Σελίδες

15 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο Λαγοκέφαλος έφθασε στην Ελλάδα. Επικίνδυνο ψάρι που μοιάζει με την μαρίδα!!!

Σας ενημερώνω ότι βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με τη μαρίδα, τις τελευταίες ημέρες. Στο σπίτι σαφώς θα είμαστε προσεκτικοί, νομίζω όμως ότι στις ταβέρνες, πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο !!!
Μοιάζει με μαρίδα. Ήλθε από την Ερυθρά Θάλασσα και ήδη έχει φθάσει στα Δωδεκάνησα.

Τετραδοτοξίνη, η ουσία του λαγοκέφαλου.

Νευροτοξίνη 1250 φορές πιο ισχυρή από το κύανιο. Αντίδοτο δεν υπάρχει, η όποια θεραπεία (εάν προλάβεις) είναι μόνο συμπτωματική. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται 30 λεπτά μετα την κατάποση του ψαριού και αναλόγως της ποσότητας, μπορεί να καθυστερήσουν έως και 4 ώρες. Αν μη τι άλλο, πας χορτατος.

Η σειρά των συμπτώματων έχει ως εξής:

Πρώτα μουδιάζουν τα χείλη και η γλώσσα. Το επόμενο σύμπτωμα είναι παραισθησία και μία αίσθηση ελαφρότητας σαν να αιωρείσαι η σαν να επιπλέεις. Κάτι σαν φελλός ένα πράγμα. Μετα ξεκινάει πονοκέφαλος, έντονος πόνος στο στομάχι/κοιλιά που συνεχίζει σε σταδιακή παραλυσία και καθολική ακινησία. Παράλληλα υπάρχει αυξανόμενη αναπνευστική ανεπάρκεια και καρδιακή αρρυθμία. Μετά, αντίο ζωή.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο που το αναφέρατε, το έχω προγραμματίσει για αναδημοσίευση αύριο στις 10.00!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.