Σελίδες

20 Μαΐου 2009

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3 - 1. Συνεχίζει η ΑΕΚ την καλή πορεία στα Play Off.


Ακούραστη στο κυνήγι του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται η ΑΕΚ. Η Ενωση νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη και δεν άφησε τους πράσινους να ξεφύγουν στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο έπαιξε ο Δικέφαλος του Βορρά, καθοριστική η αποβολή του Σορλέν.

Εικόνα αγώνα

Στα μέση του Μάη και με τους ποδοσφαιριστές να κουβαλούν την κόπωση μίας μεγάλης σεζόν το τελευταίο που περιμέναμε να δούμε ήταν ο γρήγορος ρυθμός και το υψηλό τέμπο. Και όμως, το γρήγορο γκολ του Τζιμπούρ στο 9’ που έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ, έδωσε έναν ρυθμό στο παιχνίδι που δύσκολα συναντάμε στα ελληνικά γήπεδα. Φάσεις και στις δύο εστίες, τρεξίματα, δυνατά μαρκαρίσματα, ποδοσφαιρική μονομαχία με τα όλα της.


Στο πρώτο 15λεπτο η ΑΕΚ είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή αλλά όταν οι μέσοι του ΠΑΟΚ ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους και κατάφεραν να περάσουν μπάλες μπροστά, ο Δικέφαλος του Βορρά έγινε άκρως απειλητικός. Ο Μπακαγιόκο προειδοποίησε με το δοκάρι που είχε στο 29’ ενώ ο Ιβιτς έξι λεπτά αργότερα με ένα όμορφο σουτ έφερε στα ίσια το ματς, γεγονός αναμενόμενο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο.

Ότι όμως έχτισε με κόπο για 20 λεπτά ο ΠΑΟΚ το γκρέμισε μέσα στα τελευταία 7 του ημιχρόνου. Αρχικά ένα ολέθριο αμυντικό λάθος έδωσε το δικαίωμα στον Μπάλνκο (από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ) να γράψει το 2-1 ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε και με 10 παίκτες. Ο διαιτητής Κάκος εξάντλησε την αυστηρότητά του παρατηρώντας τον Σορλέν αρχικά με κίτρινη κάρτα για φάουλ και αμέσως μετά με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία.

Αυτή η αλλοίωση των αριθμητικών δεδομένων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Με παίκτη περισσότερο, η ΑΕΚ κυριάρχησε στην επανάληψη, κράτησε με ευκολία τους παίκτες του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία της (ο Σάντος άργησε χαρακτηριστικά να κάνει τις δύο τελευταίες αλλαγές του) και βρήκε την ευκαιρία να σιγουρέψει και τη νίκη της με το τρίτο γκολ στο 60’ (αυτογκόλ Χαλκιά μετά το σουτ του Σκόκο).

Χωρίς υπερβολή, το παιχνίδι τελείωσε 30 λεπτά πριν από την τυπική λήξη τoυ. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε καμία διάθεση να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητές του και η ΑΕΚ εγκαταστάθηκε μέσα στην περιοχή του Χαλκιά χάνοντας ευκαιρίες με όλους τους πιθανούς τρόπους. Από καθαρή ατυχία η Ενωση δεν αύξησε το δείκτη του σκορ.

Κλειδί αγώνα

Δίχως αμφιβολία, η (πολύ αυστηρή) αποβολή του Σορλέν. Χωρίς τον Γάλλο μέσο, ο ΠΑΟΚ ήταν αδύνατο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του ματς ενώ οι ποδοσφαιριστές του απογοητεύτηκαν και έπαψαν να κυνηγούν με πάθος την μπάλα. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσε του αποτελέσματος έπαιξε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

ΜVP

O Νάτσο Σκόκο γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της μπάλας. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Αργεντίνος βρήκε χώρους να ελιχθεί και να δημιουργήσει πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Είναι από τους παίκτες που μία ενέργεια μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αγώνα.

Αδύναμος Κρίκος

Σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά τις ανάγκες της αναμέτρησης. Κόπιασαν για να ισοφαρίσουν αλλά στη συνέχεια πέταξαν την προσπάθειά τους στα σκουπίδια, δεχόμενοι ένα αστείο γκολ και μένοντας με 10 παίκτες. Είναι φανερό ότι στα αποδυτήρια της ομάδας υπάρχει συσσωρευμένη ένταση που βγαίνει με λάθος τρόπο στον αγωνιστικό χώρο.


Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Μπέρσης (Αρκαδίας), Δάλλας (Ηπείρου)

Συνθέσεις

Α.Ε.Κ.:

Σεμπάστιαν Σάχα, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Δημήτρης Κουτρουμάνος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Ζεράλντο Αλβες (72' Σάββας Γκέντσογλου), Παντέλης Καφές (57' Γκουστάβο Μαντούκα), Αγκουστίν Πελετιέρι, Ταμαντάνι Ενσαλίβα , Ραφίκ Τζιμπούρ (85' Αρνάλδο Εντίνιο), Ιγκνάσιο Σκόκο, Ισμαέλ Μπλάνκο

Π.Α.Ο.Κ.:

Κώστας Χαλκιάς, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ (80' Παντελής Κωνσταντινίδης), Μασιέλ Λίνο, Πάμπλο Κοντρέρας, Τζο Μπιζέρα, Ολιβιέ Σορλέν, Βλάνταν Ιβιτς, Ρικάρντο Βερόν, Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, Ηλίας Αναστασάκος (46' Βασίλης Λάκης), Αντελίνο Βιεϊρίνια (80' Στέφανος Αθανασιάδης)

Στο άλλο παιχνίδι ο ΠΑΟ νίκησε στο Αλκαζάρ δύσκολα την Λάρισα 1-0

Η βαθμολογία των πλέι οφ

Παναθηναϊκός 12
AEK 11
ΠΑΟΚ 6
ΑΕΛ 0

πηγή contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.