Σελίδες

31 Ιουλίου 2009

Πρώτος Ευρωπαϊκός απολογισμός για τις ελληνικές ομάδες. Επιτυχίες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και προβληματισμός για τον Παναθηναϊκό.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ - ΠΑΟΚ 1 -2

Με γκολ των Λίνο και Μουσλίμοβιτς (τραυματίστηκε στο γόνατο και αντικαταστάθηκε) σε διάστημα έξι λεπτών (31'-37'), ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο βροχερό Ουλεβάλ της Νορβηγίας της Βαλερένγκα με 2-1 και με την απαιτούμενη προσοχή στη ρεβάνς της Τούμπας θα σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι μετά το καλό ξεκίνημα της Βαλερένγκα, βρήκε τα πατήματά του κι ευτύχησε να σκοράρει δύο φορές σε διάστημα έξι λεπτών. Ακόμα και όταν δέχτηκε το γκολ της μείωσης λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους δεν επηρεάστηκε και αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να φτάσει σε μια πιο άνετη νίκη.

ΣΛΟΒΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 -2

Ο σοβαρός Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά του από τη Σλόβαν και με το 2-0 στη Μπρατισλάβα (με γκολ των Α.Παπαδόπουλου και Λεονάρντο) μπορεί από τώρα να σκέφτεται την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός σε όλες τις γραμμές του. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις και μεγάλες ποδοσφαιροκουβέντες για να δεις τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την ανωτερότητά τους και σε συνδυασμό με το πολύ γρήγορο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, που αν μη τι άλλο έδιωξε το όποιο άγχος, έφτασαν στη νίκη.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3 -1

Τα σοβαρά αμυντικά λάθη κόστισαν στον Παναθηναϊκό την οδυνηρή ήττα 3-1 από τη Σπάρτα στην Πράγα. Το γκολ του Σαλπιγγίδη αφήνει στους πράσινους κάποια περιθώρια ανατροπής στην -ούτως ή άλλως- δύσκολη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στην Αθήνα.

Σίγουρα το πεντάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 2-0 ήταν το κλειδί της αναμέτρησης. Εχοντας την ευκαιρία του Καραγκούνη να προηγηθεί στο 6’, οι πράσινοι πλήρωσαν τα αμυντικά λάθη τους και μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών βρέθηκαν να κυνηγούν τη Σπάρτα που είχε ξεφύγει με δύο γκολ διαφορά.

πηγή contra.gr

30 Ιουλίου 2009

Κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας ομολόγησε Μουσουλμάνος κάτοικος του Ν. Εβρου.

Ευρύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της σύλληψης 30χρονου μουσουλμάνου που είχε στην κατοχή του πλούσιο φωτογραφικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δρόμους και άλλες δημόσιες υποδομές στρατηγικής σημασίας, καθώς ομολόγησε ότι εκτελούσε «ειδικές αποστολές» για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.Η ομολογία - σοκ ότι έκανε εδώ και καιρό, με επαγγελματικό μάλιστα τρόπο, φωτογραφήσεις «ευαίσθητων και στρατηγικών σημείων» προκάλεσε (και δικαιολογημένα) επιπλέον ερωτηματικά στους υπευθύνους των αρχών ασφαλείας και της ΕΥΠ για ύπαρξη ευρύτερου δικτύου κατασκοπείας στη Θράκη.

Ο άνδρας, που κατάγεται από το Μ. Δέρειο του Βόρειου Εβρου και κατοικεί κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ασκεί το επάγγελμα του φωτογράφου και διατηρεί φωτογραφείο στην πρωτεύουσα του Εβρου.

Συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στη Σαμοθράκη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ, της Αστυνομίας και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Πάνω του βρέθηκαν 600 φωτογραφίες, οι οποίες ήταν άρτιες τεχνικά και οι 400 από αυτές αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές.

Δεν... τους γνώριζε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε πως αναλάμβανε αποστολές για λογαριασμό Τούρκων, την ταυτότητα των οποίων, όπως είπε, δεν γνωρίζει. Εκανε καιρό τις φωτογραφήσεις και παρέδιδε τις φωτογραφίες στους Τούρκους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένειά του φέρεται ότι είχε σχέσεις με το προξενείο.

«Με πλησίαζαν δύο άτομα, τους οποίους δεν γνωρίζω, και μου ζητούσαν να φωτογραφίζω στρατόπεδα», φέρεται πως είπε κατά τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή του, όταν υπό το κράτος του πανικού, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήταν «λαλίστατος» και προέβη σε αποκαλύψεις, πριν τον συμβουλέψουν οι δικηγόροι του να σιωπήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανέφερε πως έκανε μέχρι τώρα συνολικά οκτώ τέτοιες «ειδικές αποστολές», κατά τις οποίες τραβούσε έως και 300 φωτογραφίες τη φορά, και αμειβόταν με 500 ευρώ για κάθε αποστολή.

Αξιωματικός, που ήταν παρών στις ανακρίσεις στην Αλεξανδρούπολη, απέδωσε στον συλληφθέντα τη φράση «δούλευα για τη μητέρα πατρίδα μου, την Τουρκία».

Στη συνέχεια, μόλις ανέλαβαν την υπεράσπισή του δύο δικηγόροι από την Ξάνθη -ένας χριστιανός και ένας μουσουλμάνος-, «σφράγισε» το στόμα του και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, στον οποίο θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα που του ετοίμασαν οι συνήγοροί του.

Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν πως η υπόθεση, την οποία χειρίζεται η ΕΥΠ, δεν μοιάζει με περιπτώσεις άλλων πολιτών -Βουλγάρων, Τούρκων, ακόμα και ενός Φινλανδού- που έχουν συλληφθεί κατά καιρούς να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Εβρο και απελαύνονται μετά τη δίκη τους.

«Πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό από αυτό και με άλλες προεκτάσεις. Το άτομο αυτό αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για κατασκοπεία, που επισείουν ποινές πολυετούς κάθειρξης», έλεγε στο «Εθνος» ένας από αυτούς, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο 30χρονος να είναι μόνο ένα από τα μέλη δικτύου δεκάδων ατόμων που συνεργάζονται με τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Αναφορικά με τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως απεικονίζουν πολύ ειδικές λεπτομέρειες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, που δεν μπορούν να απεικονιστούν από δορυφόρο, παρά μόνο από επίγεια πηγή.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη σύλληψη του 30χρονου, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε: «Οσο κι αν καμώνονται οι Τούρκοι ότι είναι φίλοι, οι Τούρκοι είναι αντίπαλοι. Φαίνεται από τις παραβιάσεις, από την προώθηση των λαθρομεταναστών, καθώς και από τους πράκτορες που έχει σπείρει η Τουρκία σε όλη την Ελλάδα. Η εμμονή μας να μπει η Τουρκία στην ΕΕ ισοδυναμεί με εθνική αυτοχειρία. Αυτά έβλεπε ο κ. Κοραντής και γι' αυτό τον εξοβέλισαν από τη διοίκηση της ΕΥΠ».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ - ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ

πηγή ΕΘΝΟΣ ONLINE

Παιδιά ετοιμαστείτε ο Μίκαελ Σουμάχερ επιστρέφει........

Ο Μίκαελ Σουμάχερ επιστρέφει στην ενεργό δράση, καθώς η FIA επιβεβαίωσε πως θα δώσει στον Γερμανό την άδεια οδήγησης Formula 1, η οποία είναι απαραίτητη για να αντικαταστήσει ο 40χρονος οδηγός τον Φελίπε Μάσα. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε λάβει μέρος για τελευταία φορά σε αγώνα Formula 1 στις 22 Οκτωβρίου 2006, στο γκραν πρι της Βραζιλίας.

