5 Νοεμβρίου 2010

Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Νίκη ο ΠΑΟΚ, ισοπαλίες για ΠΑΟ και ΑΕΚ και ήττα για τον Αρη.

Ρούμπιν Καζάν - ΠΑΟ 0-0

Ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν στο παγωμένο Καζάν, αλλά δεν πήρε το διπλό που θα τον έβαζε στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης (0-0).

Η εικόνα του αγώνα:

Θυμάστε το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Ε, κάπως έτσι κύλησε και το πρώτο ημίχρονο στο Καζάν. Η επιλογή του Νιόπλια να βάλει τον Κατσουράνη στην άμυνα, δίπλα στους Καντέ και Μπουμσόνγκ, βοήθησε τον Τζόρβα, ο οποίος μόλις μία φορά χρειάστηκε να επέμβει, στο 40ο λεπτό στην επικίνδυνη εξ επαφής κεφαλιά του Ριαζάντσεφ.

Το θέμα, όμως, ήταν στην κυκλοφορία της μπάλας, αφού, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, οι πράσινοι υστερούσαν στα τρεξίματα, έχαναν γρήγορα την κατοχή και αναγκάζονταν να κυνηγήσουν τους Ρώσους. Κάτι η κακή εικόνα του Καραγκούνη που έδειχνε να μην έχει αντοχές, κάτι η μοναξιά του Σισέ στην επίθεση, ήταν αναμενόμενο το μηδέν του Παναθηναϊκού, ο οποίος ζητούσε το γκολ, αλλά δεν ήξερε πως να το διεκδικήσει.

Από την πλευρά της, η Ρούμπιν, έχοντας την κατοχή της μπάλας, έπαιζε πιο ορθολογικά, έψαχνε την κάθετη πάσα, αλλά αδυνατούσε στην τελική ενέργεια. Μία φορά λάθεψε η άμυνα των πρασίνων και παραλίγο να γίνει η ζημιά (στην προαναφερθείσα ευκαιρία του 40').

Στο δεύτερο μέρος δεν παρακολουθήσαμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι είχαμε δει στα πρώτα 45 λεπτά. Χρειάστηκε να περάσουν 73 λεπτά για να καταγραφεί κάτι αξιόλογο και αυτό συνέβη όταν πέρασαν στον αγώνα οι Μάρτινς και Καραντενίζ, οι οποίοι έδωσαν ρυθμό στους γηπεδούχους.

Νωρίτερα (στο 58') είδαμε τον Μπουμσόνγκ να αποχωρεί τραυματίας, αναγκάζοντας τον Νιόπλια να αλλάξει τα πλάνα του, με τον Μαρίνο στα δεξιά της άμυνας και τον Βύντρα δεξιό στόπερ.

Η Ρούμπιν συνέχισε να πιέζει ψηλά, όπερ σημαίνει έδινε περισσότερους χώρους στον Παναθηναϊκό για να βγει στην αντεπίθεση (το ότι αυτό δεν έγινε ποτέ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο), ενώ σε διάστημα δύο λεπτών έχασε ισάριθμες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της νίκης. Ας είναι καλά ο Τζόρβας που με τις σωτήριες επεμβάσεις του έδωσε το δικαίωμα στους πράσινους να συνεχίζουν να ελπίζουν. Μάλιστα, αν ο Γκοβού ευστοχούσε στο 83ο λεπτό στην κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε, τότε θα μιλούσαμε για ένα διπλό του Τζόρβα και της αμυντικής γραμμής (μέχρι πριν από λίγο καιρό αυτό θα είχε δόση ειρωνείας...)

Από τη στιγμή που η άμυνα και ο Τζόρβας έδειχναν ανίκητοι, ο Νίκος Νιόπλιας προσπάθησε να χτυπήσει το ματς και να το πάρει στα τελευταία λεπτά, εξ ου και η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου στη θέση του Καραγκούνη. Ωστόσο, το χρονικό σημείο (80') δεν άφηνε πολλά περιθώρια...

Το κλειδί του αγώνα:

Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός πήρε καλό βαθμό, αλλά έδειξε ακίνδυνος μπροστά με τον Σισέ να παλεύει μόνος του.

