Σελίδες

11 Σεπτεμβρίου 2009

Λίγες σκέψεις για την σημερινή θλιβερή επέτειο της πτώσης των δίδυμων Πύργων στην Ν. Υόρκη.

Δεν επιθυμώ να μπώ σε λεπτομέρειες, συνωμοσιολογίες και υποθέσεις για το ποιός ευθύνεται ή το πως φτάσαμε στο χτύπημα των Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 11-09-2001. Επίσης δεν επιθυμώ να αναφερθώ στις συνθήκες της επίθεσης αυτής καθ' εαυτής. (Εξάλλου αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε παλιότερη αναρτησή μας ΕΔΩ.)

Το θλιβερό γεγονός είναι η απώλεια σχεδόν 3000 αθώων ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων που βρίσκονταν στα κτίρια την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Εδώ όμως υπάρχει μια ακόμα θλιβερή παράμετρος που συνήθως αγνοούμε ή προσπερνάμε απερίσκεπτα. Με αφορμή την επίθεση αυτή ο δολοφόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπούς και η ομάδα των πολεμόχαρων γερακιών που τον περιστοίχιζε, ξεκίνησε μια τεράστια εκστρατεία ως "Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας" που στοίχισε και στοιχίζει εκατομμύρια νεκρούς σε πολλές χώρες. Νεκρούς αθώους αμάχους από πλήγματα άμεσου πολέμου, νεκρούς από έμμεσα πλήγματα όπως ασθένειες που σχετίζονται από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν όπως για παράδειγμα οι εμπλουτισμένες σφαίρες με ουράνιο που διασπείρουν ραδιενέργεια σε όλο το περιβάλλον γύρω από το χτύπημα.

Εκατομμύρια νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδιά και ενήλικοί επείδη ο Μπούς δουλέυοντας στην κυριολεξία τους πάντες ισχυριζόταν ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής τα οποία ακόμα ψάχνουν........

Εκατομμύρια νεκρά και ακρωτηριασμένα αθώα παιδιά και ενήλικοί επείδη ο Μπούς νόμιζε ότι το καθεστώς ενός άλλου δολοφόνου τρελλού δικτατορα του Σανταμ Χουσεϊν είχε σχέσεις και χρηματοδοτούσε την Αλ Κάϊντα του Μπίν Λάντεν. Φυσικά αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν είχαν σχέση αλλά ήταν και μισητοί εχθροί........

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 έβαλε την ανθρωπότητα κάτω από την Αμερικανική (και όχι μόνο) μπότα και έδωσε το έναυσμα για την παγκόσμια κρατική τρομοκρατία που βλέπουμε παντού γύρω μας.

Και μην νομίζετε ότι ο λόγος μου αυτός είναι λόγος αναρχικός ή αριστερός είναι λόγος πραγματικός και αληθινός. Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ακόμα και τα αθώα θύματα των Παλαιστινίων που έπεφταν από τις Ισραηλινές σφαίρες πριν λίγο καιρό στην μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας είναι κι αυτά θύματα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Ν. Υόρκης.
Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα παιδάκια που πεθαίνουν καθημερινά στο Αφγανιστάν ανάμεσα στα πυρά του ΝΑΤΟ και των Ταλιμπάν είναι θύματα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Οπως λοιπόν καταλαβαίνουμε, τα θύματα του τρομοκρατικού εκείνου χτυπήματος από όπου κι αν προέρχεται, είναι ουσιαστικά εκατομμύρια και ο κατάλογος θα συνεχίσει να αυξάνει για χρόνια. Θυμίζει έντονα το άνοιγμα σφραγίδας της Αποκάλυψης του Ιωάννη για όσους γνωρίζουν.

Ας ελπίσουμε να μην υποστούμε κι εμείς τραγικές συνέπειες ως Ελληνες και Ελλάδα από το χτύπημα αυτό. Και δεν εννοώ επί των διπλωματικών σχέσεων όπου έχουμε ήδη πληγεί αλλά σαν απώλειες ανθρώπινων ψυχών ή εδαφών. Αν και στο τέλος μάλλον δεν θα το αποφύγουμε. Ας αναλόγιστούμε απλά πόσα παιδιά μας υπηρετούν ήδη στο Αφγανιστάν. Και οι Αμερικανοί με το ΝΑΤΟ πιέζουν για όλο και περισσότερους......

ΘΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.