Σελίδες

8 Ιανουαρίου 2009

Οι Τουρκοι το βιολι τους.

Στις τρεις και τέταρτο το απόγευμα της Πέμπτης, σχηματισμός οχτώ τουρκικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4, εισήλθαν στο FIR της Αθήνας νοτίως της Σάμου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, τα τέσσερα Φάντομ πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο Αγαθονήσι και σε ύψος 700 πόδια. Στη συνέχεια, ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος σχηματισμός πέρασε σε ύψος 300 ποδών πάνω από το Φαρμακονήσι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας συσχέτισαν το συμβάν με τις προκλητικές χθεσινές ενέργειες των Τούρκων. Υπενθυμίζεται ότι χθες, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν ελικόπτερο Super Puma κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στην περιοχή και ενώ αυτό βρισκόταν σε φάση προσγείωσης στο Φαρμακονήσι.

Το πρωί, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε στείλει αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά της στερείται ψυχραιμίας. Όπως είχε δηλώσει, φτάνοντας στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, «η στάση της Τουρκίας δεν συνάδει με κράτη-μέλη συμμάχους στο ΝΑΤΟ, σε ένα κράτος που θέλει να μπει στην Ε.Ε, αλλά και σε ένα κράτος ο πρωθυπουργός του οποίου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στη Μέση Ανατολή». Ο υπουργός είχε τονίσει ότι «οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι».

Την Τετάρτη, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

πηγη ελευθεροτυπια

Σχολιο
Ο κυριος Μειμαρακης ειπε να κοιμομαστε ησυχοι. Αν ομως ο ιδιος εμενε στο Αγαθονησι, και εκει που επινε τον καφε του ηρεμα, ξαφνικα πετούσαν πανω απο το κεφαλι του Τουρκικα F-16, θα εξακολουθουσε να απολαμβανε το καφεδακι του ηρεμος? Μαλλον δεν μας τα λετε καλα κυριε Μειμαρακη....Τι αλλο πρεπει να κανουν οι βρωμοτουρκοι για να αντιδρασετε με εργα και οχι με δηλωσεις?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.