29 Δεκεμβρίου 2014

ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΓΑΠΗ;

Γράφει η Μαίρη Καρά

Το ανώτερο συναίσθημα του Ανθρώπου και πηγή της μεγαλύτερης δύναμής του είναι η ΑΓΑΠΗ. Υπάρχουν πολλές μορφές Αγάπης μεταξύ των ανθρώπων, αλλά η πιο σίγουρη είναι η ΜΗΤΡΙΚΗ, η οποία είναι υπεύθυνη για την φροντίδα της διαφύλαξης της ΝΕΑΣζωής. Εκδηλώνεται δε με την ενστάλαξη στο παιδί του συναισθήματος της Αγάπης. Η ΑΔΕΛΦΙΚΗ εκδηλώνεται με την συναίσθηση της ευθύνης και του σεβασμού προς πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος. Η - σπάνια - ανιδιοτελής Αγάπη δημιουργεί το συναίσθημα της ψυχικής ευφορίας και ασφάλειας, αναγκαίο για την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου. Η ΕΡΩΤΙΚΗ είναι η παρόρμηση για συνεύρεση του ενός φύλου με το άλλο κι η ανάγκη για πλήρη συνταύτιση, επικοινωνία και ένωση με επιλογή ενός άλλου προσώπου.

Η Αγάπη για τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ την οποία θεωρούμε αυτονόητη και συνήθως την ξεχνάμε, είναι  αυθύπαρκτη ως προϋπόθεση αυτοσεβασμού και φροντίδας του εαυτού μας. Η Αγάπη για την ΓΝΩΣΗ και η αναζήτησή της μάς είναι αναγκαία για να κατανοήσουμε και να γνωρίσουμε τον κόσμο. Η Αγάπη και έλξη για τις αιώνιες ΙΔΕΕΣ, που μας προσφέρουν την ηθική τελείωση, την ομορφιά, την αντανάκλαση των καταβολών (αρχέτυπα).
Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ έστω και σαν μια ιδεατή έννοια προέρχεται απ’ την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και δεν ζητά την Δικαίωση. Η Αγάπη -η ουσιαστική- δικαιώνεται από μόνη της, αφού έχει την δύναμη να ανατροφοδοτείται. Η ΑΓΑΠΗ δεν υποτάσσεται στο καθημερινό παιχνίδι της συναλλαγής (δίνω-παίρνω), μέσα στο οποίο επενδύουμε όλοι καθημερινά, τις προσωπικές και φιλικές μας σχέσεις.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ είναι το ακριβό ζητούμενο σήμερα, που η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο της διαφθοράς και της αλλοτρίωσής της, από τις εχθρικές επιθέσεις που δέχεται. Ο καλύτερος τρόπος ΑΜΥΝΑΣ είναι να ανοίξουν τις καρδιές τους πάλι οι ΕΛΛΗΝΕΣ και να αφήσουν την Αγάπη να εισχωρήσει… Είναι γνωστό πως ο Έλληνας όταν αγαπάει, αγαπάει καθολικά και αγκαλιάζει το ίδιο στοργικά όλους τους συνανθρώπους του. Δεν τους διαχωρίζει, δεν ζηλεύει, δεν υπερηφανεύεται, γιατί η Αγάπη δεν είναι αλαζονική και δεν ζητάει ανταπόκριση, μπορεί δε να συγχωρεί.
Είναι ικανός να βάλει γερές βάσεις στις ανθρώπινες σχέσεις, ενώνοντας όλα τα μέλη της κοινωνίας του και να τα παρακινήσει να ενδιαφερθούν, για τα προβλήματα των πιο αδύναμων μελών της.

Με την ΑΓΑΠΗ μπορούν οι Έλληνες να καταπολεμήσουν την ΑΔΙΚΙΑ για την οικονομική και ΕΘΝΙΚΗ καταστροφή, που έχουν σχεδιάσει εις βάρος της πατρίδας μας οι προαιώνιοι εχθροί μας… Αυτοί που σε συνεργασία με τους δήθεν Ευρωπαίους εταίρους μας και με την δουλική υποταγή των κυβερνητικών υπηρετών τους, μάς οδηγούν τόσο απροκάλυπτα πια, πρώτα στον ηθικό εξευτελισμό μας και στην συνέχεια σε ολοκληρωτική γεωγραφική και ΦΥΛΕΤΙΚΗ εξαφάνιση. Αυτά τα σατανικά τους σχέδια εις βάρος όλου του ελληνικού λαού μόνο με την ΑΓΑΠΗ και την ΕΝΩΣΗ όλων των Ελλήνων μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε νικηφόρα. Μόνο αν μας δουν ενωμένους, θα σκεφτούν σοβαρά, πως δεν τους συμφέρει να συνεχίσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους εις βάρος μας.

Είναι ακριβώς αυτή η ΑΓΑΠΗ, που χρειάζεται σήμερα η ελληνική κοινωνία, για να στηριχτεί και να διατηρήσει ακμαίο το ηθικό της. Είναι το γλυκό συναίσθημα του ενδιαφέροντος από τον διπλανό, που θα νιώσει ο απελπισμένος Έλληνας και θα αναζωογονήσει την διάθεση για την ΖΩΗ και για τον απελευθερωτικό ΑΓΩΝΑ μας. Είναι η απρόσμενη ζεστασιά, που θα τυλίξει τον άδικα άνεργο συνάνθρωπό μας, μέσα στην παγωνιά της τραγωδίας του. Είναι η αίσθηση της ασφάλειας που θα νιώσει, εκείνος που ξεριζώνεται από το σπίτι του και από την γειτονιά του. Είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που θα πάρει ο άρρωστος ηλικιωμένος, που  δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του… Είναι η ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον μας…