MVP:

Ο Αλέξης Τζόρβας με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο ματς. Εξαιρετικός ο Μπουμσόνγκ, αλλά στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του. Πολύ καλός στο ρόλο του και ο Καντέ.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Καραγκούνης δεν βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι και δικαίως αντικαταστάθηκε. Επιπλέον, πήρε την κάρτα που θα του στερήσει τη συμμετοχή στο επόμενο ματς με την Μπαρτσελόνα.

Συνθέσεις

Ρούμπιν Καζάν:

Σεργκέι Ριζίκοφ, Βιτάλι Καλέσιν, Σαλβατόρε Μποκέτι, Σέζαρ Νάβας, Κρίστιαν Ανσάλντι, Άλαν Κασάεφ (73' Γιοκντενίζ Καραντενίζ), Μπίμπαρς Νάτκο, Κρίστιαν Νομπόα, Κάρλος Εντουάρντο (73' Ομπαφέμι Μάρτινς), Σεργκέι Κορνιλένκο (85' Αλεξέι Μενβέντεφ), Αλεξάντρ Ριαζάντσεφ

Παναθηναϊκός:

Αλέξανδρος Τζόρβας, Λουκάς Βύντρα, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (58' Στέργος Μαρίνος ), Σεντρίκ Καντέ, Νίκος Σπυρόπουλος, Μάτε Σιμάο, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης (80' Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Γκαρσία (70' Σιντνέ Γκοβού), Τζιμπρίλ Σισέ

ΑΕΚ - Αντερλεχτ 1-1

Η ΑΕΚ προηγήθηκε, αλλά δεν κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα χάνοντας την ευκαιρία να μπει γερά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης (1-1). Ο Σάχα κράτησε ζωντανή την ομάδα του στις ευκαιρίες της Αντερλεχτ.

Η εικόνα του αγώνα:

Με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς παρέταξε την ομάδα του ο Μανολο Χιμένεθ, όπως υποδήλωνε η κοινή παρουσία των Μπλάνκο - Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης. Η εμφάνιση των "κιτρινόμαυρων' στο πρώτο 45λεπτο τον δικαίωσε, έστω κι αν δεν ήρθε το γκολ.

Η Ένωση, παρά τις σημαντικές απουσίες της, ήταν αυτή που έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, απέναντι σε μια ομάδα που στο α' ημίχρονο δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνη πριν από 14 βράδια στις Βρυξέλλες. Αρκεί να σημειώσουμε ότι οι Βέλγοι ανησύχησαν μόλις μια φορά τους αμυντικούς της ΑΕΚ (στο 14'), όταν ο κινητήριος μοχλός τους, ο Μπουσουφά, έβγαλε τη σέντρα και ο Λεγκέρ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την να χτυπήσει αρχικά στο έδαφος και στη συνέχεια να περάσει άουτ.

Η ΑΕΚ ζήτησε το γρήγορο γκολ τόσο στο 7', όταν ο Λεονάρντο έβγαλε σέντρα στον Μπλάνκο κι αυτός μόνος του απέναντι στον Προτό δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όσο και στο 22' όταν ο Μαζού από κόρνερ του Λεονάρντο λίγο έλειψε να σημειώσει ένα θεαματικό αυτογκόλ.

Και στην φάση του 30', την τελευταία του α' ημιχρόνου, η ομάδα του Χιμένεθ βρέθηκε αγκαλιά με το 1-0, αλλά η προβολή του Γκέντσογλου, που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Προτό, ατύχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ που προηγήθηκε (48') χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπλάνκο (το κέρδισε ο Τζιμπούρ από τον Γιουχάζ). Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των φίλων της ΑΕΚ δεν κράτησαν πολύ. Στο 54' ο Λεγκέρ έκανε επέλαση από δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα και ο Πόλακ ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα του Σάχα. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Νασούτι - Μανωλά αδράνησε και το πλήρωσε.

Στη συνέχεια η Αντερλεχτ πίεσε και απώλεσε σωρεία ευκαιριών, με τον Σάχα να κρατά ζωντανή την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός πορτιέρο ήταν αυτός που διαφύλαξε τον -πιθανώς πολύτιμο- βαθμό της ισοπαλίας και στο 87', όταν ο Σουάρες απέφυγε τον Πατσατζόγλου και έκανε το σουτ για να κλέψει τη νίκη.

Το κλειδί του αγώνα:

Η ΑΕΚ δεν κράτησε ούτε δέκα λεπτά το γκολ που πέτυχε με τον Μπλάνκο και από κυνηγός μετατράπηκε σε θήραμα.

