Σελίδες

17 Αυγούστου 2009

Το φαινόμενο Μπολτ ξαναχτύπησε!!

Διαστημικός, ασύλληπτος, ονειρικός... Όσα επίθετα και αν ψάξεις για να βρεις τον τέλειο χαρακτηρισμό για τον Ουσέιν Μπολτ, πολύ δύσκολα θα βρεις ένα που να του ταιριάζει απόλυτα. Γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ! Στην πρώτη του κούρσα που έτρεξε σοβαρά, ο απίθανος Τζαμαϊκανός όχι απλά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά κυριολεκτικά.. κατέστρεψε το αγώνισμα.

Το κατέστρεψε γιατί αυτό το ασύλληπτο 9.58 (ναι, καλά διαβάζετε) ΜΟΝΟ από τον ίδιο μπορεί να ξανασπάσει. Πριν από δύο χρόνια όποιος τολμούσε να μιλήσει για τέτοιους χρόνους θα του έλεγαν να έρθει στα λογικά του. Αλλά σάμπως ο Μπολτ είναι στα λογικά του; Μόνο ένας άνθρωπος που ζει στον δικό του κόσμο μπορεί να κάνει αυτά που έχει καταφέρει ο -με διαφορά- κορυφαίος αθλητής του κόσμου. Ο απόλυτος σταρ.

Όσο και αν το πάλευε ο Τάισον Γκέι, δεν μπορούσε να τον συναγωνιστεί Μέχρι ρεκόρ ΗΠΑ έκανε με 9.71, αλλά δικαιώθηκε. Δικαιώθηκε γιατί είπε πως για να κερδίσει τον Μπολτ, πρέπει να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν το έκανε, αλλά ακόμη και αν κατέβαινε τα 9,69 που είχε από πέρυσι παγκόσμιο ρεκόρ ο Τζαμαϊκανός, δεν θα τον κέρδιζε (και τι σύμπτωση! Σαν χθες ήταν πάλι στο Πεκίνο, όταν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο κάνοντας το 9.69 στις 16 Αυγούστου του 2008). Ο Γκέι έμεινε δεύτερος και τρίτος ήταν ο Ασάφα Πάουελ με 9.84, αλλά αλήθεια... ποιος ασχολείται αλήθεια μαζί τους;

Ο Μπολτ με τη φόρα που είχε πάρει έκανε τον γύρο του θριάμβου συνεχίζοντας το σπριντ. Λίγες ημέρες οι επιστήμονες έλεγαν πως το τέλειο που μπορεί να βγάλει ένας σπρίντερ σε 100 μέτρα είναι το 9.51. Ο Μπολτ χθες έκανε την τρίτη χειρότερη εκκίνηση από τους 8 φιναλίστ και έγραψε 9.58 το χρονόμετρο. Φανταστείτε να έκανε και την καλύτερη εκκίνηση δηλαδή...

Το τι ακολούθησε βέβαια είναι αδιανόητο. Επί μία ώρα βρισκόταν στη μικτή ζώνη για να κάνει δηλώσεις στα κανάλια, αρχίζοντας να χορεύει και να κάνει διάφορες γκριμάτσες στις κάμερες. Πριν, είχε αρχίσει τον χορό μαζί με τον Ασάφα Πάουελ και, όταν ανέβηκαν στην κερκίδα του ηλεκτρονικού Τύπου, εκατοντάδες Τζαμαϊκανοί είχαν κρεμαστεί κυριολεκτικά στην κερκίδα που βρίσκεται δίπλα από τη μικτή ζώνη για να τραβήξουν μία φωτογραφία του. Κάθε τρεις και λίγο ο κόσμος φώναζε τον Μπολτ να γυρίσει το βλέμμα του και αυτός δεν χαλούσε χατίρι. Και πώς να χαλάσει δηλαδή, όταν έχει κάνει την κορυφαία κούρσα που έχει δει το ανθρώπινο μάτι; Ο άνθρωπος απλά είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει ποτέ ο κλασικός αθλητισμός και μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλητισμού γενικότερα. Και να φανταστεί κανείς ότι ακόμη είναι 23 χρόνων...

Ο τελικός

Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.58

Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 9.71

Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 9.84

Ντάνιελ Μπέιλι (Αντίγκουα) 9.93

Ρίτσαρντ Τόμσον (Τρίνινταντ) 9.93

Ντουέιν Τσέιμπερσ (Μ. Βρετανία) 10.00

Μαρκ Μπερνς (Τρίνινταντ) 10.00

Ντάρβις Πάτον (ΗΠΑ) 10.34

πηγή goalday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.