25 Ιουνίου 2016

Nάιτζελ Φάρατζ: Ο άνθρωπος που επέβαλε το δημοψήφισμα και το Brexit

«Αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο». Με αυτά τα λόγια πανηγύρισε το Βrexit ο επικεφαλής της εκστρατείας του Leave, ο Νάιτζελ Φάρατζ. 

Ο 52χρονος Φάρατζ, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα για τα «βέλη» που έχει εκτοξεύσει ενάντια στην ηγεσία της Ε.Ε. με αφορμή την οικονομική περιπέτεια της χώρας μας, χρηματιστής στο επάγγελμα, ξεκινήσε την πολιτική καριέρα με τους συντηρητικούς μέχρι που τους εγκατέλειψε το 1992, όταν οι Τόρις υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ενα χρόνο αργότερα ίδρυσε το δικό του κόμμα, το περίφημο UKIP (UK Independence Party) και το 1999 κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής (το 2004 και 2009 επίσης).

Το 2006 έγινε αρχηγός του UKIP ενώ θεώρησε νίκη του τη δέσμευση του  Ντέιβιντ Κάμερον για εκλογή δημοψηφίσματος κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου.

Εχει επιζήσει και από συντριβή αεροσκάφους!

Το «κακό παιδί του Ευρωκοινοβουλίου» είναι... πολύ «σκληρό καρύδι». Όταν ήταν μόλις 20 χρονών προσβλήθηκε από καρκίνο των όρχεων, τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει. Τον Μάιο του 2010 ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από συντριβή αεροσκάφους όταν κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου το μονοκινητήριο αεροπλάνο -πίσω από το οποίο κυμάτιζε πανό του UKIP- στο οποίο επέβαινε κατέπεσε σε ένα λιβάδι στο Νορθαμπτονσάιρ. Ευτυχώς πετούσε σε χαμηλό ύψος κι έτσι ο Νάιτζελ Φαράτζ περπάτησε σαν... κύριος όταν απεγκλωβίστηκε από το σκάφος (σε κατάσταση σοκ όμως).

Ο αγγλικός Τύπος πάντως ακόμη και σήμερα εκφράζει τις ανησυχίες του για το αν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα αφού ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα πως αντιμετωπίζει πρόβλημα αϋπνίας εξαιτίας πόνων στη μέση και του έχουν χορηγηθεί χάπια που τον βοηθούν στον ύπνο ενώ υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα που δεν αποκλείουν να έρθει ξανά στην επιφάνεια το σκάνδαλο της παράνομης σχέσης του με την Αναμπελ Φούλερ, η οποία για μια περίοδο βρισκόταν στο στενό περιβάλλον των συνεργατών του. 

Η άποψή του για την Ευρώπη δεν είναι ίδια με αυτήν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρουν οι φίλοι του ενώ η δεύτερη γυναίκα του Κίρστεν Μερ, την οποία παντρεύτηκε το 1999, είναι Γερμανίδα και μαζί της έχει δύο κόρες. Με την πρώτη σύζυγό του Γκρέιν Χέις, η οποία ήταν η νοσηλεύτρια που τον φρόντισε όταν σε ηλικία 20 ετών είχε ένα σοβαρό τροχαίο, απέκτησε δύο γιους και χώρισε το 1997. 

Για όσους τον κατηγορούν πως έχει χαρακτηριστικά ρατσιστή, οι υποστηρικτές του απαντούν χαρακτηριστικά «Είναι ένας παλιομοδίτης πατριώτης» 

Η πολιτική πορεία του 

1982 - Ξεκινά να εργάζεται ως trader σε εταιρεία μετάλλων στο Λονδίνο 
1992 - Φεύγει από το κόμμα των Συντηρητικών αφού διαφωνεί με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ 
1993 - Ιδρυτικό μέλος του UKIP 
1999 - Εκλέγεται Ευρωβουλευτής, εκπροσωπώντας τη νοτιοανατολική Αγγλία 
2006 - Εκλέγεται αρχηγός του UKIP 
2010 - Αποτυγχάνει να εκλεγεί Πρωθυπουργός όμως παραμένει στην ηγεσία του κόμματος 