Με πολλούς καλούς και χρήσιμους τρόπους μπορούμε να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας προς τους πληγέντες από την οικονομική καταστροφή διπλανούς μας. Με πολλές ανθρώπινες πράξεις ΑΓΑΠΗΣ και προσφοράς στους αδύναμους γνωστούς κι άγνωστους συμπατριώτες μας, θα επιτελέσουμε το καθήκον μας σαν Έλληνες και θα διαφυλάξουμε την ΑΝΘΡΩΠΙΑ μας. Με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗμας για τις στερήσεις συνανθρώπων μας, θα δώσουμε το καλό παράδειγμα και σε άλλους να μας μιμηθούν. Με την επαφή μας μέσω της βοήθειά μας σε ηλικιωμένους ή αρρώστους, θα μας δοθεί η δυνατότητα να νιώσουμε κι εμείς, πως δεν ήρθαμε σ' αυτή την Ζωή, για να ικανοποιούμε μόνο τις δικές μας ανάγκες.
Πως δεν είμαστε αδιάφοροι για τις συμφορές, που έβγαλαν απ' τον οικογενειακό προγραμματισμό τους νοικοκυραίους και επιχειρηματίες. Πως μπορούμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας, όσα ακόμα αγαθά έχουν απομείνει στην κατοχή μας…

Η ΑΓΑΠΗ αγαπητοί μου συνέλληνες είναι η ΔΥΝΑΜΗ, που θα μας στηρίξει, τώρα που όπως δείχνουν τα σημάδια, θα παιχτεί η τελευταία πράξη της ΥΠΑΡΞΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Γιατί σε μας έπεσε ο κλήρος να είμαστε η τελευταία γενιά της δοξασμένηςΦΥΛΗΣ μας, που πρέπει να φυλάξουμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ… Εμείς πρέπει να φανούμε γενναίοι και να αντιμετωπίσουμε κι αυτό το κτύπημα κατά της Ελλάδας, με θάρρος και δυναμική, όπως αξίζει σε απογόνους ενδόξων προγόνων. Εμείς θα σηκώσουμε για άλλη μια φορά τον ΣΤΑΥΡΟ του μαρτυρίου του Έθνους μας, για να διατηρήσουμε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ και με ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑπατρίδα, που μας μεγάλωσε και μας γαλούχισε με τα Ελληνικά ΙΔΕΩΔΗ και με τις ΗΘΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ των Αθάνατων Φιλοσόφων μας.

Διώξτε τον φόβο από μέσα σας, σηκώστε το κεφάλι στον ουρανό και επικαλεστείτε την στήριξη και την βοήθεια από τον Υιόν του Θεού, που ξαναγεννήθηκε… Ζητήστε του ταπεινά να μην ξεχνάει τον ΛΑΟ μας και την αγαπημένη πατρίδα μας, που σύρεται στον αφανισμό. Αυτή την προσευχή πρέπει να κάνουμε όλοι μας, με όλη την δύναμη της ελληνικής ψυχής μας και να πιστεύουμε πως θα εισακουστούμε. Αποδείξτε πως είστε πιστοί Χριστιανοί κι έχετε σαν οδηγό στην ζωή σας την μεγαλύτερη Φιλοσοφία όλων των αιώνων! 
Το ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!

Α Γ Α Π Η   Ε Ι Ν Α Ι…

ΑΓΑΠΗ  είναι να αναπνέεις τον ίδιο αέρα, που αναπνέει κι εκείνος κι ας είναι μίλια μακριά σου.
ΑΓΑΠΗ είναι να σκέφτεσαι και να θες, τα ίδια πράγματα την ίδια στιγμή που το σκέφτεται κι εκείνος κι ας μην είσαστε μαζί.
ΑΓΑΠΗ είναι ένα τραγούδι που το τραγουδάς με δικά σου λόγια και στον ίδιο ρυθμό με εκείνον.
ΑΓΑΠΗ είναι να μπορείς να μένεις μόνος, όταν δεν είσαι μαζί του και να σε γεμίζει η παρουσία του.
ΑΓΑΠΗ είναι να του περνάς μηνύματα χωρίς λόγια, χωρίς επαφή, χωρίς την αναμονή ανταπόκρισης.
ΑΓΑΠΗ είναι να κυβερνάς την ζωή του, με το τιμόνι της καρδιάς σου.
ΑΓΑΠΗ είναι η δύναμη που σε κάνει, να μπορείς να στερείσαι κάτι, που το έχεις τόση ανάγκη.
ΑΓΑΠΗ είναι να μπορείς να δίνεις όρεξη για ζωή, όταν εσύ βρίσκεσαι στην άβυσσο της απελπισίας.
ΑΓΑΠΗ είναι να συγκεντρώνεις την σκέψη σου πάνω του κι εκείνος να γεμίζει χαρά κι αγαλλίαση.
ΑΓΑΠΗ είναι να έχεις την δύναμη να τον θέλεις ακόμα κι όταν εκείνος, δεν σε θέλει.
ΑΓΑΠΗ είναι να του αφιερώνεις την πρώτη σου σκέψη το πρωί και την τελευταία το βράδυ.
ΑΓΑΠΗ είναι να λαχταράς να βρεθείς μαζί του και να μπορείς να περιμένεις να’ ρθει εκείνος μόνος του.
ΑΓΑΠΗ είναι να πονάς για την αδιαφορία του και να παίρνεις δύναμη απ’ αυτό, περιμένοντας με πίστη το θαύμα!

ΔΩΡΕΑ ΑΓΑΠΗΣ: Αν αγαπάς κάτι, άφησέ το να φύγει. Αν ξανάρθει, είναι δικό σου. Αν δεν ξανάρθει, δεν το είχες ποτέ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ…
ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
(ΚΙ ΑΣ ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...)
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ! Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.