6 Νοεμβρίου 2009

Αλέξης Ηρακλείδης: Τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία και η Ελλάδα να αναγνωρίσει Μακεδονικό έθνος και γλώσσα!!! Και άλλες ανθελληνικές θέσεις.

Νέο ανθελληνικό "χτύπημα" του γνωστού μισέλληνα Αλέξη Ηρακλείδη στο Foreign Press:

Του Αλέξη Ηρακλείδη

Τα οικονομικά, η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι, δικαιολογημένα, κύριες προτεραιότητες για τη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Όμως κλειδί αποτελεί και η εξωτερική πολιτική.

Αν η Ελλάδα επανακτήσει το διεθνές κύρος που είχε το 1999-2003 επί κυβέρνησης Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, οι διεθνείς παράγοντες- και κατά πρώτο λόγο η Ε.Ε.- θα έδιναν περισσότερη πίστωση χρόνου στην ελληνική κυβέρνηση για να βάλει σε τάξη τα άθλια οικονομικά της χώρας που κληρονόμησε.
Απαιτείται δραστηριοποίηση της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς και διασκέψεις με πρωτοποριακές ιδέες (στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ που τώρα συνέρχεται, στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Περιβάλλον, κ.λπ.). Όμως για να έχει διαφορετικό πρόσωπο και βάρος η Ελλάδα στις διαβουλεύσεις με την Ε.Ε. και με τις ΗΠΑ (Ομπάμα) πρέπει να δραστηριοποιηθεί έντονα και εποικοδομητικά κατά πρώτο λόγο στα τρία βασικά ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα εδώ και δεκαετίες - Κυπριακό, ελληνοτουρκικά (Αιγαίο), Μακεδονικό- με στόχο την τελική επίλυση εντός των πρώτων μηνών του 2010. Δεν πρόκειται για βιασύνη, και τα τρία είναι υπερώριμα για λύση εδώ και πολύ καιρό.

Το Κυπριακό έχει περάσει στο β΄ στάδιο των συνομιλιών, αλλά παρά την καλή θέληση των συνομιλητών Χριστόφια και Ταλάτ, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δυσοίωνα σύννεφα. Και στις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής έχει αρχίσει να στήνεται πάλι ένα σκηνικό «πατριώτες- προδότες» όπως το 2003-04 επί σχεδίου Ανάν, με το στάτους κβο να θεωρείται από πολλούς καλύτερο από την «οδυνηρή λύση». Οι δύο ηγέτες αυτοβραχυκυκλώνονται και δεν φαίνεται να διαθέτουν το ανάστημα για να κάνουν την απαραίτητη υπέρβαση. Τα πράγματα θα ήταν βέβαια πολύ διαφορετικά αν οι αντίστοιχοι ηγέτες ήταν ο Γιώργος Βασιλείου (ή ο Νίκος Αναστασιάδης) από τη μία πλευρά και ο Μουσταφά Ακιντζί από την άλλη. Γι΄ αυτό απαραίτητη είναι η θετική εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, όπως επί σχεδίου Ανάν, επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη. Βέβαια η τελική επιλογή βρίσκεται στους Ελληνοκυπρίους, πλην όμως θα πρέπει να τους καταστεί σαφές ότι η λύση σε βάθος χρόνου (σχολή Τάσσου Παπαδόπουλου) σημαίνει παγίωση της διχοτόμησης μια για πάντα. Υπάρχουν μόνο δύο λύσεις για την άρση των τετελεσμένων του 1974: 1) η λύση της χαλαρής διζωνικής ομοσπονδίας στη βάση της ισότητας των δύο κοινοτήτων και 2) η λύση του «βελούδινου διαζυγίου» με εδάφη από την τουρκοκυπριακή πλευρά να περάσουν στους Ελληνοκυπρίους.

