
Ν
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/art-director-vodafone.html



Ακολουθεί και μια σύντομη αναφορά του ιστολογίου Τρομακτικό για το πως και ποιί ξεκίνησαν την προσπάθεια κατακερματισμού της Ελλάδος με την απόσχιση της Κρήτης...(γιατί έτσι τους βολέυει)...

Ευτυχως οι Κρητικοί Ελληνες είναι και παλικάρια αλλά και θερμοί πατριώτες και το θέμα έχει κυριολεκτικά θαφτεί......

Διαβάστε για ενημέρωση:

Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων...
τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.
Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.

Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές.

Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).

Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη…αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την…εβραϊκή ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα! , αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από…τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως…ευρήματα.

Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε…επιστημονικές ανακοινώσεις.

Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός Πολιτισμός προήλθε…από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα! οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων…ήταν Εβραίος.

Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου…αρχαιολόγου Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την…σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.

Η ανάμειξη του Άνκορι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.

http://www.pare-dose.net

Στο τέλος της ανάρτησής μου επιθυμώ να παραθέσω την επίσημη άποψη του art director της Vodafone κ. Μιχάλη Σαμιώτη ο οποίος προφανώς νομίζει ότι μιλάει σε πρόβατα και ότι ο ελληνικός λαός "τρώει" κουτόχορτο όπως αυτοί που απάλλαξαν την Vodafone για τις υποκλοπές.......

Κρίνετέ την μόνοι σας....

“Σχετικά με τη διαφήμιση της vodafone σας γνωστοποιώ, ως art director του εν λόγω διαφημιστικού σποτ, ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο. Η επιλογή της επίμαχης σημαίας έγινε…εντελώς τυχαία, στη προσπάθεια να επιλέξουμε κάποια όχι τόσο γνωστή, με αποτέλεσμα ο φροντιστής (ο υπεύθυνος αντικειμένων- set dresser-) να επιλέξει αστόχως τη συγκεκριμένη σημαία.
Πρόκειται περί ατυχούς σύμπτωσεως, χωρίς να κρύβεται πίσω από αυτό η παραμικρή σκοπιμότητα.
Είναι γεγονός ότι σε μια διαφήμιση όλα είναι ελεγχόμενα και μελετημένα. Παρόλα αυτά, το ανθρώπινο λάθος συνέβαλε στο να δημιουργηθεί αυτή η παρεξήγηση.”
Το περίεργο είναι ότι ο set-dresser επέλεξε και την δεύτερη ύποπτη σημαία των νήσων Μάρσαλ που έγιναν ανεξάρτητες με την βοήθεια των ΗΠΑ το 1979!!!!!!!!!

Πολλές συμπτώσεις βρε παιδί μου......