17 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους bloggers.

Από το Olympia.gr λαβαμε το πρώτο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρα που αφήνουμε στην κρίση σας.

"Με την ευκαιρία αυτής της πρώτης απευθείας επικοινωνίας μαζί σας, επιτρέψτε μου να σας πώ τα εξής:

Πρώτον, να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για τη μεγάλη υπηρεσία που προσφέρετε στην ενημέρωση του κοινού. Για την ακρίβεια στην ενημέρωση του πιο ανήσυχου και πιο απαιτητικού κοινού της Ελλάδας.

Να σας ευχαριστήσω, επίσης, για το γεγονός ότι εκτος απο «δίαυλος» ενημέρωσης, είστε και πολύτιμος «κρίκος» επαφής των πολιτικών με την κοινωνία. Πολύτιμος κρίκος, ζωντανής επαφής. Σε μιαν εποχή όπου η «επικοινωνία» προσπαθεί να γίνει χειραγώγηση και να υποκαταστήσει την Πολιτική.

Ακόμα, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω κι εκείνους που δεν στάθηκαν στο πλευρό μου. Γιατί αυτό που κάνετε, ξεπερνά τις θέσεις και τις προθέσεις σας. Δίνετε ερεθίσματα προβληματισμού και βήμα έκφρασης σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Κι όταν μιλάει η κοινωνία, όλοι οι υπόλοιποι ωφείλουμε να ακούμε προσεκτικά.

Εκπροσωπείτε κάτι αληθινά επαναστατικό. Την πιο πρωτοποριακή έκφραση της κοινωνίας, που είναι αμφίδρομη και αδιαμεσολάβητη ταυτόχρονα. Δεν νοθεύεται απ’ όσα φίλτρα κι αν περνάει.

Είναι ελεύθερη επειδή είναι άμεση. Κι είναι δημοκρατική, επειδή όλοι έχουν την ίδια πρόσβαση. Οξύνει την κρίση όλων, αλλά και την υπευθυνότητα καθενός χωριστά…

Την επαναστατικότητα του μέσου που χρησιμοποιείτε, όλοι την έχουμε αντιληφθεί. Το πόσο μακριά μπορεί να μας πάει, ίσως δεν το υποπτευόμαστε ακόμα. Αλλά επειδή έχω στο νού μου να πάμε μακριά την Ελλάδα, σας θέλω στο πλαϊ μου. Με τις αντιρρήσεις σας, με την κριτική σας. Αλλά και με τη στήριξή σας.

Θέλω να μιλήσω στην ψυχή της Ελληνικής κοινωνίας. Θέλω να απευθυνθώ στη συνείδησή της. Και εσείς τείνετε να γίνετε ο «καθρέφτης» αυτής της συνείδησης.

Όπως γνωρίζετε, δεν είμαι ο πολιτικός που διαλέγει τους εύκολους δρόμους της ανέλιξης. Με ενδιαφέρει περισσότερο, ο δύσκολος δρόμος. Αυτόν ακολούθησα πάντα. Είναι συχνά ολισθηρός. Είναι συχνότερα άχαρος. Αλλά είναι πάντα συναρπαστικός. Κι αν έχεις περίσσευμα καρδιάς, σε γεμίζει…

Σε γεμίζει το ταξίδι. Αλλά σε γεμίζει και η «Ιθάκη».

Που πάντα την προσδοκάς. Πάντα την αναζητάς. Κι ας μην τη φτάνεις πάντα…

Στην περίπτωσή μου, η «Ιθάκη» είναι μια Ελλάδα πιο δημοκρατική, μια Ελλάδα που δεν τρώει τα παιδιά της…

Μια Ελλάδα που προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες, αλλά απαιτεί και περισσότερη προσήλωση σε αρχές.

Προσφέρει Δημοκρατία και Ισονομία, αλλά απαιτεί ευθύνη από Πολιτικούς και Πολίτες.

Σ’ αυτό το «ταξίδι» σας θεωρώ όλους συντρόφους μου.

Δεν ζητώ να συμμεριστείτε όλοι σας τις ιδέες μου…

Σας ζητώ όμως, να κάνετε τις ιδέες σας σημαίες.