Στα ελληνοτουρκικά δεσπόζει η διένεξη του Αιγαίου, που έχει και τεράστιο οικονομικό κόστος και για τις δύο χώρες (υπερπτήσεις- αναχαιτίσεις, μεγάλοι και εν πολλοίς άχρηστοι εξοπλισμοί). Αν λυνόταν η διένεξη αυτή, το κέρδος για την οικονομία θα ήταν μεγάλο. Πιο συγκεκριμένα, το νήμα η νέα κυβέρνηση πρέπει να το πάρει από εκεί ακριβώς που το είχε αφήσει η κυβέρνηση Σημίτη και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, δηλαδή από τις ουσιαστικές «ερευνητικές επαφές» που στο παρά πέντε (τέλη 2003) δρομολογούσαν διαδικασία επίλυσης στην εξής λογική βάση: χωρικά ύδατα «δαντέλα», αλλού 6 αλλού 8 μίλια, εναρμόνιση του εναέριου χώρου με τα χωρικά ύδατα, παραπομπή στη Χάγη της υφαλοκρηπίδας, εννοείται με χωρικά ύδατα τα συμφωνηθέντα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Και έρχομαι στο ακανθώδες Μακεδονικό, τη διένεξη Αθήνας- Σκοπίων. Η μοναδική οδός διαδικαστικά βρίσκεται στις απευθείας συνομιλίες (χωρίς τον Νίμιτς). Η προφανής μέση λύση- που πρέπει να επέλθει από κοινού, χωρίς κερδισμένους και ζημιωμένους- είναι «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία» ή «Μακεδονία» στα σλαβομακεδονικά, δηλαδή Μakedonija. Η τελευταία είναι, νομίζω, η καταλληλότερη και θα γίνει ευκολότερα αποδεκτή από την άλλη πλευρά. Παράλληλα θα πρέπει η Ελλάδα να καταστήσει σαφές ότι βεβαίως και αποδέχεται την ύπαρξη ξεχωριστού έθνους και γλώσσας (σε αντίθεση με την εξωπραγματική στάση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή στο θέμα αυτό, που εξέθετε την Ελλάδα διεθνώς).

Επίσης θα πρέπει να μην καθυστερήσει για πολύ η αναγνώριση του Κοσόβου ως ανεξάρτητου κράτους. Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορέσει να επιλύσει ειδικά τα δύο διμερή θέματα (Αιγαίο, Μακεδονικό) τότε τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά για τη χώρα μας. Θα καταστεί πάλι κράτος με κύρος, με συμβολή στη σταθερότητα στην περιοχή, κάτι που εξυπακούεται θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα διεθνώς, και εκεί που μετράει, δηλαδή στο γειτονικό περιβάλλον, στην Ε.Ε., στις ΗΠΑ του Ομπάμα, αλλά και στη Ρωσία.
____________________________________________________________

Ο Αλέξης Ηρακλείδης είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ανάλυσης Συγκρούσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΟ

Πρίν από την απάντηση που οφείλουμε στις ανθελληνικές θέσεις του γνωστού κ. Ηρακλείδη ας παραθέσουμε λίγα στοιχεία γι αυτούς που δεν ξέρουν ποιός είναι ο Αλέξης Ηρακλείδης.

Ο εν λόγω "κύριος" είναι καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ανήκει στην ομάδα των καθηγητών που αρκετοί φοιτητές ισχυρίζονται ότι χρηματοδοτείται για να προωθεί ανθελληνικές θέσεις όπου κι όταν μπορεί. (Δείτε ΕΔΩ)

Ανήκει στην ανιέρη και προδοτική ομάδα των "επιφανών" που υπέγραψαν ψήφισμα υπέρ του κατάπτυστου φιλοτουρκικού (κατά δήλωση των Αμερικανών- δείτε ΕΔΩ) Σχεδίου Αναν που καταψήφισε ο Κυπριακός Ελληνισμός με το περήφανο "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα του 2004, παρά τις πιέσεις των Αμερικανών, του ΟΗΕ, των Τούρκων, του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας και όλων των δοσιλόγων προδοτών της πατρίδας. (Δείτε ποιοί υπέγραψαν καθώς και θέσεις του Σχεδίου Ανάν ΕΔΩ)