Την επιστροφή του «Σούμι» καλωσόρισε με δηλώσεις του ο Τζένσον Μπάτον στο BBC: « Είναι δύσκολη η θέση του, αλλά είμαι χαρούμενος που δέχτηκε την πρόκληση να επιστρέψει. Είναι ακόμη νέος και ανταγωνιστικός», τόνισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα.

πηγή Nooz.gr

29 Ιουλίου 2009

Συμπαράσταση στο Σέρβο φιλέλληνα Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς που αγνοείται στα Σκόπια από τις 03-07-2009 !!!!

Το ιστολόγιό μας συμμετέχοντας στην προσπάθεια διάσωσης του αρχαιολόγου και φιλέλληνα Σέρβου Βασίλη (Βάσκο) Γκλιγκορίεβιτς που αγνοείται από τις 03-07-2009, δημοσιεύει το μήνυμα που μας έστειλε το blog Ιδιαζόντως και το βάζει από σήμερα στην μόνιμη θέση των ανακοινώσεων.

Παρακαλώ στείλτε e-mail στις παρακάτω διευθύνσεις της οργάνωσης Human Rights Watch, για τον εξαφανισμένο απο το καθεστώς των Σκοπίων, Σέρβο αρχαιολόγο και φιλέλληνα Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

hrwdc@hrw.org
toronto@hrw.org
tokyo@hrw.org
hrwsf@hrw.org
paris@hrw.org
hrwlasb@hrw.org
berlin@hrw.org
hrwuk@hrw.org
hrwgva@hrw.org
hevey@hrw.org
chicago@hrw.org
hrwbe@hrw.org
hrwnyc@hrw.org
hrwpress@hrw.org

Εδώ: http://www.amnesty.org/en/contact
μπορείτε να στείλετε
mail στην amnesty international, επειδή το ελληνικό παράρτημα παριστάνει τον κωφάλαλο.

28 Ιουλίου 2009

Νέες περίεργες ενέργειες της κυβέρνησης Χριστόφια. Η Κύπρος μπαίνει σιγά - σιγά στο στόμα του Αττίλα 3. Ανοιχτή επιστολή στους Κύπριους αδερφούς μας.

Δεν προλαβαίνει να στεγνώσει το "μελάνι" της μιας ανάρτησης με την προδοσία που συντελείται την εποχή αυτή στην Κύπρο μας και νέα στοιχεία βγαίνουν στο φώς που ενισχύουν τα κακά μαντάτα.......

Η πρώτη είδηση.....


Το κεντρικό στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπτωση σύρραξης βρέθηκε παραβιασμένο και αποψιλωμένο από εξοπλισμό.

Μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τα οποία στο πλαίσιο άσκησης πήγαν για να επιθεωρήσουν το μυστικό κεντρικό στρατηγείο του ΓΕΕΦ, πάγωσαν όταν αντίκρυσαν τις χοντρές μεταλλικές του πόρτες παραβιασμένες με οξυγόνο και από μέσα να λείπουν κρεβάτια, γραφεία, συστήματα κλιματισμού, ακόμα και καλώδια απαραίτητα για τη λειτουργία του στρατηγείου!

Το πρώτο σοκ διαδέχθηκε το δεύτερο, όταν και πάλι μόνιμα στελέχη του στρατεύματος βρήκαν παραβιασμένες τις πόρτες του μυστικού στρατηγείου του Πυροβολικού και το στρατηγείο λεηλατημένο!

Αρκετοί στην Εθνική Φρουρά διερωτήθηκαν πως έγινε αυτό, αφού και στις δύο περιπτώσεις φυλάσσονταν από φρουρά.

Και τότε εξεπλάγησαν για μια ακόμη φορά δυσάρεστα, αφού έμαθαν ότι από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Χριστόφια τα μυστικά στρατηγεία έπαψαν να φρουρούνται!

Η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία και απ΄ ότι πληροφορούμαστε πρόκειται για διαρρήξεις του κοινού ποινικού κώδικα. Αυτό όμως δεν έχει σημασία και δεν είναι παρήγορο, αν βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή εγκληματικά στοιχεία να διαρρήξουν τα νευραλγικής σημασίας στρατηγεία.

Το θέμα είναι ότι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε τούρκος ή πράκτοράς τους να το κάνει και να γεμίσει το χώρο με εκρηκτικά ή με κοριούς για να παρακολουθεί τα πάντα.

Δεύτερη είδηση....

Σύμφωνα με πληροφορίες το 40% των πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς έχει είτε χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις, είτε έληξε ο χρόνος ζωής τους, αλλά δεν έχει αναπληρωθεί!

Ενώ, η πρακτική που ακολουθείται διεθνώς από όλους τους στρατούς του κόσμου, είναι να υπάρχει είναι να υπάρχει πέραν του 100% διαθεσιμότητα σε πυρομαχικά, στην Ε.Φ. υπάρχει μόνο 60% και η κυβέρνηση Χριστόφια δεν δείχνει καμία διάθεση να καλύψει τις απώλειες.

Επίσης δεν γίνονται παραγγελίες για προμήθεια ανταλλακτικών οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ο λεγόμενος κανιβαλισμός, δηλαδή για να φτιαχτεί ένα οπλικό σύστημα να ξηλώνονται άλλα και φυσικά να καταστρέφονται!

πηγή Defence Net


ΣΧΟΛΙΟ
Οι ειδήσεις που μόλις διαβάσατε δεν είναι μια δυσφημιστική προπαγάνδα κατά του ΑΚΕΛ. Είναι από το εγκυρότατο για όσους γνωρίζουν Defence Net. Μια επίσκεψη θα σας δώσει να καταλάβετε την σοβαρότητα του site και την εγκυρότητα των ειδήσεων που μεταδίδει.

Τώρα τι να σχολιάσω. Φαίνεται ότι η αγαπημένη μας Κύπρος έχει πέσει θύμα μιας κομματικής παράταξης που θυμίζει ένα "δικό μας" κόμμα που οργανώνει και υποκινεί κουκουλοφόρους, λαθρομετανάστες και συμμαχεί με όποιον απέργάζεται οτιδήποτε ανθελληνικό.

Η Κύπρος ατύχησε να δεί ένα τέτοιο κόμμα, που στις δικές μας εκλογές έλαβε πολυ μικρά ποσοστά και συρρικνώθηκε, να κυβερνά. Ετσι ζεί πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Απαξίωση της Εθνικής Φρουράς. Διάλυση της αμυντικής διάταξης των δυνάμεων της Πράσινης Γραμμής (εγκατάλειψη φυλακίων, μη επάνδρωση μάχιμων μονάδων κλπ).
Αφελληνισμός των σχολικών βιβλίων. Διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους (φερέφωνα της Τουρκίας) της Β. Κύπρου σε συνθήκες εσχάτης προδοσίας με αποδοχή απίστευτων ανθελληνικών θέσεων. Προσπάθεια επαναφοράς ενός νέου Σχεδίου Ανάν με επαχθείς όρους για την Ελληνική πλευρά.

Τα άσχημα μαντάτα είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από τον εορτασμό του αγώνα της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση και ένωση του νησιού μας με τον Εθνικό κορμό όταν ο Χριστόφιας στο μικρό λογίδριό του δεν ανέφερε ούτε μια φορά τις λέξεις Ελλάς, Ελληνας.
Συνεχίστηκαν όταν Ελληνας Εθνοφρουρός έκλεψε τουρκική σημαία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση και μάλιστα κατά την εορτή του Πάσχα!!!
Συνεχίστηκε με την προ ολίγων ημερών τιμωρία των Κυπρίων εκπαιδευτών που παρότρυναν τους Εθνοφρουρούς να λένε Ελληνικά πατριωτικά και αντιτουρκικά συνθήματα αντί να παίζουν τσιγκολελέτα!!!!