Οι δηλώσεις του για την Ελλάδα 

Ο Bρετανός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές αναταραχή στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των εισηγήσεών του ξεστομίζοντας ότι δεν θα ήθελαν να ακούσουν οι «ηγέτες» και οι ιθύνοντες της Ε.Ε. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός στην Ελλάδα το 2010 όταν η ομιλία του στο Στρασβούργο, ενώπιον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, έγινε ανάρπαστη με δεκάδες Ελλήνων να εντυπωσιάζονται από τον στομφώδη λόγο του και την ειρωνική του διάθεση απέναντι στους Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Οι φράσεις του, όπως: «Κύριε βαν Ρομπέι όταν μιλάτε για σταθερότητα, θα μπορούσα να σας χειροκροτήσω για το χιούμορ σας», «Δε θέλουμε αυτή τη σημαία (ευρωπαϊκή)», «Η βλακεία και η απληστία των Ιρλανδών έπαιξε ρόλο γιατί δεν έπρεπε να μπουν στο ευρώ», «Ποιο στο διάολο είστε; Είστε όντως πολύ επικίνδυνοι. Καταστρέφετε τη δημοκρατία», έγιναν πρωτοσέλιδο, τίτλοι στα δελτία ειδήσεων και βασικές ατάκες σε κουβέντες ευρωσκεπτικιστών. 

Το απόσπασμα, δε, από την παραπάνω ομιλία συγκέντρωσε στο YouTube εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις μέσα σε λίγο χρόνο, αποδεικνύοντας ότι ο εμπρηστικός λόγος του βρήκε αντίκρισμα και ότι πολλοί ταυτίστηκαν με όσα υποστήριξε σχετικά με μία Ευρώπη που «πλέον διοικείται από τη Γερμανία». 
  • Τον Μάρτιο του 2010 είχε παραχωρήσει συνέντευξή σε ελληνική εφημερίδα, τονίζοντας ότι «Η Ε.Ε. σκοπεύει να διοικήσει την Ελλάδα με το ίδιο τρόπο που διοικεί το Κόσσοβο. Όταν η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα που θα τις επιβάλλει η Ε.Ε τότε -και μόνο για τυπικούς λόγους- θα μπορέσει να έχει κάποια δική της κρατική υπόσταση. Ουσιαστικά όμως θα βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Ε.Ε. Οι υπόλοιπες χώρες (Πορτογαλία Ιταλία Ιρλανδία και Ισπανία) θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδος. Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα γαλλο-γερμανικό σχέδιο που σκοπό έχει να επιβάλλει την κυριαρχία της σε όλη την Ευρώπη. Από την άλλη, η Αγγλία και η Αμερική βοηθούν και υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές μιας και αυτό αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου τους για μια παγκόσμια δικτατορία».Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα (λίγο πριν μπει στο μηχανισμό στήριξης) «είναι εγκλωβισμένη σε ένα νόμισμα στο οποίο δεν θα έπρεπε να είχε μπει». Λίγους μήνες αργότερα, δεν είχε διστάσει να πει στον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι ότι έχει το χάρισμα μιας «βρεγμένης πατσαβούρας» και την εμφάνιση ενός χαμηλόβαθμου τραπεζικού (!!!) και ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ε.Ε., είδαμε την Ελλάδα να μετατρέπεται στην ουσία «σε προτεκτοράτο»
  • Το καλοκαίρι του 2013 αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρθηκε στη λανθασμένη συνταγή για την Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: «Πρέπει να ομολογήσω ότι με αρρωσταίνει να βλέπω τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να καταστρέφεται από εσάς και από το όλο και πιο αηδιαστικό ΔΝΤ».
  • To Σεπτέμβριο του 2013 ομιλία του ο Φάρατζ είπε επίσης ότι ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, ο τότε επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται κατά των κρατών-εθνών επειδή πιθανότατα «ντρέπεται για την ιστορία της χώρας του».
  • Το  Νοέμβριο του 2013 ο Φάρατζ, αναφερόμενος στις νεοσύστατες κυβερνήσεις του Λουκά Παπαδήμου στην Ελλάδα και του Μάριο Μόντι στην Ιταλία έκανε λόγο για κυβερνήσεις-μαριονέτες, καθώς και για μια Ευρώπη που βρίσκεται υπό γερμανική κυριαρχία.
  • Τον Ιανουάριο του 2014 είχε καλέσει τον Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,  να μετονομάσει την Νέα Δημοκρατία σε «Μη Δημοκρατία».
  • Στις 10 Ιουλίου του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με το «Οχι» των Ελλήνων έκλεινε τη συμφωνία στις Βρυξέλλες για ένα 3ο Μνημόνιο, εξέφρασε το θυμό του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Τσίπρας είναι παγιδευμένος στην ΕΕ. Αν ήμουν στο 61% που ψήφισαν Όχι, τώρα θα ήμουν εξαγριωμένος.
  • Δυο ημέρες νωρίτερα είχε πάρει ξανά θέση για το ελληνικό ζήτημα, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε έρθει η ώρα να ανακτήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός την κυριαρχία της χώρας.
 πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.