Σελίδες

23 Ιουλίου 2009

Καίνε την χώρα μας πάλι εμπρηστές και κυβερνητική αναλγησία.

Αργησαν αλλά άρχισαν να καίνε και πάλι την πατρίδα μας εμπρηστές ημεδαποί και αλλοδαποί αλλά και τα ελλειπή μέτρα σε χωματερές.

Ηδη από χθές ξεκίνησαν οι μεγαλες πυρκαγιές που ανάγκασαν πυροσβεστικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και άνδρες της πυροσβεστικής να σπεύδουν μεσα στο λιοπύρι να τις κατασβέσουν. Εύβοια, Ηλεία, Αττική, Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Μάνδρα, Βρανά, Ν. Μάκρη, Κάντζα κ.α.
Σε ολόκληρη την χώρα μόνο χθές εκδηλώθηκαν 50 εστίες.

Αυτή την στιγμή καίγεται η Βοιωτία στην περιοχή νοτίως της Θήβας και οι δυτικές περιοχές της Αττικής Ελευσίνα, Ασπρόπυργος έχουν κυριολεκτικά πνιγεί στους καπνούς.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες στο Μοσχοπόδι.
Οι δυνατοί άνεμοι και οι μεγάλες θερμοκρασίες δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Το Newsroom της Ναυτεμπορικής μετέδιδε πριν λίγο τα παρακάτω:

Διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 μ.μ. σε δασική περιοχή στο Μοσχοπόδι Θήβας, το μέτωπο της οποίας κατευθύνεται ανατολικά.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 38 οχήματα, 82 πυροσβέστες, 93 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ, «κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει και για αύριο για πολλές περιοχές. Ειδικότερα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για: Νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Κυκλάδων, Λέσβου, Χίου, Σάμου (μόνο για νήσο Ικαρία) καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι κρατικές υπηρεσίες και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Παράλληλα καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι πολίτες παρακαλούνται:

- να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

- να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

- να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.