Τελευταίες αναρτήσεις

29 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. (Μια απάντηση στην κ Κουτσουράδη)

Με αφορμή το άρθρο του κ Χειλαδάκη για τις απόψεις της κ Κουτσουράδη με τίτλο: ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η… ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, ο κ. Ιωάννης Ασλανίδης μας απέστειλε το παρακάτω σχόλιο μαζί με σχετικό κείμενό του το οποίο σας παραθέτουμε.

Αγαπητοί μου Πατριώτες
28-12-14

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Μία απάντηση στην κ. Ελένη Κουτσουράδη:
Ασφαλώς μπορεί να λέει ότι θέλει,το μεμπτό στην περίπτωση είναι ότι, δεν είναι δυνατόν μία καθηγήτρια με τόσες περγαμηνές, να μη γνωρίζει την ιστορία των Τούρκων,άρα άλλος είναι ο λόγος που τα λέει για εμάς τους Έλληνες το θλιβερό είναι τι! κάνει η Πολιτική και Πνευματική ηγεσία του τόπου μας.

Φιλικότατα
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

ΣΗΜ. Το παρακάτω κείμενο αφιερώνεται στην κ. Ελένη Κουτσουράδη. 

Σε ομιλία του στο εγγύς παρελθόν στη Ρώμη, ο Υπουργός  Εξωτερικών της Τουρκίας για να υποστηρίξει την είσοδο της χώρας του στην Ε.Ε. και να μπορέσει να άρει τις αντιρρήσεις των Ευρωπαϊκών Κρατών,ανέφερε τις παρακάτω εξωφρενικές ιστορικές ανακρίβειες:

«Η Τουρκία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής γεωγραφίας της Ευρώπης. Η Ιστορία έχει δείξει ξεκάθαρα ότι οι βασικές αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού έχουν τις ρίζες τους στην Ανατολία», και για να στηρίξει τα παραπάνω συνεχίζει:

«…Οι Αρχαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες όπως ο Διογένης, ο Θαλής, ο Ηρόδοτος, ο Όμηρος, ο Αναξίμανδρος και ο Ηράκλειτος είναι παιδιά της Ανατολίας».

Είναι αλήθεια ότι οι Ηγεσίες της χώρας μας έχουν δεχθεί την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χάριν εθνικής σκοπιμότητας. Επειδή η χώρα μας ως γνωστόν συνεχώς απειλείται από τους Τούρκους, καλώς ή κακώς πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να πάψουμε να απειλούμεθα από τους Τούρκους στο μέλλον είναι να εισέλθει αυτή στην Ε.Ε.

Αυτό (η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε.) είναι ένα άλλο θέμα, έχουμε τις Δημοκρατικά εκλεγμένες Κυβερνήσεις μας και ως εντολοδόχους του Ελληνικού Λαού και ως μέλος της Ε.Ε. και σύμφωνα με τα εθνικά μας συμφέροντα χειρίζονται τα αφορώντα την Ε.Ε. από απόψεως Ελληνικών Συμφερόντων.

Εδώ έχουμε το εξοργιστικό φαινόμενο, από το επίσημο τουρκικό κράτος με θράσος πρωτάκουστο να οικειοποιείται ακόμη και την Ελληνική Ιστορία τόσο ασύστολα, για να πείσει τους Ευρωπαίους, λες και αυτοί δεν γνωρίζουν Ιστορία, για την είσοδο του στην Ε.Ε..

Το γεγονός αυτό πιστεύω ότι εξοργίζει κάθε σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη. Για τον λόγο αυτό αναφέρομαι έστω σε μια συνοπτική αναδρομή της Ιστορίας, για να δούμε την προέλευση των σημερινών κατοίκων της Μ. Ασίας, (Τουρκία) και ποιος είναι ιστορικά ο πραγματικός κτήτορας του εδάφους του σημερινού Τουρκικού κράτους.

Οι Τούρκοι ιστορικά δεν αναφέρονται πουθενά στην ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ των Αρχαίων Εβραίων, ως και τους πρώτους μεταχριστιανικούς χρόνους. Δεν αναφέρουν τίποτε γι’ αυτούς ούτε οι Ρωμαίοι Ιστορικοί: ΦΛΑΒΙΟΣ, ΙΩΣΗΠΟΣ, ΠΛΙΝΙΟΣ, ΤΑΚΙΤΟΣ κ.λπ. όσο για την Τουρκία δεν αναφέρεται ιστορικά ούτε στα μεταχριστιανικά χρόνια. Διότι απλά δεν υπήρχε τουρκικό κράτος ή έθνος.

