18 Οκτωβρίου 2019

Να κλείσει τώρα το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία» στα Σκόπια. Ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών

Κλείστε το Μουσείο της παραχάραξης και του ψευτοαλυτρωτισμού.
Γράφουν οι Θ. Μαλκίδης - Γ. Τάτσιος

Με το παρακάτω κείμενο και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες για το αυτοαποκαλούμενο «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία» στα Σκόπια, κείμενο το οποίο υπογράφω από κοινού με τον Γεώργιο Τάτσιο πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, απαιτώ και απαιτούμε το άμεσο κλείσιμό του (όπως και των άλλων "Μουσείων" που εκθέτουν τα κλοπιμαία και εκπέμπουν αλυτρωτισμό) και την ακύρωση της "Συμφωνίας" των Πρεσπών. 

Θεοφάνης Μαλκίδης -Γεώργιος Τάτσιος * 

Να κλείσει τώρα το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία» στα Σκόπια
Ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών


1. Ο αλυτρωτισμός των «Μουσείων» και η κλοπή της Μακεδονίας 

Όπως είναι γνωστό το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων και φυγόδικου Νίκολα Γκρουέφσκι (Γρούιου) εκ Αχλάδας Φλώρινας, είχε τον εύγλωττο τίτλο «Σκόπια 2014» και αφορούσε την κατασκευή αγαλμάτων, κτηρίων, μνημείων με σαφή και ευθεία αναφορά στη Μακεδονία και την κλοπή της πολιτιστικής και ιστορικής της κληρονομιάς.
Ανάμεσά τους το Εθνικό Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ύψους 30 μέτρων, το επίσης υψηλό μνημείο του πατέρα του, Φιλίππου Β', η Φιλαρμονική και άλλα. 


Ο πυρήνας όμως του σχεδίου «Σκόπια 2014» ήταν το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για Ανεξαρτησία – Μουσείο της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης (VMRO)».

Το Μουσείο ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 2008 και η κατασκευή του διήρκεσε τρία χρόνια. Το Μουσείο άνοιξε επίσημα τις πύλες του στην 20η επέτειο της ανεξαρτησίας των Σκοπίων στις 8 Σεπτεμβρίου 2011.


Σύμφωνα με την προπαγάνδα «το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ως εξειδικευμένο μουσείο ιστορικών εκθέσεων, αποσκοπεί στην παρουσίαση των ιστορικών, πολιτιστικών και επαναστατικών παραδόσεων της Μακεδονίας και του Μακεδονικού λαού στον πολυετή αγώνα τους για τη δημιουργία ενός εθνικού κράτους στα Βαλκάνια. Είναι ένα τεκμηριωμένο, σύγχρονο και αντικειμενικό σκηνοθετικό εργαλείο των πιο σημαντικών γεγονότων και διαδικασιών στην πρόσφατη ιστορία της Μακεδονίας. Τα ιστορικά εκθέματα παρουσιάζουν όλες τις δοκιμασίες του μακεδονικού λαού στην άσκηση του οράματος Ελευθερίας, την αρχική ιδέα του επαναστατικού αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, την ενοποίηση και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους. Επίσης, τα εκθέματα του μουσείου αποκαλύπτουν την αγωνία του μακεδονικού λαού, την αντίσταση κατά της κομμουνιστικής δικτατορίας, θυσιάζοντας τη ζωή τους για ένα ανεξάρτητο, ενωμένο και δημοκρατικό κράτος». 

Το «Μουσείο» έχει τα εξής Τμήματα: 

- Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης
- Επαγγελματικής Επιστήμης και Τεκμηρίωσης
- Προώθησης και Μάρκετινγκ
- Γενικών Υποθέσεων
- Ανθρώπινου Δυναμικού
- Ασφάλειας και Συντήρησης

- Πωλήσεων με το όνομα «Μακεδονία»


Τα εκθέματα καλύπτουν την περίοδο από την αρχή του αντιστασιακού κινήματος κατά της οθωμανικής κυριαρχίας μέχρι την κήρυξη ανεξαρτησίας από τη Γιουγκοσλαβία στις 8 Σεπτεμβρίου 1991, δίνοντας βάρος στον Ελληνικό εμφύλιο πόλεμο όπου παρουσιάζεται ως ο «Αγώνας για την Ανεξαρτησία της Μακεδονίας!». 

Κατά έναν περίεργο τρόπο, στο Μουσείο των Σκοπίων η περιήγηση στα εκθέματα χωρίς ξεναγό-υπάλληλο του κράτους απαγορεύεται. Η «Μακεδονική ιστορία» είναι πολύπλοκη και μπορεί εύκολα να μπερδέψει τους ξένους, είναι η εξήγηση που δίνεται όταν αρχίζει η περιήγηση δύο ωρών. Όμως ο πραγματικός λόγος είναι προφανές ότι είναι άλλος. Η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει κάθε «έκθεμα», κάθε λέξη και επομένως την ιστορική εικόνα και τα μηνύματα που εκπέμπει το «μουσείο».

Εκεί όπου σύμφωνα με την προπαγάνδα «ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας μέσω 6.000 εκθεμάτων, να επιβεβαιώσει το κρατικό δόγμα ότι οι Μακεδόνες είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Η επίσκεψη στο αποκαλούμενο «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», εντυπωσιάζει για το μέγεθος της προπαγάνδας, για τα ανεκδιήγητα εκθέματα. Απλοϊκοί ζωγραφικοί πίνακες μεγάλων διαστάσεων, ρεαλιστική αισθητική, κέρινα ομοιώματα, φωτογραφίες « Μακεδόνων ηρώων», όπως ο Βούλγαρος και σύμμαχος των Γενοκτόνων Νεότουρκων Γιάνε Σαντάνσκι να μπαίνει στη Θεσσαλονίκη και στην Καμάρα το 1912.
Η καπήλευση, η κλοπή είναι ολοκληρωτική, ο «αλυτρωτισμός» εναντίον της Ελλάδας είναι παντού. 


2. Το «μουσείο- κλοπή» αλλάζει τάχα ονομασία…. 

Υποτίθεται ότι το Μουσείο της « Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» – VMRO, των Σκοπίων, πριν από λίγο καιρό άλλαξε την ονομασία του, μετά την κυβερνητική συνεδρίαση για τα νέα ονόματα των ιδρυμάτων, τα οποία επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Πρεσπών και τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Έτσι αφήνουμε χωρίς σχόλιο το γεγονός το Μουσείο που είχε την επωνυμία «Δημοκρατία της Μακεδονίας, Εθνικό Ίδρυμα- Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα για την κρατική Υπόσταση και Ανεξαρτησία- Μουσείο της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» μετονομάστηκε σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Εθνικό Ίδρυμα- Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία- Σκόπια»…...

3. Το αίτημά μας, το αίτημα της Αλήθειας και της Ιστορίας 

Με το κείμενο αυτό και τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν στέλνουμε το μήνυμά μας:
Είναι απαίτηση του Ελληνικού Λαού ο οποίος δεν έδωσε και ούτε θα δώσει ποτέ τη συγκατάθεσή του για την κλοπή της Μακεδονίας με τη λεγόμενη «Συμφωνία» των Πρεσπών, να κλείσει τώρα το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία» στα Σκόπια.


Ο Αγώνας μας για την ακύρωση της «Συμφωνίας» των Πρεσπών συνεχίζεται! 

*Ο Γ. Τάτσιος είναι πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Ο Θ. Μαλκίδης είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Πηγή: https://malkidis.blogspot.com/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.