Να δείτε που στο μέλλον θα πούν ότι και οι στρατιωτικές παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν γιατί είναι εθνικιστικές και φανατίζουν τον λαό............. θυμηθείτε το αν προλάβουν..... (οι αντίστοιχοι δικοί μας εδώ το λένε μερικά χρόνια τώρα).

Τώρα ξεσπά νέο σκάνδαλο που δείχνει τον τρόπο σκέψης του Χριστόφια.
Η Εθνική Φρουρά έχει πρόβλημα πυρομαχικών που δεν αναπληρώνονται και το κορυφαίο, άγνωστοι διέρρηξαν τα μυστικά κεντρικά πολεμικά στρατηγεία, επειδή δεν φυλάγονταν!!!!!


Αρματα της ηρωικής μας Εθνικής Φρουράς. Σύντομα ο Χριστόφιας θα απαιτήσει την υποστολή της Σημαίας μας.

Αδέρφια μου Κύπριοι,

Απευθύνομαι σε εσάς. Αρκετά είπαμε στους πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Εφθασε η ώρα να αρχίσουμε να αναλογιζόμαστε που βαδίζουμε σαν Ελληνες.
Τα χρόνια πέρασαν. Λάθη έγιναν. Αδελφοκτόνες καταστάσεις και διχόνοιες έφεραν τον Τούρκο στο νησί μας. Ομως έφθασε η ώρα να αφήσουμε πίσω το παρελθόν. Εφθασε η ώρα αδελφομένοι χέρι-χέρι να φέρουμε ελευθερία στην Κύπρο μας. Εφθασε η ώρα του αγώνα. Δεν υπάρχει ποιά κανένας λόγος να μην γίνει η Ενωση που οραματίζονταν τα παλικάρια της ΕΟΚΑ και οι πατεράδες και οι παπούδες σας.
Η Ελλάδα έχει δημοκρατία εδώ και 35 χρόνια (θελει λιγο συζητηση αυτό αλλά τέλοσπάντων). Η Κύπρος αν εξαιρέσουμε τα τελευταία θλιβερά χρόνια Χριστόφια, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μπήκε στην Ε.Ε. και είπε ένα παλικαρίσιο ΟΧΙ στους Τούρκους και τους Αμερικανούς που επεδίωκαν τον αφελληνισμό του νησιού με το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν.

Τι λοιπόν μας εμποδίζει; Το αγωνιστικό φρόνημα υπάρχει σε εμάς και στα παιδιά μας. Κι αν θεωρούμε ότι έχει πέσει εμείς οφείλουμε να ξυπνήσουμε μέσα στα στήθια μας την φλόγα της Ελευθερίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ιστορία γράφεται στα πεδία των αγώνων κι όχι στα τραπεζάκια και στα γεύματα των πολιτικών.
Στα τραπεζάκια και εν μέσω γευμάτων γράφτηκε το ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν που σταμάτησε όμως με σθένος ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Ο Ευαγόρας, ο Αυξεντίου, ο Σολωμός και ο Ισαάκ δεν κάθονταν σε τραπεζάκια.

Από το 1821 η πατρίδα πέρασε δύσκολες ώρες, ώρες θριάμβου, ώρες ηρωισμού και προδοσίας και σιγά αλλά σταθερά απελευθερώθηκαν σχεδόν όλες οι σκλαβες πατρίδες της κυρίως Ελλάδας. Εχουν φυσικά μείνει η Β. Ηπειρος, η Ανατ. Θράκη με την Πόλη μας, η Μ. Ασία και ο Πόντος αλλά που θα πάει το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Μην θεωρείτε ότι τα λόγια μου είναι ουτοπικά και ονειροπαρμένα.
Ενας από τους κύριους κανόνες που ισχύει στην Ιστορία και κάθε ιστορικός ξέρει είναι ο "κανόνας του απροσδόκητου".

Για παράδειγμα ποιός από εμάς ή και από τους ιστορικούς του ίδιους, θα πίστευε το 1980, κάποιον που θα έλεγε, ότι στα επόμενα 10 χρόνια η πανίσχυρη Σοβιετική Ενωση θα διαλυθεί και θα φτάσει στο χείλος της καταστροφής; Οτι το πανίσχυρο Κομμουνιστικό κόμμα της Ρωσίας θα πάψει να υπάρχει; Ολοι θα τον κορόϊδευαν και θα τον έλεγαν γραφικό.......όμως....

Οι Εβραίοι (όσο κι αν τους αντιπαθούμε) επί 2000 χρόνια έλεγαν "και του χρόνου στην Ιερουσαλήμ". Ποιοί αυτοί που δεν είχαν καν κράτος. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ πίστευαν βαθιά μέσα τους ότι θα νικήσουν και θα εκδιώξουν εκατομμύρια Αράβων από τις πατρογονικές τους εστίες. Και το πέτυχαν.

Εμείς με ποιό δικαίωμα όχι μόνο σταματήσαμε να διεκδικούμε αλλά πλέον συρρικνώνουμε τον Ελληνισμό;

Συνθήματα όπως "και του χρόνου στην Πόλη" ή "και του χρόνου στην Κερύνεια" δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από τα χείλη και την καρδιά μας.

Ολοι έτοιμοι για τον αγώνα.

Ειδάλλως αφήστε τον Χριστόφια να κάνει την δουλειά του. Και να δημιουργήσει από το πουθενά την εθνικότητα "Κύπριος". Ελληνόφωνος ή Τουρκόφωνος δεν τον ενδιαφέρει...........

Και μετά το μόνο που θα μένει θα είναι οι Κρητικοί να πουν είμαστε άλλη εθνικότητα, οι Ζακυνθινοί, οι Μακεδόνες, οι Θράκες, οι Πελοποννήσιοι και οι λοιποί Ελληνόφωνοι κάποιες άλλες εθνικότητες......

Κι ας ζήσουμε όλοι μαζί το ψέμα των παγκοσμιοποιημένων αφεντικών του Χριστόφια και των παρομοίων δικών μας πολιτικών.
Κι όσοι αισθανόμαστε Ελληνες στην καρδιά ας μείνουμε με τα δάκρυα στα μάτια τις μαύρες νύχτες που θα έρθουν για το αλλοτριωμένο Γένος μας.


27 Ιουλίου 2009

Στο πιό ψηλό σκαλί της Ευρώπης η Εθνική Νέων στο μπάσκετ.

Στο πιο ψηλό σκαλί του ευρωπαϊκού μπάσκετ πάτησε η Εθνική Νέων Ανδρών. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα δεν πτοήθηκε όταν η Γαλλία πέρασε μπροστά στο σκορ και με αντεπίθεση διαρκείας επικράτησε με 90-85 στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Ρόδου. MVP του τουρνουά ο Κώστας Παπανικολάου.

Η δεινότητα της Εθνικής ομάδας στο περιφερειακό σουτ της έδωσε την πρώτη ώθηση στο πολύ κρίσιμο, για κάθε τελικό, διάστημα των πρώτων λεπτών. Η ευστοχία βοήθησε τους διεθνείς να πατήσουν καλύτερα στα πόδια τους και να δημιουργήσουν ένα μικρό προβάδισμα (22-16) φέρνοντας επιπλέον πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Όταν όμως οι Γάλλοι γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη δημιούργησαν προβλήματα στην Εθνική. Στην αρχή οι λύσεις βρέθηκαν από την περιφέρεια, όταν όμως η κάνουλα του εξωτερικού σκορ έκλεισε, οι δυσλειτουργίες στην επίθεση έκαναν την εμφάνισή τους. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Τζάκσον ανέλαβε δράση και με απίστευτη συνέπεια στο σκοράρισμα βοήθησε τη Γαλλία όχι μόνο να επιστρέψει αλλά και να περάσει μπροστά (από 45-39, 50-59).