Και να πορευτούμε μαζί, προβάλλοντας αυτά που έχουμε μέσα μας, όχι αποσιωπώντας τα.

Να προχωρήσουμε με Λόγο, όχι με αποσιωπήσεις.

Με διάλογο, όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Με αντιπαραθέσεις, όχι με κραυγές.

Κάποτε, είπε ο Σαβόπουλος: «στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει».

Σήμερα στα blogs η Ελλάδα απελευθερώνεται!

Κι υπάρχει ένα μόνο πράγμα πιο συναρπαστικό από την Ελευθερία

Η Απελευθέρωση…"

Αντώνης Σαμαράς

17/11/2009

ΣΧΟΛΙΟ

Ωραία τα λέει. Να δούμε αν θα τα λέει κι όταν ή άμα γίνει πρωθυπουργός.......

Συνήθως τα ξεχνάνε.......
Share

6 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Όταν έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σεβάστηκε την Δημοκρατία, ούτε καν αυτούς που τον ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσει στη βουλή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πως να πειστώ εγώ τώρα για τα δημοκρατικά του αισθήματα;

cummulus είπε...

Γειά σου Λίλα.
Σχετικά με το σχόλιο σου, θα μπορούσα να συμφωνήσω και γω μαζί σου, αλλά, θα πρέπει να συνυπολογίσω ότι τα κόμματα είναι για την πατρίδα, και όχι η πατρίδα για τα κόμματα. Αν θυμάμαι καλά, το θέμα τότε, είχε να κάνει με την Μακεδονία. Μήπως έκανε καλά, και γι΄ αυτό στην Βόρεια Ελλάδα το φιλι-Σαμαρικό ρεύμα είναι ισχυρό; Μήπως το αισθητήριο των κατοίκων της περιοχής "μιλάει" με τον τρόπο αυτόν την αλήθεια;
Την καλημέρα μου!

Lila Xagorari είπε...

Με τον τρόπο που το θέτεις, ίσως και να έχεις δίκιο. Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά και μερικά από αυτά θυμίζουν "Φώσκολο" Τον πολιτικό όμως που ψηφίζω τον θέλω εκεί, στην πρώτη γραμμή, να με στηρίξει και να τον στηρίξω. Να παλέψει για να γίνουν πράγματα και όχι να υποχωρεί. Δεν είδα να δόθηκε λύση στο Μακεδονικό επειδή έφυγε ο Μητσοτάκης κακήν κακώς!!!

cummulus είπε...

Λίλα μου με τα λιλά σου, η διατύπωση του σχολίου σου δεν αφήνει περιθώρια να μην συμφωνήσει κανείς. Τα λέμε...

Χαράλαμπος Βασιλόπουλος είπε...

