Τελευταίες αναρτήσεις

28 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από Τουρκία: Tα πρακτικά της σύσκεψης για εισβολή στην Συρία - Πώς έστησαν νέα "Βαριοπούλα".

Ενα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο προϊόν υποκλοπής του περιεχομένου της σύσκεψης μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, του αρχηγού της ΜΙΤ Hakan Fidan του υφυπουργού Εξωτερικών Feridun Sinirlioğlu και του αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Yaşar Güler, παρουσιάζει το defencenet.gr.

Και το χαρακτηρίζουμε "συγκλονιστικό" γιατί αν βγάλεις την λέξη "Συρία" και την αντικαταστήσεις με την λέξη "Ελλάδα" έχουμε ολόκληρο τον τρόπο σκέψης, ενέργειας και προσδοκώμενου αποτελέσματος από την πλευρά της Τουρκίας σε μία εισβολή κατά της χώρας μας.

Η σύσκεψη έγινε κάποια στιγμή τις περασμένες δέκα ημέρες όταν αποφασίστηκε η επίθεση στην Συρία και πριν ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκουλ, στείλει το τελεσίγραφο για τον τάφο του Suleiman Shah.

Περιγράφουν πώς θα γίνει η προβοκάτσια στα σύνορα, με βομβαρδισμό από ρουκέτες που θα ρίξουν Τούρκοι πράκτορες σε τουρκική περιοχή, πώς θα υπάρξει δικαιολογία σε επίπεδο διεθνούς δικαίου για την ενέργειά τους.

Δείτε τι λέει ο "κολλητός" του Ε.Βενιζέλου, Α.Νταβούτογλου και την ψυχρότητα με την οποία ετοιμάζεται να εισβάλει σε μία ξένη χώρα.

Πρακτικά πρόκειται για μια "Βαριοπούλα" αλλά αυτή την φορά σε βάρος της Συρίας. Είναι ένα ντοκουμέντο που πρέπει να διαβάσουν πολύ προσεκτικά οι΄Έλληνες πολιτικοί για να καταλάβουν ποιον έχουν απεναντί τους (αν θεωρήσουμε ότι τους έχει ξεγελάσει το χαμόγελο του Α.Νταβούτογλου και δεν είναι απλά "πουλητάρια"...).

Πρώτη συνομιλία 

Ahmet Davutoğlu: Ο πρωθυπουργός είπε πως η τωρινή συγκυρία, αυτή η επίθεση (στον τάφο του  Suleiman Shah) πρέπει να εμφανιστεί ως μια καλή ευκαιρία για εμάς. 

Hakan Fidan: Θα στείλω τέσσερις άνδρες από τη Συρία εάν αυτό χρειάζεται. Θα δημιουργήσω την κατάλληλη αφορμή για πόλεμο με μια επίθεση με ρουκέτες στο έδαφος της Τουρκίας. Μπορούμε επίσης να ετοιμαστούμε για επίθεση στον τάφο του Suleiman Shah εάν χρειαστεί. 

Feridun Sinirlioğlu: Η εθνική μας ασφάλεια έχει μετατραπεί σε μια κοινή φθηνή υπόθεση
Yaşar Güler: Πρόκειται για μια ευθεία αφορμή για πόλεμο. Εννοώ αυτό που πρόκειται να κάνουμε θα προκαλέσει πόλεμο.

Δεύτερη συνομιλία 

Ahmet Davutoğlu: Δεν μπορώ να καταλάβω το άλλο πράγμα. Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει το υπουργείο Εξωτερικών; Όχι, δεν μιλάω για την αφορμή. Υπάρχουν πρώτα άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Εάν τελικά προχωρήσουμε σε αυτό πρέπει να ειδοποιήσουμε τα ΗΕ στό γραφείο τους στην Κωνσταντινούπολη γύρω από τη συριακή ηγεσία έτσι δεν είναι; 

Feridun Sinirlioğlu: Ναι, αλλά εάν αποφασίσουμε για επιχείρηση εκεί πρόκειται αυτό πρόκειται να έχει σημαντικά επακόλουθα. Εννοώ εάν πρόκειται να το κάνουμε. Δεν ξέρω ακριβώς τι πρόκειται να κάνουμε αλλά άσχετα του τι αποφασίσουμε δεν νομίζω ότι πρέπει να ειδοποιήσουμε κανένα από πριν. 

