21 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ “ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ” ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Όλοι οι πολιτικοί αναλυτές και όχι μόνο, γνωρίζουν ότι από την πρώτη ημέρα που τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ ανέλαβε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξυφαίνει ένα ευρύ σχέδιο καρατόμησης της ευρωπαϊκής δυναμικής της Γερμανίας και ειδικότερα της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Οι οξύτατες αντιπαραθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και της Άγκελα Μέρκελ υπήρξαν πολλές και συχνές. 

Ωστόσο, η δική μου γνώση εστίαζε πως ο μεγαλύτερος σχεδιασμός αυτής της καρατόμησης της Καγκελαρίου από τον Αμερικανό Πρόεδρο, ήταν εντός των τειχών.

Αφού επί δεκαπέντε μήνες η θέση του Αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο ήταν ελεύθερη και ανάμενε τον νέο Αμερικανό διπλωμάτη. Μια “διπλωματική απουσία” που δεν συνέβη ποτέ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η μη έγκαιρη πλήρωση της θέσεως Αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο, χρωμάτιζε με μελανά χρώματα τις αποστασιοποιημένες – θα έλεγα ακόμη και ψυχρές – σχέσεις ΗΠΑ – Γερμανίας. 

Το “υποκατάστατο” του Ντόναλντ Τραμπ είχε διοριστεί πρέσβης στο Βερολίνο… 

Έτσι τον Μάιο του 2018 νέος Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία ανέλαβε ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ. Του οποίου η διπλωματική θητεία δεν ξεκινούσε με τους καλύτερους οιωνούς. Αφορμή είχαν δώσει – πριν ακόμη αναλάβει τα υψηλά του καθήκοντα - δηλώσεις του για τον πονηρό ρόλο της Γερμανίας στο Συριακό ζήτημα, που επί της ουσίας παρενέβαινε στην γερμανική εξωτερική πολιτική.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί με κεφαλαία γράμματα, πως ο διπλωμάτης Ρίτσαρντ Γκρενέλ ήταν εκ των εκλεκτών και απολύτως έμπιστων ανθρώπων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Ωστόσο, η πολιτική γερμανική θύελλα εναντίον του, συνεχίστηκε και εντάθηκε ακόμη περισσότερο, όταν σε λιγότερο από ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Βερολίνο, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ κατηγορήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση για παραβίαση του πρωτοκόλλου, που όφειλε ως διπλωμάτης να τηρεί, αφού αξίωσε από την Άγκελα Μέρκελ να έχει σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος στις 4 Ιουνίου 2018 είχε συνομιλίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Οι κύκλοι περί την Γερμανίδα Καγκελάριο είχαν κάνει λόγο, ακόμη και για ανάκληση του διορισμού του. 

Ωστόσο, το “κερασάκι στην τούρτα” ήλθε λίγο χρονικό διάστημα μετά, όταν ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωνε ότι θέλει “να ενδυναμώσει συντηρητικά κινήματα ανά την Ευρώπη”. Προφανώς εκφράζοντας στρατηγικές θέσεις και απόψεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη. 

Και παρ΄ ότι αυτή η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο ενόχλησε την Άγκελα Μέρκελ, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ συνέχισε λέγοντας ότι “βιώνουμε ένα ξύπνημα της σιωπηλής πλειοψηφίας - εκείνων οι οποίοι απορρίπτουν τις ελίτ και την φούσκα τους - με ηγέτη τον Τραμπ”!

Άλλωστε, ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ σε συνέντευξή του εκείνη την εποχή, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ως έναν ροκ σταρ!

grenell
Ο Ρίτσαρντ Γκρενέλ επικεφαλής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ…

Και ενώ όλα αυτά έχουν προηγηθεί με τον Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ενημερωνόμαστε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον αναβαθμίζει και τον ορίζει Υπηρεσιακό Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας (Director of National Intelligence, DNI).

Αυτή η εξόχως στρατηγική κίνηση του Αμερικανού Προέδρου σε ζητήματα κατασκοπίας, σηματοδοτεί πως ωριμάζει η πολυμέτωπη σύγκρουση των ΗΠΑ κατά της Γερμανίας, όταν ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Γκρενέλ - σφόδρα αντιγερμανός - επί δυο περίπου χρόνια έκανε “φύλο και φτερό” τα εσωτερικά της Γερμανίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόναλντ Τραμπ μακρον
Το σχέδιο των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ για την Ευρώπη…

Ωστόσο η εκτίμηση η δική μας, που πηγάζει και από υψηλή πληροφόρηση Αμερικανού που βρίσκεται επικεφαλής σε “δεξαμενή σκέψης” (Think Tank) του State Department, κάνει λόγο, πως αυτή η σφοδρή σύγκρουση θα υλοποιηθεί αμέσως μετά την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ. 

Και η οποία θα βάλει τέλος στην ηγεμονία της Γερμανίας στην Ευρώπη. Το οποίο, αμερικανικό σχέδιο προβλέπει το διαχωρισμό της Ευρώπης σε τέσσερεις “Πολιτείες”. Της Δυτικής, της Ανατολικής, των Σκανδιναβικών κρατών και των Βρετανικών νήσων! Η Δυτική “Πολιτεία” θα είναι υπό την ηγεμονία της Γαλλίας και η Ανατολική υπό την ηγεμονία της Πολωνίας, η οποία στρατηγικά θα αναβαθμιστεί από τις ΗΠΑ, οικονομικά και γεωπολιτικά. Θα αναπτύξουν οι ΗΠΑ με την Πολωνία μια στρατηγική συμμαχία, ανάλογη αυτής που υπάρχει μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου. Οι ΗΠΑ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θεωρούν ότι πρέπει να τελειώνουν με την ανυπάκουη Άγκελα Μέρκελ και την Γερμανία, από τη στιγμή μάλιστα, που δεν δέχτηκε να δώσει στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος μια βιώσιμη λύση. Κινδυνεύοντας έτσι, να αλλάξει ολόκληρο το Δυτικό Σύστημα Ασφαλείας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, όπως αυτό οικοδομήθηκε από το 1945.

Η πηγή μας, μας ενημερώνει επίσης ότι, η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σύντομα θα αναβαθμιστεί και θα τεθεί υπό την ηγεμονία του Ισραήλ και της Ελλάδος. Επιδίωξη των ΗΠΑ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι, στο εγγύς μέλλον η Γαλλία, η Ιταλία, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος να σχηματίσουν κοινό μέτωπο ελέγχου της Ανατολικής Μεσογείου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ νετανιαχου
Η ανησυχία τους είναι (των ΗΠΑ) τα κράτη Φιλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία και Βαλτικές χώρες, που είναι ταμπουρωμένες στο γερμανικό άρμα, για το τι ακριβώς θα πράξουν στο μέλλον. 

Έτσι δρομολογούν (οι ΗΠΑ) μια αναδιάρθρωση της Ευρώπης, που δεν θα έχει καμιά σχέση με την σημερινή της εικόνα! Στην Γερμανία τα αμέσως επόμενα χρόνια – εκτιμά η πηγή μας - θα δημιουργηθούν σοβαρές και μεγάλες οικονομικές αναταραχές και ανατροπές, καθώς η εξαρτώμενη από τις εξαγωγές της οικονομία, που βασίζεται στην ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, θα υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα από την οικονομική επιδείνωση της ευρωζώνης και το εντεινόμενο και συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα του Ευρωσκεπτικισμού! 

Μετά τα όσα λοιπόν μας εξιστόρησε η εξέχουσα διπλωματική πηγή μας, εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε απολύτως τίποτε άλλο, παρά μόνο να πούμε: Οψόμεθα!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.