Σε εκείνο το σημείο η Εθνική χρειαζόταν λύσεις αλλά και μεγάλη καρδιά. Τα βρήκε και τα δύο. Οι Σλούκας, και Γιαννόπουλος έβαλαν μεγάλα σουτ, ο Γιάνκοβιτς πλήγωσε τη γαλλική άμυνα με ντράιβ ενώ οι διεθνείς έβγαλαν μεγάλη ποσότητα ενέργειας στην άμυνα. Όταν η Ελλάδα ξαναπέρασε μπροστά δεν κοίταξε άλλη φορά πίσω. Με φτερά στα πόδια, οι διεθνείς πάτησαν γκάζι, δημιούργησαν μεγάλη διαφορά (71-61) και παρά τη σθεναρή αντίσταση της (πολύ καλής) Γαλλίας δεν έδειξαν τάσης αυτοκτονίας. Αλλωστε μπροστά στο ένθερμο κοινό της Ρόδου που γέμισε το Βενετόκλειο τα παιδιά του Κώστα Μίσσα ήταν σαν να έπαιζαν με παίκτη παραπάνω.

Tα δεκάλεπτα: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85

Ελλάδα: Μάντζαρης 2, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 10 (5 α), Γιαννόπουλος 14, Σακελλαρίου, Παπανικολάου 15 (ρ, 4 α, 2κ), Σλούκας 14 (7 α), Γιάνκοβιτς 10, Μπόγρης 14, Κασελάκης 11, Σαρικόπουλος

Γαλλία: Ονά-Εμπό 3, Ερτέλ 9, Ντιό 21 (7ρ, 6 α), Σαμπ 2, Ραποσό 4, Τζάκσον 32 (8ρ), Καμαρά 2, Σεραφίν 10, Ντα Σιλβέιρα 2.

πηγή contra.gr

26 Ιουλίου 2009

Απαράδεκτη τιμωρία εκπαιδευτών της Εθνικής Φρουράς για αντιτουρκικά και φιλελληνικά πατριωτικά συνθήματα!!!!


Αντιγράφω από το άρθρο του Πολίτης Online.

Καμπάνες έπεσαν σε εκπαιδευτές στα Κέντρα Εκπαίδευσης Λάρνακας και Πάφου, οι οποίοι διέταξαν νεοσυλλέκτους να εκφωνήσουν συνθήματα τα οποία δεν προβλέπονταν στη διαταγή του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Στους εκπαιδευτές επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή φυλάκισης, ενώ απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ο υπουργός 'Αμυνας Κώστας Παπακώστας, μιλώντας στο περιθώριο της τελετής διαβεβαίωσης των 12 απόφοιτων μαθητών από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών της Ελλάδας, είπε πως μετά από μια πρόχειρη διοικητική έρευνα που έχει γίνει, έχουν δυστυχώς επαληθευτεί οι πληροφορίες για εκφώνηση απαράδεκτων συνθημάτων και χαρακτήρισε λυπηρό, απαράδεκτο και αξιόποινο το γεγονός.

Τρία φαίνεται πως είναι τα συνθήματα τα οποία οδήγησαν στην απομάκρυνση των εκπαιδευτών. Τα συνθήματα «Τούρκος καλός είναι μόνο ο εχθρός» και «Τούρκος καλός είναι μόνο ο νεκρός», τα οποία δεν προβλέπονται από το ΓΕΕΦ, αφού κρίνεται ότι αντιστρατεύονται τον αγώνα για επανένωση του νησιού και φανατίζουν τους στρατιώτες. Το δεύτερο σύνθημα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», το οποίο θεωρείται εθνικιστικό. Υπενθυμίζεται ότι το σύνθημα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή, όταν είχε εκφωνηθεί από άγημα λοκατζήδων στο προαύλιο του Προεδρικού.

ΣΧΟΛΙΟ
Τί γίνεται εδώ; Τι διαταγές είναι αυτές; Μπράβο στα παλικάρια που δεν υπάκουσαν.
Δηλαδή για να καταλάβω οι Τούρκοι έχουν καταλάβει το νησί μου εδώ και 35 χρόνια....
Μπορεί να σκότωσαν την μάνα μου τον πατέρα μου κι όλο μου το σόϊ....
Μου πήραν το σπίτι με την βία, βίασαν και έσφαξαν αδιακρίτως.....
Και τώρα έρχεται μια κατάπτυστη κυβέρνηση προδοτών και μου ζητάει να μην λέω αντιτουρκικά συνθήματα; Δηλαδή η Εθνική Φρουρά θα βγαίνει να μαζεύει λουλουδάκια;
Μήπως κ. Χριστόφια να κλείνατε και μια συμμαχική συμφωνία με τον στρατό κατοχής;

Δηλαδή κλείνουν τα στρατόπεδα, μειώνουν την δύναμη της Εθνικής Φρουράς και μετά τους απαγορεύουν να είναι αντιτούρκοι......

Στο μεταξύ έχω κι ένα πολυ ευχάριστο νέο, ο Τουρκικός κατοχικός στρατός έδωσε διαταγή να τραγουδούν οι άντρες του τραγουδάκια για τον Σολωμό Σολωμού και τον Τάσο Ισαάκ.......

Μα δεν ντρέπεστε; Και ποιό πολύ οι στρατιωτικοί. Καλά οι πολιτικοί πάντα ήταν πουλημένοι, εσείς; Σας δίνουν τέτοιες διαταγές σας λένε ποιά τραγούδια και συνθήματα θα λέτε και το δέχεστε; Που είναι οι παραιτήσεις σας και οι διαμαρτυρίες σας;

Το φρόνημα των ανδρών κύριοι δεν ανεβαίνει με τραγουδάκια για κοπέλλες και λουλουδάκια......

Δεν πρέπει λέει να φανατίζεται η Εθνική Φρουρά......Στρατός που δεν είναι φανατικός δεν είναι στρατός. Εδώ τους καλείται, υποτίθεται, να τα βάλουν με μια χώρα από τις μεγαλύτερες δυνάμεις (στρατιωτικώς) του ΝΑΤΟ. Τους καλέιται να προστατέψουν την ελεύθερη Κύπρο από υπέρτερες δυνάμεις, δηλαδή μια αποστολή αυτοκτονίας και δεν θα είναι φανατικοί; Κι έχουν και χίλια δίκια με το μέρος τους......
Μα τι άνθρωποι είστε;

Λυπάμαι όσους ψήφισαν το ΑΚΕΛ και όλους όσους υποστηρίζουν άτομα οποιουδήποτε κόμματός που έχουν τέτοιες ιδέες. Ξέραμε ότι αν γίνει κυβέρνηση το ΑΚΕΛ θα βλέπαμε σημεία και τέρατα αλλά σε τέτοιο βαθμό...........

Θυμηθείτε ότι σύντομα η κυβέρνηση αυτή θα απαγορεύση των Εθνικό Υμνο στην Εθνική Φρουρά γιατί μιλάει για τα κόκκαλα των Ελλήνων τα Ιερά.......ειναι εθνικιστικός πως να το κάνουμε........

Αλλά και η έννοια ελευθερία δεν μου ακούγεται πολύ καλά αφού όπως καταλαβαίνετε η κυβέρνηση αυτή απέργάζεται λύση χωρίς ελευθερία. Μια λύση που θα υποχρεώνει την ελληνική πλειοψηφία στην Κύπρο σε ΙΣΟΤΙΜΗ διαβίωση με την τουρκική μειοψηφία. Πράγμα που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Και να θυμάστε ότι αν ποτέ δεχθούν οτιδήποτε οι Τούρκοι, ο κατοχικός στρατός εννοείται πως δεν πρόκειται να φύγει........ Θα είναι στον σβέρκο μας για πάντα.
Ο Τούρκος φεύγει μόνο όπως ήρθε...με πόλεμο.