Αγαπητέ Blogger,

Είμαι βέβαιος, ότι για λόγους «δεοντολογίας» -από τη στιγμή που είχατε ήδη αναρτήσει τα ερωτήματα των «Αδέσμευτων Bloggers»- δημοσιεύετε το παρόν κείμενο-«απάντηση» του κ. Σαμαρά.
Αντιπαραβάλλοντας, όπως είναι φυσικό, τα δύο αυτά κείμενα (το ερωτηματολόγιο και την «απάντηση») δεν μπόρεσα να κρατήσω από τη μια τα γέλια και από την άλλη την βαθύτατη απογοήτευσή μου για τον πολιτικό αυτό που διεκδικεί να γίνει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σήμερα και ο Πρωθυπουργός της χώρας (ενδεχομένως) αύριο.
Ενώ περίμενα με ενδιαφέρον τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα, επίκαιρα και κρίσιμα ερωτήματα των «Αδέσμευτων Bloggers», διαβάζοντας το κείμενο του κ. Σαμαρά βρέθηκα ενώπιον ενός παραληρήματος ανθρώπου που στέκεται αμήχανος και κενός απέναντι στα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, τους πολίτες, τις γυναίκες, τους νέους. Καμία συγκεκριμένη απάντηση, τίποτα που να μπορεί να μετρηθεί πολιτικά και ιδεολογικά.
Αν κατάλαβα καλά, ο κ. Σαμαράς σας παρέπεμψε στην… «Ιθάκη», υπονοώντας προφανώς ότι είναι ο… «Οδυσσέας» που σπεύδει να διεκδικήσει το «θρόνο του» και την «γυναίκα του» από τους «μνηστήρες»… Μόνο που η εν λόγω σημειολογία, όπως και η απίθανη και κωμική περί Ομπάμα και Χίλαρυ, μάλλον πως σκόπιμα κακοποιείται και διαστρεβλώνεται, σύμφωνα με τη στρατηγική νοσηρού, φτηνού και απολιτικού συναισθηματισμού που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς ενόψει της 29ης Νοεμβρίου.
Εγώ, αν θα έκρινα τη διαδικασία εκλογής στη ΝΔ με τις αναφορές της «Οδύσσειας» και της «Ιθάκης», το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα τοποθετούσα τον κ. Σαμαρά στο ρόλο του «Οδυσσέα»! Διότι ο Οδυσσέας δεν απέδρασε, δεν αποστάτησε από το Βασίλειό του, για να περιπλανηθεί σε αδιέξοδους δρόμους, αλλά εκστράτευσε μαζί με τους λοιπούς Αχαιούς ενάντια στην Τροία. Ο κ. Σαμαράς πρόδωσε το «βασίλειό» του, τη ΝΔ, και έφυγε από αυτήν, με προφανή σκοπό -τον είχε δηλώσει άλλωστε απερίφραστα- να μην ξαναγυρίσει σ’ αυτήν, εάν φυσικά «του έβγαινε» το παιχνίδι της τυχοδιωκτικής περιπλάνησης έξω από το «μαντρί»…
Σήμερα, μετά από δέκα τουλάχιστον χρόνια ηθελημένης απουσίας, επανέρχεται και διεκδικεί ως σφετεριστής-μνηστήρας μια θέση που ηθικά, πολιτικά και ιστορικά δεν του ανήκει. Σήμερα, γίνεται ουσιαστικά ο «δούρειος ίππος» της διαπλοκής που επιθυμεί την «μονιμοποίηση» του συστήματος ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και- γιατί όχι;- τη συρρίκνωση ή και διάλυση της ΝΔ κάτω από μια διχαστική, μουχλιασμένη και κοντόφθαλμη ηγεσία Σαμαρά…
Λυπάμαι, αλλά αν ο κ. Σαμαράς «απάντησε» με αυτό το «μανιφέστο» ασάφειας και ψευτο-οραματικού βερμπαλισμού σε τόσο συγκεκριμένα και καυτά ερωτήματα που του ετέθησαν, δεν μπορώ να περιμένω τίποτε περισσότερο από αυτόν. Είναι αυτός που ξέραμε και δυστυχώς δεν έχει αλλάξει καθόλου. Παραμένει «θολός», ασαφής, επικίνδυνα αιθεροβάμων, ανήμπορος να αφουγκραστεί τα μηνύματα της εποχής και να επικαιροποιήσει τον ασφυκτικά ξύλινο πολιτικό του λόγο. Αντικατέστησε την «υπέρβαση» με την «ελπίδα», και αυτό είναι όλο!
Όμως για «ελπίδα» μας μίλησε προεκλογικά και ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, και πολλοί τον πίστεψαν, τον εμπιστεύτηκαν και τελικά τον ψήφισαν! Και εκείνος είχε αρνηθεί πεισματικά να εξειδικεύσει τις προτάσεις του -ιδίως στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας- και έρχεται σήμερα -διαψεύδοντας τον εαυτό του και τις «υποσχέσεις» του- να εφαρμόσει όσα τότε κατήγγελλε ως «αντιλαϊκή πολιτική»!
Η συγκριτική θεώρηση των δύο αυτών προσωπικοτήτων (Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά) ειλικρινά με τρομάζει! Βλέπω έντονα στοιχεία ταύτισης χαρακτήρων και πολιτικού «βάρους»… Ίσως δεν είναι και καθόλου τυχαίο το ότι είναι φίλοι, το ότι υπήρξαν συμφοιτητές και συγκάτοικοι στο γνωστό Άμχερστ…
Ελπίζω οι ψηφοφόροι της ΝΔ να καταλάβουν τι διακυβεύεται στις 29 Νοεμβρίου και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις…