Ο αδύναμος κρίκος:

Κατακόρυφα έπεσε η απόδοση του Κλαούντιο Νταντόμο στο β' ημίχρονο, με αποτέλεσμα όλες οι επιθετικές ενέργειες των Βέλγων να εξελίσσονται από την πλευρά του.

MVP:

Ο Λεγκέρ ήταν όλη η Άντερλεχτ στο δεύτερο ημίχρονο και, επιπλέον, ο δημιουργός του γκολ που πέτυχε η ομάδα του με τον Πόλακ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Σάχα, Νταντόμο, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Καφές, Γκέντσογλου (87' Mάκος), Λαγός (73' Φροξυλιάς), Λεονάρντο (66' Εντερ), Τζεμπούρ, Μπλάνκο

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Μαζού, Λέγιακς, Πολάκ (77' Σουάρες), Μπουσουφά (68' Κανού), Λεγκεάρ (90' Μπαμπαγκίντα), Λουκάκου, Κουγιατέ, Κλεστάν, Γιουχάζ, Ζιλέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σασά Κεβέρ (Ελβετία)

ΠΑΟΚ - Βιγιαρεάλ 1-0

Πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ στον 4ο όμιλο του Europa League μετά τον θρίαμβο επί της Βιγιαρεάλ (1-0) στην φλογισμένη Τούμπα. Βιεϊρίνια, ο σκόρερ του χρυσού γκολ. Χάβος: "Φάρμακο οι νίκες" (videos). Θλάση ο Ίβιτς.

Εικόνα του αγώνα

Με την κεφαλιά του μικρού το δέμας πλην όμως θαυματουργού Βιεϊρίνια, ο οποίος στην φάση του 70' πήδησε στον... Θεό, ο ΠΑΟΚ προσπέρασε την τρίτη καλύτερη ομάδα της Primera Division και η Τούμπα απέδωσε τιμές στους κορυφαίους του 4ου ομίλου στο Europa League.

Στο α' μέρος η διάθεση του ΠΑΟΚ να πιέσει σταμάτησε στην καλοστημένη άμυνα της Βιγιαρεάλ που ήταν προσηλωμένη στην αναχαίτιση του Σαλπιγγίδη.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκε στο "κίτρινο υποβρύχιο". Στο 5ο λεπτό, μετά από αδράνεια στο κέντρο άμυνας του "δικέφαλου", ο Άλτιντορ μπήκε στην περιοχή, αλλά σταμάτησε στα απλωμένα χέρια του Κρέσιτς.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ δεν άργησε και ήρθε μέσα από τη συνεργασία του Σακελλαρίου με τον Ίβιτς (12'). Ο Έλληνας αμυντικός σέντραρε από τ' αριστερά και ο Σέρβος, πηδώντας ψηλότερα απ' όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ. Στο 20ο λεπτό, το σουτ του Κάνι έξω από την περιοχή βρήκε... στοπ στο σώμα του Τσιρίλο.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς απρόοπτα, με εξαίρεση τον τραυματισμό του Ιβιτς, ο οποίος αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Ελ Ζαρ.
Ο Χάβος δεν είχε λόγο για άλλες αλλαγές όσο το ματς κυλούσε στο ρυθμό της ομάδας του.

Από την πλευρά του ο Ισπανός κόουτς Γαρίδο πέρασε, στο β' μέρος, τον Ρόσι αντί του Άλτιντορ και αυτό έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή της Βιγιαρεάλ. Ωστόσο η υπεροχή των Ισπανών δεν έβγαλε κάποια μεγάλη ευκαιρία, γεγονός που πιστώνεται και στην έξοχη αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ. Τόσο πριν όσο και -πολύ περισσότερο- μετά το γκολ του Βιεϊρίνια.

Κλειδί αγώνα
Η λειτουργία των χαφ του ΠΑΟΚ και η συνεργασία τους με τους κεντρικούς αμυντικούς εξουδετέρωσαν τα ατού της Βιγιαρεάλ.

MVP
Ποιος άλλος, ο Βιεϊρίνια. Και μόνο το γκολ που πέτυχε, με τον τρόπο που το πέτυχε, τον κατατάσσει στο πάνθεον των "μικρών ηρώων" της Τούμπας.