Ahmet Davutoğlu: Εντάξει αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε κατά κάποιον τρόπο. Για να αποφύγουμε οποιεσδήποτε δυσκολίες και εμπόδια αναφορικά με τους διεθνείς νόμους.

Όταν μίλαγα με τον πρόεδρο (Abdullah Gül) εάν τα άρματα μάχης πάνε τελικά εκεί αυτό θα σημαίνει ότι θα είμαστε εκεί ως Τουρκία ούτως ή άλλως. Έτσι δεν είναι; 

Yaşar Güler: Ναι σημαίνει ότι θα είμαστε εκεί. 

Ahmet Davutoğlu: Ναι, αλλά υπάρχει διαφορά εάν πάμε εκεί με αεροσκάφη ή αν πάμε εκεί με άρματα μάχης…

Τρίτη συνομιλία 

Yaşar Güler: Ίσως μπορούμε να πούμε στον πρόξενο της Συρίας  ότι η ISIL (ή ISIS η ισλαμική οργάνωση παρακλάδι της la-Qaeda) συνεργάζεται με το καθεστώς και ότι αυτό το έδαφος είναι τουρκικό. Πρέπει να το κάνουμε οπωσδήποτε. 

Ahmet Davutoğlu: Ναι αλλά το έχουμε κάνει ήδη αυτό. Τους έχουμε στείλει αρκετές διπλωματικές προειδοποιήσεις. 

Yaşar Güler: Στη Συρία… 

Feridun Sinirlioğlu: Σωστά 

Ahmet Davutoğlu: Ναι, τους το έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Επομένως θέλω να ξέρω ποιες είναι οι προσδοκίες του Αρχηγού του Επιτελείου από το υπουργείο μου. 

Yaşar Güler: Ίσως σκόπευε να το πει αυτό. Δεν ξέρω, συναντήθηκε εξάλλου με τον Fidan. 

Hakan Fidan: Ε, ναι, αλλά δεν ανέφερε αυτό το κομμάτι. Δεν μπήκαμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Yaşar Güler: Ίσως τελικά αυτό εννοούσε. Ένα διπλωματικό διάβημα στη Συρία; 

Hakan Fidan: Ίσως το υπουργείο Εξωτερικών δουλεύει με συντονισμό… 

Ahmet Davutoğlu: Εννοώ ότι μπορώ να συντονίσω το διπλωματικό πεδίο, αλλά σε ότι αφορά τον εμφύλιο πόλεμο ο Στρατός… 

Feridun Sinirlioğlu: Αυτό μου ειπώθηκε εκεί. Κατά μια άποψη η κατάσταση είναι διαφορετική. Μια επιχείρηση κατά της ISIL εδράζεται επαρκώς στους διεθνείς νόμους. Θα προβάλλουμε το γεγονός ότι αυτή είναι η al-Qaeda. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυσκολία εκεί εάν αναφέρουμε ότι πρόκειται για επιχείρηση που αφορά την al-Qaeda. Και όταν έρθει το θέμα στην προστασία του τάφου του Suleiman Shah εκεί θα επικαλεστούμε προστασία του εδάφους μας. 

Yaşar Güler: Ναι, με αυτό δεν πρόκειται να έχουμε κανένα πρόβλημα. 

Hakan Fidan: Αμέσως μετά, όταν αυτό γίνει, θα προκαλέσω γενική εσωτερική αναστάτωση. Πρόκειται να συμβούν αρκετές βομβιστικές επιθέσεις. Αυτό θα σημαίνει ότι τα σύνορα (σ.σ.: τα συριακά) δεν θα είναι υπό έλεγχο… 

Feridun Sinirlioğlu: Εννοώ, ναι, οι βομβιστικές επιθέσεις πρόκειται να συμβούν έτσι και αλλιώς. Αλλά θυμάμαι την κουβέντα μας πριν από 3 χρόνια. 

Yaşar Güler: Ο Fidan πρέπει επειγόντως να ενισχυθεί και πρέπει να τον βοηθήσουμε με το να προμηθεύσουμε όπλα και πυρομαχικά τους αντάρτες. Πρέπει να μιλήσουμε με τον υπουργό. Με τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Άμυνας. Πρέπει να μιλήσουμε μαζί τους και να καταλήξουμε σε μια κοινή απόφαση. 