Μετά τιμής,
Χαράλαμπος Βασιλόπουλος

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Κύριε Βασιλόπουλε
Καταρχην ευχαριστώ για το αξιόλογο σχόλιο σας, το οποίο περιέχει αρκετές σκέψεις και στοιχεία τεκμηριωμένα και αριστα διατυπωμενα.
Θα το εκτιμούσα όμως ιδιαιτέρως αν αναφερόσασταν παράλληλα και στα έργα και ημερες της άλλης υποψηφίας ή οποία μόνο καταστροφή προκάλεσε στην πατρίδα μας και ευθύνεται κατα πολύ για την καταρρευση της ΝΔ στις εκλογές.

Θα διαφωνήσω μαζί σας στο ότι οι ενεργειες του Σαμαρά πλησιαζουν έστω και λίγο την πολιτική του Παπανδρέου. Μάλλον η φιλοαμερικανική πολιτική της Μπακογιάννη είναι πλησιοτάτη για να μην πώ ταυτόσημη με του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον Cummulus ότι τα κόμματα είναι για να υπηρετούν την πατρίδα κι οχι η πατρίδα να εξυπηρετεί τα κόμματα.
Η Μπακογιάννη στηριξε την πολιτική της και κομματική της καριέρα πάνω στα αποκαϊδια της Ελλάδας.
Δεν είναι τυχαίο ότι γύρω της συνωστίζονται όλα τα παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ που έβλαψαν ανεπανόρθωτα την δεξιά παραταξη.

Εγω προσωπικά δεν ανήκω πολιτικά ή συνειδησιακά σε κανένα κόμμα ή χώρο. Το μονο που με απασχολεί έινια το καλό της πατρίδας μου και με γνωμονα αυτο ψηφίζω κάθε φορά. Μου δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να βλέπω και να σχολιαζω τις κομματικές εξελίξεις πέρα και έξω από τα στενά μικροκομματικά συμφέροντα.

Ο Σαμαρας έριξε την κυβέρνηση του εθνικά τότε ζημιογόνου Μητσοτάκη. Ο οποίος για να μην το ξεχνάμε επιθυμούσε τον όρο Σλαβομακεδονία για τα Σκόπια!

Και μπορεί να μου πέιτε ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ίσως σήμερα να φαντάζει καλύτερη λύση από τις προδοτικές θέσεις των σημερινων κομμάτων για σύνθετη ονομασία. Ειναι όμως προδοτική θέση και αυτή και οι προδοτικές θέσεις δεν είναι λίγο ή πολύ προδοτικές...ειναι απλα ανθελληνικες.

Οτι κι αν ισχυρίζονται τα σημερινά κόμματα, ονομασία με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ όρο "Μακεδονία" είναι απεμπόληση ιστορίας και δικαιωμάτων για την πατρίδα μας και ασέβεια στο αίμα αιώνων των προγόνων μας.

Δεν ξέρω τι θέση έχει ο Σαμαρας για την Μακεδονία μας αλλά αν ταχθεί υπέρ της συνθετης ονομασίας για τους Σκοπιανούς θα μας βρεί εχθρικά αντίθετους.

Να βρούν άλλο όνομα. Εμεις (όπως επανειλλημένα το έχω γράψει) δεν θα δεχτούμε κανενα όνομα με το Μακεδονία στον αιώνα τον άπαντα.....
Ας τους αναγνωρίσει όλο το Σύμπαν η Ελλάδα πρέπει να δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ......

Κι αν οι πολιτικοί προδώσουν θα είμαστε εμείς οι απλοί Ελληνες (έστω κι αν γίνουμε μειοψηφία, γιατι μεχρι στιγμης όπως ξερετε είμαστε ακόμα πλειοψηφία -75% δεν θέλουν καθόλου το Μακεδονία)πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας. Και τα παιδιά μας θα τα μεγαλώνουμε με την ορθή ελληνική ιστορία κι όχι αυτην που θέλουν να μας πλασάρουν οι Αμερικανοί και οι εδώ φίλοι τους....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.