Αδύναμος κρίκος
Το κέντρο άμυνας της Βιγιαρεάλ. Κραυγαλέα η αδράνειά τους στο γκολ του Βιεϊρίνια. Εδωσαν και άλλες ευκαιρίες στους επιθετικούς του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης

Βιγιαρεάλ: Ντ. Λόπεθ, Γκονσάλο, Μουσάτσιο, Μαρτσένα, Α. Λόπεθ, Νίλμαρ, Κάνι, Καπτεβίλα, Άλτιντορ, Βαλέρο, Σοριάνο

Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ

Λεβερκούζεν - Αρης 1-0

Ενας τολμηρός Αρης, έχασε ευκαιρίες για διπλό πρόκρισης στο Λεβερκούζεν, αλλά εν τέλει έχασε το ματς στο 90' (1-0).

Εικόνα του αγώνα:

Χωρίς υπερβολή, ο Αρης κλότσησε τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες και, μοιραία, τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα άοσμη και ελάχιστα επικίνδυνη.

Ο Κούπερ παίρνει άριστα στην ανάγνωση του αντιπάλου, αφού "έδεσε κόμπο" (για να δανειστούμε την περίφημη φράση του Χιμένεθ) τον Χάινκες και κατάφερε να φέρει στα μέτρα του Αρη το ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε ένα λεπτό (10ο και 11ο) οι Χαβίτο και Κάλβο απέτυχαν σε σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Οι Γερμανοί απάντησαν με το δοκάρι του Βιδάλ (στο 26'), όμως ο Τόχα ήταν αυτός που είπε την τελευταία κουβέντα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους για λογαριασμό των "κιτρίνων" (44')

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Αρης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με την ίδια πίεση και, πάνω από όλα, την ίδια διάθεση. Στο 55ο λεπτό ο Χαβίτο και ο Τόχα αποτυγχάνουν διαδοχικά από θέσεις για γκολ και, 5 λεπτά αργότερα, ο Τσεσνάουσκις ηττάται στο τετ α τετ με τον Αντλερ.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών του Αρη έκλεισε στο 74ο λεπτό, όταν ο Χαβίτο απώλεσε σχεδόν βέβαιο γκολ αστοχώντας από ιδανική θέση,

Ο Αρης έπαιζε άριστα τους κενούς χώρους και βάσει του τρόπου παιχνιδιού του ήταν θέμα χρόνου να βρει -επιτέλους- την απάντηση στη δυστοκία του. Στο 90ο λεπτό, όμως, ίσχυσε -κατά το κλισέ- ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Η ασταθής απόκρουση του Σηφάκη σε σουτ από το πλάι και η κοντινή προβολή του αντίπαλου επιθετικού (Βιδάλ) πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων την προσπάθεια των "κιτρίνων" που, σε πείσμα της ποδοσφαιρικής λογικής, αναγκάστηκαν να φύγουν με άδεια χέρια από τη "Μπάι Αρίνα".

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Κούπερ είχε πει ότι για να φύγει ο Αρης με γεμάτα χέρια από το Λεβερκούζεν πρέπει οι παίκτες του να αγγίξουν την τελειότητα. Την άγγιξαν, αλλά η τύχη τούς γύρισε την πλάτη. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν όπως έπρεπε, έκαναν ό,τι έπρεπε, ωστόσο δεν έβαλαν το γκολ που έπρεπε.

Ο αδύναμος κρίκος:

Η δυστοκία των επιθετικών του Αρη, από τον Χαβίτο μέχρι τον Τσεσνάουσκις. Το έλλειμμα στην τελική προσπάθεια κράτησε τη Λεβερκούζεν ζωντανή μέχρι το -καταραμένο- 90'.

MVP:

Η μεσαία γραμμή του Αρη στα καλύτερά της. Εξαιρετική απόδοση και συνοχή, κρίμα που δεν επιβραβεύτηκε με το αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Λεβερκουζεν: Αντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Μπέντερ (46' Ρόλφες), Χέλμες, Μπάλιτς, Σαμ, Βιδάλ, Κάντλετς, Μπουράκ (62' Μπαρνέτα), Γιόργκεσεν (46' Ντερτιγιόκ)

Αρης: Σηφάκης, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάλβο (79' Καζναφέρης), Τόχα, Κόκε (91' Πρίττας), Ρουίς (57' Tσεσνάουσκις), Φατί, Μίτσελ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Χαβίτο

Διαιτητής: Μπρούνο Μίγκελ

πηγή contra.gr




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.