Τελευταίες αναρτήσεις

31 Αυγούστου 2015

«Νέα μεταπολίτευση» με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες από τους ΓΚΑΛΟΠΑΤΖΗΔΕΣ και τα ΜΜΕ της διαπλοκής να αναστήσουν το ΠΑΣΟΚ, διαχέοντας «κατά παραγγελία» δημοσκοπήσεις, ότι τάχα μου το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει, σε σημείο μάλιστα που να μπορεί να χτυπήσει ακόμα και την Τρίτη θέση!!! Προσπαθεί με κάθε τρόπο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο να διατηρήσει το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» στη δημόσια διοίκηση, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι προνομιακές σχέσεις των νταβατζήδων με το δημόσιο, το οποίο αποτελεί τον ένα και μοναδικό χρηματοδότη τους, την αγελάδα που αρμέγουν εδώ και 35 χρόνια…

Η ΝΔ στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ιδιαίτερα μετά το 1981 ήταν ένα κόμμα, το οποίο είχε «σχέσεις οργής» με το κατεστημένο. Παρόλο που θεωρητικά είναι το κόμμα της αστικής τάξης, εντούτοις το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε στην πορεία πιο «εύκολο» στη συναλλαγή με το κατεστημένο, αποδεικνύοντας μια πρωτοφανή πλαστικότητα και ευελιξία, στις σχέσεις του με τους κατά καιρούς ισχυρούς. Όσες φορές μάλιστα βρέθηκε στην εξουσία η ΝΔ, δέχτηκε λυσσαλέο πόλεμο από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων, αλλά και από εξωθεσμικά κέντρα που ανέκαθεν προτιμούσαν στην διακυβέρνηση της χώρας, «βουλιμικούς» με την εξουσία και το χρήμα… 

Ποιος δεν θα ξεχάσει τον πόλεμο που δέχτηκε ο Μητσοτάκης, επειδή αποτόλμησε να εξυγιάνει τη δημόσια διοίκηση. Ποιος δεν θα ξεχάσει τι έγινε με τον Καραμανλή, όταν αποφάσισε να πάει κόντρα στη διαπλοκή, με τον Βασικό Μέτοχο και αργότερα με τις συμφωνίες που πέτυχε με Ρωσία και Κίνα… Ακόμα και ο Σαμαράς στην αρχή της θητείας του, πριν δηλαδή «συνθηκολογήσει» με την κυβέρνηση Παπαδήμου και αργότερα με την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, «απόλαυσε» της ίδιας αντιμετώπησης, ώστε να παραμείνει εκβιαστικά δέσμιος και όμηρος των συμφερόντων της διαπλοκής, κάτι που τελικά επετεύχθη…

Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά  απόλαυσε την απλόχερη στήριξη των ΜΜΕ των νταβατζήδων. Με όλες της  «καταστάσεις»… Σημίτης – Παπανδρέου – Βενιζέλος υπήρξαν διαχρονικά τα αγαπημένα παιδιά των συστημικών ΜΜΕ… Στο ίδιο μοτίβο και το «κεκαλυμμένο» ΠΑΣΟΚ του Θεοδωράκη, εσχάτως και οι «ενωτικές» πρωτοβουλίες της Φώφης…

Εσχάτως βλέπουμε την ίδια προστασία να απολαμβάνει και το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Τσίπρα. Ειλικρινά έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως θα μπορέσει ο πρώην πρωθυπουργός να διαχειριστεί την συγκεκριμένη κατάσταση, όταν προεκλογικά αλλά και μέχρι πρότινος πολιτευόταν έχοντας σηκώσει το λάβαρο κατά της διαπλοκής…

Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, πως όλες αυτές οι διεργασίες που γίνονται στους μηχανισμούς των διαφόρων ΠΑΣΟΚ, θα «μεταφραστούν» στην κοινωνία… «Καλή» η συνένωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ-ΔΗΜΑΡ, ωστόσο αυτή η συμψηφιστική λογική, είμαστε σίγουροι πως δεν έχει αντίκτυπο στην κοινωνία… Δηλαδή τα ποσοστά των συγκεκριμένων κομμάτων δεν αθροίζονται… Αυτού του είδους οι λογικές ισχύουν μόνο στα μαθηματικά και όχι στην πολιτική….

Καταλήγοντας, θα πρέπει να σημειώσω πως διακρίνω τον σχηματισμό δύο μεγάλων συστημικών πόλων εξουσίας, έναν κεντροδεξιό και έναν κεντροαριστερό, οι οποίοι θα συνεργαστούν μετεκλογικά μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ σ’ έναν μεγάλο συνασπισμό, στα πρότυπα της Γερμανίας, αλλά και των ΗΠΑ, με την Λαϊκή Ενότητα, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, να παίζουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης… Αυτή είναι κατά την γνώμη μου η πολυθρυλούμενη «νέα μεταπολίτευση»… Με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει της θέση που είχε παλιά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να απορροφά όλες τις φυγόκεντρες κεντροδεξιές δυνάμεις…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.