Οι πολιτικοί νομίζουν ότι στις σύγχρονες διεθνείς συνθήκες οι κατοχικοί στρατοί φεύγουν με διπλωματικά μέσα......
Ναί σε κάποιες περιπτώσεις, φεύγουν, αλλά μόνο όταν έχουν βάλει στην εξουσία μια κυβέρνηση ανδρεικέλων..........(Γρενάδα, Κόσοβο, σε λίγο Ιράκ και Αφγανιστάν). Αλλες φορές πάλι δεν φεύγουν ποτέ...(Θιβέτ, Β. Κύπρος, Β. Ιρλανδία)

Απορώ η Βρετανία γιατί να στείλει ολόκληρη αρμάδα για να απελευθερώσει στα 2000 χλμ τα νησιά Φώκλαντ που κατέλαβαν οι Αργεντινοί το 1982!!!!! Γιατί δεν αποφάσιζαν να λύσουν το θέμα διπλωματικά..........

Το δεύτερο σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε και μας, την Κύπρο σου την όμορφη ποτέ μην την ξεχνάς», σηκώνει παρεξήγηση. Χριστόφια είσαι τυχερός που δεν ζούνε τα παλικάρια της ΕΟΚΑ. Γιατί μάλλον μετά από αυτό θα ήταν και πάλι στα βουνά ΕΟΚΑ Γ΄.
Θα τους έκλεινες στα μπουντρούμια και θα τους βασάνιζες.....

Σου υπενθυμίζω δύο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Αχ να μην ζεί.........

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
Σκλαβωμένη μου Κύπρος, λατρευτή μου πατρίδα
που δεμένη στενάζεις με βαριάν αλυσίδα.
Τα δεσμά τα βαριά σου σε λιγάκι θα σπάσεις
και στης μάνας Ελλάδας την αγκάλη θα φτάσεις.
Της σκλαβιάς η φουρτούνα ολοένα σε δέρνει
και τη νίκη ζητάει και γιαλός και στεριά.
Όμως νάτην, η νίκη με χαμόγελο φέρνει
σαν σε όνειρο μέσα τη γλυκιά Λευτεριά
στο κεφάλι σου, Κύπρος, με χαρά στο φορεί.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Μόνο λίγο ακόμα
και στο μαύρο σου χώμα
που η σκλαβιά και ο πόνος τώρα τρυπά,
η γλυκειά Λευτεριά,
καρτερούν τα παιδιά σου ξανά,
πως με φλόγα και πάλι κοντά σου θαρθεί.
Κύπρος, Κύπρος, γλυκειά μας Πατρίδα,
κάνε τώρα να λάμψει του σπαθιού σ' η λεπίδα.
Από σε καρτερούμε τη σκλαβιά για να διώξεις από σένα,
ω Κύπρος γλυκειά, με τη μάνα Ελλάδα να βρεθείς αγκαλιά.
Μόνο λίγο ακόμα ένας ήλιος θα λάμψει
πιο λαμπρός και για μας.

Χριστόφια πάνω στην φωτογραφία βλέπω στους τάφους των παλικαριών, ελληνικά σημαιάκια ή μου φαίνεται....τρέχα βγάλτα γρήγορα..............

Grand Prix Ουγγαρίας. Πρώτευσε ο Hamilton. Τραγικό ατύχημα είχε ο Massa στα δοκιμαστικά.

Ο αγγλικός εθνικός ύμνος ακούστηκε για πολλοστή φορά φέτος, αλλά για πρώτη εξαιτίας του Lewis Hamilton. O παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε το πρώτο του φετινό GP, στην Ουγγαρία, σε μία μάχη που θύμισε τις προηγούμενες σεζόν, με αντίπαλο τον Kimi Raikkonen της Ferrari. Βάθρο για Mark Webber. Απογοήτευση για τον poleman Fernando Alonso που έμεινε από λάστιχο, προβλήματα για Jenson Button, εγκατέλειψε ο Sebastian Vettel.

Υπό τη σκιά (και τη συνεχή ειδησεογραφία) του σοβαρού τραυματισμού του Felipe Massa (εξ ου και τα πολλά μηνύματα συμπαράστασης σε κάθε γωνιά της πίστας), η εκκίνηση, όπως αναμενόταν, κρίθηκε στη διαχείριση του KERS και στην ακάθαρτη, δεξιά γραμμή. Ο Alonso κρατήθηκε πρώτος, ο Vettel έπεσε θύμα της δεύτερης θέσης (και της γραμμής του) όπως φοβόταν στη συνέντευξη Τύπου μετά τα δοκιμαστικά, ο Webber τον προσπέρασε, αλλά από πίσω του οι Hamilton και Raikkonen ήρθαν μανιασμένοι προσπαθώντας να ανακτήσουν όσο το δυνατόν πιο πολλές θέσεις (παραλίγο να συγκρουστούν μάλιστα). Ο Βρετανός βρέθηκε πίσω από τον Webber, ο Raikkonen ακολουθούσε και ο Vettel έμεινε αρκετά πίσω.

Στον 4ο γύρο, μάλιστα, ο Hamilton προσπέρασε τον Webber και πλέον μία μάχη των πρώην αντίζηλων της McLaren προσιαγραφόταν στον ορίζοντα. Φευ. Οι μηχανικοί της Renault είχαν διαφορετική άποψη, αφού στον γρήγορο (εκκίνησε με πολύ λίγα καύσιμα) ανεφοδιασμό του Alonso, δεν κούμπωσαν καλά το μπροστά δεξιό ελαστικό, με συνέπεια αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς μέσα στον επόμενο γύρο και ο Ισπανός να ξαναμπεί στα pits. Στον 17ο γύρο ο αγώνας του ολοκληρώθηκε, αφού το μονοθέσιο είχε υποστεί εκτεταμένη ζημιά κινούμενο στους τρεις τροχούς.

Στο 19ο γύρο ο Raikkonen με τον Webber μπήκαν μαζί για pit stop, αλλά ο σηματωρός της Red Bull έκανε λάθος και λίγο έλειψε ο Αυστραλός να πέσει πάνω στον Φινλανδό. Σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα στον ανεφοδιασμό που προκάλεσε καθυστέρηση, ο Raikkonen πέρασε δεύτερος και πλέον είχε μπροστά του μόνο τον Hamilton, σε μία επανάληψη της κόντρας τίτλου του 2007. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Βρετανός ανεφοδιάστηκε ένα γύρο αργότερα (κακό pit stop), όπου έβαλε πολύ μαλακή γόμα.

Η κατάσταση στον αγώνα ήταν τέτοια που οι άνθρωποι της McLaren κάλεσαν τον Hamilton να κάνει συντήρηση στα ελαστικά, αφού ο Raikkonen ήταν μακριά του ακόμα (ειδοποίησαν για απόσταση 15 δευτερολέπτων). Ο Jarno Trulli μπορεί να βρισκόταν στη δεύτερη θέση, αλλά θα έμπαινε για ανεφοδιασμό στα μέσα του αγώνα κι έτσι δεν απειλούσε. Το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε πιο πίσω, με τον Webber να χάνει συνεχώς θέσεις, αφού δεν μπορούσε να κινηθεί άνετα με τη μαλακή γόμα και τον Vettel να έχει πρόβλημα με την μπροστινή αεροτομή (είχε επαφή στα αριστερά με τον Raikkonen η οποία ευθύνεται εν μέρει) και να αφήνει τον Button να τον προσπεράσει. Ο Γερμανός μπήκε σε αναγκαστικό pit stop, άλλαξε αεροτομή, αλλά λίγο αργότερα εγκατέλειψε. Ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, πάντως, δεν είχε ούτε αυτός άνετο αγώνα, αφού έκανε μεγάλα παράπονα για υπερστροφή, που δεν του επέτρεπε να ελέγξει το μονοθέσιό του.