Είναι ένας από τους κατηγόρους των Ελλήνων μαχητών-εθελοντών που συμμετείχαν στον Σερβοβοσνιακό πόλεμο με το μέρος των αδερφών Ορθοδόξων Σέρβων (δείτε ΕΔΩ). Μάλιστα κατηγορούν τους Ελληνες εθελοντές ότι συμμετείχαν στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα ενώ σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες οι Ελληνες εθελοντές δεν είσηλθαν ποτέ στην Σρεμπρένιτσα (δείτε ΕΔΩ). Οπότε απλά υπάρχει το μένος των ανθρώπων αυτών κατά των Ελλήνων εθελοντών επειδή μόνο και μόνο βοήθησαν τους αδερφούς Σέρβους. Απλά μισούν κάθε Ορθόδοξο όποιος κι αν είναι Ελληνας ή Σέρβος. Τους Σέρβους τους έχει αναλάβει το Διεθνές Δικαστήριο κατά εγκλημάτων πολέμου (στο οποίο παρεπιμπτώντως δεν προσέρχονται κατηγορούμενοι ποτέ Αμερικανοί και Εβραίοι) και τους Ελληνες οι εδώ πουλημένοι αυτόκλητοι δικαστές.... (Δείτε όλο το άρθρο του Νίκου Χιδίρογλου και ενημερωθείτε για τα πραγματικές προθέσεις των ανθελλήνων ΕΔΩ)

Φυσικά αυτο μπορείτε να το διαπιστώσετε κι από την αντισερβική και φιλοαλβανική θέση του Ηρακλείδη στο παραπάνω άρθρο που προτρέπει την σημερινή κυβέρνηση να αναγνωρίσει το γρηγορότερο, όπως θέλουν και οι εντολείς του νεοταξίτες Αμερικανοί, το Κοσσυφοπέδιο!!

Ο παγκοσμιοποιημένος Ηρακλείδης συχνά πυκνά υποστηρίζει τις παραπάνω θέσεις (Δείτε ΕΔΩ πρόσφατο άρθρο του) σε κάθε ευκαιρία. Επιθυμεί τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία και οι κάτοικοί τους Μακεδόνες με Μακεδονική γλώσσα!!!!!!!

Οπως καταλαβαίνεται στο Κυπριακό και στο θέμα του Αιγαίου έχει υιοθετήσει τις Τουρκικές θέσεις. Μάλιστα έχει πεί ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες, κατά τον συναδελφό του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή. Στο Σκοπιανό τις θέσεις των Σκοπίων. Στο Κόσσοβο τις θέσεις των Αλβανών. Και πάει λέγοντας......

Ας έλθουμε τώρα στο νεότερο άρθρο του.
Πρώτο θίγει το Κυπριακό. Φυσικά προτείνει ως λύση, αυτήν που χρόνια υποστηρίζει η τουρκική πλευρά. Χαλαρή Διζωνική Ομοσπονδία με δύο ανεξάρτητα ομόσπονδα ισότιμα (!) κράτη. Καταλαβαίνεται ότι αυτό αποτελεί ουσιαστικά νομιμοποίηση της εισβολής του 1974. Θα υπάρχει ένα επίσημα αναγνωρισμένο Βορειοκυπριακό τουρκικό κράτος το οποίο στην πρώτη δυσκολία θα κηρύξει την πλήρη ανεξαρτησία του από την "χαλαρή" ομοσπονδία, κατά τα πρότυπα της Γιουγκοσλαβίας η οποία πλέον δεν υπάρχει και στην θέση της συναντάμε 6 ανεξάρτητα κράτη!!!! Ο Ηρακλείδης "βλέπει" αυτήν την λύση ως την μοναδική για την Κύπρο και μάλιστα λέει πως πρέπει ο Κυπριακός Ελληνισμός να πιεστεί ώστε να καταλάβει ότι κάθε άλλη λύση (σχολή Τάσσου Παπαδόπουλου , όπως λέει χαρακτηριστικά) θα παγιώσει την διχοτόμηση!! Φυσικά η διχοτόμηση τον ενοχλεί γιατί έτσι δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ούτε σε 100 χρόνια η εισβολή.... Μάλιστα μιλάει και για "βελούδινο διαζύγιο" ίδιο με το "βελούδινο" πολεμο που επεφύλασαν οι φίλοι του οι Τούρκοι στους Κυπρίους αδερφούς μας το 1974....

