Σελίδες

11 Σεπτεμβρίου 2009

Για να θυμηθούμε ξανά!!!

11 Σεπτεμβρίου 2001, ώρα 08:46: Ο ουρανός της Νέας Υόρκης, της πόλης που αποτελεί οικονομικό κέντρο των ΗΠΑ, καλύπτεται από ένα πελώριο σύννεφο σκόνης. Αεροσκάφος της εταιρείας «American Airlines», με 92 επιβάτες,, προσκρούει και «σκίζει» στα δυο τον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Στις 9:02 π.μ., η πτήση 175 της «American Airlines», συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο, γεγονός που μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο.

Τριανταπέντε λεπτά αργότερα ένα Boeing 757-223 πέφτει στο Πεντάγωνο. Αμέσως εκκενώνονται Λευκός Οίκος, Καπιτώλιο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ανώτατο Δικαστήριο και όλα τα Ομοσπονδιακά κτήρια στην Ουάσινγκτον, καθώς επίσης και τα κτήρια των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Νότιος Πύργος καταρρέει στις 09:59 π.μ.(16:59 ώρα Ελλάδος). Ο Βόρειος Πύργος από τις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδος) ανήκει στο παρελθόν. Από τότε έχουν περάσει οκτώ ολόκληρα χρόνια και ο κόσμος πλέον δεν είναι πια ο ίδιος.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 όλη η γη παρακολουθούσε σε παγκόσμια τηλεοπτική προβολή την πτώση των δίδυμων πύργων. Η κυβέρνηση Μπους ισχυρίστηκε ότι το συμβάν οφειλόταν σε αεροπειρατεία από Άραβες του Μπιλ Λάντεν. Όμως σήμερα όλοι γνωρίζουν κατόπιν αποδείξεων, ότι όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα και σκηνοθετημένα.

Η συγκεκριμένη «επίθεση» ήταν αφορμή να εισβάλει στη ζωή μας ο «Μεγάλος Αδελφός» Αν και μάλλον, τα πάντα ήταν από καιρό έτοιμα. Απλά η αφορμή έπρεπε να δοθεί. Και δόθηκε την ημέρα εκείνη που ονομάστηκε ως «η ημέρα που άλλαξε η ιστορία του κόσμου».

Το άρθρο της εφημερίδας «Daily Herald» είναι χαρακτηριστικό:

«Η κυβέρνηση αύξησε δραματικά την παρακολούθηση Αμερικανών πολιτών μετά την 11/9 σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και σύμμαχοι του Μπους ανησυχούν - Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν e-mail, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, voicemail, προγράμματα chatting. -Παρακολουθούν τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών, ακολουθούν “ενδιαφέροντα άτομα” μέσω του σήματος του κινητού τους τηλεφώνου ή του GPS στο αυτοκίνητό τους.

Συντάσσονται εκθέσεις και αναφορές για παντός είδους ομάδες, οργανώσεις, ιδρύματα όπως αντιπολεμικά, θρησκευτικά, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικολογικά. Ανοίγουν κυριολεκτικά σπίτια, χωρίς το παραδοσιακό ένταλμα, και χωρίς να ξέρει κανείς αντιγράφουν σκληρούς δίσκους και έντυπα. Υπερυπολογιστές χρησιμοποιούνται και προγράμματα “πρόληψης” που αναλύουν συνεχώς τις τεράστιες βάσεις δεδομένων με πληροφορίες για πολίτες, τους φίλους και τους συνεργάτες τους με σκοπό να μαντέψουν ποιος θα γίνει τρομοκράτης, και πότε!!»

πηγή sportnet

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.