Ο Raikkonen είχε σταθεροποιήσει την απόστασή του από τον Hamilton στα 6-7 δευτερόλεπτα, ο Nico Rosberg διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις και βρισκόταν σε διεκδίκηση βάθρου, ενώ αθόρυβα οι Heikki Kovalainen και Timo Glock γύριζαν επίσης σε ευνοϊκές θέσεις. Ο Button βραδυπορούσε πίσω από τον 7ο Trulli.

Κάπου εκεί ήρθε η ώρα για τα δεύτερα pit stops, στα οποία δεν προέκυψε κάποια αλλαγή ούτε για τον Hamilton, ούτε για τον Raikkonen (αφού αμφότεροι έβαλαν τη μαλακή γόμα), εκτός από την αύξηση της διαφοράς τους στα 16 δευτερόλεπτα, αφού ο Φινλανδός δυσκολευόταν να βάλει πρώτη αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό. Ο Webber έβαλε την πολύ μαλακή γόμα για να ανταπεξέρθει στο τρίτο σκέλος του αγώνα και τα κατάφερε κάνοντας και ταχύτερο γύρο, αφού όταν ο Glock μπήκε τελευταίος για το δεύτερο pit stop του, ο νικητής του προηγούμενου GP ανέκτησε την τρίτη θέση.

Πιο πίσω, Rosberg, Kovalainen και Glock σχημάτισαν τη δεύτερη τριάδα, ο Button χωρίς να πείσει κατάφερε να περάσει τον Trulli, με τον Ιταλό να συμπληρώνει τη βαθμολογούμενη οκτάδα. Ο Rubens Barrichello δεν... ενόχλησε στον αγώνα και τερμάτισε δέκατος (είχε χάσει πολλές θέσεις στην εκκίνηση), ενώ στα αξιοσημείωτα ο τερματισμός του Jaime Alguersuari και μάλιστα μπροστά από τον ομόσταυλό του στην Toro Rosso, Sebastian Buemi (είχε μία έξοδο που του στοίχησε). Ο Ισπανός σε ηλικία 19 ετών και 125 ημερών έγινε ο νεαρότερος οδηγός στην ιστορία των GP.

Η κατάταξη του GP Ουγγαρίας
ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΔιαφοράΒαθμοί
1 Lewis Hamilton McLaren - 10
2 Kimi Raikkonen Ferrari +11.5 8
3 Mark Webber RBR +16.8 6
4 Nico Rosberg Williams +26.9 5
5 Heikki Kovalainen McLaren +34.3 4
6 Timo Glock Toyota +35.2 3
7 Jenson Button Brawn +55.0 2
8 Jarno Trulli Toyota +68.1 1
9 Kazuki Nakajima Williams +68.7
10 Rubens Barrichello Brawn +69.2
11 Nick Heidfeld BMW Sauber +70.6
12 Nelsinho Piquet Renault +71.5
13 Robert Kubica BMW Sauber +74.0
14 Giancarlo Fisichella Force India +1 γύρος
15 Jaime Alguersuari STR +1 γύρος
16 Sebastien Buemi STR +1 γύρος

Sebastian Vettel RBR Εγκατέλειψε

Fernando Alonso Renault Εγκατέλειψε

Adrian Sutil Force India Εγκατέλειψε

Η κατάταξη των οδηγών

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΒαθμοί
1. Jenson ButtonBrawn70
2. Mark WebberRBR51,5
3. Sebastien VettelRBR47
4. Rubens BarrichelloBrawn44
5. Nico RosbergWilliams25,5
6. Jarno TrulliToyota22,5
7. Felipe MassaFerrari22
8. Lewis HamiltonMcLaren19
9. Kimi RaikkonenFerrari18
10. Timo GlockToyota16
11. Fernando AlonsoRenault13
12. Heikki KovalainenMcLaren9
13. Nick HeidfeldBMW6
14. Sebastien BuemiSTR3
15. Robert KubicaBMW2
16. Sebastien BourdaisSTR2
17. Giancarlo Fisichella Force India 0
18. Kazuki NakajimaWilliams0
19. Adrian SutilForce India0
20. Nelsinho PiquetRenault0
21. Jaime AlguersuariSTR0
Η κατάταξη των κατασκευαστών
ΘέσηΟμάδαΒαθμοί
1. Brawn114
2. RBR98,5
3. Ferrari40
4. Toyota
38,5
5. McLaren28
6. Williams25,5
7. Renault13
8. BMW Suaber8
9. STR5
10. Force India0

Το ατύχημα του Massa στα δοκιμαστικά

Στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου "ΑΕΚ" της Βουδαπέστης νοσηλεύεται ο Felipe Massa μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/7).

Ο άτυχος πιλότος της Ferrari διακομίστηκε στο νοσοκομείο μέσω ελικοπτέρου μετά το ατύχημα που είχε όταν ένα κομμάτι από την πίσω ανάρτηση του Rubens Barrichello εκτινάχθηκε στο κράνος του και στη συνεχεία, όντας αναίσθητος, προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά με υψηλή ταχύτητα. Το ατύχημα του προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο, διάσειση και ορισμένες πληγές στο πρόσωπο.

Η κατάστασή του είναι "σοβαρή, αλλά σταθερή", όπως ενημέρωσε το νοσοκομείο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ η Ferrari γνωστοποίησε πως η έκβαση της επέμβασης ήταν "θετική", προσθέτοντας ότι ο Βραζιλιάνος παραμένει υπό παρακολούθηση και πως θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση το πρωί της Κυριακής.

Ο Barrichellο, από την πλευρά του, ήταν ανήσυχος για την υγεία του συμπατριώτη του και με αφορμή και το προ ημερών δυστύχημα με τον ίδιο τρόπο στη Formula 2 με θύμα τον Henry Surtees, έκανε έκκληση για ακόμα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας: "Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα. Στην Ιμολα, όταν και πέθανε ο Ayrton Senna, ήταν ένα μήνυμα και τα μονοθέσια βελτιώθηκαν. Δυστυχώς χάσαμε ένα αγόρι (σ.σ. Surtees), που είναι εξαιρετικά λυπηρό. Δεν είναι σύμπτωση αυτό που συνέβη τώρα. Πρέπει να γίνει κάτι οπωσδήποτε, αλλά δεν ξέρω τι. Πρέπει να καθίσουμε και να το εξετάσουμε".

Ο Lewis Hamilton περιέγραψε το ατύχημα του Massa ως "πολύ τρομακτικό", ενώ ο Jenson Button τόνισε ότι "υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε για την ασφάλεια".

Το αφεντικό της Brawn GP, Ross Brawn, μιλώντας για τα θραύσματα που αποκολλήθηκαν από το μονοθέσιο του Barrichello, σημείωσε: "Είχαμε ένα πρόβλημα με το πίσω μέρος του αμαξιού και ακόμα το ερευνούμε. Δεν έχουμε πάρει πίσω το κομμάτι από τη FIA και μόλις το πάρουμε θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι συνέβη. Είναι η πρώτη φορά που είχαμε πραγματικά ένα πρόβλημα με το μονοθέσιο, το οποίο μέχρι τώρα ήταν πολύ αξιόπιστο".

από το Contra.gr

25 Ιουλίου 2009

Στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών προκρίθηκε η Εθνική μας νικώντας την Ισπανία στον Ημιτελικό με σκόρ 87-76.

Ενα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο της Εθνικής Ελλάδας εξάλειψε τη διαφορά 12 πόντων που είχε πάρει η Ισπανία και το τέλος του ημιτελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που διεξάγεται στη Ρόδο βρήκε τους παίκτες του Κώστα Μίσσα νικητές με 87-76. Εξασφαλισμένο το μετάλλιο, στόχος το χρυσό στον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο τη Γαλλία ή την Ιταλία.

