Τελευταίες αναρτήσεις

9 Οκτωβρίου 2019

Η Τουρκία ξεπέρασε τα εσκαμμένα - ΟΧΙ άλλη υποχώρηση

Γράφει ο Αμφικτύων

Οι συζητήσεις μεταξύ των ηγετών καλές είναι αλλά το δε νυν έχον αυτές πρέπει να οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Διότι οι καιροί ου μενετοί. Όταν ο Ερντογάν παίρνει το πράσινο φως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να εισβάλλει στη Συρία, γράφοντας το διεθνές δίκαιο στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όταν απειλεί θεούς και δαίμονες ότι θα εξαπολύσει τις άριστα εξοπλισμένες στρατιές του εναντίον όχι μόνο των γειτόνων αλλά και με υπερπόντιες παρουσίες όπως στη Λιβύη και στον κόλπο, δείχνει το μέγεθος των μεγαλεπίβολων σχεδίων του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Τότε πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά και να προετοιμασθούμε αθόρυβα μεν αλλά αποτελεσματικά όπως μας έχει διδάξει η μακραίωνα ένδοξη ιστορία μας και το ΟΧΙ του 1940. Δηλαδή προετοιμασία ηθική, ψυχολογική, στρατιωτική, οικονομική ώστε να αντιμετωπίσουμε τον ιταμό εισβολέα. Είναι καιρός να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με όλους τους λαούς της περιοχής που απειλούνται και να προχωρήσουμε και σε εκπόνηση κοινών στρατιωτικών σχεδίων για την αντιμετώπιση του τουρκικού ισλαμοφασισμού. Διότι περί αυτού πρόκειται. 

Η Κύπρος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη καιρός να αναβιώσουν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος-Κύπρου. Η Κύπρος δεν είναι μακριά. Είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού στο χώρο της Ανατ. Μεσογείου και η αξία της για μας είναι τεράστια. Η Κύπρος μπρος στην απειλή του «Γιαβούζ» στο αδειοδοτημένο στην TOTAL και ENI βυθοτεμάχιο 7 θα έπρεπε ήδη να είχε ζητήσει την στρατιωτική συνδρομή από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία σαν άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες, αλλά και ευρύτερα από την Αίγυπτο και το Ισραήλ που θίγονται από την Τουρκική αρπακτικότητα στην περιοχή. Το Γιαβούζ αν δεν αποχωρήσει με διπλωματικά μέσα πρέπει να βυθιστεί. 

Οι Τούρκοι πρέπει να εννοήσουν ότι ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή και από δω και πέρα αρχίζει πόλεμος, εκτός και αποφασίσαμε να γίνουμε προτεκτοράτο. 

Όσο δείχνουμε πολιτική κατευνασμού και υποχωρούμε ο Τούρκος προχωρά και κατακτά και όταν θα στείλει κάποιο «Γιαβούζ» δυτικά της Κρήτης ή κάποια φρεγάτα έξω από το Φάληρο τότε θα είναι πολύ αργά. Τούτο πρέπει να διαμηνύσει η κυβέρνηση στην «κοιμωμένη» Ε.Ε και για να την κάνει να ξυπνήσει να ανοίξει τα σύνορα στους λαθρομετανάστες για να διαρρεύσουν προς αυτήν. 

Αμφικτύων 
8/10/2019 

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών  
http://amphiktyon.blogspot.com/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.