Σελίδες

16 Αυγούστου 2009

Οι Τούρκοι διέκοψαν το προσκύνημα Ελλήνων και Ρώσων στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.


Το λάβαμε από το Τεφτέρι και το αναδημοσιεύουμε με υπερηφάνεια.

Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων προσκυνητών στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, από την μία, και της Τουρκάλας διευθύντριας του χώρου, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο, από την άλλη.

Μεταξύ των προσκυνητών ήταν o νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου, Στέλιος Παπαθεμελής, ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης και Έλληνες και Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στιγμή που οι προσκυνητές ψέλνουν τον Εθνικό Υμνο και η Τουρκάλα βγάζει κραυγές, αλλά και οι δηλώσεις των Ρώσων προσκυνητών που μεταφράζονται στα Ελληνικά από διερμηνέα.

Δείτε το βιντεο ΕΔΩ.

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να πω ότι το απόλαυσα. Και αυτό διότι εδώ και κάποια χρόνια πολλές φορές απαγορεύεται στους Έλληνες που θέλουν να τιμήσουν κατά τα πατρώα η διενέργεια λατρειών σε χώρους που υπάρχουν παρά το πείσμα των Χριστιανών Αρχαίοι Ναοί. Η δικαιολογία της απαγόρευσης είναι ότι πρόκειται για Αρχαιολογικούς χώρους. Τελευταίο κρούσμα ήταν στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ όπου με αυτή με την φτηνή δικαιολογία δεν μπορέσαμε να κάνουμε την τελετή Αφής του Προμηθειακού Φωτός για την έναρξη των εκδηλώσεων στον Όλυμπο.

    Δεκάδες περιπτώσεις μπορώ να αναφέρω όπως τα επεισόδια στις στήλες του Ολυμπίου Διός και τον Ναό του Ποσειδώνος στο Σούνιο

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ BLOG ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ.

    ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κιεγώ πρέπει να πώ ότι όπως ξανα έχουμε εντοπίσει ο αντιχριστιανισμός δεν απέχει πολύ από τον ανθελληνισμό.

    Ετσι δεν με ξενίζει το γεγονός ότι ένας "Ελληνας" χαίρεται με την ταλαιπωρία των συμπατριωτών του από τους Τούρκους. Αλήθεια όταν έψελναν τον Εθνικό Υμνο νοιώσαμε τίποτα; Μπά...τι λέω τώρα;

    Λυπάμαι μόνο που ένα εσωτερικό Ελληνικό μας θέμα βλέπω ότι αμέσως το εκμεταλλεύεσαι για να παραταχθείς με τον Τούρκο....

    Λυπάμαι μια ακόμα φορά διότι αν έβλεπα ομοεθνείς μου Ελληνες που θα ήθελαν να τιμήσουν τους αρχαίους προγόνους μας σε καποιο αρχαιοελληνικό μέρος της Μικράς Ασίας θα αισθανόμουν την ίδια αγανάκτιση για τους μογγόλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.