Η γραμμή τριών πόντων ήταν αυτή που στοίχησε στην Ελλάδα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Οι Ισπανοί παρουσιάστηκαν εξαιρετικά εύστοχοι στις προσπάθειές τους και ήδη από τα πρώτα λεπτά πήραν προβάδισμα με 8-2. Η Εθνική μείωσε στον πόντο (8-7, 10-9), αλλά τα αβίαστα λάθη και -κυρίως- τα εξ επαφής άστοχα σουτ κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα τη γαλανόλευκη επιθετική συγκομιδή, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-11.

Το δεύτερο άρχισε στο ίδιο επίπεδο. Η είσοδος του Ζήση Σαρικόπουλου είχε ευεργετική επίδραση και το 24-15 έγινε γρήγορα 24-21, με την ελληνική ομάδα να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια. Κάπου εκεί οι "φούριας ρόχας" επιστράτευσαν και πάλι την ευστοχία τους μακριά από τη ρακέτα και έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (35-25). Ο τραυματισμός του Νίκου Παππάς σε μία κατά τα άλλα εξαιρετική ατομική ενέργεια έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα για την Εθνική μας, η οποία παρότι είχε περισσότερα φάουλ υπέρ, "πλήρωσε" με το 39-31 τα περισσότερα λάθη και τα μόλις 1/10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο και οι Ισπανοί κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στους δώδεκα πόντους (48-36). Σε αυτό το σημείο, οι παίκτες της εθνικής σταμάτησαν να σημαδεύουν τα σίδερα και άρχισαν να ευστοχούν από κάθε απόσταση. Το σερί 13-2 δεν ήταν προϊόν μόνο της επιθετικής ανάκαμψης, αλλά και της αμυντικής συνέπειας, μιας και πλέον ουδείς Ισπανός ήταν ελεύθερος κι έτοιμος να σουτάρει προς το ελληνικό καλάθι. Ενα τρίποντο του Γιαννόπουλου έβαλε την Ελλάδα μπροστά με 58-56 και ένα δεύτερο σερί με 7-1 επιβεβαίωσε την κυριαρχία της χώρας μας στο τρίτο δεκάλεπτο.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε τους Ισπανούς πλήρως αποπροσανατολισμένους, με προσπάθειες πάνω σε άμυνα που δεν είχαν τύχη και έναν Ραμπασέδα να κερδίζει μεν φάουλ από τους Ελληνες παίκτες, αλλά δίχως ουσία. Οι Ελληνες "πυροβολούσαν" συνεχώς στην επίθεση και δύο κοψίματα του Γιαννόπουλου σταμάτησαν τα όνειρα των "φούριας ρόχας" για ανατροπή. Οι συνθήκες νίκης είχαν διαμορφωθεί, η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους πέντε πόντους και η διαδικασία των βολών και των φάουλ στα τελευταία λεπτά λειτούργησε εν τέλει υπέρ της ελληνικής ομάδας που αύξησε τη διαφορά στους έντεκα πόντους (87-76).

Η Εθνική Νέων Ανδρών, λίγες μέρες μετά το αργυρό της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο, εξασφάλισε στη χειρότερη περίπτωση ένα ίδιου χρώματος μετάλλιο. Εάν θα είναι ακόμα σπουδαιότερο μετάλλιο, θα εξαρτηθεί από το τι θα πράξουν στον τελικό, απέναντι στη νικήτρια του άλλου ημιτελικού, μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας (διεξάγεται στις 21:15).

Η ένταση κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν μεγάλη και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις. Μία εξ αυτών ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη του αγώνα προκάλεσε μία μίνι σύρραξη, αλλά γρήγορα επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.


Τα δεκάλεπτα: 11-19, 31-39, 61-59, 87-76

Ισπανία: Φερνάντεθ 4, Λόπεθ 5, Αλμαθάν, Τόμας 15, Ραβασέδα 19, Παρέχο 6, Σαμπ 9, Ντε Λα Φουέντε 2, Αγκιλάρ 16

Ελλάδα: Μάντζαρης 6, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 11, Γιαννόπουλος 16, Σακελλαρίου, Παπανικολάου 9 (6ρ, 5κλ, 2κ), Σλούκας 17 (4κλ, 4ρ), Γιάνκοβιτς 1, Μπόγρης 12, Κασελάκης 7, Σαρικόπουλος 8

πηγή contra.gr

Βρείτε τα νέα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ σας. Ενα πολύ καλό εργαλείο από το Enet.gr.

Εκατομμύρια οδηγοί θα πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας (έως και 150 ευρώ) και για το 2010. Όσοι θέλουν να αποσύρουν το ΙΧ τους, μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση έως και 3000 ευρώ. Τι θα ισχύσει για το δικό σας αυτοκίνητο; Βρείτε την απάντηση με το εργαλείο του enet.gr
Για να εντοπίσετε πόσα θα πληρώσετε για να εξασφαλίσετε το σηματάκι για το 2010, θα πρέπει να γνωρίζετε δύο πράγματα: Πρώτον τον κυβισμό του ΙΧ σας και δεύτερον την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Από το συνδυασμό των δύο πληροφοριών θα προκύψει το νέο ποσό. Αν θέλετε να πληροφορηθείτε για το κίνητρο της απόσυρσης, θα πρέπει να απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα:

1.Αν θέλετε απλώς να αποσύρετε το παλαιό σας αυτοκίνητο
2.Αν θέλετε να αποσύρετε το παλαιό αυτοκίνητο και ταυτόχρονα να αγοράσετε καινούργιο.
3.Ποιος είναι ο κυβισμός του ΙΧ που αποσύρετε

Τέλος, το εργαλείο του enet.gr θα σας απαντήσει και για το αν θα σας επιτραπεί -και κάτω από ποιες προϋποθέσεις- η είσοδος στον δακτύλιο από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά.

Θάνος Τσίρος


Υπολογίστε εδώ τα νέα μέτρα για τα ΙΧ

από το Coctail News

24 Ιουλίου 2009

Προσοχή στα πλαστικά μπουκάλια και τις συσκευασίες.

Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό

σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα;

Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;
Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;
Λοιπόν κάνετε λάθος!!!
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ...

1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού

Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.
Σκεφτείτε το, πόσες φορές έχετε ή ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ αυτό, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι...»
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι τα Νο: 3, 6, και 7!!!
ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ αν βρισκονται στον πάτο του μπουκαλιού!!!

Ελέγξτε αυτό το διάγραμμα που αναλύει το πλαστικό, τις χρήσεις και τη χημική παρασκευή του (βρίσκω το #7 λίγο τρομακτικό)
http://www.epd.gov.hk/epd/english/environmentinhk/waste/guide_ref/guide_plascod3.html

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών

μπουκαλιών ΑΜΕΣΩΣ!!!

Προσοχή στα αιρ κοντίσιον των αυτοκινήτων. Μην τα ενεργοποιείτε μόλις μπαίνετε.


Λίγη προσοχή στο παρακάτω μήνυμα.

Μην ενεργοποιήσετε A / C αμέσως μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο!

Ανοίξτε τα παράθυρα, αφού μπείτε στο αυτοκίνητό σας και μην ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό αμέσως.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν, το ταμπλό του αυτοκινήτου, καλοριφέρ ή Α/C εκπέμπει Βενζόλιο, μια τοξίνη που προκαλεί τον Καρκίνο (καρκινογόνο- είναι η πλαστική θερμαινόμενη μυρωδιά του αυτοκινήτου σας).
Εκτός από την πρόκληση καρκίνου, είναι δηλητήριο για τα οστά σας, προκαλεί αναιμία και μειώνει τα λευκά αιμοσφαίρια. Η παρατεταμένη έκθεση θα προκαλέσει Λευχαιμία, αυξάνοντας τον κίνδυνο του καρκίνου μπορεί επίσης να προκαλέσει αποβολή στις εγκύους.

Αποδεκτό επίπεδο Βενζόλιου σε εσωτερικούς χώρους είναι 50 mg ανά τετραγωνικό μέτρο, αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε κλειστό χώρο με τα παράθυρα κλειστά θα περιέχει 400-800 mg του Βενζόλιου.

