Τελευταίες αναρτήσεις

31 Αυγούστου 2015

Η αξία της Λεκάνης του Ηροδότου κατά την PETROCHINA.

Γράφουν οι Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος 

Πρέπει όλοι να ενωθούμε, για να αναδείξουμε τον ορυκτό πλούτο της ελληνικής ΑΟΖ, ο οποίος είναι δεδομένος και προσφέρει άφθονες δυνατότητες οικονομικής ανόρθωσης, πράγμα που ήδη το έχουν αντιληφθεί και επίσημα δηλώσει οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ειδικοί, Αμερικανοί, Αυστραλοί, Ρώσοι και μόλις τελευταία οι Κινέζοι. 

Διαπιστώσαμε πρόσφατα ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου η κινέζικη κρατική εταιρεία Petrochina προχώρησε μέσα στο 2014 στην παρουσίαση μεγάλου μέρους της ελληνικής ΑΟΖ στη Λεκάνη του Ηροδότου σε Διεθνές Συνέδριο της AAPG στο Houston των Η.Π.Α. Κατά την γνώμη μας η πρωτότυπη αυτή παρουσίαση βρίσκεται στο πνεύμα προηγούμενων δημοσιεύσεών μας δεδομένου ότι περιγράφει παλαιογεωγραφικά τις εναποθέσεις υποθαλάσσιων ιζημάτων να πραγματοποιούνται με ενιαίο διαχρονικά τρόπο σε πετρελαιοπιθανές λεκάνες που εντοπίζονται επί τουλάχιστον εκατό συνεχόμενα εκατομμύρια χρόνια μεταξύ της Νοτιο-Δυτικής Πελοποννήσου, Δυτικά της Κρήτης, Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη, Νότια της Κρήτης, Δέλτα του Νείλου στην Αίγυπτο, Δυτικά του Ισραήλ και Λιβάνου και Νότια της Κύπρου. 

Η παρουσίαση της Petrochina με τίτλο "Hydrocarbon Potential in Herodotus Basin, Eastern Mediterranean?" αναφέρει ότι στις λεκάνες που βρίσκονται στο Νότιο τμήμα της Μεσογείου, οι γεωλογικοί αργιλικοί σχηματισμοί της Μεσοζωικής περιόδου μέχρι και την Καινοζωϊκή περίοδο, οι Ψαμμίτες του Ολιγοκαίνου και της Μειοκαινικής περιόδου, και αργότερα τα αλάτια του Μειοκάινου έπαιξαν τον ρόλο μητρικών πετρωμάτων υδρογονανθράκων, πετρωμάτων ταμιευτήρων υδρογονανθράκων και αδιάβροχων πετρωμάτων καλυμμάτων δομών. 

Η Petrochina θεωρεί ότι υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις Λεκάνες της Μεσογείου Νότια της Κρήτης. Επίσης οι παλαιγεωγραγικές εξελίξεις των λεκάνων της μείζονας περιοχής της Νότιου Μεσογείου θάλασσας παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες στο γεωτεκτονικό και τον στρωμματογραφικό τρόπο δημιουργίας γεωλογικών δομών, ενώ στην περιοχή φαίνεται να υπάρχουν ήδη διαπιστωμένα τρεις διαφορετικοί τύποι κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Η παρουσία λασποηφαιστείων Νότια της Κρήτης δείχνει ότι αυτά ιστορικά έπαιξαν ένα ρόλο κλειδί ως πηγές τροφοδοσίας των ανακαλυφθέντων ή των αναμενόμενων να ανακαλυφθούν κοιτασμάτων. 


Δείτε επίσης: 

Μέρος Α - 5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 25/08/2015
Μέρος Β - 5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 25/08/2015

Μέρος Α - 5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 26/08/2015.
Μέρος Β - 5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 26/08/2015.
Μέρος Γ - 5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 26/08/2015.
Μέρος Δ - 5ο Master Class Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής. Οθωνοί, 26/08/2015.
ΕΔΩ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.