30 Αυγούστου 2014

Πολιτικός αχταρμάς.

Γραφει ο αρισταρχος
“ο πολιτικός αχταρμάς που επιμένει να θέλει να λέει πως είναι κέντρο” 

Φίλε, βρισκόμαστε στο έτος 2014 που κανα-δυό δεκαετίες πριν φάνταζε σαν το έτος που τα διαστημόπλοια θάφευγαν για ξένους πλανήτες, λέμε τώρα. Γύρω γύρω ανάβουν θρησκευτικοί πόλεμοι και οι πολιτικές μητροπόλεις, σημεία αναφοράς των εδώ πολιτικών κομμάτων, έχουν αλλάξει τρόπο ζωής γιατί αυτό είναι η πολιτική τοποθέτηση. Τρόπος ζωής. Αριστερός… ποιος αριστερός. Ο μόνος  κωδικοποιημένος αριστερός έμεινε ο οπαδός του ΚΚΕ. Σαν μια διατηρητέα αντίκα του παρελθόντος. Ακόμη κι αυτή η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή μια υπερκαπιταλιστική χώρα. Δεν μιλάμε για Ρωσία. Όλοι στο κυνήγι του χρήματος. Εμπόριο, παραγωγή, εισαγωγές, εξαγωγές… το λένε ανάπτυξη.

Η Ελλάδα πρώτη διδάξασα τι θα πει σοσιαλισμός με τον ΓΑΠ. Ο Σαμαράς μπόρεσε να συγκεράσει πασοκτζήδες, νεοδημοκράτες, αριστερούς και ακροδεξιούς.

Πολυσυλλεκτικότητας το εγκώμιον! Τώρα όλοι μιλούν για κεντρώο ζωτικό χώρο και μπουρμπούτσαλα. Σήμερα το θέμα πολιτική τοποθέτηση είναι μια λέξη χωρίς απολύτως κανένα περιεχόμενο. Οι Έλληνες ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Σ’ αυτούς που έχουν δουλειές και τα κουτσοβολεύουν φτύνοντας τον κόρφο τους μη τυχόν και βγει στα πράγματα κάποιος άλλος έξω από αυτούς που τους συντηρούν με αιμοδοσία και αυτοί περάσουν στην αντίπερα που βρίσκεται η άλλη κατηγορία. Αυτοί που τέλειωσαν ή βλέπουν το τέλος να μπαίνει οσονούπω στη ζωή τους. Σοσιαλισμός, καπιταλισμός και τα τοιαύτα είναι ιστορικά απολιθώματα  στο βιβλίο του Μπέρναρντ Σώ  “Τα κοινωνικά συστήματα”. Ο φασισμός είναι άλλη ιστορία ακραίου τρόπου ζωής με μηδενική αξία στην ανθρώπινη ζωή. Είχαμε το μεγάλο παράδειγμα της ναζιστικής θηριωδίας, έχουμε το μεγάλο δείγμα της σημερινής με τους βιασμούς και τους αποκεφαλισμούς.

Οι πολιτικοί, φίλε μου, έγιναν πια διαχειριστές εξουσίας χωρίς ιδεολογίες και οράματα, με ότι αυτό σημαίνει. Κάποτε η δεξιά απειλούσε με τον μπαμπούλα της αρπαγής των σπιτιών αν τυχόν και έρχονταν οι αριστεροί στην εξουσία. Σήμερα ο πολιτικός αχταρμάς που επιμένει να θέλει να λέει πως είναι κέντρο κάνει αυτό το πράγμα. Σε εξαγνίζει από το μικρόβιο της ιδιοκτησίας. Γίνεσαι ένοικος στο ίδιο σου το σπίτι ακριβώς ότι έκανε ο κομουνισμός πριν σαράντα χρόνια στη Βουλγαρία.  Τους έδιναν το σπίτι τους με χαμηλό ενοίκιο και σχεδόν τζάμπα ρεύμα από κείνη τη βόμβα του Κοζλοντούϊ και όλα καλά… επιβίωναν! Έχετε καμιά αμφιβολία ότι πάμε για κει;

Η ανεργία βαράει κόκκινο κοντά στο 28%. Άντε τράβα και πες έναν από αυτούς τους εξορθολο(ρ)γισμένους(ανέργους) για αριστερά ή δεξιά. Θα γελάσουμε όλοι. Αυτό έμεινε μονάχα σαν ξεπεσμένο επιχείρημα για κάποιους σαν τον Άδωνι. Η ιδεολογική τοποθέτηση έμεινε μόνο κατ’ όνομα ανάλογα με την γεωγραφική κατοικία του κόμματος στην βουλή.

Η Γαλλία πέθανε! Ζήτω η Γαλλία του Ολάντ του “σοσιαλιστή” που ρίχνουν τα εργασιακά στον Γερμανικό καιάδα. Μήπως το λένε κι εκεί εξορθολογισμό; Ότι και νάναι εκεί ξαποστείλαμε τους εξ αποδώ, τους και τρόϊκα αποκαλούμενους. Έτσι για να ακολουθούμε τα σοφά παραγγέλματα “αν ο οφθαλμός σου σε σκανδαλίζει… έκβαλέ τον” Όχι βέβαια στο πυρ το εξώτερον αλλά εκτός έδρας δυό βήματα μακριά από την πρεσβεία μας(για να μη λένε πως τους παίζουμε εντός έδρας) αλλά στην έδρα του ΟΟΣΑ. Έχει όνομα η υποκρισία; Και τα σκουπίδια κάτω από το χαλί!

Φίλε, φτάσαμε στο “ο σώζων εαυτό σωθήτω”. Αν αυτό δεν είναι το πρώτο σκαλοπάτι για τον ολοκληρωτισμό και την καταστροφή. Χτες ζήτησα από το αφεντικό μου να μου δώσει 400ευρώ από τα τόσα χιλιάρικα που μου χρωστάει. Ξέρετε τι μου είπε; “Την προηγούμενη βδομάδα σούδωσα πεντακόσια τι τάκανες, τάφαγες;!” Αλήθεια τι τάκανα; Τα ρούχα μου αν δεν είναι από την λαϊκή είναι σίγουρα από την “καλή” εποχή. Και το να ζητήσω για δεύτερη φορά λεφτά άκρως επικίνδυνη για την ακριβή μου εργασία. Κι εγώ που ανήκω στην πρώτη κατηγορία(*********~), που λέγαμε, τι νομίσατε. Είμαι κι εγώ από αυτούς που λατρεύω την δουλειά μου γιατί “Arbeit macht frei”. Αυτό είναι το ένα.

Φίλε, ο κόσμος άλλαξε τόσο πολύ και με τόση ταχύτητα μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια που με κάνει να θαυμάζω και συνάμα να φοβάμαι την προσαρμοστικότητα του ανθρώπου.

Κάτι που πριν πολλά χρόνια χτυπούσαμε το χέρι δυνατά να θυμίσουμε στον εαυτό μας ότι έχουμε χαραγμένες αξεπέραστες γραμμές. Σήμερα διαπιστώσεις κάνουμε. Αύριο; Έχει κι απ’ αυτό;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.