Σε περίπτωση που σταθμεύουν σε εξωτερικούς χώρους κάτω από τον ήλιο σε θερμοκρασία πάνω από 60 βαθμούς F, το επίπεδο Βενζόλιου ανεβαίνει στα 2000-4000 mg, 40 φορές το αποδεκτό επίπεδο ... & τα άτομα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αναπόφευκτα θα εισπνέουν υπερβολική ποσότητα των τοξινών.

Συνιστάται να ανοίξετε την πόρτα και τα παράθυρα για να δοθεί χρόνος
για καθαρό αέρα πριν μπείτε. Το βενζόλιο είναι μια τοξίνη που
επηρεάζει το ήπαρ και τα νεφρά, και είναι πολύ δύσκολο για τον
οργανισμό σας να απομακρύνει αυτό το τοξικό υλικό.


από ΤΑΧΑΛΙΑ

Γρίπη των χοίρων: Πανδημία κέρδους!!!!

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.
Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.


Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της. Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.

Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι μιλάνε μόνο γι’αυτό. Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που προκαλεί η αμερικανική επιθετικότητα παγκσμίως.

Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.


Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;


Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche σε μια δημοσιογράφο:


ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
ΔΗΜ: Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

ROCHE: Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
ΔΗΜ: 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

ROCHE:
Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
ΔΗΜ: Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.


Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.

Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής, ο Donald Rumsfeld, γραμματέας αμύνης του George Bush, υπεύθυνος για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα. Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

από email του Δημήτρη Θ.

23 Ιουλίου 2009

Καίνε την χώρα μας πάλι εμπρηστές και κυβερνητική αναλγησία.

Αργησαν αλλά άρχισαν να καίνε και πάλι την πατρίδα μας εμπρηστές ημεδαποί και αλλοδαποί αλλά και τα ελλειπή μέτρα σε χωματερές.

Ηδη από χθές ξεκίνησαν οι μεγαλες πυρκαγιές που ανάγκασαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και άνδρες της πυροσβεστικής να σπεύδουν μεσα στο λιοπύρι να τις κατασβέσουν. Εύβοια, Ηλεία, Αττική, Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Μάνδρα, Βρανά, Ν. Μάκρη, Κάντζα κ.α.
Σε ολόκληρη την χώρα μόνο χθές εκδηλώθηκαν 50 εστίες.

Αυτή την στιγμή καίγεται η Βοιωτία στην περιοχή νοτίως της Θήβας και οι δυτικές περιοχές της Αττικής Ελευσίνα, Ασπρόπυργος έχουν κυριολεκτικά πνιγεί στους καπνούς.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες στο Μοσχοπόδι.
Οι δυνατοί άνεμοι και οι μεγάλες θερμοκρασίες δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Το Newsroom της Ναυτεμπορικής μετέδιδε πριν λίγο τα παρακάτω:

Διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 μ.μ. σε δασική περιοχή στο Μοσχοπόδι Θήβας, το μέτωπο της οποίας κατευθύνεται ανατολικά.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 38 οχήματα, 82 πυροσβέστες, 93 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ, «κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει και για αύριο για πολλές περιοχές. Ειδικότερα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για: Νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Σάμου (μόνο για νήσο Ικαρία) καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι κρατικές υπηρεσίες και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Παράλληλα καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι πολίτες παρακαλούνται:

- να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

- να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

- να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Λεηλατούν την πολιτιστική κληρονομιά της Κατεχόμενης Κύπρου.


Καταπέλτης κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπριακών αρχών ήταν οι καταθέσεις επιστημόνων σε επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου που πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι εκατοντάδες εκκλησίες και χιλιάδες θρησκευτικά και αρχαιολογικά ευρήματα λεηλατήθηκαν από τις ελεύθερες περιοχές τα τελευταία 35 χρόνια της τουρκικής κατοχής και κατηγόρησαν ευθέως την τουρκοκυπριακή πλευρά και τον κατοχικό στρατό.

Όπως μεταδίδει η Χουριέτ η συζήτηση επιστημόνων και μελών του Κογκρέσου διεξήχθη στην Ουάσιγκτον υπό την αιγίδα της Επιτροπής του Ελσίνκι.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Γερμανός ιστορικός Κλάους Γκάλας και ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Μάικλ Γιάνσεν. Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου "καταστράφηκε στα κατεχόμενα".

“Περίπου 16 χιλιάδες εικόνες, τοιχογραφίες και μωσαϊκά λεηλατήθηκαν και μεταφέρθηκαν εκτός Κύπρου. Οι τουρκικές Αρχές δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν το πολιτιστικό πλιάτσικο και σε ορισμένες περιπτώσεις το ενθάρρυναν", είπε στην ομιλία του ο Γιένσεν. Ο Γκάλας πρόσθεσε ότι οι "λεηλασίες έγιναν υπό τον διακριτική ανοχή του τουρκικού στρατού".

από το Foreign Press

22 Ιουλίου 2009

Πόσο έτοιμοι είστε για διακοπές;

Πολλοί φίλοι και φίλες ετοιμάζονται για διακοπές με την οικογένειά τους. Κάνουν όλες τις ετοιμασίες, ετοιμάζουν λίστες με τα πράγματα που πρέπει να πάρουν για να μην ξεχάσουν τίποτα. Πολλές φορές όμως, απουσιάζουν απο αυτές η πιο βασική: αυτή που έχει θέμα την υγεία. Συχνά απουσιάζει το φαρμακείο απο τις βαλίτσες. Επειδή, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, γι αυτό λοιπόν, φέτος, αφήστε χώρο και για το φαρμακείο για να είστε πιο ξένιαστοι.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει όμως ένα φαρμακείο για να πούμε ότι είμαστε καλυμμένοι:
-οξυζενέ για τον καθαρισμό των πληγών
-οινόπνευμα
-αντισηπτική σκόνη για γρήγορη επούλωση των τραυμάτων
-ιωδιούχο διάλυμα για απολύμανση
-βαμβάκι, αποστειρωμένες γάζες, επιδέσμους, τσιρότα σε διάφορα μεγέθη και κατά προτίμηση αδιάβροχα
-αλοιφή για ηλιακά εγκαύματα
-αντιπυρετικά και παυσίπονα
-αντισταμινικά χάπια και αλοιφή για διάφορες αλλεργίες και τσιμπήματα
-θερμόμετρο
-εντομωαποθητικό σπρέι, κυρίως για τα παιδιά
-ψαλίδι και τσιμπιδάκι φρυδιών (για αφαίρεση αγκαθιών απο αχινούς κ.α.)
-ένεση κορτιζόνης σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα αλλεργίας
-δραμαμίνες για την ναυτία

Φυσικά, καλό είναι να ελέγχονται συχνά οι ημερομηνίες λήξεως των φαρμάκων, που περιέχονται στο φαρμακείο.
Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν μαζί τα οικογενειακά βιβλιάρια υγείας και οποιαδήποτε άλλα χαρτιά μπορούν να φανούν χρήσιμα.
Ακόμη θα πρέπει να υπάρχουν και τα φάρμακα που παίρνουν όσοι πάσχουν απο κάποιο χρόνιο νόσημα, σε αρκετή ποσότητα ώστε να μην ξεμείνουν. Υπάρχει περίπτωση, σε ταξίδι στο εξωτερικό, να μην κυκλοφορούν τα ίδια φάρμακα και κάποια υποκατάστατα να μην κάνουν.
Τέλος, καλό είναι να υπάρχουν στην ατζέντα τα τηλέφωνα του νοσοκομείου ή του αγροτικού ιατρείου ή και του φαρμακείου, του τόπου παραθερισμού.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, να περάσετε τέλεια και να γυρίσετε πίσω με το φαρμακείο σας ανέπαφο...........