Κατόπιν αναφέρεται στο πρόβλημα του Αιγαίου. Φυσικά πρόβλημα δεν υφίσταται για την ελληνική πλευρά (θέση όλων των κυβερνήσεων ανεξαιρέτως) αλλά μόνο για την τουρκική. Το μόνο προβλημα που θεωρεί η ελληνική εξωτερική πολιτική (εδώ και χρόνια) ότι μπορεί να συζητηθεί στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, είναι η υφαλοκρηπίδα. Οπως είναι φυσικό ο Ηρακλείδης κι εδώ υποστηρίζει την τουρκική θέση, ότι υπάρχει ελληνοτουρκικό πρόβλημα στο Αιγαίο και μάλιστα με την χάραξη των ορίων των εθνικών χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου! Εντυπωσιακή είναι και η θέση του (και τουρκική παράλληλα) ότι τα χωρικά ύδατα πρέπει να είναι 6-8 μίλια την στιγμή που η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο που είναι τα 12 μίλια!! Απειλώντας μάλιστα την Ελλάδα με πόλεμο σε περίπτωση που επιχειρήσει να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο στο Αιγαίο!!! Φυσικά ο Ηρακλείδης, προς τέρψιν των Τούρκων, προχωρά ακόμα παραπέρα και προτείνει να μειωθεί κι ο εθνικός μας εναέριος χώρος από τα 10 μίλια που είναι σήμερα στο Αιγαίο, στα 6-8 μίλια, εναρμίνιση με τα χωρικά ύδατα!!!!

Τέλος αναφέρεται στο Σκοπιανό. Και τι άλλο περιμένατε να διαβάσετε; Προτείνει διαφορές σύνθετες ονομασίες, αλλά τελικώς λέει πως η καλύτερη λύση θα ήταν σκέτο Μακεδονία!!! Ομως δεν είναι αυτή η απόλυτη θέση των Σκοπιανών. Και ο Ηρακλείδης δεν μπορεί να υστερήσει. Προσπαθώντας να φανεί καλύτερος κι από τον παρανοϊκό Γκρουέφσκι τονίζει πως πρέπει η Ελλάδα να δεχτεί φυσικά την ύπαρξη Μακεδονικού έθνους και Μακεδονικής γλώσσας!!!! Δεν θα το σχολιάσω καθόλου....... Εχουμε δημοκρατία και μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει, πολλές φορές όμως εύχομαι να ζούσαμε στα χρόνια του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη γιατί την εποχή εκείνη κάτι τέτοια κεφάλια δεν στέκονταν για πολύ στον λαιμό που τα συγκρατούσε.......

Και φυσικά για να δείξει και το φιλοαλβανικό του πρόσωπο και να ευχαριστήσει τους Κοσσοβάρους και τον εθνικό τους ήρωα Κλίντον, προτρέπει όπως είπαμε την νέα κυβέρνηση να αναγνωρίσει το συντομότερο το ανεξάρτητο Κόσσοβο. Για όσους δεν γνωρίζουν το Κόσσοβο είναι μια ιερή περιοχή για τους Σέρβους (κάτι σαν την Κωνσταντινούπολη για μας). Σφύζει από παλιά Σερβικά Ορθόδοξα Μοναστήρια πολλά εκ των οποίων πυρπόλησαν οι Αλβανοί. Και θεωρείται το λίκνο της Σερβίας. Εκεί διεξήχθει μια από τις σημαντικότερες μάχες των Σέρβων κατά των Τούρκων. Οι Αλβανοί συγκεντρωθηκαν εκεί από όλες τις περιοχές της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας επί Τίτο. Και τώρα μετά την Νατοϊκή επέμβαση διεκδικούν την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους. (παρόμοια ιστορία με την Βόρεια Κύπρο). Μόνο που εδώ επειδή ενεπλάκησαν και οι Αμερικανοί πολλές "παγκοσμιοποιημένες" χώρες έσπευσαν να αναγνωρίσουν ήδη το ανεξάρτητο Κόσσοβο.


