Σελίδες

14 Ιανουαρίου 2009

Μια καλή εκπομπή απο τον κ. Χαρδαβέλλα, για τον "φάκελλο της Κύπρου" και τους "Αετούς του Αιγαίου".


Παρακολούθησα χθές την αρκετά καλή εκπομπή του Κωστα Χαρδαβέλλα "Αθέατος Κόσμος", με θέμα το άνοιγμα του Φακέλλου της Κύπρου.

Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα λίγο πολύ γνωστά, για την προδοσία του αγώνα των Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγωνιστών τον Ιούλιο και τον Αυγουστο του 1974.

Μίλησε ο αρχηγός του επιτελείου της τότε ΚΥΠ στην Κερύνεια, ο οποίος απο τον Απρίλιο του 1974, λόγω των συνεχών Τουρκικών ασκήσεων, γνωριζε και ενημερωνε με αλλεπάλληλα σήματά του για την επικείμενη τουρκική εισβολή. Μαλιστα λίγες ημέρες αλλά και ωρες πριν την εισβολή τα σήματά του εντάθηκαν καθώς πλεόν ηταν ορατα τα εχθρικά σκάφη εξω απο τις ακτές της Κύπρου μας.

Φυσικά όλα τα σηματα εμειναν αναπάντητα.!!! Ενα πάνοπλο τάγμα της Εθνικής Φρουράς που βρισκόταν στο Πέντεμίλι (οπου έγινε η απόβαση) διατάχθηκε λιγες ώρες πριν να αναχωρήσει για την Πάφο στα πλαίσια της αναζήτησης Και καλά, του Μακαρίου!!! Μην ξεχνάμε ότι απο 15 Ιουλιου ειχε γινει πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.
προδοσία έγινε και σε πολλές μάχες κατα την διάρκεια της εισβολής, οπου ελληνικές δυναμεις κλήθηκαν να εγκαταλείψουν αμαχητί εδάφη τα οποία ειχαν καταλάβει με αγώνα και θυσίες απο τους Τούρκους.

Στην προδοσία ειχαν αναμιχθεί ανώτατοι Ελληνες (αν μπορείς να τους πεις ετσι) αξιωματικοί και πολιτικοί οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Αγγλία καθώς και το ΝΑΤΟ. Ο 6ος Αμερικανικός στόλος έπλεε καθόλη την διάρκεια της εισβολής μεταξύ Ρόδου και Κυπρου με διαταγές να μην επιτρέψει την αποστολή ελληνικών αεροπερικών δυνάμεων προς την Κύπρο.
Εδω φυσικά υπάρχει και μια μομφή προς τον κ. Χαρδαβέλλα οποίος δεν ανέφερε κανενα όνομα προδότη αξιωματικού ή πολιτικού.
Αυτά προς συμμόρφωση και αποφυγή στο μελλον.......όπως τόνισε κι ο Χαρδαβέλλας.

Στο πρωτο μερος της εκπομπής εγινε και εκτενής αναφορά για τους "Αετούς του Αιγαίου", τους Ελληνες ήρωες πιλότους που εδρεύουνστην αεροπορική βαση της Σκύρου, και καθημερινά κυνηγούν τους Τούρκους στο Αιγαίο. Διαπιστώθηκε το υψηλό φρόνημα τους, η ελληνική ψυχή τους καθώς και η ξεφτίλα του "ελληνικού" κράτους που τους πληρώνει χειρότερα κι απο καρεκλοκενταυρους του Δημοσίου !!!!
Αισχος.!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.