Σελίδες

14 Ιανουαρίου 2009

Βρεφος πνιγηκε στη Συμη

Ενα κοριτσάκι μόλις 40 ημερών έχασε τη ζωή του χθες το πρωί όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία βρισκόταν μαζί με 18 ακόμη λαθρομετανάστες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σύμης.

Η βάρκα με τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στις 12.30 χθες το μεσημέρι ανοιχτά της Σύμης από το πλήρωμα πλωτού του Λιμενικού. Οι επιβαίνοντες λαθρομετανάστες με την εμφάνιση του ελληνικού σκάφους συγκεντρώθηκαν στη μια πλευρά της βάρκας, με αποτέλεσμα αυτή να βυθιστεί. Αμέσως στο σημείο έσπευσε και δεύτερο πλωτό του Λιμενικού προκειμένου να εντοπισθούν οι λαθρομετανάστες και να περισυλλεγούν σώοι οι 18 ενήλικοι. Το βρέφος όμως δεν άντεξε στο κρύο.

Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στη Σύμη όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ καταθέτοντας στις αρχές ανέφεραν ότι ξεκίνησαν από ερημική παραλία των τουρικών ακτών. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας λιμενικοί εντόπισαν χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέρου και Λειψών τα πτώματα δύο ανδρών ηλικίας 35 έως 40 ετών, με ασιατικά χαρακτηριστικά. Εικάζεται ότι πρόκειται επίσης για λαθρομετανάστες.

Ωστόσο, και δεύτερο σκάφος με 56 λαθρομετανάστες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ 30 ναυτικά μίλια νοτίως της Μήλου, έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου στη διεθνή κλήση κινδύνου 112 λίγο μετά τις 8 μ.μ. Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού και παραπλέοντα σκάφη αναμενόταν να το προσεγγίσουν αργά το βράδυ, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7 - 8 μποφόρ.

πηγη kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.