Περί το τέλος του 10ου μ.Χ. αιώνα πρωτοεμφανίζονται στην Ιστορία. Τους βρίσκουμε σε ημιάγρια νομαδική κατάσταση στην πεδιάδα του ΜΑΧΑΝ και ΚΟΡΑΣΑΝ, φέρουν δε το όνομα ΚΑΓΙΧΑΝΙΔΕΣ Τούρκοι. Τον 11ο αιώνα μ.Χ. κάνουν την παρουσία τους ως μισθοφόροι της ΠΕΡΣΙΑΣ με αρχηγό τον ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΣΑΧ. Αργότερα επί Μογγόλου ΤΖΕΓΚΙΣ ΧΑΝ ΤΕΜΟΥΤΖΙΝ συγχωνεύτηκαν με (τα Στρατεύματα του) και εγκαταστάθηκαν το πρώτον εις την περιοχή των Ελληνικών ΑΔΑΝΩΝ της Μ. ΑΣΙΑΣ. Εκ της συγχωνεύσεως των ΚΑΓΙΧΑΝΙΔΩΝ Τούρκων και των Μογγόλων του ΤΣΕΓΚΙΣ ΧΑΝ, προήλθαν οι σημερινοί Ασιάτες Τούρκοι της ΙΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Το πρώτο Τουρκικό Κράτος ιδρύεται επάνω στην ΙΩΝΙΚΗ Ελλάδα το 1300 περίπου μ.Χ., από τον ΟΣΜΑΝ ή ΟΘΩΜΑΝ εξ’ ου και ΟΣΜΑΝΛΙΔΕΣ ή ΟΘΩΜΑΝΟΙ.

Η Μ. ΑΣΙΑ από την 3η π.Χ. χιλιετηρίδα κατοικήθηκε από τους ΙΩΝΕΣ αυτόχθονες κάτοικοι της Αττικής, Μεγαρίδος και Β.Δ. και δυτικών παραλίων της Πελοποννήσου και από τα μέρη αυτά εξαπλώθηκαν στα Δυτικά Παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ, χώρα η οποία από αυτούς ονομάστηκαν «ΙΩΝΙΑ». Έφθασαν δε μέχρις τα σύνορα της Περσίας και την σημερινή μας Κύπρο.

Με το όνομα αυτό γνώρισαν οι Πέρσες τους Έλληνες και με το όνομα αυτό οι Τούρκοι ονομάζουν ακόμη και σήμερα τους Έλληνες «Γιουνάν» (Ίωνας) την δεν Ελλάδα Γιουνανιστάν (χώρα των Ιώνων). Η ΙΩΝΙΚΗ αυτή Ελλάδα παραμένει Ελληνική μέχρι το 1453 μ.Χ. και με Έλληνες να κατοικείται μέχρι το 1922, περίοδος σφαγών των Ελλήνων από τους Τούρκους και υποχρεωτικής ανταλλαγής των πληθυσμών.

Τέλος, ακόμη και σήμερα μετά από 553 χρόνια εξουσίας των Τούρκων στην Μ. ΑΣΙΑ, δεν υπάρχει καμιά πόλη που να μην είναι κτισμένη από τους Έλληνες.

Τι! σχέση λοιπόν μπορεί να έχουν οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι ΘΑΛΗΣ, ΔΙΟΓΕΝΗΣ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΟΜΗΡΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ κ.λπ. με τους σημερινούς Τούρκους της Μ. ΑΣΙΑΣ; Τίποτε, απολύτως τίποτε.

Γι’ αυτό οι σημερινοί Τούρκοι εάν επιθυμούν καλή γειτονία, μην θίγουν τους Έλληνες, στην παγκόσμια αναγνωρισμένη ιστορική πορεία των, εδώ και 4.000 χρόνια.

Αναμένουμε βέβαια οι σκεπτόμενοι Έλληνες αντιδράσεις επί της κακοποιήσεως της Ιστορίας μας. 

- Από το Υπουργείο εξωτερικών 
- Από την Ακαδημία Αθηνών και 
- Από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Αλλοίμονο εάν οι επερχόμενες γενεές των πολιτικών και του λαού  μας, γίνουν παραλήπτες χωρίς την εθνική και ιστορική μνήμη της πατρίδος μας και προπαντός, παραιτημένοι από την κριτική νοημοσύνη των.

Με τιμή,

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα δε, σιγά! Κάτι μας είπε κι αυτή η κυρία...
Εδώ οι Φαναριώτες... ρήμαξαν την Ελληνική Γλώσσα για να χαρίσουν στους... Αυτοκρατορικούς Οθωμανούς το πιό βάρβαρό της γλωσσικό ιδίωμα!

Τούρκοι = οι Ακρίτες των δημοτικών τραγουδιών! Σ΄αυτούς... χαρίστηκε το σταυροκοπούμενο Βυζάντιο, οι δε μεγαλόσχημοι Έλληνες το γένος βολεύτηκαν στο Φανάρι και αρκέστηκαν στο να καμαρώνουν τον Άρχοντα της Πατριάς ενδεδυμένο την στολή και τα σημεία των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.