26 Ιουνίου 2016

Με Brexit, παράνομους μετανάστες και δίχως Ευρω-στρατό, μήπως της απομένει η ¨αυτοκτονία¨;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο από national-pride.org
Όποιος ανοίγει τον λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα.
Δηλ. μόνο τους Έλληνες θα οδηγούσαν σε αυτοκτονία οι μνημονιακοί δυνάστες;

Μήπως η χαριστική βολή που  ήθελαν  να δώσουν  στην Ελλάδα κλείνοντας τα σύνορα στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες βρήκε τους Ευρωπαίους στο ¨δόξα πατρί¨; 

Ήταν σίγουροι για περιφανή νίκη στις Βρυξέλες και τελικά νίκησε το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Οι προσπάθειες να διαχειριστούν την κρίση-κρισάρα ήδη προσκρούουν σε τεντωμένα νεύρα. 

¨Σουλτς: Η Βρετανία να καταθέσει αίτηση εξόδου από την ΕΕ μέχρι την Τρίτη. 

Οι προετοιμασίες εξόδου των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεκινήσει, αλλά η Μ. Βρετανία δεν έχει καταθέσει ακόμα την προβλεπόμενη αίτηση.¨
http://www.iefimerida.gr/news/  26 Ιουνίου 2016 

Δεν θέλουν στην κυριολεξία να βλέπουν τους Εγγλέζους μπροστά τους γιατί ουσιαστικά άλλαξαν και αποδυνάμωσαν την γεωστρατηγική  ρότα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος να κτίσει δικό του στρατό ικανό να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις είτε αυτές ήταν η τρομοκρατία, η ρωσική πίεση εξ ανατολών, οι επερχόμενες κοινωνικές αναταραχές είτε ήταν οι  ολοένα διογκούμενες παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Το Brexit τους πήρε την ¨μπουκιά μέσα από τον στόμα¨ να φτιάξουν τις Ηνωμένες
Πολιτείες της Ευρώπης και το Γερμανικό όνειρο να γίνει πραγματικότητα μετά τον 2ον Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Λίγες ημέρες πριν το  Brexit η επικαιρότητα κατέγραφε κινήσεις πάνω στο θέμα του Ευρω-στρατού. 

¨Τονίζεται ότι η Ευρωπαία επίτροπος Federica Mogherini, υπεύθυνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, έχει καθυστερήσει την αναγγελία της νέας ευρωπαϊκής παγκόσμιας στρατηγικής ( Λευκή Βίβλο) για μετά την ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου, φοβούμενη ότι το περιεχόμενό της θα μπορούσε να οδηγήσει ταχύτερα σε ένα Brexit.

Το άκρως απόρρητο έγγραφο των 20 σελίδων, που είναι ένα χρόνο στα σκαριά, θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο της ΕΕ στις 28 Ιουνίου και αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα για την επιτάχυνση της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, μεταφέροντας περισσότερες εξουσίες των εθνικών κρατών στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής υπό τον έλεγχο των Βρυξελλών. 

Έχει ένα πέπλο τεράστιας μυστικότητας με το προσχέδιο να φυλάσσεται σε ένα ειδικό δωμάτιο και τον έχουν δει μόνο οι πρέσβεις, οι οποίοι πρέπει να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν εισέλθουν στο εσωτερικό του δωματίου που φυλάσσεται , ενώ επιτρέπεται να ληφθούν μόνο ελάχιστες χειρόγραφες σημειώσεις. 

Ορισμένες από αυτές τις σημειώσεις που διέρρευσαν στον Τύπο, αναφέρουν ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική θα περιλαμβάνει την δέσμευση για τη δημιουργία ενός μόνιμου στρατιωτικού αρχηγείου της ΕΕ με τις σχετικές λειτουργικές δομές.¨ πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/06/20 

Το γεγονός αυτό ήρθε στην επιφάνεια εξ αιτίας του επικείμενου δημοψηφίσματος στην Μεγ. Βρετανία. 

