11 Μαρτίου 2014

Η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας.

Δώρο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

¨αγκαλιάσαμε το τέλος και πάμε για καινούργια αρχή¨

Κάποτε ένας άγιος ασκητής ήρθε σε μία οπτασία. Και είδε τον Χριστό, επι θρόνου Δόξης.

Δεξια ΤΟΥ, παραστεκόταν η Παναγία και αριστερά ΤΟΥ, ο Τίμιος Πρόδρομος και στον περιβάλλον χώρο βρισκόταν οι Αρχάγγελοι. Είδε λοιπόν έναν Αρχάγγελο να πηγαίνει στο Χριστό τα βιβλία των αιώνων. Και άνοιγε ο Χριστός κάθε βιβλίο και έβλεπε τα αμαρτήματα του κάθε αιώνα. Και όταν έφτασε στο ανάλογο βιβλίο του έβδομου αιώνα, είδε τόσες αμαρτίες που άρχισε να αναστενάζει και να σκέπτεται να πάρει μία σημαντική απόφαση.

Στην συνέχεια ο Αρχάγγελος του έδωσε το βιβλίο του όγδοου αιώνα και όταν ο Χριστός το άνοιξε, αμέσως το έκλεισε και είπε ¨τούτος ο αιώνας είναι φοβερός! Μεγάλη κακία, αμαρτία και δυσωδία ανέρχεται από κάτω προς τον θρόνο μου. Θα κάνω συντέλεια! ¨

Τα πάντα έδειχναν, ότι ο Χριστός με ένα νεύμα προς τους Αρχαγγέλους θα έφτιαχνε την συντέλεια του κόσμου, με όλα τα φοβερά συνακόλουθα.

Τότε η Υπεραγία Θεοτόκος, βλέποντας ότι ο Υιός και Θεός ΤΗΣ είναι αποφασισμένος να κάνει κάτι τέτοιο, δειλά- δειλά γονάτισε μπροστά στον Χριστό και ΤΟΝ παρακαλούσε…

¨ Υιέ και Θεέ μου μακροθύμισε σε αυτούς! Μην αποφασίσεις κάτι τέτοιο και στείλε τον Φωτισμό ΣΟΥ! Στείλε το Έλεος ΣΟΥ! Παράβλεψε τις αμαρτίες των ανθρώπων. Στείλε πνευματικούς ανθρώπους, να στηρίξουν τον κόσμο. Λυπήσου τους ανθρώπους! ¨

Και ο Χριστός τότε εκάφθη στις παρακλήσεις της Παναγίας και αποφάσισε με ένα νεύμα ΤΟΥ, μακροθυμία.

Και έτσι έληξε η οπτασία εκείνου του φωτισμένου ασκητή.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.

( Πνευματικές οδηγίες για ψυχοσωματική καθαρότητα) Γέροντος Εφραίμ Φιλοθείτου- Αριζονίτου ΕΚΔΟΣΕΙΣ ¨ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ¨

Λάδι στη φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ.Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 εστάλησαν στην Πολωνία 6/3/14. www.hellas-now.com

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ μετά τον Πειραιά αγκυροβόλησε ανοικτά της Αττάλειας . Μάρτιος 9, 2014. http://www.echedoros-a.gr/

Πρόκληση: Η Τουρκία στέλνει τη φρεγάτα TCG Gökçeada και δύο υποβρύχια στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Πρωτοφανής κίνηση από Ρωσία: Μετέφερε υπερηχητικούς πυραύλους cruise στην Σεβαστούπολη.
 
Καταιγίδα" πυραύλων Topol-M, Iskander-M, S-300 και S-400 προετοιμάζει η Ρωσία τις επόμενες ημέρες, 10/03/2014 defencenet.gr 

Γεωπολιτικά τα τελευταία 70 χρόνια ποτε έφτασε η ανθρωπότητα σε τέτοιου είδους κρίση;

Με τέτοια αντιπαράθεση δυνάμεως πυρός  και τέτοια πλοκή διπλωματικών μετώπων;

Μήπως ο Ουρανός φυλλομετράει ήδη τις σελίδες του αιώνος τούτου του απατεώνος;

Μήπως ήρθε η στιγμή με έμπρακτη Νινευίτικη μετάνοια αρχής γενομένης από τους εκκλησιαστικούς να γονατίσουμε και εμείς μπροστά στον πόνο του συνανθρώπου μας, δείχνοντας έτσι ψήγματα καλής θέλησης στο Έργο της Προσευχής Της Παναγίας Μας Υπέρ Του Σύμπαντος Κόσμου;

Δεν είναι δυνατόν η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ να γονατίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές και εμείς να αδιαφορούμε κλεισμένοι στο κέλυφος της εγωπάθειας του αιώνα μας.

Από εδώ και πέρα θα τα δούμε όλα και άγνωστο τι θα υποστεί η ανθρωπότητα , η οποία όμως δεν θα καταστραφεί  όπως το επιθυμούν κάποιοι γιατί το Πνευματικό Αλεξικέραυνο μας λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ. 

Από εδώ και πέρα ότι καλό δούμε θα το οφείλουμε αποκλειστικά δίχως να το αξίζουμε στην ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ με την ταπεινή γονυκλυσία της μπροστά στον Θρόνο του ΥΙΟΥ Της ¨ κερδίζει¨για την ανθρωπότητα καιρό μετανοίας, χρόνους πνευματικής αναγέννησης για το πλάσμα του Θεού που το περιέκλεισαν στις μέρες μας τα χειρότερα αδιέξοδα της αμαρτίας.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ μετά την δαιμονική μπόρα ετοιμάζεται να  χαρίσει το ανεκτίμητο δώρο του ΘΕΟΥ προς την ανθρωπότητα…


ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.