Σελίδες

30 Ιανουαρίου 2011

Μετά τη Τυνησία, την Αλβανία και την Αίγυπτο ποια χώρα έχει σειρά;

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για τα Αραβικά κράτη. Ξεκίνησε η Τυνησία, ακολουθεί η Αίγυπτος και κανείς δεν θα πέσει από τα σύννεφα αν στη λίστα των εξεγερμένων προστεθεί και άλλη χώρα. Παράλληλα αντίστοιχες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τα γνωστά αποτελέσματα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αλβανία.

Καζάνει που βράζει ο πλανήτης. Στημένο από κάποιους το όλο σκηνικό ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο; ή κάποιοι απλώς εγείρονται μιας και δεν πάει άλλο; Κοντή γιορτή που λέει και ο λαός, την ώρα που ο φόβος γενικότερων αναταραχών στις χώρες που βρέχει η θάλασσα της Μεσογείου είναι υπαρκτός.

Το ερώτημα που πιθανόν που πλανάται, για το πόσο έτοιμη είναι η χώρα μας να αντιμετωπίσει κακόβουλες εξεγέρσεις, όχι απαραίτητα ελληνικές στο εσωτερικό της χώρας, δεν μπορεί να πλανηθεί και για πολύ μιας και ο τρόπος αντιμετώπισης του πρόσφατου παραδείγματος με τη κατάληψη της Νομικής, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Για κάποιους τα γεγονότα ίσως πάρουν μορφή καταιγίδας που θα είναι δύσκολο ακόμη και να τα καταγράψει κανείς. Εύχομαι να μην έχουν δίκιο.

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.