Ahmet Davutoğlu: Πως βάλαμε ειδικές δυνάμεις σε δράση όταν υπήρχε απειλή από το βόρειο Ιράκ; Το ίδιο έπρεπε να είχαμε κάνει και εδώ. Τέλος πάντως δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι διπλωματία. 

Feridun Sinirlioğlu: Σου είπα τότε στρατηγέ ξέρεις πως βάλαμε τα άρματα μάχης εκεί;
Ήσουν παρών; 

Yaşar Güler: Τι εννοείς δικά μας άρματα; 

Feridun Sinirlioğlu: Ναι, πως νομίζεις ότι στείλαμε τα δικά μας άρματα μέσα στο Ιράκ; Πως; Πως καταφέραμε να στείλουμε ειδικές δυνάμεις; Είχα εμπλακεί σε αυτό. Αφήστε με να γίνω ξεκάθαρος: Δεν υπήρχε καμία κυβερνητική απόφαση. Όλα αυτά τα κάναμε με μόνο μια διαταγή.

Τέταρτη συνομιλία 

Yaşar Güler: Λοιπόν συμφωνώ μαζί σου. Για ένα πράγμα όμως δεν μιλήσαμε καθόλου. Αλλά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πράγματα τα οποία η Συρία μπορεί να κάνει τώρα. 

Ahmet Davutoğlu: Στρατηγέ ο λόγος που λέμε όχι για αυτή την επιχείρηση είναι γιατί ξέρουμε την ικανότητα αυτών των ανδρών. 

Yaşar Güler: Κοιτάτε κύριε δεν είναι η ΜΚΕ (Mechanical and Chemical Industry Corporation) κάτω από τις διαταγές του υπουργού; Κύριε εννοώ το Κατάρ ζητά να αγοράσει όπλα προσφέροντας ρευστό. Άμεσα. Τότε γιατί απλά δεν το κάνουν; Είναι κάτω υπο τις διαταγές του υπουργού.

Ahmet Davutoğlu: Ναι, αλλά υπάρχει ένα σημείο που δεν μπορούμε να συντονιστούμε. 

Yaşar Güler: Τότε ο πρωθυπουργός μπορεί να καλέσει τον υπουργό Άμυνας και τον «υπουργό»  ταυτόχρονα. Τότε μπορεί να μιλήσει και στους δύο. 

Ahmet Davutoğlu: Εμείς, εγώ και ο Siniroğlu έχουμε κυριολεκτικά κάνει εκκλήσεις στον πρωθυπουργό για μια συνάντηση. Τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά.

Πέμπτη συνομιλία 

Yaşar Güler: Επίσης δεν χρειάζεται να είναι μια συνάντηση με πολύ κόσμο. Εσείς, ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εσωτερικών και ο αρχηγός του Επιτελείου. Δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερους. Αυτό γιατί η κυριότερη ανάγκη είναι για όπλα και πυρομαχικά. Ούτε καν για όπλα. Μόνο για πυρομαχικά. Ας πούμε ότι δημιουργούμε μια δύναμη 1000 ανδρών. Εάν τους στείλουμε στον πόλεμο με  λιγότερο από 6 μήνες προμήθειες πυρομαχικών αυτοί θα επιστρέψουν πίσω μέσα σε δύο μήνες. 

Ahmet Davutoğlu:Ε ίναι ήδη πίσω. 

Yaşar Güler: Θα έρθουν πίσω. 

Ahmet Davutoğlu: Θα έρθουν πίσω από πού; Πως το λέγανε; Çobanbey. 

Yaşar Güler: Ναι ακριβώς. Ναι ακριβώς. Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να αφορά μόνο τον Fidan. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Έκτη συνομιλία 

Ahmet Davutoğlu: Το βράδυ φτάσαμε σε συμφωνία. Και νομίζω ότι τα πράγματα παίρνουν μια θετική τροπή για εμάς. 

Feridun Sinirlioğlu: Βγάλαμε την απόφαση του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας την επομένη. Μετά συζητήσαμε με τον στρατηγό. 

Ahmet Davutoğlu: Και οι άλλες δυνάμεις εκμεταλλεύονται τη δική μας αδυναμία. Είπες ότι πρόκειται να καταλάβεις αυτό το μέρος και ότι η παρουσία ανδρών εκεί συνιστά ένα παράγοντα ρίσκου. Τους αποσύρεις. Καταλαμβάνεις το μέρος. Τους ενισχύεις και μετά στέλνεις τα στρατεύματα ξανά. 