Μην σας κάνει λοιπόν εντύπωση το γεγονός ότι σε όλο το άρθρο του ο Ηρακλείδης εκθειάζει τον Σημίτη, τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό που "ευχαρίστησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ" για το ότι μεσολάβησε και δεν έγινε ελληνοτουρκική σύρραξη για κάτι παλιονησίδες και γιουχαϊστηκε από τους δεξιούς του κοινοβουλίου!!!!

ΘΑΝΟΣ



Share

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γαιτι δεν παει στα Σκοπια να ζησει
ο κ.Ηρακλειδης.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη μία απορία έχω μόνο και θέλω να την εκφράσω! Τον κύριο αυτόν τον ξέρει η μάνα του?????

xristakis41 είπε...

Από την φάτσα και μόνο φαίνετε το ποιόν του ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΕΙΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

και ομως ο κύριος αυτός είναι καθηγητής πανεπιστημίου......
και που να ακούγατε τι έλεγε και τι λέει εδώ και χρόνια στο πανεπιστήμιο....

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Ευτυχώς οι απόψεις αυτές των πλήρως υποταγμένων στα νεοταξικά κελεύσματα ψευτοπροοδευτικών "καθηγητών" δε φαίνεται να γίνονται αποδεκτές από το πλήθος των πολιτών που ακόμη -νομίζω- αντιστέκονται με βάση το -όποιο- πατριωτικό ήθος τους ή αντίβαρό τους.

Δυστυχώς, όμως, υιοθετούνται από το πλήθος των πολιτικών ταγών της χώρας όπως και από τους υπηρέτες τους, τα ΜΜΕ, που όλοι μαζί διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και δηλητηριάζουν τον απλό κόσμο.

Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο...

Ανώνυμος είπε...

To Bizantio dhen eitan eleniko politismo .O Alvanos Hasan Tasin Pasha me dhikitou protovolia edhose ti Makedonia ton polon ethnon episima stin Eladha .I fotografia tis stigmis aftis einai to dhikomou sto face book (arvanites ki pikres) Yati ? Epidhi oi Servoi ixane isopedhosi ekatondadhes xoria ton Kosovaron .
Oi Bullgaroi tou dhosane tou alvanou Hasan Tasin terastia perusia mono kai mono na dhosi ti Makedonia episima stin Bullgaria .Eno oi arvanites tis Thesalonikis tou ixane zitisi na tous vali me tin Eladha .Yia afto dhen dhektike tin terastia perushia kai ekane ti tou zitise to aima tou ,diladhi oi arvanites .lipon stirikste mas sto Kosovo ,na mas ishopalisete

Ανώνυμος είπε...

Το Κόσοβο όπως και η FYROM είναι παρόμοια με τα κατεχόμενα της Κύπρου. Οι Αλβανοί κάτοικοι είναι έποικοι των περιοχών αυτών. Το μόνο πράγμα στο οποίο έχουν δίκιο είναι πως διέσχισαν πρώτοι τις περιοχές καθώς όδευαν προς τις περιοχές που εγκαταστάθηκαν στην Β.Αλβανία και στη συνέχεια κατέλθουν στο νότο. Τις περιοχές τις βρήκαν ήδη κατοικημένες. Οι υπόλοιποι Σλάβοι που ακολούθησαν κι εγκαταστάθηκαν στη FYROM απλά συνέχισαν τισ σφαγές και τις διώξεις εις βάρος του λαού που προυπήρχε στις περιοχές αυτές.

Unknown είπε...

συγνωμη....ποσα κιλα ΠΡΟΔΟΤΗΣ πρεπει να ειναι καποιος για να τον κλεισουν μεσα για ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;;;;; ΕΛΕΟΣ ......

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.