¨Η Βρετανία είναι εντελώς ανίκανη να σταματήσει την δημιουργία του ευρωστρατού, λόγω του γερμανικού σχεδίου της ΕΕ , η οποία υπερισχύει των τακτικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, προειδοποιεί το γραφείου του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο. 

Ο James Duddridge δήλωσε στην εφημερίδα Express.co.uk ότι είναι «μη ρεαλιστικό » για τον David Cameron να διεκδικήσει το Ηνωμένο Βασίλειο κάποιο ρόλο σε μια στρατιωτική δύναμη της ΕΕ, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι συχνά ενάντια στα συμφέροντα της Βρετανίας σε πολλά θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Έτσι οι Βρετανοί είναι αναγκασμένοι να «αλλάξουν » τις φιλοδοξίες τους στην παγκόσμια σκηνή «ξανά και ξανά» για να ταιριάξουν αυτές τις ανάγκες με εκείνες των 28 χωρών μελών , οι οποίες είναι «κάτω» από το έλεγχο του Βερολίνου .¨ http://www.express.co.uk/news/politics/678475/EU-referendum-Foreign-Office-Minister-James-Duddridge-Euro-army-Brexit 

Σήμερα μετά το Brexit τρέχουν και δεν φτάνουν. 

¨Μετά από το Brexit, οι Ευρωπαίοι θυμήθηκαν ξανά ότι πρέπει να φτιάξουν ευρωπαϊκό στρατό. Το θέμα έρχεται και επανέρχεται αλλά πάντα σε επίπεδο δηλώσεων. Στην πράξη ελάχιστα έχει προχωρήσει.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ καλεί να δημιουργηθεί κοινό στρατιωτικό αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ευρωπαϊκός στρατός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Welt am Sonntag. 

«Χρειαζόμαστε ένα κοινό αρχηγείο και μια συμμαχία των προθύμων, βάσει της μόνιμης διαρθρωτικής συνεργασίας όπως αυτή ορίζεται στις Συνθήκες της ΕΕ. Από μια τέτοια δομή θα μπορούσε να προκύψει τελικά ένας ευρωπαϊκός στρατός», δηλώνει ο Μπροκ στην κυριακάτικη έκδοση της Βελτ.

Για τον Μπροκ, μια κοινή στρατιωτική διοίκηση θα βοηθήσει την ΕΕ να ενισχύσει τον ρόλο της όσον αφορά την πολιτική ασφαλείας και άμυνας και να αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες εκτίμησε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να φέρει ξανά στο προσκήνιο την ιδέα της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού.¨
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ http://www.militaire.gr/ Π. Καρβουνόπουλος 26/06/2016 | 08:49 

Τον περασμένο Αύγουστο τα ματάκια της μνημονιακής Ελλάδος έβλεπαν το Αιγαίο να βουλιάζει από προσφυγική δυστυχία και εξαθλίωση και ταυτοχρόνως ζούσε την
παράδοξη αδιαφορία και υποκρισία των εταίρων της.

Τότε ένας ασκητής υπερήλικας Ιερομόναχος μας διαμήνυσε μαζί με άλλα για την πατρίδα μας:  

¨Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ¨

Και αρθρογραφήσαμε στις 26 Αυγούστου του 2015.

– Παιδί μου γράψε για να μάθει ο κόσμος σε τι μέρες βιώνει. 
Εννοώντας ο σεβαστός Γέροντας τους τζιχαντιστές που πέρασαν δια μέσου της Ελλάδος στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο ποτάμι της προσφυγικής εξαθλίωσης και του πόνου σαν δούρειο ίππο .
13 Νοεμβρίου στο Παρίσι- 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες- ΑΥΡΙΟ πού; 

Μήπως με το Brexit και τα επερχόμενα πιθανά αδιέξοδα επαληθευθεί η ¨αυτοκτονία της Ευρώπης¨;  

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.