Yaşar Güler: Ναι ακριβώς. Έχετε δίκιο. 

Ahmet Davutoğlu: Έχω δίκιο; Ετσι απλά εγώ το ερμηνεύω. Αλλά μετά την απομάκρυνση δεν έχουμε να κάνουμε με στρατιωτική επιλογή. Είναι εντελώς άλλο πράγμα.

Έβδομη συνομιλία 

Feridun Siniroğlu: Υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή. Τώρα μπορεί αυτό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Το είπες σήμερα και άλλοι συμφώνησαν σε αυτό. Βαδίζουμε σε ένα διαφορετικό παιχνίδι τώρα. Αυτή η ISIL και όλες αυτές οι οργανώσεις είναι πολύ ανοικτές σε καθοδήγηση.

Έχοντας όμως ένα περιβάλλον το οποίο θα κυριαρχείται από τέτοιες οργανώσεις παρόμοιας φύσης θα είναι επικίνδυνο για εμάς. Αλλά όταν μπήκαμε στο βόρειο Ιράκ υπήρχε πάντα ο κίνδυνος το ΡΚΚ να τινάξει την συμφωνία στον αέρα. Αν λάβουμε υπόψη προσεκτικά τους κινδύνους και να τεκμηριώσουμε ... Όπως ο στρατηγός μόλις είπε ... 

Yaşar Güler: Κύριε όταν ήσασταν μέσα πριν λίγο μιλούσαμε για ακριβώς αυτό. Ανοικτά εννοώ ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι ένα εργαλείο για κάθε περίσταση. 

Ahmet Davutoğlu: Φυσικά το λέω πάντα στον πρωθυπουργό. Για να κατακτήσεις αυτά τα εδάφη θέλεις ισχυρή και σκληρή δύναμη. Χωρίς όμως σκληρή δύναμη δεν μπορεί να υπάρχει και «μαλακή» δύναμη.

Όγδοη συνομιλία 

Yaşar Güler: Κύριε 

Feridun Sinirlioğlu: Η εθνική ασφάλεια έχει  πολιτικοποιηθεί. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο παρόμοιο στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας. Έχει γίνει θέμα εσωτερικής κατανάλωσης. Όλες οι συζητήσεις που κάνουμε για την υπεράσπιση των εδαφών μας, των συνόρων μας όλες έχουν γίνει μια φθηνή πολιτική συζήτηση. 

Yaşar Güler: Ακριβώς. 

Feridun Siniroğlu: Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δυστυχώς. 

Yaşar Güler :Εννοώ υπάρχει κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που σας στηρίζει σε ένα τέτοιο θέμα εθνικής ασφάλειας; Είναι αυτό ένα δικαιολογημένο θέμα εθνικής ασφάλειας;

Feridun Sinirlioğlu: Δεν θυμάμαι καθόλου μια τέτοια περίοδο.

Ένατη συνομιλία 

Yaşar Güler: Σε ποιο θέμα μπορούμε να είμαστε ενωμένοι πλην αυτού της εθνικής ασφάλειας; Σε κανένα άλλο. 

Ahmet Davutoğlu: Το 2012. Δεν το κάναμε όμως το 2011. Εάν μόνο τότε λαμβάναμε κάποιες αποφάσεις ακόμη και το καλοκαίρι του 2012 (σ.σ: Εννοεί να εισβάλουν στην Συρία).. 

Feridun Sinirlioğlu: Ήμασταν στη χειρότερη κατάσταση το 2012. 

Ahmet Davutoğlu: Εσωτερικά ήταν σαν την Λιβύη. Ποιος ανεβαίνει στην εξουσία και ποιος κατεβαίνει δεν έχει σημασία για εμάς.

Yaşar Güler: Κύριε για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε σύγχυση. Η ανάγκη μας για το 2011 ήταν για πυρομαχικά και όπλα. Το ίδιο και το 2012 και το 2013 και σήμερα.

Βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο. Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε και να ασφαλίσουμε εκείνο το σημείο.

Ahmet Davutoğlu: Τα όπλα και τα πυρομαχικά δεν είναι το δύσκολο σημείο σε αυτή την υπόθεση. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.